טוב די! שברתם אותי! אני אספר! ../images/Emo5.gif
אז ככה. טוקיו, רובע האראג'וקו, יום א' 12/10/03 טיילתי ברובעים המודרניים ששייכים לצעירי יפן, שיבויה והאראג'וקו. לאחר שיטוט בין גורדי השחקים מגיעים לפארק יויוגי (הפארק שבעבר היו צעירי יפן בכל יום א' מסתובבים בו בשלל תחפושות. נוהג שפסק, ואני לא זכיתי לראות אותו באותו יום א'). בשולי הפארק נמצא אחד ממקדשי השינטו המפורסמים ביותר של יפן. מקדש מייג'י, על שם הקיסר המפורסם שגם הופיע בסרט "הסמוראי האחרון". המקדש משתרע על שטח עצום. שטח שמכיל בניינים רבים, גנים, מוזיאונים ועוד. כשושטטתי בשטחי המתחם הגעתי לפתע למועדון אומנויות לחימה. הצצה קלה מבעד לחריצים שבקרשים שסגרו על הדוג'ו רמזה על פעילות ערה בפנים. נכנסתי לאולם הקבלה והתבשרתי בפנים זעומות שאינני יכול להיכנס. תחת זאת אספתי עלון באנגלית שהיה שם (אכן מצרך נדיר ביפן) וסיפר שהדוג'ו נועד לשמר את רוח הלחימה המסורתית של יפן וכו' ושניתן ללמוד בו שיטות בודו שונות. כיאה לכל ישראלי, ברגע שנחסמה הגישה הישירה, פניתי לאינסטינקים הלבנטיניים שלי, טיפסתי על התל הנמוך שהדוג'ו נמצא עליו, ומשמצאתי נקודת תצפית טובה הבטתי דרך החריצים במתרחש בפנים. המחזה שנגלה לעיני היה מאוד משעשע. בפנים היה אוסף של יפנים בחליפות לבנות. למיטב זכרוני רובם ככולם היו בעלי חגורות שחורות. אינני יודע אם היו אלה אייקידוקא, ג'ודוקא או קראטהקא. בחזית העולם היו שני מתאבקי סומו גדולי מימדים ואיזשהו אדם שהנחה את המפגש הזה, שהיה כנראה משהו בסגנון מפגשי הפורום שלנו. כנראה שהמורה של אותם חבר'ה הביא להם מתאבקי סומו שיטעמו קצת. מה שקרה היה שהם ניגשו אל אחד המתאבקים אחד אחד וניסו להאבק בו. תפסו אותו, דחפו אותו וכן הלאה. המתאבק עמד מעט זמן באדישות ללא ניע, ואכן המראה היה זהה לזה של אדם שמנסה לדחוף קיר. ולאחר כמה שניות של שעמום במחי יד העיף את הקרבן כשצחוקו מלא הסיפוק מהדהד בחלל הדוג'ו. גם אני השתעממתי לראות אותם עפים אחד אחרי השני, ואחרי מספר דקות המשכתי בדרכי. כמו שעידו אמר רק "אנקדוטה". לא יותר מכך. סליחה אם אכזבתי את ציפיותיו של מישהו.