קבלת שבת

steelwater

New member
קבלת שבת

משהו טוב שקרה השבוע: משהו רע שקרה השבוע: מסקנה חדשה שהסקתי השבוע: משהו חכם שאני רוצה לחלוק עם כולם: משהו שקרה לי השבוע שהזכיר לי קטע מסקראבס: משהו שאני מתכנן לשבוע הבא: סרט השבוע: פרק בסקראבס: פרק בסדרה אחרת: שיר השבוע: תמונת השבוע:

Angelus

New member
שבת שלום

משהו טוב שקרה השבוע: אתמול היה נחמד משהו רע שקרה השבוע: חמישה ימים בשבוע זה מעבר לרף המקובל מסקנה חדשה שהסקתי השבוע: אנחנו צריכים סופשבוע ארוך - שישי-ראשון משהו חכם שאני רוצה לחלוק עם כולם: לאחר צפייה במספר פרקים בהישרדות הישראלי, וכמה שזה ישראלי, הבנתי שאפילו דברים טובים אנחנו מורחים והורסים. תתחילו לראות הישרדות סין, עונה חזקה. משהו שקרה לי השבוע שהזכיר לי קטע מסקראבס: נכנסתי למעלית ומישהי פתחה את המעלית עם היד שלה [בניגוד לאליוט שפתחה את המעלית עם האצבע] משהו שאני מתכנן לשבוע הבא: ללמוד ללמוד וללמוד, ובסוף השבוע - למפגש. סרט השבוע: התחלתי לראות סרט בשם ג'ונו. נרדמתי. פרק בסקראבס: אולי באפריל! פרק בסדרה אחרת: איש משפחה 517
שיר השבוע: דבש הכל דבש.. סתם, אבל באמאשלהם, למה?? תמונת השבוע: לשנן..

steelwater

New member
כל יום אני משקרת

אותי מחדש. אחת השורות הכי מפגרות בעולם. הם לא יכלו לכתוב "את עצמי מחדש" ואז לא הייתי מתעבת את השיר המטומתם הזה?! חחחחחחח התמונה גדולה! אני ח-י-י-ב-ת להתחיל לראות ת'סידרה הזאת.

mikmik000

New member
../images/Emo45.gif מסכימה בהחלט לגבי השרדות..

השרדות הישראלית מממממש גרועה.. אין אפילו מה להשוות אותה לאמריקאית. כפרס הם שמו דירה במקום כסף וגם יש פרס רק למקום הראשון ואין אתגר-פרס עם מכונית, כאתגרים הם פשוט לקחו את האתגרים הכי זולים ומשעממים מכל העונות של השרדות האמריקאית, את המתמודדים [שכולם בני 20-30 חוץ מ2 בודדים בערך] הם לקחו מסוכנויות דוגמנות או שלקחו רק אנשים עם קשרים [כמו דן מנו למשל, נצר למשפחה שבבעלותה מנו ספנות], והכי הכי גרוע- הם מרחו את התוכנית על גבי שישים ימים, 3 שע' בשבוע, ומיליון פרסומות, רק בשביל להרוויח עוד קצת כסף ורייטינג. אני כבר ממזמן הגעתי למסקנה שישראלים לא יודעים ליצור תוכניות [עובדה שהם מעתיקים כל פורמט אפשרי], וגם כשהם מעתיקים\גונבים [רוב הזמן גונבים, אבל במקרה של השרדות למשל הם אשכרה הואילו בטובם לשלם על זכויות] הם לא יודעים לעשות את זה כמו שצריך. התמונה ענקית XD אני כ"כ רוצה פוסטר כזה בחדר. [זה פוסטר, נכון?
] וג'ונו זה אחלה סרט. :O הסוף קצת ביאס אותי, אבל הסרט עצמו מצויין

מסכימה עם כל מילה!

זה כזה מעצבן.. עוד היו יכולים לעשות את זה טוב אבל מורחים את זה כמו מסטיק בזוקה ישן... ממש מאכזב היו לי הרבה ציפיות הנקודת אור היחידה בתוכנית הזאת היא נעם..face it ladies

steelwater

New member
הגזמת קצת

בטיפול, מסודרים, מרחק נגיעה ועוד הם סדרות ישראליות מקורויות שלא נגנבו משום מקום ונמכרו להפקה בחו"ל! בטיפול האמריקאית קיבלה המון שבחים והיא ממש מבוססת על הסדרה הישראלית, כלומר אותם דמויות של מטופלים מהעונה הראשונה וכל זה. אני לא כל-כך אוהבת יצירה ישראלית. כאילו אני שמחה שאנשים יוצרים ומצליחים, אבל לי זה פשוט לרוב לא עושה את זה ואני לא אוהבת כמעט מוזיקה ישראלית כמו שאני אוהבת מוזיקה מחו"ל, לא ממש נהינת מהסדרות הישראליות אלה רק ממעטות כמו מרחק נגיעה, ולא ממש אוהב סרטים ישראלים חוץ ממעטים יחדי סגולה כמו ביקור התזמורת וללכת על המים. אבל בכל את, יהיה מוגזם להגיד שאנחנו רק גנבים וגרועים בכל מה שאנחנו עושים. הנה למשל 1 נגד 100 שזה פורמט שקנינו, זו תוכנית פשוט מעולה.

