קבלת שבת

יפעת99

New member
קבלת שבת קצת שונה

אצלנו בגן אנו נותנות לשני ילדים להיות מקבלי השבת. הפעילות לקבלת השבת מתחילה כשבוע לפני כלומר, הילדים שמקבלים את השבת מקבלים הביתה דף הנחיות ואחד מהם מקבל בנוסף את ספר השבת. דף הנחיות: בגן ישנו קלסר שמחולק לשלוש. חלק ראשון טקסטים של שירי שבת חדשים וישנים. חלק שני דיקלומים לשבת. חלק שלישי מישחקים חברתים כמו מישחק הכיסאות תוק תוק מי אני ומה שמי וגם חדשים יותר. על כל ילד לבחור מתוך הקלסר שני שירים (ולכתוב את שמם בדף ההנחיות) דיקלום אחד ומשחק חברתי. את הדף הם מביאים בבוקר יום שישי ולפי בקשותהם אנו מעצבים את קבלת השבת. כך יותא שכל קבלת שבת שונה מחברתה ולפי רצון הילדים. כמובן שאנו מדליקות נרות מברכים על היין ומכבדים בממתק. ספר השבת: בכל שבוע מקבל ילד מבן השנים את ספר השבת לשבוע. על הילד לבחור את אחד הספרים אותו הוא אוהב ובעזרת המבוגר (אמא אבא אח וכו') לרשום במילים שלו תקציר של הסיפור ולקשט אותו (בתוך ספר השבת שהוא מעין מחברת A4 גדולה עם כריכה קשה) כמו כן אנו מבקשות מהילד לכתוב לנו המלצה מדוע בחר. ודבר אחרון הילד מביא לגן פעילות בעיקבות הספר לדוגמא דף מבוך לכל הילדים שבו עמי צריך להגיע לתמי, דף צביעה, הכנת תאטרון בובות וכו'. כך יש לנו גם פעילות לאחר הקראת הסיפור. סדר היום ביום שישי: מפגש בוקר אני מקריאה לילדים ומציגה בעזרת הילד שקיבל את ספר השבת את סיפורו במילים שלו הילד מסביר לכולם מדוע בחר דוקא בספר זה. לאחר מכאן אני מקריאה את הסיפור המקורי. לסיום הילד מסביר לחבריו מה הפעילות שהביא להם לשולחנות העבודה כמובן שמי שמיתקשה אני עוזרת לו. מפגש אחרון:בנוסף ליין ולנרות אנו שרים ומדקלמים ביחד את בקשות הילדים ומשחקים במישחקים אותם בחרו ולסיום יש כיבוד. מאוד ארוך יצא לי מקווה שלפחות זה מובן. יפעת

טלגל

New member
יפעת העלת רעיונות מאד יפים ובאמת

קצת שונים ןמעניינים תודה!

gili111

New member
מאיגל כמו תמיד../images/Emo45.gif אפשר לסמוך עלייך

בנות אני לא מתחברת הרבה לאחרונה. המחשב שלי לא פועל כשורה- כרגע אני מהמחשב של הבת שלי, ומתכוננת לתכנית ההדרכה... שבוע טוב לכולנו.

רז2

New member
קבלת שבת-רשמים מגן דתי

אני עובדת בגן דתי בארה"ב (של חב"ד), אני חילונית, ואני מאוד אוהבת את קבלת השבת שעושים בגן. קודם כל אנחנו בוחרים אמא ואבא שבת כבר בתחילת השבוע ושולחים פתק להורים שבו מודיעים שהבן/ בת יהיו אמא ואבא שבת ומבקשים שיביא לקבלת השבת כיבוד. אחד מהילדים מביא חטיף/ ממתק והשני משהו בריא שזה בד"כ פרי או ירק. וכך כל יום שיש יש לנו צלחת פירות (אם זה תפוחים למשל אנחנו חותכים לרבעים) וצלחת עם חטיפים. אמא ואבא שבת מחלקים את מה שהביאו לילדי הגן. כמובן שאמא שבת שמה מטפחת על הראש, ומברכת על הנרות, ואבא שבת מברך על היין ובוצע את החלה ומברך. הילדים שותים כולם מיץ ענבים בכוסות חד פעמיים. שרים שירי שבת ואוכלים חלה וכיבוד. חוץ מזה אחד הנושאים שנלמדים די בתחילת השנה זה "השבת" ואז אנחנו מכינים משטח אישי לכל ילד- על בריסטול מדביקים נרות שבת, חלות וכוס קידוש שהילדים צבעו וגזרו, אנחנו מניילנות ומשתמשים בזה כל השנה בקבלת השבת.

למעלה