קבלה מעשית ומאגיה

Alpha biscuit

New member
קבלה מעשית ומאגיה

על פי דעתי אפשר להגדיר קבלה מעשית כמאגיה אבל האם מישהו פה עסק בקבלה מעשית האם מישהו פה בכלל הישתמש באמצעים של קבלה מעשית במהלך טקס מאגי או האם לדעתך השימוש באמצעים של קבלה מעישת אינם יעלים למרות שהם מאד רבים ממפתתחות המלך שלמה לאורים ותומים קבלה מעשית מלאה במאגיה

RainBird

New member
זה תלוי בהגדרה שלך למאגיה יש הגדרות רבות ומשונות, וחלק מהן יכילו את הקבלה המעשית וחלק מהן לא.

Alpha biscuit

New member
ההגדרה שלי למאגיה

ההגדרה המילונית של מאגיה הוא דבר חלקלק בדרך כלל אנשים נוטים להגיד שמאגיה היא "שינוי המציאות בעזרת כוח הרצון "(או כוח כלשהו) הבעייתיות של ההגדרה הזאת היא שאם אני מרים את היד ומפיל משהו על הרצפה אז על פי ההגדרה הקודמת זה מאגיה, שכן הזזתי את היד שלי בעזרת כוח הרצון והמחשבה ובעזרתה שינתי את המציאות. עוד בעייתיות של ההגדרה הזאת שהרבה פעמים יש את הטענה שביצוע הכישוף הוא בעזרת בקשה מכוחות אחרים לשינוי המציאות כך שלא אתה זה שביצעת את השינוי אלה איזשהו ישות שביקשת ממנה . הגדרה יותר נכונה תהיה של מאגיה תהיה לדעתי "גרימה לשינוי המציאות בדרכים לא נורמטיבים". לכן האם השיטה הקבליסטים משתמשים נורמטיבית? לפי דעתי לא האם הם גורמים לשינוי המציאות ? את זה אני לא יודע אבל אם כן אז אפשר לדעתי להגדיר קבלה מעשית כמאגיה לכל דבר

Lynnearia

New member
עכשיו תגדיר נורמטיבי ונורמלי

יש דבר כזה? על מה זה נשען? אשליה. על מה האשליה הזאת נשענת. על "כוח רצון" (או כוח כלשהו). אין בעיתיות בהגדרה "שינוי המציאות בעזרת כוח הרצון" , אם אתה מקבל את העובדה שהאגו בבני אדם הוא לא קיים, במובן של קיום סטטי. כמו כל דבר אחר בטבע.

Alpha biscuit

New member
אז איך אתה הייתה מגדיר מאגיה? (ל"ת)

הודעה זו אינה מכילה תוכן ,מישמישים ופירות רדיואקטיבים

Lynnearia

New member
הגדרה שלי למאגיה

"Chicken... Good" סתם, כל דבר שעובד, זה מאגיה, ושלא גורם לך כאבים בגוף או סיבוכים בשכל (הגוף שלך נמצא בהרמוניה עם הסביבה שלך וכל ההיסטוריה שלך etc.. etc.. etc.. ואתה לא יכול להפריד בין הגוף והשכל שלך, אני טועה?)

RainBird

New member
רגע! אז אם אני מכין קפה בצורה לא נורמטיבית- למשל במקום לטחון את הפולים במכונה, אלא לקפוץ עליהם האם זו מאגיה? אני משנה את המציאות- פולים=קפה בצורה לא נורמטיבית.

Alpha biscuit

New member
ההגדרה שלא נורמטיבית

שאמרתי לא נורמטיבית התכוונתי למשהו שלא נורמטיבי על פי התפיסה של מדע ללא נורמטיבי זאת אומרת דברים שלכאורה נראים שלא הגיוני שהם יקרו למרות שאולי עדיף את ההגדרה הזאת--> "תודעה שמשתמשת באנרגיה שיש בתוכה או בישויות אחרות על מנת לגרום לשינוי במציאות שנחשב לשינוי לא הגיוני על פי התפסיה המדעית המודרנית" מה אתם אומרים אתם מקבלים את ההגדרה הזאת אם יש לכם הגדרה יותר טובה לכישוף , קסם מאגיה אני אשמח לשמוע וגם בהגדרה הזאת יש בעיה כי על פיה כל חלוצי המדע השימושי כמו אדיסון ושאר ממצאי הנורה למכשפים . מה אתם אומרים ?

Lynnearia

New member
תער אוקהאם

אבל אני שונא את תער אוקהאם (איך כותבים את זה עוקם, אהועעוקם?) אז נביא לך את איינשטיין "everything must be as simple as it can, but not simpler"

Azaruk

New member
החוק השני של קלארק

אומר שכל טכנולוגיה מתקדמת דייה יכולה להחשב ככישוף. והרעיון של שינוי "לא הגיוני" הוא בלתי שמיש במקרה הטוב. זה מניח קיומם של דברים הגיונים.

shataltal

New member
אין הגדרה למאגיה

מאגיה היא דבר אישי, מעוצבת ומעצבת ע"פ אופי האדם שמשתמש בה ולכן גם כל הגדרה לה היא אישית. מה שנחשב מאגיה עבור אחד זה עבודה דתית לשני, דמיון מודרך לשלישי, חשיבה חיובית לרביעי וקשקוש מוחלט לחמישי. כמו נפש, תשוקה, מחשבה ורגש - הרעיון הכללי ברור ומשותף לכולם אבל אף אחד לא יכול לשים את האצבע על זה בדיוק.

