קבוצה חברתית

arana1

New member
חוש ורגש הם מאפיינים גופניים, גם, אין שום תוקף וטעם בהפרדה

וכמו ששלומית כתבה, זו בדיוק הרגישות שיכולה להפוך את קיומו של האוטיסט לכל כך נפלא ומשמעותי שהופכת אותו גם לקורבן הכי זמין של סביבה שאינה מתאימה
ומכאן
שתיוג הדבר כפגם או לקות רק מנציח את הקושי והזוועה וגם לא עומד בשום מבחן מדעי או אתי או אנושי

ענתנוי

New member
וזו בעיה אחת

ואולי במקרה של רונן זו הבעיה העיקרית - אבל אי אפשר להסיק מזה על כלל האוטיסטים או בכלל על קבוצה או תת קבוצה של אנשים.
אצלי אין קושי בויסות חושי ואין קושי בויסות רגשי ובכלל המושג "ויסות" הוא חסר משמעות ולא רלבנטי לבעיות שלי ושל רוב האוטיסטים שאני מכירה.
ואם מישהו כמוני או כמו אראנה מעיז לבטא את הקושי שלו, למרות שזה לא מתאים למוסכמה החברתית, כולם מתנפלים עלינו ויש אנשים שמעיזים אפילו לקלל אותנו אישית (כמו רונן) בלי שום הפרעה ושום תגובה - לא מצד המנהלת ולא מצד ההורים שאמורים לחפש את הדרך שמתאימה לילדים שלהם, גם אם הם לא כמו רונן ואין להם בעיה של ויסותים.....

arana1

New member
לי יש "בעיית וויסות" וקושי רגשי מאוד ניכר

אבל כיוון, שבדומה לענת, מעולם לא סמכתי ולו במקצת על פסיכולוגים ומאבחנים ומטפלים וחוקרים אז יכולתי לזהות את מקור הקושי ואת המצבים שמובילים ליצירת בעיות כמו עומס רגשי וחושי בלתי נסבל מאפשרת לי לשפר את סיכויי לשרוד כעצמי המהותי במידה שהולכת ומשתפרת מאוד עם הזמן
וזה עדיין לא פשוט
בדיוק או לפחות גם בגלל שכל הכלים וכל ההתייחסויות וכל הגישות מבוססות רק על הפרשנות הנורמטיבית, הפסוודו מקצועית, וחבל, אפילו נורא חבל
מה שמשאיר את האוטיסט שגם ככה הוא פגיע נורא להאבק גם נגד הזרם הנורמטיבי וגם נגד האנשים שאמורים ומתיימרים לעזור לו
היה יכול להיות אחרת לגמרי
ונקווה שגם יהיה

זה שדמי מותר זה חלק מהעניין
מאז שאני ילד אני יודע שאין לי שום סיבה לצפות שיהיה אחרת

אתה כבר אדם גדול וצריך לדעת שלהתנהגות שלו יש תוצאות

כשאתה כותב בלי לקלל ולהשמיץ ולשקר על אחרים אף אחד לא תוקף אותך.
בעצם זה בכלל לא מעניין.
אולי בגלל זה אתה חוזר לקללות ולהתקפות האישיות

arana1

New member
לא דיברתי על מה שקורה בפורום הזה

אלא על נסיבות קיומי מחוצה לו
כמו שאפשר היה להבין מהעובדה שאני מדבר גם על ילדותי שהתרחשה עשרות שנים לפני שהפורום הזה הוקם בכלל

זה שאנשים מתייחסים לסגנוני בגלל שאני מדבר לא יפה רק מעיד על מידת שטחיותם, ושטחיותך, ולא תקפתי ולא השמצתי כאן אף אחד, הבעתי ואני מביע את דעתי על תבניות השגורות בחברה כנורמטיביות
שמבחינתי וחווייתי הן התגלמות הזוועה על פני האדמה