Roncha87

New member
צודקת, אחד נגד מאה שליטה ../images/Emo47.gif

תראי, את מכירה אותי, בכללי, אני ממש אוהבתי יצירה ישראלית, סרטים, הצגות ומוזיקה. לדעתי [כמובן] שירים ישראליים וכשאני מדברת על שירים ישראליים אני כמובן מדברת על שירים איכותיים, שלום חנוך, כוורת, אהוד בנאי, דברים טובים ולא טראשיים. השפה העברית יכולה להתבטא בצורה מדהימה במוזיקה, אותי זה יותר מושך ואני יותר מתחברת לזה. זה לא שאני לא סובלת מוזיקה לועזית, ממש לא, להיפך, אני מאוד אוהבת, אבל פחות. לגבי סרטים והצגות, אני ממש גאה. יצא לי לראות כמה וכמה הצגות בחיים שלי עקב היותי מגמת תאטרון בביצפר וכמו כן סרטים ואין ספק שאנחנו יודעים לעשות את זה. ברור שיש יוצאים מן הכלל, כמו בכל מקום. עכשיו בקשר לסדרות- אני מסכימה איתך ועם מיכל שאנחנו לא יודעים לחקות ולהעתיק בצורה נורמלית תכנים ופורמטים, זה נכון. אבל לדעתי, הבסיס, הפורמט הוא מה שדפוק, לא אנחנו, לגבי הישרדות, בסדר, יש בזה משהו מגניב [שגם שם לפעמים אי אפשר לסבול את האמריקאיות והזבל] אבל נגיד פורמאטים של ריאלטי כמו "לרדת בגדול", "סופר נני", "הרווק" וכל שאר הטראש- ריאלטי- האמריקאי לדעתי, מסריח בכל אופן אז לא משנה איזו מדינה תיקח אותו זה יהיה מזעזע. וזהו חפרתי, אבל היה כיף

steelwater

New member
מה?

"אני מסכימה איתך ועם מיכל שאנחנו לא יודעים לחקות ולהעתיק בצורה נורמלית תכנים ופורמטים." מה? זה מה שמיכל אמרה, וזה בכלל לא מה שאניא מרתי, אני דווקא כתבתי שאני לא ממש מסכימה איתה. בכל מקרה, מכל הסדרות שכתבתן, כולל הישדרות, ראיתי רק כמה פרקים של "סופר נני" ואת זה באמת עשו ממש גרוע, בעוד שראיתי תוכנית בריטית בסגנון הזה והיא דווקא הייתה ממש טובה. לא ראיתי פרק שלם של הישרדות הישראלי, ראיתי ממש קצת קטעים מזה אבל בעיקר שמעתי על זה הרבה, לא ראיתי פרק שלם של לרדת בגדול ואני לא יודעת מה זה הרווק, אבל אני מניחה שהם לא שיא האיכות. מה שאמרתי, שיש פורמטים מקוריים וקנויים שיצאו די טוב בארץ. אבל שבלי קשר לבין אם זה ותר טוב או פחות טוב, אני פשוט, לצערי, לא מתחברת כל-כך ליצירה ישראלית, אם כל העצב שבדבר.

mikmik000

New member
לא דיברתי על תוכניות עלילתיות..

