קבלת השבת שלי

קבלת השבת שלי

מדליקה את נרות השבת , רק אחרי שדאגתי שעל הפלטה יש מים חמים לכל השבת ומהמקפיא מארגנת שתי פיתות או לחמניות או מיני באגטים לקברכת המוציא והשולחן ערוך אל מול הנרות , הלחם מכוסה והסידור לידו תמיד עורכת לשנים , לי ולמלארך השומר עלי ברדיו הרדיו מנגן את תוכניתו של ירון אנוש,וקולו הקטפתי מלווה את שבת המלכה שבאה לבקר אצלי הרדיו דולק מכניסת השבת ועד יציאת השבת לא נוגעת בו , ככה כל השבת יש לי קול אנושי סביבי לרוב אני מציצה בפורמים וכותבת שבת שלום למלכה שבאה אלינו ל24 שעות ושלווה נכנסת לנשמה , שאני מביטה בנרות הדולקים בחדר כאשר חשוך בחוץ אני רה את מלווה המלכה, ומקדשת על היין ואוכלת ארוחת ערב מברכת על המזון שאכלתי וחוזרת לחדרי למחשה ידיד הנאמן ולTV שמספקת לי קצת בידור זו ערב השבת שלי , שלווה שקטה , ומלאה באהבה לבורא העולם שבת מבורכת לכולם, שבת מלאה באור ואהבה

ben 911

New member
שבת שלום לכולם. ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo48.gif

אפילו עכשיו כשאני כותב שורה זו...הבן עומד לצידי ממתין שאסיים כדי שאוכל לשבת איתו על בוחן באנגלית עד כדי כך הייתי עסוק השבוע שלא היה לי זמן לנשום..שלא לדבר על להפליץ.
אבל מקווה שבהמשך העניינים יירגעו והכל יחזור על מקומו בשלוש.

שבת שלום בן

ככה זה בחיים , שאתה עסוק כי יש לך משימות ואחריות , שכולם מתפזרים ואתה נשאר לזה אתה מתגעגע לזה אז כל עוד הילד נזקק לך ברך את הרגעים הללו כי ככה נוצר קשר אבא בן חזק מאד שתהיה לשניכם שבת נהדרת

s f a r a d i t

New member
סוף שבוע בלי סק"ס זה בהחלט .....

שבת שלום
בלי ספונג"ה בלי קניות בלי סידורים שבת שלום לכולם!!!!!!!!!!!!!!

אויש ...כמה מוכר..לי אמנם לא מחכה

בוחן באנגלית...אבל גם אצלי הבן נושף לעיתים בעורף. צריך את המחשב [אוהד ספורט מהמחשב] ..אבל בן......כיום אני מה זה מתגעגעת לשבת על בוחן באנגלית, ולברר היכן בסיפור ,אשת הרופא" נמצא הפרולוג...כן....ולסכם את פרק יא במלכים ב'....ןלקרוא במחברת..של הבת..."מירב..סיכום יפה, ממצא, ומסוגנן היטב.."לא כפת לי אפילו ללכת מחר לבית הספר ולשמוע שהבן מפריע למורה להיסטוריה...[רק שהפעם לא אהיה בעמדת הקשבה/התגוננת] הפעם אתן לאותם מורים בראש...שייקחו גם קצת אחריות..ולא יקראו להורים לבית הספר כל כל שטות..ראבק הילד כבר בן 17...שיקח גם קצת אחריות...תהנה כל עוד זה קיים ותמצא כל רגע....כי תתגעגע....

ben 911

New member
הכל נכון ערד'. אולם כאשר גרים איתך בנוסף

לילד בן 14... גם ילדה בת 25 בתה של גרושתי מנשואיה הקודמים..(שהיא בת לכל דבר) והבן הגדול שלי בן 30..(רווק מזדקן) תודי שזה קצת יותר מדי עבור איש זקן כמוני.
נ.ב. אם מחברים את כל המספרים הנ"ל, זה אמור להורות על הגיל שבו סוף סוף יניחוני לנפשי?

