קבוצות תמיכה

קבוצות תמיכה../images/Emo201.gif

מה דעתכם על קבוצות תמיכה
הייתם משתתפים בזה או שלדעתכם טיפול פרטני ואישי יותר מתאים לכם
מה מושך אותכם בקבוצת תמיכה ומה מעורר בכם שליליות בקבוצות תמיכה
<סתם ככה בעקבות ההודעה על הקבוצת תמיכה...
>.

sunshine2004

New member
אני בעד...

למרות שזה מאוד אינדיבידואלי... אני אישית חושבת שהייתי יכולה ללמוד מכמה אנשים, ראיות שונות של דברים...כמו גם השיתוף והידיעה שאתה לא לבד... אפשר גם לשלב - להתחיל בטיפול פרטני ואז להשתלב בקבוצת תמיכה...

טיפול בקבוצה

נותן דברים שלעולם לא יהיו בטיפול פרטני. כשמו, הוא נותן תמיכה שאי אפשר למצוא במקום אחר, תחושה שאתה לא לבד עם הבעיה, קבלה ותחושה שאפשר להכיל אותך ויש לך מקום בעולם. התמודדות יחד עם אנשים אחרים שמתמודדים. חוץ מכל זה, בטיפול קבוצתי יש משהו טיפולי שאין במקום אחר- הקבוצה היא מיקרוקוסמוס של העולם. שלא כמו בטיפול פרטני שהוא סגור מהעולם, שהוא מרחב אחר לגמרי, וכשיוצאים צריך להתמודד עם הקשיים שבחוץ, שמובאים לטיפול רק על ידי מילים וסיפורים. בתוך הקבוצה עולים גם הקשיים שאיתם אתה תתמודד אחר כך בעולם החברתי, כל מה שקורה לך בחברת אנשים. אם אתה אדם ביישן שלא מצליח לדבר-הקושי הזה יצוף בקבוצה. אם אתה שתלטן, זה יצוף בקבוצה. הטיפול בקבוצה מאפשר לך להיות בסימולציה של חברה, של העולם, ותוך כדי זה להיות מטופל. אתה לומד את הדברים ואח"כ יוצא איתם החוצה. יש כמובן זמנים שצריך טיפול פרטני. במיוחד בדברים שאי אפשר להגיע אליהם בטיפול כללי, דברים מאוד אישיים, או דברים שהם מצב של SOS. לא כל דבר מתאים לטיפול קבוצתי, ולא לכל אחד זה מתאים. אבל באופן כללי, אני בעד. מנסיון אישי, זה דבר מדהים ומקדם מאוד, שנותן המון דברים שלא מקבלים בטיפול פרטני. מעבר לסטיגמות שהמילים "קבוצת תמיכה" מעוררות ("כולנו אוהבים את יורם.") אם תחשבו על זה רגע, מה שיש לנו כאן בפורומים, ובמיוחד בפורומי התמיכה, הוא קבוצת תמיכה ווירטואלית. מה שמוביל אנשים לפורומי תמיכה הוא מה שמוביל אנשים לקבוצות תמיכה. [אגב, טיפול קבוצתי וקבוצת תמיכה הם לא בדיוק אותו דבר. אבל את ערבבת בינהם אז הרשיתי גם לעצמי.] לילה טוב

לקשמי

New member
אני הייתי בטיפול קבוצתי

ואני מסכימה עם מה שכתבת. הטיפול הקבוצתי נתן לי את ההזדמנות להתמודד ממש עם הבעיות שבגללן הגעתי לטיפול ולא רק "לדבר עליהן". (אגב, הייתי בטיפול בפסיכודרמה, שהוא קצת שונה מטיפול רגיל בשיחות. בטיפול הזה מתמודדים עם הבעיות בצורה חווייתית, יותר של לחוות את הדברים ומתוך כך ללמוד מהם). חוץ מזה מעבר לטיפול המקצועי, חשובה לא פחות התמיכה של הקבוצה. אני חושבת שהדבר הכי אידיאלי זה שילוב של טיפול קבוצתי עם טיפול פרטני במקביל.

BellA עלמה

New member
אישית

זה התחום שבעזרת השם אני רוצה לעסוק בו בעתיד (הנחיית קבוצות). אני אישית די בעד הוא נראה לי יותר מחובר לעולם ויותר משוחרר מטיפול אישי. בטיפול אישי זה רק אתה והמטפל בקבוצתי המטפל (מנחה הקבוצה) הוא לא המרכז.

טיפול קבוצתי, וקבוצת תמיכה

זה יכול להיות ממש מוצלח, וזו יכולה להיות גם נפילה (כמו כל דבר
). ראיתי קבוצות שלקחו רעיון בצורה מאד מוטעית, והלכו אחריו כמו עדר. ראיתי קבוצות שהיוו מקור גדול לתמיכה ואהבה. ראיתי גם חברות קבוצה שהיו מאד צבועות - אמרו X בקבוצה והתנהגו Y אחרי הקבוצה. עקרונית, בעיני זה דבר מאד חיובי. הכל יותר טוב מישיבה בבית עם הבעיות שלך. אני חושבת שהשתתפות בקבוצה מעלה כמו שיקוף זעיר יותר, את היחסים והקשרים שאנו יוצרים בחברה, ואת המקום שאנו תופסים (או לא תופסים) בין אנשים.

america345

New member
קבוצות תמיכה

אני במצב נפשי לא טוב בכלל והלוואי והייתי מוצאת קבוצת תמיכה כדי להכיר אנשים חדשים ולדבר על מה שמציק למרות שאני בטיפול. קצת נגמרו לי הכוחות להילחם.. מרגישה די בודדה..

למעלה