אותך דברי אינם מעניינים אבל כל אדם שאינו אגוצנטרי ואטום בטירוף עשוי לעלות על דעתו שיש אנשים אחרים שאולי חושבים אחרת ממנו
שוב ושוב מנסים להסביר לך שיש בעולם גם אנשים שלא קוראים להם רונן שפירא
ושוב ושוב אתה נכשל להבין זאת
בכל מקרה
האנשים האלה
המוזרים
אלה שמצליחים להתקיים למרות שלא קוראים להם רונן
אומרים לי שדברי מעניינים אותם ורלוונטים לגביהם
אז תעשה לעצמך טובה ובזמן שאתה מטיף לי כל הזמן לדבר בשם עצמי ולא בשם כולם תבדוק קודם כל את עצמך

זה שאתה מודע שאתה מדבר לא יפה זה התקדמות

זה שאתה לא מוכן לקבל אחריות על זה זאת הבעיה,
אתה זה שטוען שוב ושוב שדבריו משקפים אמת שמתיאמה לכולם
שרק הנסיון שלו רלבנטי לאוטיזם.
אני זה שטוען שיש ניסיון מגוון של אוטיסטים שכל אחד מהם לגיטימי ושלכל אחד מהם יש פתרון ותשובה אחרים, או לפחות צריך לחפש לו כאלה
כך שכל מה שאתה מאשים אותי נכון לגביך.
קוראים לזה צביעות וחוסר יושר.
ועל ההשתלחויות שלך בי זה כבר כמה דרגות מתחת....

arana1

New member
תמיד הייתי מודע שאנשים רדודים נטפלים רק למה ששטחי

וכתבתי את זה גם בפורום הזה כבר לא מעט פעמים
שמי שמחפש דיבור יפה זה תמיד ורק אדם שהכי נורא מאוד לוקה במעשים
שנתפש בחיצוני , במעושה, בכאילו, בעשייתי רושם
בקיצור, נרקסיסט משמים חסר ערכים

אני מעלה לכאן את התובנות שלי יש על אוטיזם
בניגוד לתובנות שאתה ורוב האנשים עובדים כנתינים צייתנים ועיוורים תובנותי מהוות בסיס לדיון, לשיחה, ולא מהוות חלק מרשת התניות שעושה לאנשים את המוות במקומות העבודה וההשכלה או בכלל במרחב הציבורי
אתה ואחרים כאן לא מסוגלים בכלל להתחיל להבין את ההבדל הדק הזה כי ההבדל הזה הוא ההבדל תקשורתי,הבדל שמגלם גם את ההבדלים בתפישת השפה וביחסה לעולם המעשים, במקומה במרחב, וזה גם ההבדל בין הטוב והרע ולכן לאנשים שאינם מסוגלים להבחין בין טוב ורע אין אפילו התחלה של מושג על מה אני בכלל מדבר

מעולם לא כתבתי שאין נסיון מגוון
אלא שגיוון לא שולל שיתוף ויחוד לא שולל אחדות
האתגר הוא למצוא את המשותף למגוון
זה האתגר החברתי
שאנשים נכשלים ומכשילים בו בדיוק בגלל שהם מתייגים את השונה והאחר מהממוצע כלקוי רק בגלל שמבחינתם, בדיוק כמו מבחינתך, יש סתירה בין גיוון למכנה משותף
ואני אומר שאין סתירה כזאת
אלא להפך
כמה שהנסיון והקיום יותר מגוון ככה הבסיס המשותף יותר רחב
כמה שהמקרים יותר יחודים ככה ההכללה יותר מקיפה
זה אלף בית של מדע
של קיום חברתי
ולפחות עד עכשיו
בהיבט האוטיסטי
כל מה שנחשב למקצועי ופדגוגי וטיפולי
מגלם בורות מחרידה ואנטיתזה אבסולוטית של הבסיסי והמהותי לחברה ולמדע ולחינוך ולרפואה