הוי בן כמה שאתה סובל

קשה להיות אבא , הגיע הזמן שהאפרוחים שהפכו לעופות יעופו לקן משלהם בגלאים הללו אבל לי אין זכות להגיד כלום , אני עדיין גרה אצל ההורים , העניין שהם הלכו ואני נשארתי בבית ואחי התחתן בן 28 , בית טוב הורים מפרגנים , הילדים לא ממהרים לצאת , למה לצאת מהחממה

אכן..לא קל..לא קל..גם אם הם לא גרים כבר בבית

ובן.....עד יום מותך [שיהיה עוד בערך 30 שנה] לא תפסיק להיות הורה...ובטח שלא תרצה שיניחו לך לנפשך...אז תמשיך לקטר,[כי זה משחרר] ותנצל כל עוד הם בסביבתך..תאמין לי הבית ריק בלעדיהם..

צלליתה

New member
לתת למורים בראש

תמיד טוב. אחרכך, אחרי שהמורה יקבל בראש, וילמד לקח, ולא יזמין אותך לשיחה אודות הילדים שלך תוכלי לתת להם בראש על כך שאינם מדווחים על מה קורה בבית הספר. הרי הילד הוא הילד שלך וזכותך לדעת מה עובר עליו. המורים כידוע הם אוכלי חינם עובדים מעט מאוד שעות, ובשעות המועטות שהם כאילו עובדים, הרי אין להם מה לעשות ולכן הם לוקחים את רשימת התלמידים, עושים אן דן דינו ובאופן אקרעי מזמינים הורים לשיחה, כדי להפיג את בדידותם ובכל זאת לתת איזה נופח של יום עבודה ליום הבטלה. יש באקט הזה גם כדי לרומם להם את האגו ולהראות להורים מאיפה #$%^ הדג. אחת הבעיות העיקריות במערכת החינוך היום היא העובדה שהורים רבים מדי, באופן מוחלט וחד משמעי אינם תומכים במורים, ומעבירים את המסר הזה לילדים. אז נכון, שהמורים הם עלובי נפש פאתטיים ובשביל כבוד צריך לעבוד, אבל יחד עם זאת, זה מה יש כרגע, וכדאי שכולנו כהורים נעשה כמיטב יכולתנו כדי לעזור להם ליצור את מערכת החינוך הטובה ביותר שאפשר.

ואוו...יקירתי..לקחת את זה קצת קיצוני לטעמי...

אני מאוד מעריכה את עבודת המורים ולא הייתי רוצה להיות הנעליהם...כעת ילדיי כבר גדולים ואינני באינטרקציה איתם...אך כשהיו צעירים יותר ילדי דאגו שאני " יתוזז" תדיר לבית הספר [למרות שהייתי אחות בית הספר] לקחתי כל אמירה של המורה כתורה מסיני ונתתי את כל הקרדיט...כיום כשאני מסתכלת בדיעבד ....דווקא בגלל שהייתי אמא פעילה בבית הספר והייתי מאוד מעורבת במה שקורה איתם ...היו לא מעט מקרים שהמורים פשוט כנראה בגלל עומס זרקו את הכדור להורה [אלי] לעומת הורים אחרים שעבורם בית הספר היה "ביבי סיטר" ולא הגיעו אפילו לאספות הורים ילדים כאלו המורים ן ניסו להתמודד בעצמם ולא תיזזו את ההורים...[כי ידעו שבלאוו הכי לא יגיעו... לדעתי כל נושא החינוך וההיחסות למורה ובכלל מאוד השתנתה ..כל עוד לא יהיה שינוי ג ם בבית יהיה קשה מאוד לשנות את המצב הנוכחי...

דרך אגב...אף אחד לא נענה לאתגר לספר מה בישל

לשבת [חוץ מנסיכה] ואני באמת התכוונתי לשלוח פרס...אז יש לכם הזדמנות עוד היום...ואני רצינית...מי שיקבל את הפרס יגיד "וואלה היה כדאי"...