הכוונה שלי הייתה לתוכניות ריאליטי. העובדה היא שמאז הכספת [שזה היה אאל"ט משהו כמו לפני חמש שנים, אולי יותר, מאז שהתוכנית עלתה לאוויר לראשונה], אין שום פורמט ריאליטי ישראלי בטלויזיה שהיה מקורי. הדוגמניות (הטופ מודל הבאה), קחי אותי שרון (הרווק), כוכב נולד (אמריקן איידול), רוקדים עם כוכבים (דאנסינג וויט' דה סטארס), לרדת בגדול (יורדים בגדול), סופרנני (לא יודעת איך קראו לזה בעברית חח), אמהות מתחלפות או איך שלא קוראים לזה (וויף סוואפ\טריידינג ספאוזס), אחד נגד מאה (1 VS 100), האם אתה חכם יותר מתלמיד כיתה ו' (are you smarter then a 5th grader?), המירוץ לדירה (המירוץ למיליון), מהפך (הברבור), מונית הכסף (לא זוכרת איך קוראים לזה בארה"ב, אבל יש תוכנית כזו), ועכשיו גם השרדות, ועוד המון אחרות, כולן מועתקות או גנובות מהטלויזיה האמריקאית או לפעמים מרשתות זרות אחרות. אני אישית ממש שונאת את היצירה הישראלית, גם כשמדובר בסדרות עלילתיות, אבל בקטע הזה אני כבר לא שופטת, זה עניין של טעם, וזה פשוט לא הטעם שלי. לא אמרתי שאנחנו רק גנבים, אמרתי ש"רוב הזמן גונבים, אבל במקרה של השרדות למשל הם אשכרה הואילו בטובם לשלם על זכויות", וזה באמת נכון.. רוב הזמן אנחנו לוקחים פורמט, משנים בו משהו קטנטן שיוכיח שזה לא אותו דבר כמו המקור, וכך נמנעים מלשלם עליו זכויות. קחי למשל את הדוגמניות, שם שינו משהו קטן בקטע של ההצבעה [ושינו את זה בצורה חסרת טעם לחלוטין
], וכך נמנעו מלשלם על זכויות, אפילו שברור לכולם שזה העתק של הטופ מודל הבאה. כנ"ל לגבי האם אתה חכם יותר מתלמיד כיתה ו', כשבמקור זה האם אתה חכם יותר מתלמיד כיתה ה'. אבל בכל מקרה זה לא נכון בכל המקרים, כמו שאמרתי, לפעמים אנחנו סתם מעתיקים [קונים ויוצרים פורמט זהה], ולא גונבים. את צודקת לגבי זה שכן יש תוכניות מועתקות [ולא גנובות, כי את הגנובות בד"כ משנים לרעה ><"], שהצלחנו להעתיק בצורה טובה [כמו באמת אחד נגד מאה], אבל רוב הסדרות מועתקות בצורה ממש זולה ומפגרת, שלדעתי גורמת לישראל להראות ממש ממש רע.. אם הייתי מסתכלת על זה מהצד כאמריקאית למשל שבאה לישראל, הייתי חושבת לעצמי שהעם הישראלי ממש לא יצירתי, וגם חקיין גרוע. ואולי את לא חושבת ככה, אבל זו דעתי בעניין. ורון- לדעתי זה ממש לא נכון.. יש סדרות ריאיליטי שהן באמת טראש-ריאליטי מפגר לחלוטין [כמו למשל טעם האהבה, ניו יורק ניו יורק, והדברים בסגנון הזה שהם בידוריים וחסרי טעם לחלוטין], אבל הרבה מסדרות הריאליטי לדעתי הן סדרות מצויינות ובקורתיות, שאמנם גם הן בבסיסן בידוריות [כמו כל דבר שמועבר בטלויזיה כיום], אבל הן כן עוזרות הרבה פעמים לשנות חיים- למשל, לרדת בגדול, סופר נני, אקסטרים מייקאובר, וכל תוכניות השיפוץ\מהפך למינהן. וגם מעבר לשינוי חיים, יש המון תוכניות ריאליטי שלדעתי עשויות בצורה מצויינת ובכלל לא טראשית, כמו השרדות למשל. אז נכון שרוב תוכניות הריאליטי האמריקאיות הן טראש, אבל יש יוצאות דופן, ודווקא שלושת אלו שציינת [אולי חוץ מסופר נני, למרות שגם זה לא כ"כ רע] לדעתי בכלל בכלל לא נכללות בקטגוריה של טראש-ריאליטי. ואני חפרתי יותר ממך

Roncha87

New member
אוקיי מיכל, לדעתי

ריאלטי, זה תת רמה רצינית בכל מה שקשור לטלוויזיה. אז נכון שיש כאלה שמשנות חיים- שיפוץ משפחתי ואקסטרים מייקאובר אלה אחלה תוכניות ואני בכלל לא מחשיבה אותן כתת רמה או בכלל כריאלטי [למרות שלפי ההגדרה הן כן]. לרדת בגדול זאת הסדר הכי לא מציאותית בעולם ואל תגרמי לי בכלל להתחיל לדבר עליה. המתמודדים שם נמצאים בחווה שכל מה שהם עושים כל היום זה ספורט ולצום. כשהם יורדים 18 קילו בשבוע הם בוכים כי זה לא מספיק. כל כך לא מציאותי והכי לא אמיתי בעולם, זה גורם לאנשים שצופים בתוכנית לחשוב שאם הם לא מורידים 8 קילו בשבוע אז הם לא עושים מספיק וזה כל כך לא נכון. הרווק לא נחשב טראש? ואללה טוב לדעת. זה ש-25 בחורות מסכנות בוכות על הבחור הספציפי הזה כאילו למען השם אין עוד בחור אחד נורמלי בעולם והוא היחיד שנשאר. מעניין שתמיד הן כולן נראות מעולה, עם מקצוע טוב ואיכשהו איכשהו נשארו רווקות, כנ"ל לגבי הרווק שואו נראה מצויין, דוקטור/קצין/עורך דין/מיליונר בן 30 ועדיין רווק, איפה הקאץ'? "אני אישית ממש שונאת את היצירה הישראלית, גם כשמדובר בסדרות עלילתיות, אבל בקטע הזה אני כבר לא שופטת, זה עניין של טעם, וזה פשוט לא הטעם שלי." לדעתי, המילה "שונאת" פה היא יותר מידי חזקה בשביל כולה תכנים ופורמאטים של סדרות שהם לא אמריקקים, ההקשר של המילה הזאת, לסדרות טלוויזיה קצת צורם לי, כי באמת, זה כולה טלוויזיה, לא מלחמה, לא אויבים שלך, חח רק תוכנית בטלוויזיה, מילים בוראות מציאות את יודעת את זה?. אני חושבת באמת שאולי אולי לא ניסית מספיק יצירה ישראלית- מוזיקה, סרטים, הצגות, בשביל להבין, אני לא מכירה אותך מספיק בשביל לדעת, אבל אני כן ממליצה לך לנסות [את יעל אני כן מכירה ואני יודעת שהיא לא שופטת מראש, היא ניסתה יצירה ישראלית ואף אהבה חלק]. ברור שזה הטעם שלך ואני לא שופטת, אבל להגיד שאת שונאת? זה נראה לי מוגזם. "אבל רוב הסדרות מועתקות בצורה ממש זולה ומפגרת, שלדעתי גורמת לישראל להראות ממש ממש רע" --- ושוב אני חוזרת על עצמי, לדעתי, זה פשוט הפורמאט רע, הבסיס של התוכן מפגר ושטחי [איפה ראית שלקחנו את הפורמאט של אקסטרים מייקואבר ושיפוץ משפחתי?], ולכן לא משנה איפה זה יהיה, זה יראה גרוע. אפילו הפורמאט האמריקאי הכל כך דגול, מדהים ומושלם לדעתי נראה גרוע והכי בזבוז זמן מסך.

