קדימה לעבודה...

מיוצקה

New member
קדימה לעבודה...

אז ככה אני יושבת ראש התיכנון שלדי של הארגון בתפקיד הזה עלי לגבש את דעות הארגון ולכן אני צריכה את העזרה שלכם. אני אתן רעיון ואני מבקשת שתשרשרו בהמשך את דעותיכם,חוקים שצריכים להיות וכו'..במשך אני אאסוף את המידע ואכין את הדף... ולנושא הראשון: מה הם עונשים מתאים לכל עבירה- בבית הספר מתרחשים לא מעט עבירות אני מבקשת שתכתבו מה הם העונשים המתאימים ואיפה צריך להיות הגבול בין עונש שמגיע לתלמיד לבין עונש מוגזם. תודה על שיתוף הפעולה. מאיה

wizibusy

New member
אני חשוב ש...

צריך לדרג עונשים מ-1 עד 10 כאשר כול עונש נבחר סובייקטיבית לפי פעולת התלמיד ועבר הפעולות שלו. בכללי הייתי רוצה שיגדירו "עונש" כפעולה חינוכית הנועדה לשנות התנהגות לא חינוכית. הרבה רואים עונש בתור משהו שלילי, צריך למצוא דרך להפוך את ה"עונש" למשהו שאפשר להתקדם בחיוביות איתו. 1. שיחה עם התלמיד. 2. שיחה עם ההורה. 3. הרצאה מול הכיתה בנושא הקשור לדבר העברה. 4. הצמדת "חונך" לתקופה קצרה אשר יפקח אחר התנהגות ה"חניך". 5. הצמדת "חונך" לתקופה ארוכה אשר יפקח אחר התנהגות ה"חניך". 6. 7. 8. 9. 10. העברת תלמיד למערכת חינוך חלופית שתעזור לו בצורה אישית להתמודד עם הבעיות. זו רק מחשבה... ולא הצלחתי כרגע לחשוב על 6-9 ... תגידו מה תאם חושבים

מה בקשר להרחקה ממוסד החינוך?

האם אפשר לקבל את זה כעונש? וחוץ מזה קודם כל צריכים לדעתי למיין את ה'עברות' עצמן לכמה דרגות... בין תלמיד לתלמיד/מורה (קללות, אלימות, גנבות, איומים, השחטת ריכוש ועוד) בין תלמיד לגורם חיצוני-כל אדם או רכוש שמגיע או נמצא מחוץ לבית הספר (השחטת מכונית חונה שאינה שייכת לעובד בית הספר או תלמיד, זריקת אבנים מהחלון על אנשים ברחוב וכדומה) בין תלמיד לבית הספר (אי-הכנת שיעורי בית לתקופה ארוכה, הברזות, השחטת רכוש בית הספר, עישון בשטח בית הספר אם הדבר אסור, שימוש בסמים/תחליפי סמים בשטח בית הספר ועוד) ובין תלמיד לחברה, שהרמה הזאת כוללת את כל מה שאמרתי מוקדם יותר רק שמצריך שיתוף של גורם אחר, המשטרה, המוסדות הסוציאלים ואחרים. מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונתי.

wizibusy

New member
חלוקה נהדרת!

אני חושב שרעיון החלוקה שלך מעולה!. צריך לקדם את זה. בכללי בעניין הרחקת תלמיד ממוסד חינוך, זה רק קורה ברמה 10, ששם מרחיקים אותו לבית ספר אחר שמותאם לצרכים שלו, עם ליווי אישי. אני בדעתי האישית לא חושב שזריקת תלמיד ממערכת החינוך תועיל לבסוף לחברה, התלמיד הזה ילך לסמים,לפשיעה, ולמעשים אלימים. זה כבר קרה מספר פעמים. וזה יקרה שוב. כן זה קשה להגיד את זה, כי שנינו יודעים שיש אנשים שפשוט היינו מתים שיעופו מבית הספר, שאנחנו יודעים שהם מביאים הרבה צרות לנו ולחברה. אבל דרך הטיפ0ול היא לא בגירוש - לצערנו.

wizibusy

New member
בנוגע להרחקה זמנית...

אני לא יודע, אני תמיד ראיתי ב"עונש" הזה כפרס, למרות שאף פעם לא זכיתי בו... חחחח... מה בעצם התלמיד לומד? שאם הוא עושה משהו הוא לא יכול להגיע לבית ספר שהוא כול כך, כול כך אוהב? ממש.

הומ...

כעיקרון, פתור מישהי שכן עברה את זה פעם, אני יכולה להגיד לך שזה מאוד מביך. לא יודעת למה... יש הרגשה כזאת של בושה... אבל זה בטח רק בגלל שהייתי נורא צעירה:p

niromy

New member
אצלנו כל מי שהשועה

תמיד התגאה בזה.. ככה שאני לא רואה בזה כעונש מתאים.. אם מדברים על בושה, אני חושבת שיותר יביך אותו לעמוד מול כיתה ולהסביר במה הוא טעה/מה הוא עשה לא בסדר (נראה לי שים כתב את זה פה איפשהו

meitush123

New member
הפרדה שלא במקום

האם יש הבדל בחומרת העבירה אם משחיתים רכוש של אדם שהוא עובד בית ספר הוא אם משחיתים רכוש של אדם אחר?

