לא דיברתי על תוכניות עלילתיות..
הכוונה שלי הייתה לתוכניות ריאליטי. העובדה היא שמאז הכספת [שזה היה אאל"ט משהו כמו לפני חמש שנים, אולי יותר, מאז שהתוכנית עלתה לאוויר לראשונה], אין
שום פורמט ריאליטי ישראלי בטלויזיה שהיה מקורי. הדוגמניות (הטופ מודל הבאה), קחי אותי שרון (הרווק), כוכב נולד (אמריקן איידול), רוקדים עם כוכבים (דאנסינג וויט' דה סטארס), לרדת בגדול (יורדים בגדול), סופרנני (לא יודעת איך קראו לזה בעברית חח), אמהות מתחלפות או איך שלא קוראים לזה (וויף סוואפ\טריידינג ספאוזס), אחד נגד מאה (1 VS 100), האם אתה חכם יותר מתלמיד כיתה ו' (are you smarter then a 5th grader?), המירוץ לדירה (המירוץ למיליון), מהפך (הברבור), מונית הכסף (לא זוכרת איך קוראים לזה בארה"ב, אבל יש תוכנית כזו), ועכשיו גם השרדות, ועוד המון אחרות, כולן מועתקות או גנובות מהטלויזיה האמריקאית או לפעמים מרשתות זרות אחרות. אני אישית ממש שונאת את היצירה הישראלית, גם כשמדובר בסדרות עלילתיות, אבל בקטע הזה אני כבר לא שופטת, זה עניין של טעם, וזה פשוט לא הטעם שלי. לא אמרתי שאנחנו רק גנבים, אמרתי ש"רוב הזמן גונבים, אבל במקרה של השרדות למשל הם אשכרה הואילו בטובם לשלם על זכויות", וזה באמת נכון.. רוב הזמן אנחנו לוקחים פורמט, משנים בו משהו קטנטן שיוכיח שזה לא אותו דבר כמו המקור, וכך נמנעים מלשלם עליו זכויות. קחי למשל את הדוגמניות, שם שינו משהו קטן בקטע של ההצבעה [ושינו את זה בצורה חסרת טעם לחלוטין
], וכך נמנעו מלשלם על זכויות, אפילו שברור לכולם שזה העתק של הטופ מודל הבאה. כנ"ל לגבי האם אתה חכם יותר מתלמיד כיתה ו', כשבמקור זה האם אתה חכם יותר מתלמיד כיתה ה'. אבל בכל מקרה זה לא נכון בכל המקרים, כמו שאמרתי, לפעמים אנחנו סתם מעתיקים [קונים ויוצרים פורמט זהה], ולא גונבים. את צודקת לגבי זה שכן יש תוכניות מועתקות [ולא גנובות, כי את הגנובות בד"כ משנים לרעה ><"], שהצלחנו להעתיק בצורה טובה [כמו באמת אחד נגד מאה], אבל רוב הסדרות מועתקות בצורה ממש זולה ומפגרת, שלדעתי גורמת לישראל להראות ממש ממש רע.. אם הייתי מסתכלת על זה מהצד כאמריקאית למשל שבאה לישראל, הייתי חושבת לעצמי שהעם הישראלי ממש לא יצירתי, וגם חקיין גרוע. ואולי את לא חושבת ככה, אבל זו דעתי בעניין. ורון- לדעתי זה ממש לא נכון.. יש סדרות ריאיליטי שהן באמת טראש-ריאליטי מפגר לחלוטין [כמו למשל טעם האהבה, ניו יורק ניו יורק, והדברים בסגנון הזה שהם בידוריים וחסרי טעם לחלוטין], אבל הרבה מסדרות הריאליטי לדעתי הן סדרות מצויינות ובקורתיות, שאמנם גם הן בבסיסן בידוריות [כמו כל דבר שמועבר בטלויזיה כיום], אבל הן כן עוזרות הרבה פעמים לשנות חיים- למשל, לרדת בגדול, סופר נני, אקסטרים מייקאובר, וכל תוכניות השיפוץ\מהפך למינהן. וגם מעבר לשינוי חיים, יש המון תוכניות ריאליטי שלדעתי עשויות בצורה מצויינת ובכלל לא טראשית, כמו השרדות למשל. אז נכון שרוב תוכניות הריאליטי האמריקאיות הן טראש, אבל יש יוצאות דופן, ודווקא שלושת אלו שציינת [אולי חוץ מסופר נני, למרות שגם זה לא כ"כ רע] לדעתי בכלל בכלל לא נכללות בקטגוריה של טראש-ריאליטי. ואני חפרתי יותר ממך