אחותי שבת שלום

כתבתי לך הכנתי סלט חסהעם גזר, וחצילים ועוף בלימון ולקינוח עוגת לימון/תפוז עם סוכר וסוכרה דיאט עם קמח מלא שטרם פרסתי אותה אבל מהטעימה יצא טוב , בלי הרבה קלוריות ועוגה לשבת , מה אני לא נשמה

ben 911

New member
ערד', תשמעי מוטק. ../images/Emo4.gif

ראיתי שאת מחלקת פרסים אז חבל שלא אשלח משהו משלי.. אז קודם כל רציתי שתדעי...אני בישלתי חמין ..
חמין המכיל: בשר צלעות, בשר רגל של פרה.
חיטה ואורז בתוך שקית קוקי..
הרבה שעועית יחד עם ראש שום גדול, בצל, תפו"א, תבלינים וכו'.
למרות שהרתחתי את השעועית לפני הבישול..
אני מרגיש פעילות מוגברת בבני המעיים, משהו המזכיר.. הר געש כבוי או תחנת כוח גרעינית טרם הפעלתה..
אז ערד', אנא ממך..אם לא מגיע לי פרס עבור המתכון המנצח..
אני חושב שמגיע לי בעבור פלצן הסופ"ש.

צ'מע...אני בבעייה...אמרתי אוכל בריא...

וחוץ מזה גם נסיכה טרחה לכתוב מה בישלה....ות'אמת..נראה לי שנסיכה בישלה יותר בריא...חבל שהיו רק שני מתמודדים ...אז לך בן אני מעניקה את התואר "פלצן השבת."...ונסיכה מקבלת ממני מתנה שאני קיבלתי נכון....את הספר "אפלטון ואתון נכנסים לבר"... [טרם הספיקותי לקוראו..יען כי הוא "כבד" עבורי...ואין..לי זמן....

דרך אגב בנצ'וק..אומרים אם משרים את

השעועית במים ומוסיפים קצת סודה לשתייה ממש קורט זה מונע ...נפיכות...אני לא ניסיתי אני מכינה חמין עם חומוס...חיטה...קצת גריסי פנינה. בשר שריר, בטטה, תפוח אדמה,טיפ קטן] שתי תמרים] המון שום...יאמי..

צלליתה

New member
אמרה לי מישהי שעוסקת בטיפולים אלטרנטיבים

למיניהם שהסודה לשתיה גורמת לכאבי בטן. אני לא אוהבת חמין, בגלל הבשר השמן. לפעמים מכינה בגרסה צמחונית, ואין כאבי בטן. אולי בכלל הבשר אשם בכל? בכל אופן, גם אם הסתיימה התחרות ויצאה השבת אני מפרטת את התפריט: מרק כרובית, כרישה וגריסים ושמיר, יצא מעולה. קציצות ברוטב עגבניות לרוב הסועדים, לקטנה קציצות בלי רוטב עגבניות בצורת גליל מאורך, ולכן אפשר היה לכנותן קבאב. לצמחונית הכנתי טבעול, קניתי את הסוג החדש, הדק בטעם ביתי, היה כמעט נסבל.(אני בדרך כלל מכינה גם לה מנה מעשה בית, אבל פשוט לא היה זמן אתמול), מגדרה, מאורז מלא ועדשים שחורות. סלט שומר, פלפל אדום, צנונית ובצל סגול, סלט כרוב סגול. לקינוח היתה פסיפלורה (פתאום ראיתי, ופתאום בא לי, אבל זו כנראה לא העונה, זה היה נורא חמוץ. עוגיות מקווקר קמח מלא ואגוזים, וגלידה.

נו??עכשיו נזכרת..מאחר ועד לפני שעה בערך

המתמודדים היו בן ונסיכוש..ונסיכוש כבר זכתה....לא נורא צלילותש...בפעם הבאה..על כל פנים אחלה של תפריט..יאמי..

זה לא בדיוק בישול

לא בדיוק טרחתי , שמתחי חצילים קליפים שמתי עוף לימון ומים והרתחתי אותם קצת סוכר וקצת מרק עוף וזהו הבישול שלי הוא קל מאד

למעלה