קדימה למלחמה

קדימה למלחמה

סנדרה אני מנחשת שצנזרת אותי כי נעלמה ההודעה אז אני אכתוב שוב אותו רעיון ניסוח שונה בבקשה אם את מצנזרת תסבירי לי למה תעמדו גברים,תעמדו חסונים. בלי מרגש ,או מבט לפנים. סתם תעמדו שם גברים,אבל תיהיו חסונים. לא בוכים,חסודים כמו יונים. תעמדו שם גברים,עם אגו של סובלים. ואם כדור בבשר חתך,לא רואים,לא קרה,לא שומעים. אין עייפים,אין לשבת רק לשניה. קדימה גברים,תעמדו חסונים. יש ברזים לתקן,אתם שרברבים. ומה אם אני לא רוצה לעמוד חסון. טיפש כמו אגוז,מלא מבפנים?. לשבת לנוח,ללעוס עשב רעיל. לישון על מיטה לא בשק שינה. לא לעמוד לתקן ברזים. בעולם שלנו מי צרייך גברים חסונים?.

פרח-בר

New member
ואולי...בעיניין הצנזורה

היי קסנדרה, לא קראתי השיר בנוסחו הקודם. ראיתי שנושא השפה וגבולות הנימוס מהווים בעייה מבחינת הפורום. רגשותי בעיניין מעורבים, מחד אכן לא הייתי רוצה לקרוא גסויות לשמן, מאידך האין זה חלק מהיצירתיות הספומטנית? איני יודעת וקשה לי להחליט... לי, אישית, אין בעייה עם ``מילים גסות`` אם הן חלק מטקסט ומשרתות את הנושא/הרעיון אותו רוצה הכותב להביע. אני מניחה שלאחרים יש בעייה עם גסויות. אולי, ורק אולי, היה כדאי לסמן בסימון מיוחד את השירים בהם מופיעות גסויות??? למען אותם אלה שאינם רוצים להחשף להן. ברשותך...רק זרקתי רעיון... :)

פרח-בר

New member
אואוו...חריף !!

ומלאת סטריאופים, כמו גם מרירות ולוחמנות...מעניין וחזק - בעיניי. ועדיין עם זאת שלא נותרתי אדישה לשיר...מה רצית לומר??? לא הצלחתי להבין ...האם זו מחאתם של הגברים כנגד תדמיתם או שלך כנגד הגברים על תדמיתם ??? צר לי שלא הבנתי. אשמח לקבל הסבר.

דז

זה הסתכלות על התדמית שמוכרים לגברים ,על תדמית הלוחם. ששווה בעיני לתדמית של מישהו סתום,שמתקן ברז ורואה את עצמו כמתקן כול עולם. מישהו שיבוא וידיד לך שאת מטומטת כי את אישה ,ושאת לא מבינה . והסתכלות שזה נעלם עכשו . שאנשים משתנים במהלך התקופות.

חוקי מתנקשים

שושנת מדבר היקרה: בזכות הפמיניזם, זאת התדמית שמוכרים כיום גם לנשים. ואולי בעצם לא רק כיום!(ע``ע דבורה הנביאה, אל-כאהנה, זינב, ואדיציה,ז`אן דארק, ואיזבל (גם הישראלית וגם הספרדיה).ובדורנו-מרגרט ת`אצ`ר, פדוא טוקאן, וגאולה כהן. למרבה הצער, אנחנו עדיין חיות דו רגליות. סליחה-אנחנו בני אדם. עם תאוות חסרות מעצורים.ובכלל, המלחמה היא חגיגה ענקית, ואין חגיגה ללא הרוגים.יש המעדיפים ליההרג בקרנבל של בראזיל, יש המעדיפים למות משיכרות, או מאיידס, ויש המעדיפים דווקא מוות מהיר וקל מכדור בראש. רצונם כבודם. ונעבור לעדכון חדשות: אם הטביעה למוות את שני ילדיה, כדי להקל על המאהב שלה.ובנימה אופטימית זאת ניפרד הפעם.

