קבלת שבת רפורמית?

אופיר333

New member
קבלת שבת רפורמית?

שאלה בעניין קבלת שבת רפורמית-נניח הבת מצווה נופלת על פרשת שבוע x אבל את האירוע (החילוני) עושים שבועיים קודם -בסמוך לתאריך הלועזי, מכל מיני סיבות. האירוע מתוכנן ליום שישי בערב, כולל טקס קבלת שבת ע"י רב רפורמי (כתחליף מסויים לעלייה לתורה, שגם אפשרית בביכ"נ רפורמי). השאלה-האם ניתן לדבר על פרשת השבוע הרלבנטית לנו, או ש"חובה" לדון בפרשה הנכונה לאותו השבוע? תודה.

ניתן לדבר על מה שרוצים

הרי אם המסגרת הזו מלכתחילה אינה חובה, ברור שניתן לדבר גם על תרנגולים ומיץ פירות (וזה בערך הקשר של ה"יהדות" הרפורמית לתורת משה...)

לילית36

New member
לדעתך.

כבר דשנו בנושא, אין לי עניין להגן על הרפורמים, הם רבים מהאורטודוקסים החרדים, ואף ותיקים מהם. הרפורמים מוכרים כזרם ביהדות, ולא יתכן שזרם קטן ביהדות יקח מונופול על אלוהים, יחליט מי רשאי להכלל בקהל ישראל, ויפסול זרם אחר. מבחינת תולדות אהרון אתה לא יותר טוב מהרפורמים.

I S A A K

New member
לילי כאן זה פורום

יהדות לחילונים,ולא יהדות לקישקוש בלבוש

תודה לך

אך אין צורך להגן על כבודי או על כבוד הפורום.. ייתכן שמותר לה לחוות דעתה, על כן קרא שמה 'חוה'... רק שלא תתפוס באומנות ה'חיויא', ועל כך באמת אנו זקוקים לשמירתך...

לילית36

New member
איזק יקירי

אתה לא תקבע מהי יהדות, זה פורום "יהדות לחילונים" לא להחזרה בתשובה, שכבר נעשת הגלוי, ולא פורום חרדי, חצי מהדיונים כאן הם בין חרדים.

I S A A K

New member
מהי יהדות?

הם שמעו. ``העם הישראלי התגרש מהעם היהודי``, מאת אלי ויסברג, תסריטאי, דתי לאומי, לא מתנחל. ``אני יהודי בן לעם היהודי הקדמון, נצר למורדים באימפריה המצרית, בן למקבלי התורה, צאצא לחבורת הזוהר הקדוש, שמי מהדהד בהיסטוריה היהודית מאז הנביא הקנאי אליהו. אני יהודי, ממשיך לדרכו הרוחנית של משה בן עמרם, למנהיגות של דוד בן ישי, לקנאותו של פנחס בן אלעזר, לפרגמטיזם של יוחנן בן זכאי, לסודות של ר` שמעון בר יוחאי. אני עתיק כמו הטיבטים, הסינים וההודים, צבעי המלכות שלי ארגמן ותכלת, סמל המלכות הוא אריה, אני בן לעם הררי שחי ממטעי הזיתים וכרמי הגפנים שלו. חבלי יהודה שומרון והגליל הם ארצי הקדומה. ``כאזרח מכם יהיה לכם הגר הגר איתכם ואהבת לו כמוך כי גרים הייתם בארץ מצרים`` הוא הצווי הקדמון שאני נושא איתי משם מהר עיבל, המילים והמקומות האלה הם אבני היסוד של חיי, הם המרכיבים את זהותי, עיר דוד מרגשת אותי הרבה יותר מת``א ועוולות מוסריות מטרידות אותי הרבה יותר מתועלת כלכלית. כיהודי אני נשען על טקסטים יהודיים ומחפש בהם את הסודות שאבדו מכבר, כיהודי אני לא סולח לעמים שטבחו בי ומסרב לראות בהם אומות נאורות, כי אני עם וגם הם עם ולעמים יש אורך נשימה אחר משל אנשים יחידים, והעם היהודי איננו העם הישראלי, המשך......................

I S A A K

New member
כי מה זה עם?

