קבר שמעון הצדיק

sailor

New member
מה הבעיה עם סוס דוקא?

כל מיני אנשים הולכים להתפלל ולהשתטח על קברים של כל מיני חמורים שדבק בהם שם של איזשהו צדיק שהיה או לא היה, ואילו הסוס הזה היה כמסתבר צדיק אמיתי.

כל תרבות הקברים והמיסתיקה היא מגוחכת

יש איזה קבר צדיק לידי צפת שעליה לקברו נודעת כסגולה ל"זיווג זיווגים" ורווקים/ות עולים לקבר בתקוה לחתונה קרובה. בפרט כשמדובר בחילונים בעלי אמונות עממיות ( מילא כשמדובר בדתיים כחלק מתמונת עולם עמוקה של אמונה),ברור שמדובר בסוג לא אינטיליגנטי של אנשים... באיזה שהוא שלב נפוצה שמועה/אמונה עממית שלא ברור מאיפה התחילה ( אולי בדיחה סוטה של ליצן מקברי) שתנאי להצלחת ההשתתחות על הקבר הינו שהבחורה תשיל מעליה חוטיני או חזיה ותניח אותם על הקבר. ומאז האברכים ששומרים על הקבר מידי פעם נאלצים לפנות מעל הקבר בגדים תחתונים של מיטב הפרחות שבארצנו....

או התעוררת

באמת לא היה היום קטע של השמאלנים כולל פמיניסטיות רדיקליות עם תיאוריות הזויות אינפנטיליות.....אתן נעשות הזויות ומטורללות מרגע לרגע. עכשיו לתלות חוטיני על קבר של רב מהמאה ה 17 זה "תרבות אחרת שצריך לכבד אותה " כמה מתאים לכן.... מה גם שזה מנהג שהתפתח ב 4-5 השנים האחרונות ויש יסוד סביר לחשד שזה התחיל כבדיחה צינית של מישהו .... פפפחחחחחח ומה עם המנהג של החרדים בירושלים לא להתיר ביטויים פומביים של אהבה חד מינית ברחובות העיר- למה אין לך כבוד למנהג הזה ? אגב, אני ציינתי שאם השתתחות על קברי צדיקים היא חלק מאמונה עמוקה, ידע רב בדת, והיא חוויה רוחנית אמיתית, זה לא פסול בעיני כל עוד זה נעשה אובססיבי ושרטני ולא הופך לעבודת אלילים מיסטית. האם גם אלו שמאמינים בצלחות מעופפות תגידי שזו אמונה אחרת ואסור לצחוק ?

יוסי ר1

Active member
להנדרסון שלום.

יש לך מה להעיר? עשה נא זאת בצורה מכובדת. לא כפי שפתחת את הודעתך האחרונה, שאינה מוסיפה כבוד לא לך ולא לפורום.

עובש מקנה אצילות

לא זוכר איפה ניטשה כתב את זה. זה מנהג שהתפתח ב 4 השנים האחרונות: פירוש הדבר שעוד 996 שנים זה יהיה מנהג עתיק בן אלף שנים, בחורות ישמרו כך על מסורת סבותיהן ויחוו חויה עמוקה של התחברות לשרשרת הדורות של העם היהודי. למה מנהג בן 4 שהתחיל כבדיחה צינית מכובד פחות ממנהג בן 400 שהתחיל כטרגדיה? המנהג של הדתיים בירושלים שלא לבטא אהבה חד מינית בפומבי בהחלט מקובל עלי, יש לי בעיה רק עם המנהג למנוע מאחרים להביע אהבה חד מינית ממש כשם שתהיה לי בעיה עם מנהג (לא חשוב גילו) להפשיט בכח תחתונים מבחורות שלא רוצות בכך כדי להניח של קבר הרב. להשתטחות על קברי צדיקים נדרש ידע ואמונה עמוקה בדת אבל לא בדת היהודית. ומותר בהחלט לצחוק על כל אמונה: אין חסינות לא לדת היהודית ולא לדת העבמים.

יוסי ר1

Active member
לצחוק על אמונת האחר בלב זה דבר אחד.

להביע זאת בפומבי אינו מעיד על גדלות נפשו של הבוחר לצחוק. מלבד זאת, להשתתחות על קבר זה או אחר לא נדרשת ידע עמוק כלשהו. בד"כ הנוטים להשטטח עושים זאת כי שמעו שזו סגולה לכך וכך. אפף אחד לא עושה תחקיר עמוק לפני ההשטטחות, ומי שנוטים לעשות תחקירים, בדרך כלל אינם נוטים להשטתח.

יוסי ר1

Active member
שאלוקים ישמור, התעליתי מעל עצמי../images/Emo163.gif

נראה לי שאני צריך דחוף איזה קבר של צדיק, סגולה לשיפור הכתיב...

סוריאל

New member
ארבע שנים?!

האר"י (הקדוש, כמובן. איך לא?) כבר גילה קברים באזור צפת לפני יותר מחמש מאות שנה. ייתכן שבשנים האחרונות העסק הזה עולה כפורח (ועדיין, בהחלט לא מדובר על ארבע שנים. אני חושב שעשר היא הערכה סבירה יותר), אך עדיין לא מדובר בחידוש - להבדיל, למשל, מקבלת הסלבריטיז של פיליפ ברג (ידידים קוראים לו 'הרב').

זה כמו לשים בית מזוזה ריק בכניסה לביתך

אם אתה חילוני שלא רוצה שמכריך הלא חילוניים ינדנדו לך. מבחינתך- מה זה משנה? אתה ממילא לא מאמין שיש חשיבות או סגולה לקלף שבפנים, ולכן נראה לך שלאף אחד לא נגרם נזק, כי הדתיים שמבקרים אותך לא יודעים שאין כלום בפנים. מבחינתם- סביר להניח שהם לא ירגישו. אבל בכל זאת יש בהתנהגות כזאת טעם לפגם, בעיניי, אפילו אם ה"תרמית" לא מתגלה לעולם. אם אתה לא מאמין- אל תשתטח. אבל לגרום לאנשים מאמינים להשטתח על קבר של סוס? גם אם רק השטחיים משתטחים, זה לא לגיטימי בעיניי. זה חוסר כבוד לאחר במירעו.

למעלה