mikmik000

New member
אז ככה ../images/Emo3.gif

לגבי הרווק, אולי את קצת צודקת, אבל עדיין הצורה שבה עשו את התוכנית הזו היא הרבה פחות טראש מאיך שעשו תוכניות כמו טעם האהבה וכו' ><" בקשר ליורדים בגדול לדעתי זה ממש לא נכון.. הם ממש לא בוכים כשהם מורידים 18 קילו, שמונהעשרה קילו זה אם אני לא טועה שיא ההורדה שם, וכשהם מגיעים לסביבות המספרים האלה הם להיפך, מאוד גאים בעצמם וממש לא בוכים על זה חח.. מי שלוקח את זה ללב כצופה בבית וחושב שככה מורידים גם מחוץ לחווה, זו אשמתו בלבד לדעתי.. צופים חכמים צריכים להבין שמה שהולך בתוכניות הריאליטי הוא לא בהכרח מציאות טהורה, ולא צריך לצפות מעצמך מן הסתם את מה שהם עושים שם. בכל מקרה, לדעתי הם כן משנים את החיים למתמודדים בתוכנית, והתוכנית הוותה מקור השראה להמון אמריקאים שהרזו בעקבותה, וגם להמון סדנאות והרצאות בנושא, בעיקר בבתי ספר ולילדים ונוער, ולדעתי זה כן חשוב כי תופעת ההשמנה רק הולכת וגוברת בשנים האחרונות, בעיקר בארה"ב, והרבה מהסובלים ממנה סובלים בגלל חוסר מודעות לכל נושא הקלוריות, מהי תזונה נבונה, וכו'. אגב, המתמודדים ביורדים בגדול ממש לא צמים, אם תסתכלי על התוכנית [אני לא יודעת אם ראית את האמריקאית, אני אישית לא ראיתי את הישראלית אז כל ההערות שיש לי פה הם לגביה], תראי שהם אוכלים דווקא תפריט די גדול ומאוזן, 1500 קלוריות ביום, כמו שאמורים לאכול בדיאטה מאוזנת. כשאמרתי שאני שונאת את היצירה הישראלית הכוונה הייתה היצירה הטלוויזיונית הישראלית. תאמיני לי שניסיתי לראות מספיק סדרות ישראליות, ואני בנאדם שלוקח סדרות ברצינות חח [
] ואני לא שופטת שום סדרה לפני שראיתי לפחות כמה פרקים ממנה. וכן, אני שונאת את היצירה הטלויזיונית הישראלית. אני בנאדם שמאוד עומד על מה שאני מאמינה בו, ואני מאמינה שיש המון יוצרים ישראליים מוכשרים, אבל דווקא אלה שמסיימים בפריים טיים עם תוכניות מפוצצות רייטינג, הן בד"כ סבוניות סוג ד', ריאליטי מועתק\גנוב, או סדרות עלילתיות שדומות לאלף ואחת דברים שראיתי קודם בתוכניות אמריקאיות, ולכן אני חושבת שנכון להגיד שהטלויזיה הישראלית חסרת כל מקוריות, וזה ממש מרגיז אותי. ת'אמת שגם מוזיקה ישראלית אני לא אוהבת, אבל זה נכון שלא ניסיתי עדיין להאזין לכל הז'אנרים ולכל סוגי המוזיקה, ולכן אני לא מכלילה. בד"כ כשאני אומרת שאני לא אוהבת מוזיקה כזו, אני אומרת שאני לא אוהבת מוזיקה מזרחית, כי את זה כן ניסיתי וזה ממש ממש לא בשבילי. אני בטוחה שיש הרבה זמרים ולהקות ישראליים מוכשרים שפשוט לא יצא לי להאזין להם. כנ"ל בנושא הסרטים, לא ניסיתי מספיק ולכן אני לא מכלילה או שופטת. ומקצת ההצגות הישראליות שכן ראיתי, דווקא אהבתי אותן נורא. אז אולי גם זה עניין של טעם. לדעתי הרבה סדרות ריאליטי אמריקאיות כן נראות טוב, וכשהן מומרות לתוכנית ישראלית הן נראות הרבה הרבה יותר רע, הרבה יותר טראשיות, נמתחות, ודרמטיות "בכוח" [למשל השרדות]. אגב, כן היה פעם ניסיון לחקות את הפורמט הזה של שיפוץ בתים, בתוכנית המהפך, והפורמט לא תפס ובגלל זה הם הורידו אותו אחרי עונה אחת ועברו לשיפוץ אנשים במקום זה. P: גם אז החיקוי היה ממש גרוע, גם בגלל סיבות של מחסור בתקציב לעומת הגרסאות האמריקאיות, וגם בגלל שלמעצב שם היה טעם ממש מוזר ומזוויע לדעתי. :X

