קבע וסדיר נוסף

nofi1456

New member
קבע וסדיר נוסף

היי כולם :)
אני משתחררת עוד שלושה חודשים וממש לא מיציתי את השרות שלי בצבא. אני מנסה כרגע להשיג הקצאה לקבע אבל לא נראה לי שזה הולך לכיוונים טובים. פשוט...אני תצפיתנית, והרבה יותר משתלם להם להביא מישהי חדשה ולשלם לה עשירית ממה שמשלמים לי אם אני נשארת...(ואין שום סיבה אחרת חוץ מכסף...)....
לא מזמן שמעתי על עוד משהו, לחתום סדיר נוסף....מה זה אומר? שפשוט אני נשארת ליותר זמן ומשלמים לי עדיין כמו בסדיר? יש כאלה הקצאות בכלל למי שמבקש להישאר או שזה רק במקרים ממש חריגים? יש סיכוי בכלל שיציעו לי דבר כזה או...מתי מציעים בכלל?
ועוד משהו...
אני ממש רוצה לחתום קבע ביחידה שלי, אבל גם ממש אין לי בעיה לחתום במקום אחר... איפה אפשר להשיג הקצאות לקבע?

תודה מראש :)

nofi1456

New member
לא הבנתי כלום...

מי זה השליש שלי? מה זה קצין סגל של החיל?
אני לא יושבת באותו בסיס עם אף אחד מהם...

M i k e 6

New member
אז ככה....

לכל יחידה יש שליש/ה אשר אמון על כל הטיפול השלישותי (קליטה ו"שחרור" חיילים ביחידה, הזנת דרגות, הזנת חופשות ועוד...)

קציני הסגל הם אלא שמתעסקים עם כל עולם משרתי הקבע.
בכל חיל בצהל ישנם קציני סגל אשר מטפלים באנשי הקבע ביחידות.

מה שאני אומר זה שתנסי (אולי דרך המפקדת שלך) לדבר עם שליש היחידה אשר יברר מול סמכות הסגל החילית האם ישנה אפשרות להחתים אותך על קבע/שס"ן (שירות סדיר נוסף)

ori239

New member
כמה דברים

לא רלוונטי לפנות לקציני שלישות/סגל - בלי המלצה יהיה להם קשה מאוד לקדם משהו.
גם כך חתימה על קבע דורשת ראיון סא"ל/רס"ן בתקן סא"ל.

לגבי שס"ן - זה לא רלוונטי, שס"ן הוא סו"ש ספציפי שמאושר בד"כ לצרכי השלמות קורסים או התחייבויות קודמות.
כמובן שבשס"ן לא מקבלים משכורת קבע אלא משכורת חובה, ואין סיכוי שיאריכו לה את שירות החובה רק בשם הרצון הטוב.

כמה אופציות

א) שירות נוסף במשכורת של סדיר זה משהו שיש רק בכמה תפקידים שבהם "דין אשה כדין גבר" (לחימה, משך הכשרה ארוך כמו מדריכת סימולטור, וכיו"ב). לא יעשו לך את זה בתפקיד של תצפיתנית.

ב) לפעמים אפשר לחתום "מילואים בתנאי קבע" בתפקידים שונים לזמן של כחצי שנה אם אני זוכר נכון. הכרתי פעם סמבצי"ת מודיעין שעשתה את זה ל-4 חודשים מעבר לסדיר. במקרה של תצפיתנית מיומנת שמכירה את הגזרה וכבר הוכיחה שהיא מסוגלת לבצע את התפקיד הקשה והחשוב הזה בלי להישבר לפעמים דווקא יש אינטרס ליחידה, אבל לא תמיד יש תקנים - כמו שציינת, נראה שאצלך אין תקן.

ג) יש אפשרות (שגם תלויה בתקנים) לחתום קבע בשינוי מקצוע. כאן את צריכה לברר עם גורמי השלישות שלכם אם יש תקן ביחידה שלך, או ביחידת-האם (החיל או החטמ"ר שאת מתצפתת בו). מקרים כאלה דווקא לא חסר - יצא לי להכיר כמה לוחמים שבסוף השירות חתמו עוד שנתיים קבע כנגדי תחזוקה דווקא, או מישהי ששירתה בתפקיד מחשוב בחיל האוויר ואז נכנסה לקבע בכלל כנגדת קישור באחת מיחידות החיל.