פרח-בר

New member
צר לי אבל...

אם כך את חושבת מדוע בכלל מצאת לנכון להתייחס לנושא??? האם את דשה בו בכוונה??? הרי לדבריך אין עוד מקום לאפליות הסטריאוטיפיות האלה, או שהבנתי לא נכון? אז למה להנציח אותן ביצירות מחאה כגון אלה??? לעניות דעתי אכן התקופה שינתה את פני הדברים ואיני מוצאת מקום לדון בזה בכלל...בגדר נושא שאבד עליו הכלח. משום מה יש לי התחושה ש...למלחמותיך אין מקום או שלא הבנתי דבריך. הרי לא התכוונת רק לעורר פרובוקציות...האם אני טועה? תודה על ההסבר. :) אגב`...מה זה ``דז``? סליחה על הבורות.

קדימה למלחמה

זה עובר אבל לא לגמרי ,כתבתי אותו בתגובה למישהו שאמר לי שאני בת ואני לא מבינה. אני בעד לגמור את זה לגמרי,זה הקריא שלי . דז זה טעות בשם היחבור,

קדימה למלחמה

מי צריך? העולם! כלומר, לפלפי כל העולם, המסרבים, או אינם מסוגלים, להישיר מבט אל החיים והמוות. וכלפלף מובהק-ולא גאה!-אני זקוק להם יותר מכל!

פרח-בר

New member
יוווווו...למה אני לא... 8-(

מבינה כלום??? נכון, ייתכן ש...דבריך, ראם האוחז בשלח, נשגבים מבינתי וקטונתי מהבין אבל... ייתכן ש...דבריך פשוט לא ברורים או ברורים רק לך ולאוחזים בדעותיך. בסופו של דבר הרי אם מצאת לנכון לכתוב ולהגיב כאן את פונה לנמענים=חברי הפורום. ואני כקוראת...מצטערת לא הצלחתי לרדת לסוף דעותיך. במילים אחרות - לא הצלחת להעביר לי, הקוראת, דעותיך. אשמח להבין כך שנוכל לדון בנושא ``בגובה העיניים``. מרגישה הפסד כשלא מבינה מה דעותיהם של האחרים למרות שלא תמיד אסכים איתן. בתודה מראש, פרח-בר

*קסנדרה

New member
לכל הנוגעים בדבר - עצרו

לכל מי שכתב בשרשור הנ``ל. בפורום זה הכללים קפדניים למדי. ואזכיר אותם! ייכתבו בפורום זה אך ורק שירים, סיפורים, הגיגים, הרהורים ותגובות להם. הכל ברוח יצירתית וכתיבה מהנה. ללא מלים בוטות וגסות. צר לי אם לא הובן די, מהודעת מנהל הפורום - ראו למעלה נוסח ההודעה. הפעם השרשור, לא יימחק. אך, אבקש להקפיד בפעמים הבאות. תודה על תשומת הלב. קסנדרה

הבהרה לאישה שלא הבינה

למיטב הבנתי המוגבלת עד מאוד(בהיותי חיה שעירה עם זנב קדמי), התבטאתי די בפשטות: תאוות המלחמה איננה תוצר של חינוך גברי מעוות, אלא כורח קיומי ונפשי של בני שני המינים, ורשימת הנשים הלוחמות שהבאתי מוכיחה זאת.מלבד זאת, אני בטוח שגם נשים רואות במלחמה חגיגה ענקית, והעובדנה שעד עתה זכו להשתתף בה רק כצופות, היא אכן עוול הסטורי משווע. גם עוול זה, כך נראה, מתוקן בימינו. ואם כבר להאשים מישהו בחינוך הלוחמני של הגברים-אז רק את הנשים לדורתיהן-תחילה את האמא שתובעת מדנילה להיות גיבור, ואחר-כך את ההיא שמתאהבת בפשוט שריונר. ולחילופין-את דבורה הנביאה המגנה את הפחדנים שלא הצטרפו למלחמה! וכדברי קיפלינג-for the female of the species must be deadlier than the male! ראי הוזהרת מפני עצמך!