steelwater

New member
פששש!

זה נחמד שיש פה דיוניים. אני דווקא בעד, אפשר מידי פעם להכביר במילים ולא לכתוב רק חצי שורה וחצי סמיילי! מה שכן, הדיון הזה לא הכי מעניין אותי בעולם ואני לא מבינה בו מספיק, אז אני אשאיר אותו לכן שתהנו ממנו חחח.

mikmik000

New member
חחח

אני יכולה שנים לדון בנושא של טלויזיה.. זה הנושא היחיד שיש לי דעות ממש חזקות לגביו- הנושא של תוכניות ריאליטי ישראליות, פורמטים מועתקים, ויס VS הוט.. אלה הדברים היחידים שלא איכפת לי לדבר עליהם במשך שעות, ועדיין יהיה לי מה להגיד XD

Roncha87

New member
ה-18 הייתה הגזמה צינית

אם לא הבנת עדיין. וכן הם בוכים כשהם מורידים גם קילו וחצי בשבוע שזה לא בריא בשיט, תשאלי כל דיאטיקן או תזונאי או וואטאבר והם יגידו לו שזה כמות משקל לרדת בחודש אולי 3 שבועות. ואת לא יכולה להאשים את הצופה שלוקח את זה ברצינות, באמת מיכל זה אחד הדברים-סליחה- הפחות חכמים ששמעתי מזה הרבה זמן. רוב מי שצופה בסדרות האלה הוא מהשכבה הנמוכה-בינונית, אין לו מושג בלקסיקון כמו שלי ושלך שנקרא "צפייה ביקורתית". אנשים שמגיעים למשקל עצום ומגיעים לנקודה בחיים שלהם שהם ניסו הכל ושום דבר כבר לא עוזר, אז ברור ובטח שהם יתפסו את התוכנית כאמיתית והיא לא ממש ממש לא. ברור שהם שינו חיים של הרבה אנשים והכל טוב ויפה אני לא אומרת שזה רק רע. אבל ברור שבתוכנית הם יראו לך את כל הדברים הטובים שיצאו ממנה, לא את כל הבנות שבוכות מידי שבוע על זה שהן ירדו רק חצי קילו וזה לא מספיק. ושוב זאת הייתה הגזמה צינית והם לא צמים אבל עדיין הם לא עושים כלום חוץ מלא לאכול ולעשות ספורט במשך שעות על גבי שעות, זה לא ריאלי, זה לא נתפס במציאות של היום ותסלחי לי מיכל, כן יש אנשים שרואים את זה כאמיתי. אז מגניב ויפה לכל מי שירד ולזה שהם שימשו דוגמה ומופת לכל האמריקאים שירדו במשקל ושינו את חייהם, סבבה יישר כוח, אבל יש דרכים לעשות את זה בצורה מציאותית ונורמלית ולהבהיר שלכל אחד מתאימה דרך אחרת. [אגב, אני לא יודעת אם ראית, אבל ג'יימי אוליבר "השף העירום" הסתובב בבתי ספר באיזור מסוים באנגליה והחליט שהוא מחדיר תפריט בריא הרבה יותר ודל שומן. זאת דרך לדעתי לשנות]. " אם תסתכלי על התוכנית " אהבתי חחח מה את חושבת? שאני מברברת פה על כמה שהתוכנית הזאת לא בריאה לאנשים ולא ראיתי אותה? ראיתי, את כל העונות ואותי חינכו בביצפר ועכשיו גם במכללה לצפות בסדרות בעין ביקורתית יותר. לפני כן ראיתי את העונה הראשונה ובאמת שהתלהבתי ופתאום קלטתי שזה כל מה שהם עושים שם, להיות בדיאטה ולעשות ספורט. בחיים האמיתיים, צריך להתמודד מול דברים כמו, זמן, איכות, רגשות, יכולת, פיתויים, מסיבות ועוד מיליון דברים מציאותיים. ואם אפשר לשבח כבר משהו בריטי עוד פעם, אז האנגלים יודעים לעשות תוכניות כאלה כמו שצריך, יש כל מיני פורמטים שאני לא זוכרת את שמם אבל הם לוקחים באמת קבוצה של אנשים שנפגשת פעם בשבוע והם עוזרים להם לרדת אבל בבית לא באיזו בועה בלתי אפשרית. לגבי מוזיקה ישראלית אני בכלל לא מתחילה כי חבל. זה משגע אותי אנשים שלא מנסים משהו מסוים וישר פוסלים אותו. מוזיקה מזרחית זה בכלל לא קשור למוזיקה ישראלית מבחינתי, זה כלום.

