קבל בטור או מקביל

risto2

New member
קבל בטור או מקביל

שאלתי אפילו היום סטודנטית שסיימה פיזיקה2 אבל היא לא הצליחה להסביר לי מה ההבדל ואיך אני מזהה כי מדובר במערכת חשמל בטור או במקביל.(לפי שרטוט המוצג בפני) אפשר הסבר נרחב על כך ?

NessT

New member
הסבר

בטור - שני רכיבים מחוברים בטור אם אין דרך לזרם לעבור דרך רכיב א' ולא לעבור דרך רכיב ב'. במקביל - שני רכיבים מחוברים במקביל אם צד אחד של רכיב א' שווה פוטנציאל לצד אחד של רכיב ב' וגם צד שני של רכיב א' שווה פוטנציאל לצד שני של רכיב ב'.

risto2

New member
אלו תכונות

ומאפיינים של מערכת חשמלית משני הסוגים שאתה מתאר. אני שאלתי כיצד מזהים עפי תמונה ולא עפי תכונות.:)

johngalt2

New member
תשובה

פחות או יותר כמו ש- NessT אמרה... נניח שיש לנו רק רכיבים עם שני הדקים. אז אם יש אותו מתח על שני ההדקים, הם מחוברים במקביל. אם יש אותו זרם בין שני ההדקים הם מחוברים בטור. אלו ההגדרות של חיבור במקביל וחיבור בטור, והן תמיד נכונות (גם אם לא רואים את זה מיד מהשרטוט.) לגבי השרטוט - כדי לדעת מה מחובר במקביל ומה מחובר בטור, תמצא (ע"י חוקי קירכהוף) הדקים שיש עליהם אותו מתח או אותו זרם. אם מצאת כאלה, יש לך דברים שמחבורים בטור ובמקביל.

risto2

New member
תודה

עזרת לי בהחלט. מה לגבי ההבדל בין נגד לקבל ?

johngalt2

New member
מה ז"א?

הם שני דברים שונים לגמרי... קבל אוגר מטען חשמלי, ונגד הופך אנרגיה חשמלית לחום (אפשר להגדיר אותו גם בדרכים אחרות...)

למעלה