קבוע פלאנק

AnarchistPhilosopher

Well-known member
את אמורה לדעת את זה אם למדת במסגרת כלשהי.

בכל אופן, ג' והתשובה האחרונה בהתאמה. מקווה שתרמתי להשכלתך.

liat2186

New member
הי

זה גם מה שאני חשבתי, אבל זאת לא התשובה הנכונה....

liat2186

New member
היי

אתה יכול להסביר למה זה אנרגיה ליחידת תדירות ליחידת נפח. איפה מהיחידות נכנס הנפח כאן? ולגבי קבוע פלנק- איך הגעת מ j*sec ליחידות של תנע זויתי? תודה על העזרה

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לגבי קבוע פלאנק, אני פשוט זוכר שבעיקרון

אי הוודאות הוא מושווה למכפלה xp, מקום כפול תנע שזה ביחידות של תנע זוויתי. בנוגע ליחידות הראשונות, זה אני פשוט זוכר משיעורי אסטרופיזיקה, שהסימון של u לבד הוא אנרגיה ליחידת נפח, ועם הני זה u ליחידת תדירות ני. אפשר כמובן לחשב את היחידות ולקבל את זה, בני בשלישית חלקי c^3 זה יחידות של 1 חלקי נפח וקבוע פלאנק הוא ביחידות של תנע זוויתי, כאשר יחידות של אנרגיה הוא של תנע זוויתי חלקי זמן, תכפילי את המימדים בזמן חלקי זמן כדי לקבל שמדובר באנרגיה חלקי תדירות.

johngalt2

New member
about the first question:

First of all, it's easy to see by calculating the units that the answer is 6: h has units of energy*time, or energy/frequency, and v^3/c^3 has units of density (that's because the time^3 in the denominator of the velocity cancels out with the v^3 term). But the point is to understand physically what this expression means, and that is the amount of energy density (energy per unit volume) per frequency stored in an electromagnetic field in thermal equilibrium with a body. So that gives the answer. of course that h has units of angular momentum or energy*time, that is something you need to know by heart if you want to do anything in physics.

למעלה