קדימה, אלפרד, הבמה שלך !

Easy_Rider

New member
קדימה, אלפרד, הבמה שלך !

ביקשת לפתוח דיון באיזשהוא נושא שעדיין לא ברור לי מהו ... אז לטובת העניין פתחתי הודעה חדשה זו... אני ממתין ...

Easy_Rider

New member
ולמען הסר ספק,

אני מסוקרן לדעת על מה אלפרד מתכוון לחדש לנו הפעם.

alfred

New member
ובכן איזי, אלפרד נענה לאתגר...

יש רק להרדים ולומר, שנקודת ההתייחסות של אלפרד, כחבר פורום פעיל, אך עדיין וירטואלי, מהווה אולי את עיקר הבעיתיות בדיון הזה, ויש לזכור את זה במהלך הדיון. אם כך, נתחיל מן הסוף להתחלה. טען כאן החרגול לפני מספר ימים בגנותו של הפורום שהפך ל"מתנשא". טענה שנפלה על אוזניים ערלות, משום שלטענת אלפרד, לא מעט מחברי הפורום לא רואים מילימטר ימינה מביצתם השמאלית, ועל מה מדובר? אמר אלפרד בעצמו שאין הוא חושב שמקומו של הפורום (הפתוח לקהל הרחב, כזכור), אינו מוקיר תמונות כגון ווילי בכביש ציבורי, כמו שאין מקום גם להתערבויות ילדותיות יותר או פחות על חציית הכרך. עוד נאמר כאן לא אחת, שחברי מועדון האופנועים, אינם ששים לקבל לשורותיהם את חברי הפורום, משום היותם "רוח צעירה" בין שורות המועדון הוותיקות. מה עולה בין השורות? נכון, דימויו של הפורום, בין היתר גם בקרב חברי המועדון, של חבורת ילדים להוטי מצערת, שבאו לשנות את העולם. ושואל אלפרד: הגם אם נכון הדימוי, או שמא אינו, האם כך יש לייצג את הפורום לקידום עניינים ציבוריים? האין מספיק מפגשים פרטיים של הפורום בהם אפשר להפיץ את התמונות המהוללות (שאמנם מרשימות מבחינה מקצועית אך אינן מוסיפות כבוד לדימויו של הפורום), מדוע שתמונות אלו אינן יופצו ברשימת תפוצה, כמו שהציע כבוד מנהל הפורום לגבי חומרים אחרים המופצים כאן? לאלפרד נדמה שהגרעין הקשה של הפורום שכח את היותו של הפורום פ-ת-ו-ח לדיון, ולא מועדון סגור, ושוב, צדק החרגול באבחנתו. האם כבודו, דובר המועדון, מאמין שיש להקנות לרוכב חדש הרגלי רכיבה נכונים, על ידי הקנטתו לגבי מצב צמיגיו? האם כבוד הדובר מודע לעובדה שלא מעט מן הצעירים השוצפים בפורום בימים אלו אימם מצויידים עדיין בשיקול הדעת ההולם הנחוץ לרכיבה בטיחותית (כפי שגילה ג. על בשרו)? אלפרד ינסה לתמצת את תחושתו. כשאלפרד הצטרף לפורום, לפני שנתיים ויותר, הגרעין הקשה כלל חבורה לא גדולה שנשאה בקרבה מכנה משותף אחד והוא, מן הסתם, האהבה לאופנוענות על שלל גוניה. בחודשים האחרונים, כך על פי תחושתו של אלפרד, הפך הפורום ל"סמכות על" בעיני עצמו, בכל הנוגע להוויה האופנוענית בישראל. ביקורת על פרדר. ביקורת על המועדון. ביקורת על "מוטו". ובוז בסיסי, לכל מה ומי שאינו קשור ישירות ל"עשייה" הנוצרת כאן. אלפרד חושב, והמחיר מבחינתו לא קל, שלגרעין המופשט הזה, עלה השתן לראש. לא ככה אלפרד רואה פורום מתנהל (לא ברמת הניהול, כי אם ברמת ההתנהלות). תחושת הבוז והחידלון המקבלת את פניהם של מצטרפים חדשים, אינה פתח להגדלת כוחו של הפורום, כי אם התבוססות לא בריאה בהפרשות. כל זה, אולי, אינו חידוש לבכוד הדובר, שבוודאי ראה כבר הכל, כפי שהודעתו המקורית מבשרת. התנשאות? אנחנו?

alfred

New member
ועוד הערה: היות ואלפרד רואה את...