פרח-בר

New member
לחיה השעירה...

הייתי מעריכה מאוד את דבריך לו דברת בשם עצמך בלבד ולא מזהיר אותי מפני עצמי... צר לי על כי נתיבי חייך הובילו אותך לרגשי הכעס, המרירות והזעם הבאים לידי ביטוי בדבריך. אולי חשבון נוקב ושיחה מלב אל לב עם הנשים המשמעותיות בחייך יתרמו למעט שלווה בחייך ולפיוס עם עצמך וסביבתך. ואם בחרת בדרך הלוחמה כנראה שזה נכון לגביך בתקופה זו... בכך אסיים, ברשותך, חלקי בנושא זה. אגב`, לא אוכל לומר שהצלחת להבהיר לי עמדתך...רק את הכעס והמרירות האינסופיים שבך...חבל. מאחלת לך שתמצא מנוחה ושלווה בכל דרך בה תבחר... כל טוב. פרח-בר אאחל לך

פרח-בר

New member
לחיה השעירה...

הייתי מעריכה מאוד את דבריך לו דברת בשם עצמך בלבד ולא מזהיר אותי מפני עצמי... צר לי על כי נתיבי חייך הובילו אותך לרגשי הכעס, המרירות והזעם הבאים לידי ביטוי בדבריך. אולי חשבון נוקב ושיחה מלב אל לב עם הנשים המשמעותיות בחייך יתרמו למעט שלווה בחייך ולפיוס עם עצמך וסביבתך. ואם בחרת בדרך הלוחמה כנראה שזה נכון לגביך בתקופה זו... בכך אסיים, ברשותך, חלקי בנושא זה. אגב`, לא אוכל לומר שהצלחת להבהיר לי עמדתך...רק את הכעס והמרירות האינסופיים שבך...חבל. מאחלת לך שתמצא מנוחה ושלווה בכל דרך בה תבחר... כל טוב. פרח-בר אאחל לך

דז

New member
שטויות

הנשים ,תזכיר לי את המעמדותבמאה ה19 נשים יכולו לעבוד,גם אם הם רצו ,דברו זה אגדה תנך לא אמת ,כמה מנהיגים קראו למלחמה.[בנים] להגיד שנשים מעודדות את המצואיזם נו באמת,אני בטוחה שהרבה גברים הלכו ועזרו לשרוף חזיות,ולא מחרמנות. ואפילו אתה ,איזה יחס לזנב השעיר שלך. ואם בנות מעודדת את זה מאיפה השיר שלי,מאיפה הפמיניזם. לא מי שמעודד את זה זה החוקים ,ומבנה החברה,יחס בין בנים לבנות בכנסת. בחניות כמו גרפוס או חנויות בגדים עובדות בנות נכון?, אבל אם תסתכל על מספר המשכילים האקדמאים במדינה ב5 שנים אחרונות ,תראה משהו ,שקרוב יותר לשווין ,אז מאיפה זה בא?. והעובדה שהבת צריכה בכללל לגדל את הבן להגיד לו תיהיה גיבור באוזן,למה האבא לא עושה את זה?. לא בגלל הבת בגלל מבנה החברה,החברה שמלאה דעות קדומים. ובצבא של דבורה ,הגיבור היית יעל ,לא בן,אז איך זה שעם כול הבנים שם ,הבת מצתינת . ופה בקורס לטייסים,למה לא רצו לגייס בנות עד אליס מילר,ופה ההוכחה יש בנות שמתקבלות. כי החוק של הצבא אומר שבכלל בנות לא צריכות מילואים ,ומי שצריכה צריכה עד שהיא אמא ,אז למה בנים לא עד שהם אבא,יש פה ציפה ,שהבנות ישמרו על הילדים בבית,ציפיה חוקתית של מבנה החברה,שתנחש מה מנהגת על ידי גברים.

למעלה