קב"א ויום סיירות

לא,אתה לא טועה

כמו שאמרתי,למרות יום הסיירות קבא 52 לא מתאימה לחובלים או צוללות וכדומה,אז כך שזה מצמצם את האפשרויות שלך לשייטת ואולי מטכל,ושייטת אין סיכוי רב לעבור

והאם תסכים לטענה

שברגע שמישהו הגיע למיונים כלשהם, יסתכלו על הנתונים האישיותיים(והמקצועייםאם זה תפקיד שמצריך משהו מסויים) שלו, ולא על הנתונים שעל הנייר?

aureliano1

New member
גם וגם

נתחיל מההתחלה. מתבצע יום סיירות. בסופו על כל מתגבש נתון ציון, אשר לא כולל את הנתונים "שעל הנייר", כלומר הקב"א והמתאם קצונה. בסוף הגיבוש המתגבשים יחלוקו ללא ידיעתם לגיבושים הבאים, כלומר למטכ"ל, שייטת וכו'. החלוקה מתבצעת תוך כדי הסתכלות על שלושה נתונים עיקריים: 1) ביצוע בגיבוש עצמו 2) מתאם קצונה (לרוב מתחלק באופן שווה בין כל היחידות) 3) רצונותיו של המתגבש (שזה הכי פחות נחשב, אבל מאחר וכמות המתגבשים ביום סיירות היא גדולה הרבה יותר ממספר האנשים שבאמת ייבחרו לאחת היחידות בסופו של דבר לרוב אין בעיה אכן לשייך את המתגבש לתחום שבו הוא הביע עניין) שוב, יום סיירות הוא באמת לא גיבוש מורכב. כל אשר הוא נועד לבדוק זה האם המתגבש מתאים לעבור גיבוש רציני לאחת היחידות. חשוב לציין שאני מעולם לא העברתי יום סיירות, אבל מניסיוני המועט בגיבוש יחטי"ות זהו בערך המצב במציאות.

לא משפיע אבל...

יש בהחלט הבדל בין מי שאם קבא 52 לקבא 53 ומעלה,כי עד כמה שידוע לי קבא 52 לא מספיקה לחובלים צוללות וכיוצא בזה,רק לשייטת ואולי מטכל.

לא ,בדקתי את זה

לי יש קבא 52 לחבר שלי 53 לאחר הגיוס הגשתי בקשת התנדבות לצוללות הוא לחובלים,אני הבאתי המלצות טובת והכול,הוא נענה בחיוב אני בשלילה משום נקודת הקבא.

אה ועד משהוא

מן הסתם בטוח שדרישת הנתונים לצוללות מופחתת מחובלים,ובכול זאת מי שיש לו קבא 52 ורוצה אחת מהן,ואפילו שהן מוצעות ביום סיירות, לא ניראה לי שזה הכי אפשרי

יש לך טעות.

חובלים זה מקב"א 52. הייתי מציע לך להתקשר לביתן חה"י ולשאול אותם, אבל הם לא ימסרו מידע לגבי נתונים.

עשיתי את זה

יש לי קבא 52 בדקתי את זה,טוב גם הייתי ביום סיירות.אני מקווה שאתה צודק כי אני עדיין מאוד רוצה להתנדב לצוללות.למרות שניראה לי שאתה טועה

הלוואי שאתה צודק

כי זה גם לטובתי,אולי תביא הוכחות במקום השערות,כי מדוע לא קיבלו את בקשת ההתנדבות שלי,שהיא אם המלצות מפקד וקצין מחלקה,הרי הייתי ביום סיירות+קבא 52

למעלה