אתה משקר כמו תמיד

כל פעם שלא הסכמתי עם ה"תובנות" שלך, כי הם לא מתאימות למה שאני מכיר, הודעת שאתה היחיד שמבין אוטיזם ושהנסיון שלך טוב לכולם והפתרונות שלך טובים לכולם.
לפחות תהיה כנה עם עצמך אם אתה לא מסוגל להיות כנה עם אחרים..
אפילו כאן אתה שולל את עצם הזכות להתווכח איתך

arana1

New member
תוכיח

תובנה שונה משלך אינה שקר
פרשנות שונה משלך אינה שקר

אם מחפשים את הבסיס והסיבה לכל מה שגרוע ונורא ולא הוגן ומכשיל והרסני ביחס של הסביבה הנורמטיבית לאוטיזם ולאוטיסטים אז כדאי להסתכל גם לסוג של חוסר ההבנה שאתה מפגין כאן
שמתבטא כחוסר יכולת להפנים את העובדה שכל אדם ראוי וזכאו ואפילו מחוייב לפרשנות שתבטא את תפישת המציאות שלו
ואנשים מפרשים סיטואציה זהה בצורות שונות ומשונות
ורק אנשים אלימים,שתלטנים, כופים ועיוורים, תופשים עובדה זאת כבלתי נסבלת או כעבירה על חוקי ההתנהלות בחברה

להפך, האמת היא הפוכה לחלוטין, מגוון הפרשנויות הוא שמאפשר התפתחות חברתית ואישית חיונית
משער שמהמקום הזה ענת כותבת על הזדהות קבוצתית דינמית
שלכן
בדיוק בגלל שצורת השקפתך היא הנפוצה בקבוצה הנורמטיבית החברה עדיין לא מסוגל לסבול ולהכיל אנשים עם תפישת קבוצה וחברה יותר עשירה ומעשירה
זאת המבוססת על מגוון פרשנויות וקולות וכיוונים
ולכן
דווקא את האוטיסטים שנולדו עם נטייה מאוד ברוכה ויפה לכך כולם מכסחים

התובנות שלי לא מתאימות לפרשנותך את מה שאתה מכיר
מה שאתה מכיר או לא המציאות
הוא פרשנותך את המציאות
יום אחד
כשתתבגר
יתכן ותבין זאת

הוכחתי שוב ושוב ילד שכמוך

כשהפרשנות מתיימרת להציג אותי ואין לה קשר אלי ולמה שכתבתי היא שקר. יש הבדל בין פרשנות של אירוע הסטורי או של מאמר או של יצירה סיפרותית לבין הטעיה בזדון לגבי מה שאדם אחר אומר ועושה וכותב.
וחוסר ההבנה וחוסר הנכונות לקבל את השונה והאחר באוטיזם זה בעיקר אצלך..
אתה זה שצורח כל הזמן שרק אתה מציג פתרונות נכונים לאוטיזם ורק אתה מבין אוטיזים.
יש גבול ליכולת של רמאים ושרלטנים לסלף מה שאנשים אחרים אומרים וכותבים.
זה לא פרשנות. זה רמאות וזיוף.

arana1

New member
אלא שהפרשנות לא מתיימרת להציג אותך או לייצג אותך

שוב, בפעם המיליון, למרות שאני יודע שאין שום סיכוי שלתקלוט את זה , ולמה, יש עוד אנשים בעולם חוץ מרונן שפירא ,אמנם הם לא חשובים כמוך אבל הם קיימים, ויש להם זכות לדעה ופרשנות וקיום המבוסס עליה

בשום מקום לא כתבתי על מה שאתה חושב, ואין הבדל בין פרשנות של מאמר היסטורי הוא יצירה אמנותית או החיים עצמם
בדיוק להפך
תקפותם של דברים אלה נובעת בדיוק בגלל שהם נסיון לפרשנות של החיים
אבל אנשים היררכים לא מסוגלים להבין דבר כזה

אני מפרש חוויה משותפת בכלים שלי ומהזווית שלי
זה הטעם והמשמעות לשיחה וקיום משותף
אני, בניגוד לאנשים שאתה שפוט שלהם, אלה שמאיישים את המערכות שמורחות לך את החמאה על הלחם, לא כופה את פרשנותי על הסביבה אלא רק מציב אותה כחלק משיחה, מדיון, כחלק מנטיה של אוטיסטים לקיום שיש בו דיאלוג אמיתי ולא מראית עין של דיאלוג, מראית עין שמסתירה מתחתיה שכבות אין סוף של כחנות מכוערת ואלימה ומזניחה

כשאתה כותב את שמי או אומר "אותך"