ככלל אצבע, יש בצבא תפקידים שקצת יותר קשה לאייש כי הם נחשבים לשוחקים, ושם דווקא מוכנים לגייס לקבע גם אנשים שלא צמחו בתפקיד. כאמור, לוגיסטיקה וקישור הם שני תחומים שיחסית יותר קל להיקלט בהם מבחוץ. אם תבררי עם קצינת הסגל בנושא, אולי תוכלי לחתום לשנה-שנתיים כנגדת או אפילו לקבל עיסקת חבילה של חתימה לשנתיים במהלכן תצאי לקצונה בתפקיד.

נ.ב.
כל מה שאני כותב מבוסס רק על מה שאני יודע ומכיר וראיתי, ולא מחייב שזה מה שקורה/יקרה ביחידה שלך.

nofi1456

New member
אוקיי...תודה לשניכם!

האמת שהכרתי את האופציות האלה...הקטע הוא שכבר המון זמן אני מבקשת מהמפקדות/קצינה שלי קבע....ובנתיים העניין לא מתקדם כי ככל הנראה אין תקנים.... עכשיו הבנתי שגם שירות סדיר נוסף כנראה לא תקף לגבי.... בכל מקרה אני אמשיך לבקש, אין לי מה להפסיד.

שבת שלום לכולם

ori239

New member
וכמה חידודים

א) יפה אמרת
ב) מת"ק זה כשבאים מהבית אחרי השחרור. במקרה הזה, כשהשירות ממשיך מהסדיר - זה נקרא חובה בתנאי קבע (חב"ק).
במקרים של חב"ק / מת"ק - לא מדובר בתקן אלא במשאב.
כלומר גם אם אין ביחידה שלה חודשי מת"ק, ניתן לבקש עבור צורך ספציפי מיחידת האם. בכל מקרה לא מדובר בתקן כך שהרבה יותר קל להתארגן על חודשי חב"ק.
במקרה הזה מותר להחתים עד 9 חודשים.

ג) אפשרות מומלצת - יפה אמרת.

לגבי הסוף - כדאי מאוד לגבות הכל בראיונות סא"ל - ק.הסגל כנראה לא תרוץ לברר מיוזמתה על תפקידים אלא אם היא חברה טובה/יש לה הרבה זמן פנוי, אלא אם כן הדבר יסוכם בראיון.

ori239

New member
כמה דברים שכדאי להתחיל בהקדם

שוחחי עם מפקדיך, באם יתנו ברכתם לעניין (המלצות וכו') - בקשי ראיון עם מפקד היחידה שלך (בדרגת סא"ל, לפחות) שעניינו המלצה לשירות קבע.

בראיון המפקד ישב בנוכחות ק.סגל/שליש, ישאל לפרטיך האישיים, הרקע שלך וכו'.
באם יש תקנים פנויים ביחידה (לשירות קבע) או הקצאות משאבים (ימי חובה בתנאי קבע וכו') - יתכן ויוכלו להשאירך ביחידה בתפקיד ניהולי או פיקודי (אני לא יודע איך זה אצל תצפיתניות, אבל אצל לוחמים - תפקידי רס"פ ותפקידים פיקודיים).

באם אין תקנים/משאבים ביחידה, יוכלו להעביר ההמלצה ליחידת האם (אוגדה אם אני לא טועה במקרה שלך) וליחידות שכנות - חטיבות וכו'.

שם אם יש תקן/משאבים יוכלו לזמן אותך לראיונות ולבדוק התאמתך לשירות קבע.
את ההמלצה תוכלי להעביר בעצמך לחברים ומכרים בכל הצבא שיבדקו ביחידותיהם.
בקיצור - המלצת סא"ל בהקדם האפשרי.

בהצלחה!

ori239

New member
בנוסף כדאי לברר על תפקידי אבטחה בקריה

אני זוכר שכל הזמן שלחו מיילים על פתיחת תפקידי נגדי אבטחה בקריה.
רצו שם חיילים אחראיים בעלי רובאי 03 לפחות.
אחרי ס"ר כדאי שיבררו לך גם על זה.

למעלה