mikmik000

New member
הא חח ../images/Emo3.gif

רק עכשיו גם קלטתי שדיברת על קילו, וברור שאי אפשר לרדת 18 קילו בשבוע XD אאל"ט היה שם פעם מישהו שאיבד אבל 18 פאונד, ועל זה דיברתי P: בכל מקרה, גם אני מסתכלת על סדרות בעין ביקורתית יותר, אבל מנקודת המבט שלי. אני אישית כצופה חכמה [בלי להתנשא או משהו חח, זה נשמע כיאילו אני לוקחת את עצמי כאיזו מישהי על רמה או משהו] מבינה שמדובר בסדרה שנועדה למטרות שעשוע, ובסכ"ה המטרה של היוצרים שלה, כמו המטרה של היוצרים של כל תוכנית היא להשיג רייטינג ובכך להרוויח יותר כסף. ככה אני מסתכלת על כל תוכניות הריאליטי.. כמו שלא הייתי הולכת לעשות ניתוחים פלסטיים אחרי צפיה ב"הברבור", כמו שלא הייתי מנסה לגור על חוף ים אחרי צפייה בהשרדות, באותה מידה לא הייתי הולכת לעשות דיאטה כזו מטורפת אחרי צפייה בתוכנית שכזו כי ברור לי שהם חיים בתוך מחנה מטורף עם חמש שעות של אימונים ביום, ושזה לא מציאותי. מה שכן, אולי הייתי מנסה כן להתחיל לעשות דיאטה [למרות שלא התחלתי, אבל זו לא הנקודה XD] חכמה שמתאימה יותר למציאות היומיומית שלי בעקבות צפייה בתוכנית, וזו הייתה הכוונה שלי בזה שאמרתי שהם מקור השראה לאנשים שרוצים לעשות דיאטה ו"אין להם כוח" לעשות את הצעד הזה. בכל מקרה, אני מבינה שכן יש צופים שיקחו את הדברים האלו ברצינות, ויוצרי התוכנית כן מנסים להמנע מזה ע"י אזהרה שמופיעה פעמיים [בתחילת כל פרק ובסופו] ומזהירה כי האימונים והתפריטים מורכבים בליווי צמוד של צוות דיאטיקניות ומאמנים אישיים, ובליווי צוות רפואי, ושאין לנסות תוכנית דומה בבית ללא התייעצות רפואית מגורם מוסמך. אני מבינה שעדיין יש אנשים שלא קוראים את האזהרות האלה, ושעדיין ינסו להרזות בדרך כזו מטורפת, אבל לדעתי עדיין יוצא מהתוכנית הזו יותר טוב מרע, כי העובדה היא שעם כל האנשים האלו שאת מדברת עליהם שבהם היא פוגעת, לדעתי היא עוזרת ליותר. גם למתמודדים בתוכנית, גם לאנשים שהם משפיעים עליהם ומהווים להם מקור השפעה [בצורה של דיאטה בריאה כמובן], וגם לקהל הצופים בבית שכן יודע ומבין שבמציאות הדיאטה והאימונים פחות צפופים ולחוצים, ולכן גם ההשפעה שלהם תהיה יותר איטית. וכן, שמעתי על מה שג'ימי אוליבר עשה, וגם זו לדעתי דרך מצויינת להשפיע ולשנות, וזה צעד מצויין למלחמה נגד השמנת יתר. כשאמרתי "אם תסתכלי על התוכנית", הערתי בסוגריים "אני לא יודעת אם ראית את האמריקאית, אני אישית לא ראיתי את הישראלית אז כל ההערות שיש לי פה הם לגביה".. התכוונתי שאני לא יודעת אם צפית בגרסא האמריקאית או הישראלית [היה ברור לי שכן ראית, ושאת לא סתם מדברת שטויות.. סתם לא ידעתי איזו מהגרסאות ראית, אז רציתי להעיר שאני מדברת על התוכנית האמריקאית כי אני לא יודעת אם את רואה אותה או את הישראלית, ואולי בישראלית עשו דברים שונים ודיאטה מטורפת יותר.. אני לא יודעת, כי אף פעם לא ראיתי אותה]. בכל מקרה, גם אם לא נתייחס עכשיו לנושא של יורדים בגדול, כי זו באמת תוכנית שנוייה במחלוקת על אם היא עושה יותר רע מטוב או יותר טוב מרע, לדעתי עדיין יש המון תוכניות ריאליטי שכן עושות טוב, ומעל לזה גם מספקות הנאה לצופה מבלי להחשב בעיני כטראש-ריאליטי. ולגבי המוזיקה הישראלית תקראי שוב את מה שכתבתי.. "אבל זה נכון שלא ניסיתי עדיין להאזין לכל הז'אנרים ולכל סוגי המוזיקה, ולכן אני לא מכלילה. בד"כ כשאני אומרת שאני לא אוהבת מוזיקה כזו, אני אומרת שאני לא אוהבת מוזיקה מזרחית, כי את זה כן ניסיתי וזה ממש ממש לא בשבילי. אני בטוחה שיש הרבה זמרים ולהקות ישראליים מוכשרים שפשוט לא יצא לי להאזין להם." - הודתי בזה שלא ניסיתי את כל סוגי המוזיקה הישראלית, ובגלל זה גם לא פסלתי אותה.. פסלתי מוזיקה מזרחית, ואת זה כן ניסיתי [אחותי מתה על מוזיקה מזרחית, ושמעתי מספיק ממנה בחיים שלי
].