הדיון הזה כסיכום תקופתי (ויסלחו לו חבריו הנכבדים על האיות הקלוקל), ואולי גם כמכתב פרידה, יואילו נא לענות לו (עניינית עד כמה שאפשר) ותיקי הפורום ולהתייחס ישירות לנקודות שהועלו.

אלפרד...

כעיקרון אתה צודק ואני אכן מסכים עם דבריך (לגבי הדרך והתוכן אליו מתפתחים הדברים ומגלגלים..) אך יש קצת סתירה בדבריך... אפילו יותר מאחת.. כתבת שפעם היה דבר אחד משותף לכולם בפורום והוא האהבה לאופנועים ואילו כיום עלה לפורום השתן לראש והוא רואה עצמו כסמכות על..זה לא סותר אחד את השני - אדם יכול להיות מתנשא , סנוב שנוזל לו שתן מהאוזניים ועדיין להיות אופנוען בכל נימי נפשו (אם כי , תמיד ניתן לומר שאופנוען זה אופי מסוים ומתנשא לא יכול להיות אופנוען...) דבר שני , אלפרד , כך לדעתי לפחות (ואני מאוד משתדל לא ליפול למלכודת "המתגונן" למרות שאלפרד לא הטיל בי את האשמה בצורה ישירה) , אלפרד נפל בעצמו לאותה מלכודת שחברי המועדון הוותיקים נפלו לתוכה והיא תפיסת הפורום כיישות עצמאית בעלת תוכן וקיום מחוץ לעולם הוירטואלי - אומנם , לעיתים אנו קמים מהמקלדת ונפגשים אך אין הדבר הופך אותנו לגוף...מקסימום לקבוצת אופנוענים..ואני בטוח שאלפרד לא רואה את עצמו ואת חברי לרכיבה כאיום על המועדון או על ביה"ס לרכיבה של גידי.. הפורום , ואני מקווה שאני לא מגלה פה שום דבר חדש לאף אחד , הוא ללא זכות קיום מחוץ לרשת האינטרנט... אלפרד חוטא כשהוא חושב שהפורום כבימת דיון צריך או בכלל יכול להציג קו מחשבתי מסוים כשבעצם כל מי שנכנס אליו יכול לבחור בזהות בדויה (אלפרד?) ולהסתיר כל פרט מזהה לגביו (אלפרד?) ומצד שני לחשוף פרטיים אישיים על אנשים אמיתיים ולהעביר ביקורת זו או אחרת על אותם אנשים ודרך תפקודם...אותו אדם יכול לזרוק את הרפש ולהעלם כלעומת שבא מבלי שנודע כי בא אל קרבי הפורום.. ואז מה ? דעתו הקיצונית גוררת תגובות מפה ועד להודעה חדשה ו...הופה ! הפורום קיבל לפתע הגדרה חדשה - חוליגאנים המשתוללים על הכביש ומזיינים ת´שכל בכביש.. בוודאי שאותו דבר גם נכון לאלו שחוזרים ומציגים עצמם בפורום שוב ושוב...ועדיין - אין לכך שום משמעות..הפורום פתוח לכולם וכל דבר צריך להלקח בו בפורפורציות הנכונות.. ומה עם הדברים הטובים אלפרד ? ההטפה הקבועה לציוד מגן ? והסולידריות בעניין האופנוע המתאים למתחילים ? והאחדות שכל חברי הפורום מגלים לגבי הצורך של רוכבים חדשים לעשות את הקורס לרכיבה מתקדמת ? זה גם שווה משהו... בברכה , כRובי שמקווה שלא יצא לו מבולבל מדי.. נ.ב - מכתב פרידה ?!?

זה היה צ"ל:"מזיינים ת´שכל ברשת"..

ועוד דבר אלפרד , כאחד מוותיקי הפורום , אתה בוודאי ראית בעצמך כדי הפורום חווה עליות וירידות (דבר דינאמי וצפוי לחלוטין) : יום אחד אין הודעות ויום שני אי אפשר לעקוב אחר השתלשלות הדברים (או דברי שעות הלילה המאוחרות של אתמול) . יום אחד הדיונים הופכים ללא מעניינים (GPZ ספורטיבי או לא..) ויום אחר צריך ספר מדע בפיזיקה כדי להבין את ההודעות בפורום.. יום אחד אנו ילדותיים ומתעסקים בנושאי
כמו תמונות פורנו בפורום האופנועים וביום אחר מדברים על נזקי הרע-פורמה... תמתין עוד קצת אלפרד...חכה עימנו עוד...בו נצא מהמצב לכיוונים חדשים יותר (אלפרד יותר ממוזמן לפתוח דיונים חדשים בנושאים אופנועיים יותר..) דארמה , לא אהב את המעבר לפורום בתפוז - בעיקר בגלל הפורמט שלא היה לו נוח להתרגל אליו.. אבל הוא עדיין מבקר - ואלפרד ? אחרי הכל ז-ה מה ששובר אותך ?

