קבלו אותו!!!

מירב ד

New member
לא הבנתי...

איפה בדיוק נמצא החריץ הזה? במכסה עצמו של המיכל דלק?... איך זה נראה? ול hananlv קיבלנו את התנצלותך...
הפלג יגיע כנראה היום בערב... ואני אעדכן מה קורה...

STIVENZ 426

New member
לא חריץ ולא אבטיחים../images/Emo3.gif

בRMX, כמו בTS, ובעוד מלאןת´אלפים אופנועים- יש צינורית שיוצאת ממכסה מיכל הדלק- שחורה, גמישה, מגומי. היא אחראית על ענייני הוואקום. ע"י משיכה קלה, את יכולה להוציא אותה ממקומה (אני הייתי מפרק קודם את מכסה המיכל- ממש כמו כשמתדלקים..) מצד אחד היא מחוברת למכסה המיכל ומצד שני למין פין קטן וחלול אשר נמצא בסביבות תחתית לוח השעונים.. בכל מקרה- את יכולה פשוט לפרק את אותה צינורית, וע"י עשיית "פוווו" לראות אם היא סתומה או לא. (חשוב: ה"פוו"- בלי רוק בבקשה.
) אם עובר אויר, ועשית אותו דבר גם בפקק המיכל- אז זו לא הבעיה. אם לא עובר אויר- תראי איפה היא סתימה, ותפתחי את הסתימה.. עוד פרמטר- אם את פותחת את המיכל, ויש מן "פסססססססססט" של ווקום שמשתחר- אזי משהו סתום שם.. נסי.. נסי ותהני.. אך לפני הכל, כמו שג´וני אומר- "תרגעי".
ס.

מירב ד

New member
ניסיתי...

כנראה שהבעיה לא שם... הצינורית לא הייתה סתומה... וגם לא המכסה דלק...ולא היה רעש של "פססססססט" כשפתחתי... ולא הייתה הרגשה של וואקום למישהו יש עוד רעיונות?...

choochee

New member
חוץ מפלאג...

למה להשאיר בקיץ צ´וק פתוח כמה דקות ? בדו"פ האופנוע ייחנק יותר בקלות וכל הפלאג יתלכלך. ד"א לא שמתי לב בתמונות - האגזוז ישר או חבוט, נקי או מפויח ? בדו"פ חשוב מאד האגזוז בעיקר בקטנים. דבר נוסף להציץ : ייתכן והשרוול על הסעפת בין הקרבורטור למנוע בלוי/מורכב לא טוב ואויר נכנס ונדלל מאד את התערובת ככה שבלי צ´וק האופנוע מת.

STIVENZ 426

New member
אולי..

קראי למישהו שיש לו כלים מתאימים וידע מינימלי במכונאות, סה"כ- 2 פעימות עובד על 3 דברים בסיסיים מאד שחייבים להיות בצילינדר: 1.דלק(מן הסתם
) 2.ניצוץ(מהפלאג) 3.קומפרסיה. איך בודקים את רכיב מס´ 1? פותחים את הפלאג(אך ורק כשהמנוע קר!) מסתכלים פנימה, מסתכלים על הפלאג, מריחים- אם יש ריח של דלק, וסימני רטיבות (אחרי כמה "קיקים") אז זו לא הבעיה. אם יש ריח של תערובת שרופה, סימן שכנראה מדובר בסתימת דלק כלשהי. איך בודקים את רכיב מס´ 2? מפרקים את הפלאג, מחברים אותו לכבל שמתחבר לראשו, מצמידים את הברגת הפלאג אל חלק מתכת כלשהו באופנוע ונותנים קיק, בהתחלה חלש, ממש חלש, כדי שלא תקבלי זרם, אם אין ניצוץ, (או אם את לא מקבלת זרם) אז זו הבעיה, החליפי פלאג ונסי שוב. איך בודקים את רכיב מס´ 3? פשוט וקל מזה אין. מפרקים את הפלאג, מצמידים בוהן, או אצבע לכדי אטימה מלאה של החור שהפלאג היה בו, ונותנים קיק. אם מורגש לחץ על האצבע, ומרגישים שהיא נדחסת- יש קומפרסיה. אם לא-בעיה. נסי ושובי אלינו עם התוצאות. סטיב

hananlv

New member
סטיב סטיב מה יהיה..?