זה כן אמור לפחות להתייחס למה שאני כותב בהגינות...
לכתוב על בני אדם חיים זה לא כמו פרשנות של מאמר הסטורי או ספרותי שם לפרשן יש חופש בחירה. וגם שם אגב הפרשן חייב להוכיח על מה הוא מסתמך..
ואני לעולם לא טענתי שאני היחיד שמבין והיחיד שיודע .מי שעושה את זה כל הזמן זה אתה
ובניגוד לדבריך אתה כל הזמן קופא את פרשנותך על הסביבה כשאתה אפילו שולל מאחרים את הזכות להתווכח איתך כשאתה תוקף אותם על מוסריותם ויושרם ועוד כל מני הזיות....
אף מערכת לא מורחת לי שום חמאה על הלחם....
ואני מתחיל לשאול איזו מערכת מממנת אותך....
מי שמשתמש בפרשנות להנצחת מערכת מבוססת על אלימות וחוסר כנות וכיעור זה אתה. וזה ניגוד מוחלט למה שאתה מגדיר כנטיה של אוטיסטים לדיאלוג אמיתי וכן

arana1

New member
זה מתייחס למה שאתה כותב מהזווית שלי

וזה הפירוש של הגינות
הגינות אין פירושה קבלה והסכמה מלאה עם הפרשנות שלך

מאמר היסטורי או ספרות, מתייחסים לחיים, לבני אדם חיים, וההשפעה של דברים אלה וכאלה על החיים לא נופלת ממה שנחשב להתייחסות ממשית שברוב המקרים היא לא הרבה יותר מנימוסים ריקניים או התנהלויות אוטומטיות וחסרות מחשבה
אלה רק ההיררכיות הנורמטיביות המיושנות והאטומות שמפרידות בצורה אטומה ונוקשה בין תחומים כמו אמנות ומדע והחיים
ואחד הדברים שמאפיינים אוטיסטים זה שהם דווקא מהאנשים המעטים שיודעים לא לעשות את ההפרדות הטיפשיות האלה
אבל כיוון שזה מאפיין טוב אז כמובן שלא נמצא אף אחד בחבורת השרלטנים שאתה מעריץ שיקח אותו בחשבון ויתייחס אליו בכלל
אם הם יעשו זאת זה יפגע בתזרים המזומנים העשיר וביוקרה שהם נהנים ממנה בזכות דבקותם בסטיגמה שמאשרת ומאפשרת לאטימות הנורמטיבית להנות מפריבלגיות על חשבון כל נסיון לחיות בצורה הגונה ואוהבת ויפה יותר

אני טוען ומביא את דעתי, איני אומר שאני היחידי אלא שהיא טובה ונכונה הרבה יותר מזו שנחשבת כיום בטעות קשה מאוד לדעתי לאקדמית ורפואית ומדעית וחינוכית
אסור להביא דעה אלטרנטיבית ?
רק לדעה הממוסדת מותר לטעון ללא שום הפרעה לצידקת דרכה ?

איני כופה את דעתי כי אין בידי כלים להתנות אחרים, כלים כאלה יש רק בידי השרלטנים, אני גם לא נהנה מהתקציבים העצומים שהם חומסים מהתקציב הציבורי והפרטי, ובלווא הכי אני לא בעמדה שיכולה לגזור דינו של אדם לכאן או לכאן
וגם איני מעוניין בעמדה כזאת
אני מעוניין בשיח חופשי, הדדי,בגובה העיניים ושיוויוני כי אין לי ספק שרק הוא יקדם הבנה של אוטיזם
ורוב האוטיסטים נוטים לשיח כזה ולא בכדי
שוב, עובדה שממש לא נלקחת בחשבון על ידי הסמכויות ששוב ושוב ושוב ושוב טועות בכל מה שהם אומרים על אוטיזם, במאה שמונים מעלות, ומעולם לא לקחו אחריות על שום טעות שהם עשו ובזמן שהם השמינו על חשבון הציבור עשרות אלפי ילדים חפים נאלצו לסבול קיום עלוב וקשה וסיוטי גם בגלל הסטיגמות שהם מפיצים בחסות היוקרה המדעית שאם היינו חיים ולו בחברה חצי הגונה זאת הייתה נשללת מהם כבר מזמן.