בטח שיש.

רכוש של אדם עובד בית הספר = אפשר לשמור את הפעילות והענשה בתוך תחומי בית הספר. רכוש של אדם שאינו = חובה לצרף גורם חיצוני, הנפגע נחשב בעצמו שכזה, אבל לא בטוח שהוא או בית הספר יחליטו לערב את המשטרה או כל כוח חיצוני אחר.

meitush123

New member
לא נכון עקרונית

זה לא הגיוני להעביר לתלמידים מסר שלהשחית למורה שלהם את המכונית זה יותר בסדר מלהשחית לכל אחד אחר!!! אם זה חמור אז בכל אופן מצרפים גורם חיצוני...

לא...

אבל הטיפול הוא שונה. לא יותר או פחות חמור, אבל כשהטיפול הוא בין כותלי בית הספר וכשהוא מחוץ אליו יש טיפול שונה לגמרי. וגורם חיצוני אני לא מתכוונת על גוף רשמי, אלא על הקורבן עצמו.

wizibusy

New member
לדעתי כן,

חייבת להיות שקיפות למעשי בית הספר והתלמיד. הכול חייב להראות, זה כוח חזק שיכול למנוע פעולות שכאלה בעתיד.

סדר וחלוקה

ראשית אני מסכים עם אבוקדו מקולף, אכן יש צורך שכל סעיף יהווה קטגוריה משל עצמה, שבה יהיה הכללה של הנושאים הקשורים לאותו סעיף (קטגוריה) ולגבי כל נושא מה החוק התקף עליו. עכשיו לסדר שים הציע: לדעתי אולי בין לבין הסעיפים, יש גם צורך במפגשים מדי פעם עם היועצת, לשוחח עם התלמיד על בעיותיו ולנסות ליצור איתו קשר ידידותי, שאולי יהיה אפשר לנסות לפתור איתו את הבעיות וגם אם יווצר קשר טוב, התלמיד להבא ידע למי לפנות ואל מי לקבל עזרה. כמו כן אפשר אולי לפני שמתקיים 10 בו התלמיד נאלץ לעבור למערכת חינוך חלופית, אולי יתאפשר לתלמיד מן מערכת פנימית בתוך בית הספר שתעזור לו. לפתוח כיתה בבית הספר, שבה יהיו מורים שנשכרו לטפל באנשים כאלה ביחד עם היועצת. לדוגמה תלמיד עובר את שלב 5, אז הוא מועבר לשלב 6 בו הוא מחויב להיות נוכח גם בשיעורים סדירים, כדי לא יפסיד חומר וגם בשיעורים בכיתה המיוחדת, שם ינסו להתיידד איתו, להבין אותו ולעזור לו, לתקופה קצרה, כדי שהוא יוכל לחזור ללימודים, אם זה תלמיד שהבעייתיות שלו היא מעל למשהו זמני, אז כמובן שבית הספר לא יוכל להוות המערכת המתאימה לו, כי יש הגבלה הרי לכמה זמן בית ספר יכול לשמש כמערכת שתעזור לתלמיד, כי יש לה בכל זאת משאבים מוגבלים שמערכות אחרות לא מוגבלות בהם.

wizibusy

New member
אני לא חושב

שזה אפשרי לפתוח כיתת "מפריעים" בבתי ספר, זה גם לא הגיוני. לרכז אותם במקום אחד רק יגרום להם להיות יותר מפריענים. צריך לטפל בצורה סובייקטיבית, ולדבר בצורה אישית עם התלמידים. כן, אני מסכים איתך בנוגע לעניין היועצת, יש לכלול סעיף שמדבר על שיחה ומפגשים עם היועצת, אך חשוב שגם יהיה חונך.

סבבה

חח את האמת אם תסתכלו על השעה, תוכלו להבין מאיפה בא רעיון כיתת ה"מפריעים", זה אכן לא פרקטי, אבל היועצת היא כן כלי חשוב. כמו כן אני לא בטוח אם מה שאני אומר עכשיו גם פרקטי, אבל יש לזכור שהיועצת נמצאת בשביל כולם, תלמידים מפריעים ותלמידים שלא מפריעים, האם לא היה עדיף לחלק סמכויות, להסמיך יועצת אחת לבעיות בסיסיות של תלמידים, ויועמת אחרת יותר מוסמכת שתהיה בקשר עם התלמידים המפריעים ותדע כבר מה הבעיות שלהם ואיך לעזור. אני יודע שזה די תפקיד של חונך, וכמו כן יועצת רגילה יכולה למלא את שתי התפקידים, אבל לפעמים יכול להיות שלתלמידים אלו ירגישו שאותה יועצת לא מקדישה להם את הזמן שהם צריכים, כי יש לה עוד מחויבויות.

מיוצקה

New member
תודה!

אני נונן עוד יום אחד..ולאחר מכן אני מתחילה לעבד את כל מה שאמרתם... אז מי שעדיין לא הספיק.. :)

Rc300

New member
פשוט מעצבן!! תקראו בבקשה....

חבר שלי נעדר כמה פעמים משיעור תנ"ך ולכן.... המורה לא הגיש אותו לבגרות! זה מותר?

למעלה