jess r

New member
שני דברים

1) טעם האהבה זהה לרווק. ההבדל ביניהן הוא שאם ברווק הזוועה הוסוותה בהמון חירטוטים רומנטיים וחשיבות עצמית - ב"טעם האהבה" לא עושים לצופים הנחות ואומרים להם בפרצוף :"כן, נשים הן חתיכות בשר". זה, מה לעשות, קשה לעיכול, היות ואנחנו רגילים לקבל את המסרים השמרניים שלנו מצופים במספיק קיטש בשביל לבלוע. 2) נו באמת. את חושבת שמי שעשה את יורדים בגדול חשב על איך לשפר את מצבם של האמריקאים השמנים? (כנ"ל לגבי שיפוץ הבתים או ד"ר פיל). לא, הוא רצה רייטינג. וזה עובד, כי אנחנו אוהבים לראות אנשים משפילים את עצמם. כי זה מעודד לראות את כל השמנים האלו. כי אנחנו אוהבים סיפורים קורעי לב כמו ב"אקסטרים מייקאובר". כי זה כיף לראות איך תוקעים אנשים על אי ונותנים להם לכסח אחד את השני (אולי אין אלימות, אבל העיקרון הוא אותו עיקרון - אתה צריך לשרוד, ובשביל לשרוד, אתה צריך להיפטר מכל השאר*). תמיד אפשר לסמוך שיהיה מי שירצה לראות את זה. והשמנה זה נושא חשוב אבל עצם העובדה שבשביל לעורר את הקהל צריך היה לעשות תוכנית ריאליטי היא שמדאיגה. בקיצור, זה לא שהתוכניות האלו מרושעות - הן פשוט מדגימות כמה אנחנו מרושעים. * ושאף אחד לא יספר לי שהוא רואה הישרדות רק בשביל התחרויות. מסלול מכשולים אפשר לעשות בפארק הירקון.

steelwater

New member
בלופ

"* ושאף אחד לא יספר לי שהוא רואה הישרדות רק בשביל התחרויות. מסלול מכשולים אפשר לעשות בפארק הירקון." חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!

mikmik000

New member
ממ..