בשביל לדעת אם פלאג טוב צריך אי אלו שנות נסיון במכונאות מעשית - לכן לא שואלים שאלות ומחליפים- הסתדרה הבעיה טוב... לא- ממשיכים הלאה כנ"ל לגבי קומפרסיה- לבדוק עם האצבע אפשר אולי אצל פרות בשביל לדעת אם הן בהריון לגבי מנוע דו פעמתי ובעיקר בגודל הזה תוצאת הבדיקה לא שווה כלום

מירב ד

New member
הגזמתם... ../images/Emo8.gif

קיבלתי את האופנוע לפני יומיים... אני בקושי יודעת לנסוע עם הילוכים... אתם באמת מצפים שאני אדע מה זה "והשרוול על הסעפת בין הקרבורטור " או שאני אדע לעשות את הדברים שאמרתם "לפרק את הפלג" וכ´ו וכ´ו... אין מצב.. אני (או יותר נכון אבא) נחליף פלג מחר בבוקר... ונבדוק אם זאת הייתה הבעיה.. אם לא...אני אחזור מחר עם שאלות מעצבנות... תודה רבה לכולם על העזרה מירב

STIVENZ 426

New member
חנן חנן.. יהיה טוב..

מנוע 50 סמ"ק צריך קומפרסיה מינימלית כדי להניע.. מאד מינימלית.. לאות אני מוכן להראות לך ראש מנוע של פיאג´ו סי שניסיתי להשחיז לבדי עם דיסק חיתוך, כן כן.. ואף על פי שלא יצא כל כך טוב (זה היה בצעירותי..
) ה"נבלה" הניעה, באבואבואה הניעה.. אז נכון שזה לא היה פרקטי, כי כח לא היה לה.. אבל היה מעניין לראות את הבנזין בפנים נשרף (וזו היתה הפעם בה הבנתי שמקסמקס צודק, ובנזין לא "מתפוצץ" אלא נשרף..) .. ובעניין הפלאג, אולי אתה צודק. למרות שאנני מבין מה כל כך מסובך בפלאג.. בודקים מרווח תקין בין האלקטרודות, ואם יש ניצוץ- מה טוב.. מסכים איתך שבשביל 17-30 שקל (לפלאג מקורי מעופר אבניר- לא סתם
) לא צריך להיות מומחה לפלאגים.. אגב, אתה רוצה לומר לי שכאשר אתה בודק קומפרסיה בדו"פ כזה או אחר, אתה משתמש אך ורק בשעון (מד) קומפרסיה?
סטיב

hananlv

New member
מאז שגנבו לי את המד קומפרסיה

הפסקתי למדוד כלל האצבע נותן לך אינדקציה מאד לא מדויקת לגבי טיבה של הקומפרסיה- אמנם תוכל לאבחן אם יש או אין אבל לעולם לא תוכל לדעת אם היא מספקת או לא

חנן...

שאלה... הבנתי שאתה בעל בית באזור מתקן אדם. כשאתה נכנס מהלש"ביה פנימה וממשיך מזרחה על השביל, משהו כמו קילומטר שניים, ומגיע למקום ממנו רואים כפר ערבי (קיביה נדמה לי) מולך, אתה מסתובב לחזור ומולך לכיוון מערב מתחיל סינגל טראק חמדמד שחותך את הגבעות המסולעות, הוא נעלם לי אחרי משהו כמו קילומטר
... הסברים \ המלצות \ הכחשות יתקבלו בברכה... Thanks

hananlv

New member
1. בעלי הבית של הסינגל הזה הם

האדונים סאבריק מהתקופה שהתכוננו למלחמת ששת הימים של שנה שעברה 2. הכפר הוא בודרוס 3. אין המשך לסינגל הזה 4. תמשיך דו"ך דרך הסלעים אין שום בעיה 5. הבנתי שאתה מסתובב באדם לבדך- מה דעתך לנטוש את המנהג הנלוז ולהרים טלפון לתאום?

אז ככה...

1.בודרוס, הפתעתני... 2.כמובן שהמשכתי דוך והאיזור הוא כזה שבאמת אין בעיה. 3.רק אחת ויחידה הייתי שם לבד, שישי שעבר היה זה עם פלדבאו. 4.להבא נתאם בכייף. 5.ולגבי ההמשך... השטח שם תפור בסינגלים מכיוונים שונים, למשל אם אתה ממשיך דוך ורץ לכיוון צפון מערב... בשלב כלשהו אתה מתחבר לסינגל אחר שנכנס לתוך ואדי חמוד ומסולע... לכן חשבתי שאפשר ופיספסתי את החיבור בינהם...

hananlv

New member
אכן כן ...

האדונים שהוזכרו להלן תפרו בשנה שעברה את האזור מכל כיוון אפשרי למרבה הצער הם לא טרחו לעשות שם משהו מסודר...אבל אולי הגיע הזמן שמישהו אחר יעשה את זה???

למעלה