M.Z

New member
כל המגילות שאתם רושמים רק ../images/Emo35.gif

מעייפות לי את העיניים, וגורמות לי לריצוד עצני בעין שמאל, לכן זה לא מעניין אותי. מעניין אותי רק דבר אחד------------- מה זאת אומרת מכתב פרידה?

המטיייל

New member
מה שנכון, נכון...

אלפרד צודק! הפורום נתפס ומתנהל בדרך כלל במועדון סגור עם מספר חברים שהפכוהו למפגש חברתי. אישית אני מוצא עובדה זו כמטרידה ולא נעימה כל כך. הבעיה היא שכאשר מעלים הודעות עם תוכן אמיתי הן המקרה הגרוע נדחקות לעמודים אחוריים כי ריכולים וצ´יצ´וטים ילדותיים מאזור התיכון/ צבא תופסים את מקומם ובמקרה הטוב הופכת הודעה ככלי שנושא בתוכו מליון תגובות שזולגות וגולשות, שוב, לאותו אזור על-יסודי. תמונות אישיות הן נחמדות אם הן באות לקדם משהו או לשתף את רוב חברי הפורום. אבל כאשר מתחילים תמונות בסגנון ה"אחוקיה" מתחיל ערך הפורום לצנוח. לא אחת כתבתי הודעות שנעלמו להן ובמקומן מצאתי בדף הראשון(משום מה, תמיד מספר 11) הודעות אין סוף בנושאים סתמיים בין 3-4 חברים ותיקים. אישית אני רואה בפורום מקום וזירה להתגוששות בונה. מקום בו נזרקים רעיונות משוגעים כבסיס לדיונים פוריים בכל הקשור לאופנוענות (ובעיקר תרבות האופנוענים), חילופי מידע וכו´. כבר ראיתי איך אוכלים כאן לארוחת בוקר חברים חדשים וגם ראיתי איך אחרים תופסים פטרונות (בעלבתיות) על העסק. אנא הגיבו. המטייל, שהוסיף "י" כי מישהו תפס לו את הניק.

chargol_moshbat

New member
לאלפרד

החרגול המושבת זורק פצצה משל עצמו - ולעצמו והיא:במידה והחרגול יבליח, ולא יזכה לשזוף בעין שלו את אלפרד- הוא לא פה.וזהו.אלפרד וסוסו הזקן והאציל לא ישכח. רוח הנעורים גם לא. הבינה והדעת? בטח ובטח שלא. אהב החרגול את אלפרד (ולא את הפורום).

