קבלה לרפואה

נועה12324

New member
קבלה לרפואה

היי,
יש לי ממוצע 105 ופסיכומטרי 728, מה שלא מאפשר קבלה לרפואה. פסיכומטרי בכל אופן אגש לשפר, כי אני רוצה פטור באנגלית (התפלגות הציונים שלי היתה 147 כמותי, 140 מילולי, 120 אנגלית), אבל כדי להתקבל לרפואה אצטרך לשפר בגרויות.
אין לי בגרות ספציפית שהורידה לי, כך שאם אגש לבגרויות אצטרך לשפר יותר מאחת או שתיים. ההתלבטות שלי האם להתחיל ללמוד בשנה"ל הבאה מקצוע מדעי שיאפשר לי לגשת לGRE, או לדחות את הלימודים בעוד שנה ואם כן- לאילו בגרויות אתם מציעים לגשת.
תודה ולילה טוב!

DICDOC

New member
באופן כללי

הכי משתלם להרחיב מקצועות חובה - ספרות, היסטוריה ותנ"ך לחמש יחידות. כל זה אפשרי לעשות במועד קיץ הקרוב. אחרי זה יש לך זמן לעוד פסיכומטרי (אפילו שניים) + בגרויות חורף (אנגלית\מתמטיקה אם צריך) וככה לעמוד בדרישות לקראת שנה"ל 2015-2016. מסלול של לימודים לתואר ראשון ומעבר לרפואה ארבע שנתי הוא לא יותר קצר וגם לא יותר קל להתקבל, ככה שלדעתי עדיף להשתמש בו כאופציה ב' ולא לוותר מראש על הקבלה לשש שנתי.

RBD1

New member
מסכים ,הרבה אנשים חושבים שהמיונים ל4

שנתי יותר קלים וזה לא נכון

סתם משתף בהרהורי לבי

מנקודת מבט / זמן של שנה לפני הסטאז'...
לקרוא עכשיו על סאגות של שיפורי בגרויות,... מקצועות כמו הסטוריה, ספרות, גאוגרפיה,... בתור איזשהי דרישה שמביאה בנאדם ללמוד רפואה, נשמע הזוי ברמות שקשה לתאר.
כמובן שזה עניין יחסי ובחור/ה צעירים אחרי שחרור רואים את זה קצת אחרת, אבל ככל שהשנים עוברות והנסיון מצטבר קולטים עד כמה המערכת דפוקה והסינון לקוי.
לדעתי הגיע הזמן שתהיה רק תכנית 4 שנתית, או איזשהו תואר ראשון מובנה שדרכו ממשיכים לרפואה, כמו ה-PREMED או איזשהי גירסה אחרת.
בהצלחה לכל המועמדים!

למעלה