מותר לי, בדיוק כמו לכל אדם אחר, לבטא את כעסי על מה שאני תופש כהפרות אתיות ומוסריות חריפות
הרבה אנשים עושים את זה כל הזמן
וטוב שכך
אלה רק קונפורמיסטים כמוך שחושבים שעצם הזכות לפתוח את הפה מהווה עילה להתרת דם

בטח שמותר אבל יש הגינות מינימלית כשמדברים על אנשים

והגינות פירושו לקבל מה שהאחר אומר.
מצחיק שאתה כל הזמן טוען כי אינך כופה את דעתך כי אתה עושה בדיוק הפוך.
ומצדיק שאתה מתרץ את כל מעשי הנבזות והקללות בכך...
אתה משקר שוב ושוב, מוציא דיבה ומשמיץ.
&nbsp

arana1

New member
הגינות אין פירושה לקבל מה שהאחר אומר, תבדוק את עצמך

אני למשל, לא דורש מאף אחד כאן, כולל לא ממך , לקבל את דברי
הגינות כוללת בתוכה גם את הזכות והצורך במגוון דעות ופרשנויות וקולות וזוויות
זה שאתה, בדיוק כמו אחרים כאן, מבלבל בין הגינות ופשיזם , מהווה אינדיקציה שאין עצובה ממנה למצבה העגום של החברה כולה
והמצב הזה הוא הסיבה העיקרית לסיוט הקיום האוטיסטי

שוב אתה מייחס את הביריונות שלך לאוטיזם

יש גבול לרמת החופשיות המותרת לפרשנות על דברי האחר והתייחסות אליהם..הפשיזם היחידי הוא שלך ועצוב שזה מעורבב בפסוודו הגנה על האוטיסטים.
אבל תמיד יש מנוולים שמוכנים לנצל הכל רק כדי להצדיק את הביריונות של עצמם

ולי יש זכות להגיד שאתה משקר ומוציא דיבה

יש הגינות מסוימת ביחסים בין בני אדם אם הכל מותר לך גם לי מותר...
כולל להגיד לך למשל שאין לך מושג באוטיזם ואתה בסך הכל מנסה לנצל אוטיזם להתקפות על החברה.
הרי אין לך שום הוכחה לדבריך מלבד זה שאתה טוען

כשאתה כותב את שמי או אומר "אותך"

זה כן אמור לפחות להתייחס למה שאני כותב בהגינות...
לכתוב על בני אדם חיים זה לא כמו פרשנות של מאמר הסטורי או ספרותי שם לפרשן יש חופש בחירה. וגם שם אגב הפרשן חייב להוכיח על מה הוא מסתמך..
ואני לעולם לא טענתי שאני היחיד שמבין והיחיד שיודע .מי שעושה את זה כל הזמן זה אתה
ובניגוד לדבריך אתה כל הזמן קופא את פרשנותך על הסביבה כשאתה אפילו שולל מאחרים את הזכות להתווכח איתך כשאתה תוקף אותם על מוסריותם ויושרם ועוד כל מני הזיות....
אף מערכת לא מורחת לי שום חמאה על הלחם....
ואני מתחיל לשאול איזו מערכת מממנת אותך....
מי שמשתמש בפרשנות להנצחת מערכת מבוססת על אלימות וחוסר כנות וכיעור זה אתה. וזה ניגוד מוחלט למה שאתה מגדיר כנטיה של אוטיסטים לדיאלוג אמיתי וכן

שוב השתלחות אישית שלך

אותך לא קיללתי למרות שאת כל הזמן תוקפת ומשמיצה אותי ומספרת עלי שקרים.
לאראנה אני עונה באותה מטבע שהוא כותב לי.
ודווקא אתם זוכים לחסינות מצד המנהלת ומעולם לא נחסמתם ודווקא עליכם ההורים מגינים בטענה ש"ככה ידברו הילדים שלכם"...
ומעולם לא טענתי שהקשיים שלי והאוטיזם שלי זהה לכל המקרים, בניגוד לכם..
ואגב לי בהחלט יש בעיית ויסות....

למעלה