קבב רומני?

ben 911

New member
קבב רומני?

לאחרונה מחיר הבשר האמיר במקצת, אולי קצת יותר מדי. היות ועדיין אין צורך במשכנתא כדי לרכוש ק"ג בשר אדום.. ומאחר שהמון זמן מתחשמק לי להכין קבב רומני... החלטתי שהיום זה היום.!.!.! יצאתי לגוגל כדי למצוא שם מתכון... המתכון בגוגל לא התאים לי, היה רומני מדי לטעמי החלטתי שאני הולך על מתכון משלי. הקבב הרומני שלי אוהב הרבה שום. אז ביום של קבב כזה אני סוגר את הבאסטה ולא יוצא לדייטים או למפגשים עם בני אדם, שום כלום... כי אחרי קבב כזה כשאני מסתכל בראי אני רואה שם בדרך כלל....בואש. סתאאאאאאאם... זה בטח בגלל היין.
היות והמנגל כבר החל לבעור הנחתי עליו שני חצילים בינוניים. בינוניים, הכוונה לגודלם, לא לאופיים.
ובנוסף שני בצלים גדולים פלוס שתי עגבניות אדומות גדולות.. לאחר שהחצילים עשויים היטב על הגחלים חציתי אותם לכל אורכם.. ובמקום שהיה החצי השני של החציל שפכתי טחינה מעובדת עטירת שום עם מעט מיץ לימון. בינתיים התחלתי לשים את הקבב מסודרים על הגריל בשלשות.. פסססססססססס הגחלים לוחשים מתוך התפעלות. יין אדום מרלו מבציר 1996 תוצרת יקבי רמת הגולן סידר לנו את הראש ופתח לנו את המעברים לאפריטיף קצרצר. פעם קראו לזה "ארוחת שחיתות". היום קוראים לזה "בר בי קיו". הקטע הוא שאחרי בר בי קיו כזה שאתה שיכור כלוט חרמן כמו פינצ'ר. ומסוגלות של צב עייף. אז אתה שוכב על הגב ומנסה לאזן את הכרס למרכז בשיווי משקל מתמיד כי אם הכרס תמשוך הצידה...אתה עלול ליפול יחד איתה מהמיטה. בסופו של דבר החלותי להירדם כשברקע ניגנו כינורות צועניים. כבר לא היה איכפת לי אם הם צוענים רומניים או צוענים ספרדיים. כי לגרעפצים שלי היה טעם מוזר וטורדני של שום.
ומה עם הדיאטה?
אחותך בדיאטה.
וכולסטרול כלב?
מה את רוצה מהחיים שלי?
שתקח את עצמך בידיים ותתחיל להיות בנאדם.
בסדר, עכשיו עופי לי מהעיניים.
תראה איך אתה נראה.
אוףףףףףףףף.

ביום שכזה אני הולכת לאכול אצל דודתי

הנה דרך בה השום לא יהיה דומננטי כל כך ,הנה דרך להכין לקבב מזרחי שיתחרה ברומני שלך לחוך בצל קטן קטן לטגן אותו מעט על המחבת , עד שיהיה זהוב קצת לקצוץ חבילת פטרוזליה קטן קטן , שים לב רק עלים לא גבעולים להוסיף על הבשר פפריקה חריפה בשמן וקצת שום וכמון ולערבב עם בשר הטחון טרי , שהבשר יקבל את הטעמים להכין את הבשר בצורת קציצות או קבב או איזה צורה שאתה רוצה ולהכניס למקפיא עד לכמה שעות לפני האפייה או על האש הפטרוזליה מורידה את הטעם החריף של השןום ככה מכינה דודה שלי שהבישולים שלה ללקק את הידיים מכינה את הבשר במקפיא שבאים לצהריים היא רק אופה אותם ומגישה עם סלט ירקות קצוץ דק ומטובל בשמן זית ולימון ובטחינה עם החצילים שהיא מתבלת בשום ומפזרת מעט פטרוזליה קצוצה ופפריקה מתוקה מעל תאמין לי ארוחה כזו , לא תחפש את היין , אבל תהנה מהטעמים מהבטן המלאה אבל בלי גזים מגעילים .

בזהירות עם השום

השום מכיל חומצות חזקטות וזה לפעמים עושה צרות לבטן ויותר מזה מאכלים ששמים שום ולא אוכלים מיידית , אסור להשתמש בשמן זית , כי אז באחסון נוצר רעלן שהוא לא טוב לגוף ,לכן שום יכולים בשילוב עם שמן אחר

למעלה