RainBird

New member
אני מסכים באופן כללי עם הדעה שלך. מאגיה היא תהליך. לנסות ולפרק אותה לגורמים נוגד את האמונה בתהליך לטעמי.

Alpha biscuit

New member
אני לא מסכים

לדעתי אםשר להגדיר כל דר כך שיכולל רק את עצמו ולא דברים אחרים פשוט צריך להיתמש במילים הנכונות את מה שאמרתם אמרו הרבה אנשים בעבר שפשוט התעצלו למצוא הגדרה מדויקת לדברים מסוימים כולנו יודעים מהי מאגיה אבל לא כולנו יודעים איך להגדיר אותה בצורה שהכי טובה פשוט כמו שכתבו מלמעלה צריך להישתמש בתער אוקהם בחכמה ועוד דבר שימו לב שבקריאת פתיחה לפורום יש הגדרה לא נכונה למאגיה "מאגיה היא שיטה רוחנית שבעזרת קשר לאיתני הטבע והאלוהות (ובעיקר קשר עם העצמי הפנימי) ניתן ליצור שינויים במציאות" על פי ההגדרה הזאת עם אני זורק אבן לאוויר בצורה רוחנית אז אני מבצע מאגיה בצורה רוחנית הכוונהעושה טקס רוחני או משהו רוחני כזה תוך כדאי הזריקה אני מאמין שאם יש אנשים בארץ שאמורים לדעת איך להגדיר מאגיה זה אנשים מהפורום הזה אחרת זה נראה ממש רע אנשים מפורום מאגיה שאפילו לא יכולים להגדיר מהי מאגיה ולכן אני חושב שאנחנו צריכים להתאמץ טפה יותר ולנסות למצוא הגדרה מתאימה

למה צריך להגדיר כל דבר?

ואם כבר מתעקשים, אז בואו נגדיר קודם את עולם המושגים המשותף שלנו, שבו נשתמש על מנת להגדיר מאגיה. כי מכל ההגדרות שהיו עד כאן, לא היתה אחת שלא היו בה לפחות 2 מילים שאינן יכולות להתפרש בצורה שונה ע"י אנשים שונים. כולנו יודעים מהי מאגיה, וכל אחד יודע מהי לעצמו. וההרגשה-ידיעה הזו, לדעתי, היא ההגדרה הטובה ביותר האפשרית. ואגב נפילה בפח הלשון, יש דרכים שונות להגדיר "כולנו".

shataltal

New member
קודם כל לנשום

להרגע. גם אם אין הגדרה ודברים לא עובדים כמו שאתה חושב שהם צריכים זה לא סוף העולם. ובנקודות: 1. טענתי שאין הגדרה מהסיבה שלדעתי לא ניתן להגדיר דברים אישיים (סובייקטיבים) מאחר והם שונים מאדם לאדם. אני לא רואה איך עצלנות קשורה לזה. אגב, גם כשמנסים להגדיר תהליכים אישיים באמצעים מדעיים מגדירים אותם באופן הכי כוללני וכשמנסים לחקור אותם חוקרים את המכנה המשותף או באופן סטטיסטי. 2. תער אוקאם הוא עקרון שעוזר לחוקרים ל"חתוך" את כל מה שלא צריך מהתיאוריות שלהם (אם השארתי קוביות קרח על השיש ואחרי שעה הם נעלמו אז תער אוקאם יעזור לי לזרוק תיאוריות כמו חייזרים שבאו להחזיר את אליהו הנביא ונהיו צמאים מהדרך אבל גילו שהקולה שלהם חמה אז הם לקחו לי את הקרח). אין הרבה קשר בינו לבין יצירת הגדרה (צריך הגדרה כדי להשתמש בתער עליה). 3. למה לדעתך זה נראה רע שאין הגדרה מסודרת למאגיה? בעיני מי זה נראה כל כך רע שאי אפשר לעבור לסדר היום? ולמה שיהיה אכפת איך זה נראה? חוץ מזה, שים לב לכמה דברים אצלך בהודעה קשה מאוד למצוא הגדרה מדוייקת- פשוט, שיטה רוחנית, קשר לאיתני הטבע, אלוהות, עצמי פנימי, מציאות (רק על המילה הזו יש מאות ספרים של הגדרות), טכס רוחני, אמונה...

Bastat

New member
מה העניין שלך עם חובת ההגדרה?

כמו שכתבת - "כולנו יודעים מהי מאגיה אבל לא כולנו יודעים איך להגדיר אותה בצורה שהכי טובה..." למה אתה מרגיש את הצורך להגדיר ? ועוד בצורה הכי טובה - חשוב ?! לפי דעתי מי שכל כך זקוק להגדרה של כל דבר ודבר ובטח למשהו כמו מאגיה צריך להגדיר לעצמו את עצמו ואח"כ לחשוב הלאה.... אולי תתחיל לעשות במקום להתעקש על הגדרות... ההגדרה זה החלק הכי שולי והכי טפל בעניין.

Alpha biscuit

New member
את צודקת אבל

הסיבה שאת צודקת היא בגלל שאי אפשר לתת הגדרה לדבר אחד כל אחד מתכוון לדברים אחרים שאחד מתכוון לדמיון מודרך והשני מתכוון לטקס פולחני אז זה שני דברים שונים

Molchansky

New member
אני אהבתי את ההגדרה הבאה:

לא זוכר איפה קראתי את זה "מאגיה - יישום הכוח האסטרלי או הרגשי של בני אדם על העולם החומרי, כדי להביא לשינוי הרצוי בעולם החומרי, על פי הכוונת כוח הרצון של האדם"

למעלה