קבלת שבת

ימית34

New member
קבלת שבת

היי לכולן אשמח לקבל רעיונות לעריכת קלת שבת, נראה לי שכאן תהיינה המלצות לא מבוטלות. נמאס לי להעביר כל שנה באותה המתכונת. אשמח אם תיעצו אילו שירים לשיר, דיקלומים, סיפורים ובכלל מערך לדוגמא. אני מניחה שרבות מכן תוכלנה להעזר בכך. תודה

אכ123

New member
קבלת שבת

יש לי רעיונות מאמינה שתאהבי אותם. אני מבקשת מהילדים/הורים להביא פרח בכל יום שישי. בבוקר מיד כשמגיעים לגן מסדרת שולחן להכנת חלות, שולחן להכנת כתרים, שולחן לסידור פרחים. ושולחן אחד לעבודת יציריתית יכולה להיות הדבקה של נרות, גביע של יין עם דבקיות כסף או זהב וכו'. כמובן שאפשר לשלב עוגיות, כדורי שוקולד ועוד. עברתי השתלמות על קבלת שבת... זו היתה השתלמות נהדרת וזה חלק ממנה. הרעיון שקבלת השבת נערכת מיד בתום הפעילות שריח החלות עולה בגן.ואז מתחילים את הקבלת שבת... האמת שיש חומר כתוב עם סיפור ודקלומים לא כל כך יודעת איך להעביר לכן...בכל אופן יש לי שירים נחמדים + דקלום ומיד אחר כך ריקוד מאוד נחמד שקיבלתי מהמורה לריתמוסיקה. אם תירצו יותר אשמח לעזור. בכל אופן הפרח שהילד מביא זה מאוד נחמד וכמובן מבשר על בוא השבת.לא ציינתי שעל הכתרים אני כותבת במרכז שבת שלום... והילדים מקשטים פעם בהדבקה ציור דבקיות מה שבא להם...

ימית34

New member
מקסים

תודה רבה זה נשמע אחלה ואני אאמץ זאת בשמחה. אשמח אם תציני מה הספרים אתם את משתמשת או שהם של ההשתלמות בלבד.אילו שירים? אילו ריקודים? בכל אופן תודה על היחס שבת שלום

אכ123

New member
קבלת שבת

אני שמחה שאהבת..... בהשתלמות קיבלנו חוברת... אבל לא השתמשתי בזה.אמרתי לך שלא כל כך יודעת איך להעביר וזה די הרבה חומר. יש כמובן את השירים המסורתיים הרגילים ואליהם צירפתי שירים מאוד יפים שקיבלתי מהמורה לריתמוסיקה. כמו אמא שבת ואבא שבת.זה כך: אמא בת תברך על הנרות ואת פניה תסתיר. אבא שבת על היין המתוק וכולנו נשיר את השיר. ואז פזמון שבת שלום שבת שלום שבת לי וגם לך....מכירה? ויש עוד שיר בסגנון קצבי ואתני שאנו רוקדים בו. אגב יש שיר מהילדות ששרים אותו כמו פעם ביום ראשון תפוחי אדמה.... ביום שני תפוחי אדמה .... אז זה כך. ביום ראשון כולם הולכים לגן ביום שני כולם הולכים לגן ביום שלישי כולם הולכים לגן ואז או או או זה דבר קבוע או או או בכל יום בשבוע ביום רביעי כולם הולכים לגן ביום חמישי כולם..... ביום שישי כולם..... וביום שבת זהו יום מנוחה מבלים עם כל המשפחה ושוב פזמון. תבדקי עם המורה לקיתמוסיקה שלך. מתייחסת לקידוש.... אני קניתי את גביעי היין מכסף שנותנים בפסח וכל ילד וילדה מקבל גביע אישי לשתיית היין מטעמי הגיינה.מקווה שקצת עזרתי

חניני

New member
גם אנו שרים את השיר של ימות השבוע

אך כל ילד בתורו מוסיף פעולה מהפעולות שעושים בגן, או פעלים בכלל, כך אנו מרחיבים ולא נשארים רק בהולכים...יש לנו גם כלל: להקשיב לדברי החבר ולא לחזור על משהו שילד אחר כבר אמר...עובד מאד נחמד ...מעשיר שפה, מפתח גם מיומנויות של הקשבה ומעקב אחר דברי החברים....

קבלת שבת השתלמות

ההשתלמויות הן של מירב האוסמן יש לה קלטת של שבת שלום עם כל התוכנית אפשר לרכוש את החוברת עם כל ההסברים מבלי להגיע להשתלמויות מספר הטלפון נדמה לי רשום על הקלטות אם לא אני אשיג לכם.ההשתלמות של השבת היא יחד עם יום המשפחה.

אפרופו קבלת שבת... ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

אני אוהבת את הדלקת הנרות בגן, אבל הקידוש על ה"יין" נראה לי בכלל לא מתאים. לא לגו חילוני, ולא לשעה. אפשר אולי לשתות יין בלי לקדש? זה יהיה סוף העולם אם נוותר על היין בכלל? מה קורה אצלכן?