Easy_Rider

New member
ובכן אלפרד, מסתבר שלא הבנת

מה רוצה אלפרד להגיד ? אני אציג את הדברים מנקודת ראותי, כל מה שאגיד משקף את דעותי האישיות בלבד. משתתפי הפורום (חברי הפורום?) מוזמנים להגיב ולהציג את השקפתם בנושא. המשותף לכל הכותבים, המשתתפים, הקוראים וכו´ הוא הראיה (כך אני חושב) שאופנוע הוא יותר מכלי תחבורה, יותר מאמצעי להגעה מנקודה א´ לנקודה ב´. ובתור שכאלה, טבעי הדבר שאנחנו מנסים להפיק יותר מנסיעה רגילה בכביש במטרה להתנייד מנקודה לנקודה. אני אישית תומך נלהב ברכיבה ספורטיבית. לא בכל מצב, לא בכל מקום, אבל מה שעומד בבסיסו של השידול (?) הזה הוא העובדה שרכיבה על אופנוע היא עסק מסובך הרבה יותר מנהיגה ברכב. אני חושב שכל רוכב צריך להכיר (והזכרתי את זה לא אחת ולא פעמיים) הן במגבלות הכלי, והן במגבלותיו שלו. אני מוסיף וטוען (כפי שהוכיח הניסויי של ידידי פאפ באופן חד משמעי!) כי ע"מ לשרוד בכביש אתה חייב לרכב במהירות הגבוהה ב- 10 קמ"ש ממהירות התנועה שמסביבך (ולא - ירמסו אותך). באופנוע (ושוב, דעתי האישית) המהירות היא יתרון. בניגוד לרכב בו אתה מתבסס בעת חרום על הבטיחות הפאסיבית (מרכב שמגן עליך, כריות אוויר וכו´) באופנוע מה שיציל אותך בעת חרום היא הבטיחות האקטיבית, כושר ההאצה לדוגמא, יכולת שינויי הכיוון המהירה. אלו דברים שחייבים לתרגל !!! חייבים להכיר, ע"מ שברגע הנדרש ידע הרוכב לנצל את יתרונות הבטיחות האקטיבית של הכלי. בניגוד לרכב בו אתה יכול לנעול את ארבעת הגלגלים ולהחליק (אם אין לך ABS) עד לעצירה מוחלטת תוך כדי יבבות צמיגים, באופנוע אין לך אפשרות שכזו. ולכן, מה שעומד בבסיס ההצעה שלי לרוכבים המתחילים הוא שעליהם ללמוד את היכולות של הכלי עליו הם רוכבים, כל אחד במגבלותיו הוא. ושוב, אני רואה בזה שלב הכרחי לגבי כושר השרידות שלהם בכביש ! אני מזכיר ואומר, כי מעולם לא דחקתי באף אחד לבצע משהו שהוא אינו מסוגל לו. אני חוזר ומדגיש את חשיבותו של הקורס לרכיבה מתקדמת אותו מעביר המרכז לרכיבה בראשותו של גיגי פרדר. ואני עדיין חושב כי אין שום פסול בנסיון להגיע למגבלות, כל אחד ומגבלותיו הוא. לגבי התנשאות של הפורום, הרשה לי לא להגיב, כמו שאתה יודע ישנו פורום שלם המוקדש לחיי החברה של אנשי הפורום, והוא הבמה לכל אותם טיולים וכו´. מי שרוצה מוזמן לבקר, ומי שלא מוצא עניין בכך יכול לוותר. לסיכום, הנקודה החשובה ביותר מבחינתי היא שהיכולת להפיק מהכלי עליו רוכבים ביצועים "ספורטיביים" קשורה ביחס ישיר ליכולתו של הרוכב לשרוד בכביש. זו הנקודה. נקודה. בברכה , איזי

Easy_Rider

New member
אתה קורא את הכל, או רק מרפרף ?

אם אין לך ABS , דגש - אם אין , אז אתה תעצור בחריקת צמיגים תוך כדי נעילת הגלגלים, אם אין ! אם יש (כלומר מותקן ברכב ABS) אז זה יפתור את הבעיה. OK ?

אני בחור דיגיטלי בעולם וירטואלי

אלפרד, חבל שאתה עושה מההר עכבר .. הרי מי כמוך יודע שהפורום הזה הוא עולם וירטואלי . נכון לאחרונה הפורום התחיל לעשות מעשים שאינם וירטואלים למען חיינו כרוכבי אופנועים במדינת ישראל. הפורום הוא במה לדעות ולא תמיד כולם מסכימים עם כולם , ואז בעצם קבוצת הדיון (דהיינו הפורום) ממלא את תפקידו , אני כרוכבת צעירה קיבלתי הרבה מידע מהפורום , וכבחורה שקולה והגיונית לוקחת את כל הרעיונות של רכיבה ספורטיבית לתשומת ליבי אבל מעדיפה לטפס בסולם בקצב שלי. נכון שבעקבות מפגשי הפורום קמו להם מספר קבוצות , אבל זה קורה גם במקומות אחרים שבעלי עניין משותף נפגשים, ולכן החלטתי לפתוח את הפורום שלי כדי שיוכלו חברים לתקשר מבלי להפריע למי שלא רוצה לדעת/לשמוע/לקרוא על קשרים אלו.(אם תכנס לפורום שלי תראה מספר לא מבוטל של תמונות מטיולי השבת שלא הועלו או הוזכרו בפורום הזה) מקווה שמכתב הפרידה זה כי אתה נוסע להביא לנו מתנות מחו"ל בילבי

איתן כ.

New member
.. דווקא אוהב את הפורום ../images/Emo24.gif

למרות שאלפרד צודק בכל מילה. נכנסתי לפה מכיוון שהוא היה סמוך לפורום המכוניות של IOL. ישר התעצבנתי מהליכלוכים על המועדון והעליתי את חמתם של חברי הפורום , כמו שורו ואחרים - למרות שאני הזדהיתי בשמי והצגתי קבלות על פעילות בשטח ובכביש. בינתיים קרו בדיוק הדברים שצריכים לקרות קרי- הצטרפות איזי למועדון ונשארתי סתם בשביל לזיין את המוח. האמת - אני נהנה מכל רגע. יש ימים שאני בפינג פונג עם כרובי או מישהו אחר ואני פשוט יושב וצוחק (לפעמים פאדיחה - אני יושב במשרד ושומעים את הצחוק). תיראו איך שיבחתי אותכם היום בYNET.

למעלה