``עם`` במובן הכי פשוט של העניין יושב על שכבה עמוקה של מרבצים תרבותיים, מערכת של מיתוסים, סמלים, מוזיקה וצבעים מהווים את הליבה שלו. העם הישראלי הוא עם צעיר שמתחיל רק עכשיו לפתח את שכבת היסוד שלו, העם היהודי לעומתו נושא עמו כבר 3000 שנה בהיחבא מסורת של סמלים לאומיים וערכים חברתיים. העם הישראלי התגרש מהעם היהודי, אולי נותר ביניהם קשר מנומס אבל הם פרודים לכל דבר ועניין. העם הישראלי החליט להתחיל הכל מחדש, והוא מתעצב כל הזמן בתהליך מואץ, זו איננה אשמתו של אף אחד וגם אם היו אשמים איפשהו בתחילת הדרך הדבר חסר חשיבות, העובדות הן שהמשמעות של צמד המילים ``מורשת ישראל`` במדינתהיהודים מעלה עובש, ושהיהודי הממוצע פתח כזה פער בינו לבין עמו העתיק עד שקשה לתאר אותו מצטמצם שוב, מיתוסים מחוננים קמים ונופלים במהירות שווה: דגל ישראל, ההמנון, צבעי הכחול לבן, גבעת התחמושת, רבין, דווקא המנגל של יום העצמאות עם הקרטון והטייפ על בטריות והעשן, הפך למנהג לאומי מחייב בקליבר של ליל הסדר. אותו אריק אינשטיין, הילד היפה של מרד השבלולים בשנות השבעים הוא היום הזמר עם של א``י הישנה והטובה, אנחנו לא שמים לב לזה אבל למעשה אנחנו עדיין בדור הראשון לקום המדינה, פלמ``חניקים עדיין מנהלים את המדינה, דור תש``ח עדיין מתמודד עם טראומת לידתו של עם וחוץ מבן גוריון נראה שכולם עוד פה. העם הישראלי לא יכול לענות היום לשאלה מהי יהדותו או אפילו מהי זהותו. זה בסדר, לא הגון לצפות מעם זאטוט בן 100 שנים להציב מורשת אלטרנטיבית לעם בן 3000 שנים, לא הגון לצפות ממחנכים בבתי הספר להכיר את הרמב``ם או את אהרן הכהן, שניהם חלק אמיתי ממורשתו של העם הישראלי, שניהם שייכים לעם אחר, קדמון, שאולי אבד מזמן בסערות ההיסטוריה ואולי לא. ההשתייכות הגנטית שלנו, הישראלים, אל העם הזה, אינה אומרת דבר לא לנו וממילא לא למדינה שהקמנו. מדינת ישראל היא מדינת היהודים, אינה מדינה יהודית. זוהי מדינה שיהדותם של רוב תושביה קובעת לעת עתה. אורח החיים הנהוג בה ועם כל עולה לא יהודי שמגיע לכאן, ועם כל ילד של עובד זר שנולד כאן במזל טוב - זה הולך ומשתנה. מהי מדינה יהודית בעיני? אני מאמין שמדינה יהודית, לא מדינה של יהודים, לא הייתה סוגדת לאנשי הצבא שלה, לא הייתה נכנעת לבעלי ההון שבה, לא הייתה סולחת על סחר בנשים ובעובדים זרים. אני מאמין שמדינה יהודית, לא מדינה של יהודים, הייתה מעמידה בראשה שלטון המאוזן ע``י מועצת חכמים ולא את חבורת העסקנים המתהדרת בכינוי העתיק ``כנסת``. אני מאמין שמדינה יהודית, לא מדינה של יהודים הייתה פועלת מתוך אחריות בכבוד אל אזרחיה יהודים ולא יהודים עשירים ועניים, כובשים ונכבשים, אייה הי מיי דרים, אין, ואני חושש שגם לא תהיה סינתזה בין העם הישראלי לעם היהודי. זה לא טוב או רע, זהו נתון שמוטב שנשכיל להשלים איתו. אם נסתמך על מגמות ולא על משאלות לב הרי שהעם הישראלי, השבלולי, ילך ויתרחק מהעם היהודי. בעוד נאמר 500 שנה, 1000 שנה, אפשר יהיה להתחיל לדבר על מורשת העם הישראלי, לא קודם. המשך.....................