לדעתי טעם האהבה ממש לא דומה לרווק.. ולא בגלל שזה מוסווה בהמון חירטוטים, אלא בגלל שהדברים בהם מתמקדים, ורמת האנשים שלוקחים היא הרבה הרבה יותר גבוהה.. תעשי לי טובה, ברווק לא תהיה בחייים אישה שתחרבן למישהו בבית מרוב התרגשות X___X כמו שקרה בטעם האהבה, לא ילכו מכות על הרווק כמו חבורת מפגרות חסרות הערכה עצמית, והרווק עצמו לא יהיה איזה זקן מכוער בן חמישים, שברור שכל הנשים שבאות לשם הן רודפות בצע. טעם האהבה מצליחה רק בגלל שזה מצחיק עד כמה שהיא עצובה ופתטית, ולעומת זאת הרווק מצליחה כי הרעיון שלה חדשני [בראשיתו הוא היה חדשני כמובן, היום כבר יש אלף ואחת חיקויים וגרסאות], האנשים והעריכה יותר על רמה ולא זועקים טראש-ריאליטי, והצופים בה דווקא אוהבים את ה"חירטוטים הרומנטיים" האלה.. ואין בזה שום דבר רע לדעתי. ברור לי שהמטרה היחידה של יוצרי התוכניות האלו [ואני בטוחה שגם הזכרתי את זה באחת ההודעות הקודמות, אין לי כוח לחפש עכשיו בכל החפירות חח], היא רייטינג וכסף.. וברור לי שזה גם עובד. אבל אני מדברת על מה שקורה בפועל.. בפועל יורדים בגדול כן עזר לעורר את המודעות הזו, בפועל אקסטרים מייקאובר כן עזרו כבר ללמעלה מ100 משפחות בתוכנית + עוררו מודעות להרבה מחלות נדירות ונושאים חשובים + תרמו על הדרך לעוד כל מיני מוסדות שקשורות למשפחות המופיעות בתוכנית, ובפועל ד"ר פיל גם עזר ללא מעט אנשים. השרדות זה משהו אחר, היא לא עוזרת לאף אחת, אבל היא עדיין ריאליטי-איכות מבחינתי, ולדעתי היא הריאליטי הכי איכותי שקיים בטלויזיה. ברור שלא רואים אותה רק בשביל התחרויות, חלק גדול מההנאה בתוכנית היא התככים והאסטרטגיה.. אבל אין מה לעשות בקשר לזה, קהל הצופים הטלוויזיוני הוא מטבעו חובב בידור, אקשן, תככים, ואף אלימות לפעמים. והשרדות בסכ"ה לדעתי מספקת את הצרכים האלו בלי להדרדר לאלימות פיזית, לריבים מבויימים או "מכוונים מטעם ההפקה", או לליהוק פטתי במיוחד רק בשביל לספק בידור [תאמיני לי שאת כל הבנות המפגרות האלו שמתמודדות בדברים כמו טעם האהבה היו יכולים בקלות ללהק להשרדות, אבל הם בוחרים שלא לעשות את זה. אמנם לא תמיד האנשים שם הם כמובן הטופ שבטופ, ויש כוונה של יצירת גיוון ודמויות יחודיות ומעניינות, אבל עושים את זה בצורה עדינה מאוד יחסית]- וכל אלה הם דברים שסדרות כמו טעם האהבה כן עושות.. וההמנעות מלעשות את זה בתוכניות כמו השרדות [וגם הרווק] היא מה שהופכת סדרת ריאליטי לדעתי מטראש ריאליטי לריאליטי איכותי.

jess r

New member
כן ולא

"מפגרות חסרות הערכה עצמית" הוא תיאור מדוייק של כל הבחורות ברווק, גם אם הן לא מחרבנות על ריצפתו של הרווק וגם אם הן בעלות תואר שני ברפואה. את אולי חושבת שכל העסק על רמה (על הביצוע אין מה לדבר, ברור שהרווק מבוצעת הרבה יותר טוב וזו גם הנקודה שלי - הביצוע הטוב מצליח לכפר על כל החסרונות שציינתי), אני חושבת שהקונספט מחריד. כאילו ברור מאליו שכל הבחורות שיובאו לבית יחשקו בו, וכמובן שהוא צריך לבחור מביניהן (מתוך כל הרווקים, כמה בחורות עזבו את התוכנית כי הן לא חיבבו אותו? 4-5 לאורך כל השנים?). אה, והוא תמיד מזכיר "כמה זה קשה" כלומר, הוא כמובן מחבב את כולן אבל לצערו הוא צריך להיפרד כל פעם מכמה בחורות, מה שסותר לגמרי את רעיון ה"אחת והיחידה". והצעת הנישואים בסוף הסידרה היא השיא של כל ההצגה המטופשת הזאת. זה שהבחורות בטעם האהבה הן הקיצוניות שבחברה לא עושה את הסידרה לפחות טראש מהרווק. "טעם האהבה" פשוט מלאה בהומור עצמי ובעצם זועקת "כן, זו תוכנית מטומטמת, אבל אתם מתים על זה!". מה זאת אומרת "רמת האנשים"? אנשים הם אנשים. הבחורות ברווק הן בדרך כלל ממעמד נמוך, חסרות השכלה, והן נבחרו לתוכנית כיוון שהן קיצוניות - דווקא בשביל להדגיש כמה כל העסק פתטי. ברווק הבחורות הן נאות, לבושות יפה, והרווק עצמו הוא חתיך בן 30 - אבל זה לא משנה את זה שהקונספט זהה. תוכנית לא צריכה לזעוק טראש בשביל להיות טראש - זה הכל שם, רק תחפרו קצת מבעד לעטיפה המושקעת. הבנתי למה התכוונת, אני לעומת זאת התכוונתי להגיד שהריאליטי, גם אם הוא תרם בכל הדרכים שציינת, מעיד על בעיות אחרות בחברה. סרט על אנשים שמנים לא היה מעורר את הרעש שעוררה תוכנית ריאליטי, ואותם הצופים בתוכנית לא עזרו לאף שמן להרזות - הם סתם נהנים מהתוכנית (תחשבי רגע - למה שתרצי לעזאזל לראות חבורה של שמנים רצים אחרי כדור בשביל פלזמה\ מטפסים חצי עירומים על משקל?). מה שאני מנסה להגיד (ולא כל כך בהצלחה אני חייבת להודות ולהתנצל על הניסוח הלא ברור של הדברים), זה שריאליטי מוציא (או מוצא) את הצד הכי גרוע אצל אנשים. ועצם העובדה שהוא כל כך מצליח, היא שמטרידה אותי.

למעלה