אלהלה

New member
קבלת שבת בגן

אני חילונית לגמרי ואצלי בגן כן מדליקים נרות שבת וכן מברכים על היין, אני חושבת שחשוב כן לחשוף את הילדים לטקסים האלה במיוחד שאני עובדת בגן חילוני לגמרי וחלק לא קטן מהילדים לא רואים ולא ראו קידוש בבית - אגב גם בבית שלי לא קידשו
ובכל זאת נראה לי משהו שחשוב שהילדים יכירו וידעו שיש להם איזו שהיא זיקה ליהדות ואפילו אם זה משהו לא טבעי להם ולא תמיד מוכר. אם תוותרי על קידוש היין אז אפשר אולי גם לוותר על הדלקת הנרות, נראה לי אותו דבר - לא? ואני לא מבקרת אותך
רק מביעה דיעה שוב. ובאמת בלי ביקורת אישית.

ימית34

New member
גם אצלי מברכים על הנרות

ומקדשים על היין, ואם הייתי גננת אם (אני גננת רוטציה, סבב) הייתי מעיזה ומבקשת חלה. זה חשוב שילדים ידעו מה היא יהדות, אחרי הכל בגלל זה כולנו כאן במדינה הזו וזה יחודינו. שבת שלום

אכ123

New member
קבלתשבת

ימית שכחתי לציין שאני עורכת קבלת שבת ביום המשפחה מאוד יחודית מציעה שנדבר הצ'ט שתירצי לשמוע....

larisa3

New member
אני חדבתי לחגוג את יום המשפחה

עם סבתות או סבים ולעשות קבלת שבת אני מעוניינת לשמוע על התוכנית

ימית34

New member
אחת הגננות שעבדתי אצלה

לקחה את כל נושא היהדות והעלתה אותו מדרגה (אפילו המפקחת של הממלכתי דתי התפעלה) ונתנה לו תשומת לב יתרה. במסיבת סיום היא ערכה קבלת שבת עם תכנית מקסימה באחד מימי השישי של סוף השנה. כל שתי משפחות מסביב לשולחן עם היין, החלה (שהילדים הכינו מבעוד מועד) והנרות. היתה תכנית מקסימה, לא שגרתית ובהחלט חוויתית לעולים החדשים שלא ראו זאת מעולם. מומלץ!!!

אכ123

New member
יום המשפחה/קבלת שבת

כרגע אני מארחת ניכנסתי למחשב לכמה שניות וניתקעתי... אשמח מאוחר יותר או בהזדמנות אחרת.

יעל של 4

New member
קבלת שבת../images/Emo91.gif

אצלי יש אמא שבת ואבא שבת, אמא שבת מקבלת מטפחת, מדליקה נרות ומברכת. אבא שבת שם כיפה ומברך על היין, אמא ואבא שבת טועמים מן היין. בעבר זה היה עובר בין כולם, היום בגלל המחלות וההצטננות של הילדים רק אמא ואבא שבת שותים מן היין. שרים שירי שבת, מדקלמים מספר דיקלומים ורוקדים את צדיק התמר. בסוף סיפור לשבת. יעל

אורמר

New member
חלה בקבלת שבת../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

בגן שבו התחלתי לעבוד קיים מנהג נחמד עם חלת השבת. אמא ואבא שבת עומדים זה מול זו ואוחזים בחלה. הם מברכים "המוציא לחם מן הארץ" וכל אחד מושך את החלה לצד שלו עד שהיא נבצעת.אז אני מחלקת את החלה לחתיכות קטנות ואמא ואבא שבת מכבדים את כל הילדים.

paz10

New member
../images/Emo91.gif

אני קונה כוסיות קטנות של יין מפלסטיק פשוטות פשוטות. אבא של שבת אצלי מחלק יין לכל ילדי הגן בכוסיות האלה... מאוד הגייני ולא מעביר מחלות וכמובן זול...

טלגל

New member
רעיון עלא כיפאק, גם אני הפסקתי לחלק

יין בשישי לכל הילדים בגלל בעיית הבריאות אך זה באמת פותר את הבעיה.

nisy

New member
../images/Emo52.gif

סליחה שבהודעה הראשונה שלי בפורום יש נימת תוכחה אבל מאוד חשוב לי נושא השיוויון בין המינים. וחשוב לי שגננות יתייחסו לזה בפעיחויות שהן מארגנות. שוב סליחה...

אני בדר"כ מקבלת כל דיעה כדיעה ../images/Emo140.gif

ולא כביקורת. אצלי בבית דווקא כן קידשו על היין. הקידוש בגן נראה לי יותר חילול מאשר קידוש. הקידוש והדלקת הנרות הם לא אותו הדבר, כי את הנרות מדליקים אחה"צ - כשעוד יש אור, והקידוש הוא מאוחר בערב כשחוזרים מבית הכנסת. הדלקת הנרות מסמלת את קבלת השבת, ואנחנו גם אופים עוגה או חלות לשבת. טוב נו.. לא חשוב. אני כבר אפתור את הדילמה עם עצמי... תודה לכולן על כל הרעיונות הנחמדים.

למעלה