I S A A K

New member
העם הזה

ימשיך בדרכו, ילחם על מקומו במרחב המזרח תיכוני, יתמודד עם התשתית הבעייתית שהניחו לו מקימי המדינה כבסיס, ישיר שירים של אריק אינשטיין ויעשה מעצמו ``עם``. העם הישראלי יצטרך בסופו של דבר לנמק לעצמו בסיבות שמשכנעות אותו מהן מטרותיו בארץ, מה יחסו אל תושביה האחרים, ואיזו מין מדינה הוא רוצה שתהיה כאן. יתכן שהעם הישראלי יצטרך לשאוב אליו ערכים ורעיונות מהעם הקדמוני שהוליד אותו, בהחלט יתכן גם שלא, הבחירה בין קיום השבת כיום שביתה ממלאכה, לבין קיום השבת כיום ``איקאה`` נתון לחלוטין בידיו של העם הישראלי. ואני, מה יהיה איתי? שאני באמצע ואולי בשניהם יחד? יהודי ישראלי כמו אירי-אמריקאי או מוסלמי-צרפתי, אוהב את אריק אינשטיין ושונא שבלולים, עושה מילואים, כותב תסריטים על בית שני, לא עוזב את הארץ, חולם לספר לילדים סיפורים על דוד המלך ועל שמואל הנביא, מתחבר לתנ``ך, מתחבר לכבלים, מקווה לטוב `` כל טוב

I S A A K

New member
דבר נוסף לילי

אני בא עם מטען של 3300 שנה, של היהדות, של האבות הקדושים, של הנביאים, של התנאים, האמוראים, הסבוראים, הגאונים, החכמים, הרבנים, כל הדורות, כל העולם עומד מפניהם

באהבה1

New member
שזה לא יהדות

כשמו כן הוא... רפורמה!!! שינוי (קיצוני) מהיהדות המקובלת!!!! בתמונה רבית (חחח)

ממש מצחיק.

מעבר לעובדה שזה מוזר לך בעיניים, אנא הסברך- מה הבעיה באישה עם כיסוי ראש או כיפה ומה הבעיה עם אישה בטלית? הערה ראשונה- בעיה= מבחינה יהודית הלכתית. הערה שניה- טלית= בגד 4 כנפות בגודל סביר- זה לא מה שהיא עוטה עליה. כך שזו אפילו לא טלית. אבל, נניח...

הבעיה היא במשמעות שאנו מייחסים לפריטים

כיפה מציינת יהודי דתי המחוייב למסורת ולהלכה. כשאישה חובשת כיפה בניגוד למקובל במסורת נוצרת צרימה, מה משמעות הכיפה עליה? מה היא מנסה לומר? מדובר באקט שנתפס כחתרני. ביחס לטלית, הצרימה קצת שונה. טלית היא לבוש רשות לגברים, מעין חיבוב מצוה. זה נראה קצת מוזר כשאישה שלרוב אינה רואה עצמה מחוייבת להלכה בוחרת לקיים דוקא מצווה בין אדם למקום עליה נראה שאינה מקפידה. (ההנחה היא כמובן שאם היה לה בגד רבוע כנראה שלא היתה טורחת לקיים את חיוב ציצית) אם נסכם, השימוש בכיפה ובציצית נתפסים כהתרסה, בנסיון להפקיע את משמעות הסמלים, רב כבר אינו מי שקיבל סמיכה להורות הלכה, הוא יכול להיות אדם לא מאמין שלא נבחן על השו"ע, אפשר לחבוש כיפה בלי להיות מחוייב למצוות וכיו"ב. אנשים דתיים חשים אי נוחות כשסמלים כאלה נלקחים מהם. זה קצת מזכיר לי את המאבק נגד ההתנתקות והשימוש בצבע הכתום. בזמנו היו אנשים שהתלוננו שהם אוהבים כתום בלי קשר לפוליטיקה וניחוס הצבע הכתום למאבק בעצם "גנב" מהם את היכולת להשתמש בצבע הזה.

וכמובן שהטענה הזו מופרכת מיסודה.

אין שום ממש בטענה שהצבע נגנב. בדיוק כמו שעד להתנתקות הצבע היה של כולם, כך הוא מאז ההתנתקות. זה שהיהודים האורתודוקסים מנכסים לעצמם את כל הסממנים היהודיים- לא חדש לנו. זה שכל אישה הנוהגת באופן שפוגע במוקד כח גברי נחשבת חתרנית, מתריסה, כוחנית ועוד...- גם לא חדש לנו. ימיה של הכיפה עלומים בדיוק כימיה של האורתודוקסיה. נשים רפורמיות וקונסרבטיביות חובשות כיפה בדיוק כמו גברים אורתודוקסים ומאותה תקופה. טלית הוא בגד 4 כנפות הלובש יהודי ויהודיה מצוייץ. מי שלא לובש בגד כזה לא חייב בציצית. נהוג ע"י יהודיות/ים רבות/ים להתעטף בטלית בזמן קריאת שמע.

למעלה