קארמה

(שוב) ברוך הבא...../images/Emo9.gif

סיפורים נאים הבאת באמתחתך... לדעתי יהיה יפה לפורום אם תשתפו באנקדוטת הסומו שלך... ושאלה על המורים ביפן - האם זכית לראות פנומנים של ממש? אייקידוקות שהחל מטכניקה פשוטה ועד לג'ו וואזה נותנים את ההרגשה שאתה נתון לחסדי רצונם הטוב? שמטילים אותך לא למזרן אלא מתחתיו?

או עידו-סאן

טוב לשמוע אותך. מאחר והדיון כבר נדחק לאחור, אוותר על אנקדוטת הסומו (אלא אם כן תוגש לי עצומה של לפחות 60% מחברי הפורום כמתחייב מחוק יסוד: סיפור אנקדוטות סומו התשפ"ה). לגבי המורים שראיתי ביפן, קשה לי להוסיף מעבר למה שתיארתי. אף אחד מהם לא הועיל ללכלך את ידיו בהטלת גאיג'ין (זר) כך שאת ההטלות למזרון חוויתי מדי תלמידים, והם לא שונים מתלמידים באף מקום אחר בעולם. האמת שעכשיו אני נזכר שצ'ינו סנסאי הדגים עלי ניקאג'ו וזה היה מאוד כואב. היד שלי גם השמיעה קליק שגרם לו לצחוק בסיפוק סאדיסטי. המורה שלי מצליח לנעול אותי בניקאג'ו בלי להכאיב לי, וזה לדעתי מצריך הרבה יותר כשרון, וגם קולע הרבה יותר למהות הטכניקה ולמהות אייקידו. מאוד קשה לי להאלות את אלו שראיתי ביפן, למרות שאני בטוח שכולם מצוינים. אם קצת יותר זמן, ייתכן והייתי מתאר חוויה דומה למה ששאלת...

לורנס, תתחיל לספר או שננקוט באמצעים

דרסטים. מצורפת תמונה להמחשה מה זה דגדוג קרבי

טוב די! שברתם אותי! אני אספר! ../images/Emo5.gif

אז ככה. טוקיו, רובע האראג'וקו, יום א' 12/10/03 טיילתי ברובעים המודרניים ששייכים לצעירי יפן, שיבויה והאראג'וקו. לאחר שיטוט בין גורדי השחקים מגיעים לפארק יויוגי (הפארק שבעבר היו צעירי יפן בכל יום א' מסתובבים בו בשלל תחפושות. נוהג שפסק, ואני לא זכיתי לראות אותו באותו יום א'). בשולי הפארק נמצא אחד ממקדשי השינטו המפורסמים ביותר של יפן. מקדש מייג'י, על שם הקיסר המפורסם שגם הופיע בסרט "הסמוראי האחרון". המקדש משתרע על שטח עצום. שטח שמכיל בניינים רבים, גנים, מוזיאונים ועוד. כשושטטתי בשטחי המתחם הגעתי לפתע למועדון אומנויות לחימה. הצצה קלה מבעד לחריצים שבקרשים שסגרו על הדוג'ו רמזה על פעילות ערה בפנים. נכנסתי לאולם הקבלה והתבשרתי בפנים זעומות שאינני יכול להיכנס. תחת זאת אספתי עלון באנגלית שהיה שם (אכן מצרך נדיר ביפן) וסיפר שהדוג'ו נועד לשמר את רוח הלחימה המסורתית של יפן וכו' ושניתן ללמוד בו שיטות בודו שונות. כיאה לכל ישראלי, ברגע שנחסמה הגישה הישירה, פניתי לאינסטינקים הלבנטיניים שלי, טיפסתי על התל הנמוך שהדוג'ו נמצא עליו, ומשמצאתי נקודת תצפית טובה הבטתי דרך החריצים במתרחש בפנים. המחזה שנגלה לעיני היה מאוד משעשע. בפנים היה אוסף של יפנים בחליפות לבנות. למיטב זכרוני רובם ככולם היו בעלי חגורות שחורות. אינני יודע אם היו אלה אייקידוקא, ג'ודוקא או קראטהקא. בחזית העולם היו שני מתאבקי סומו גדולי מימדים ואיזשהו אדם שהנחה את המפגש הזה, שהיה כנראה משהו בסגנון מפגשי הפורום שלנו. כנראה שהמורה של אותם חבר'ה הביא להם מתאבקי סומו שיטעמו קצת. מה שקרה היה שהם ניגשו אל אחד המתאבקים אחד אחד וניסו להאבק בו. תפסו אותו, דחפו אותו וכן הלאה. המתאבק עמד מעט זמן באדישות ללא ניע, ואכן המראה היה זהה לזה של אדם שמנסה לדחוף קיר. ולאחר כמה שניות של שעמום במחי יד העיף את הקרבן כשצחוקו מלא הסיפוק מהדהד בחלל הדוג'ו. גם אני השתעממתי לראות אותם עפים אחד אחרי השני, ואחרי מספר דקות המשכתי בדרכי. כמו שעידו אמר רק "אנקדוטה". לא יותר מכך. סליחה אם אכזבתי את ציפיותיו של מישהו.

Tonjin

New member
לורנס שלום

קראתי את הסיפורים שלך (ונהנתי) רק הערה אחת, פגשתי זרים רבים ביפן שבאו מראש עם הרבה 'מטען' בראש... היפנים הם ככה וככה, הם מתנהגים ככה וככה ועוד כהנה וכהנה... לדעתי התקבעות כזו גורמת להפסיד הרבה חוויות והזדמנויות, לא כל מה שנאמר ביפנית וגרר פרצי-צחוק נאמר בהכרח כנגדך (סביר אפילו להניח שההיפך..). בקשר להטלות ע"י המורה, ביפן תצטרך בדרך-כלל להזיע הרבה ולהראות הרבה יכולת לפני שהמורה יואיל להטיח אותך בטאטמי (וזה מסיבות רבות ושונות, שלא אפרט כאן ומן הסתם גם אינני ער לכולן). אני לא מתיימר לדעת מה קרה באותו דוג'ו ומן הסתם אתה היית שם לחוש את הוויבראציות ולא אני... כל מה שיש לי לומר לך זה שיכול להיות שלא פירשת נכון מה שקרה (רק היום קרה לי מקרה דומה) ושגם אן כן, שווה לתת הזדמנות שניה... ושווה גם לעשות את זה בצורה יותר מסודרת (היפנים הם מאמינים מאד גדולים ב'שוקאיי' - היכרות רשמית ע"י חבר/מכר משותף, אבל זו רק דוגמא אחת ל'צורה מסודרת') נ.ב יש אומרים שהתלמידים ביפן כן שונים מבמקומות אחרים בעולם (לאו דווקא ברמה הטכנית) אבל כאן קטונתי מלחוות דיעה..

WaveGal

New member
ברוך השב ../images/Emo13.gif

i am happy to know you enjoyed your trip. japan is indeed very addictive (and you got to be there in the autumn (koyo) too). please upload a couple of pictures when they're printed. as for dojos, i found that (as you mentioned) public/big dojos might be an experience but i prefered the smaller ones myself. i also think that only by staying in one place for as long a time as you can, one can actually learn anything. what kind of job were you looking for? (i might know some people that might know some people...)​

is that so?

any job available that would have aided me to support myself. i didn't want to get into "basta" business because it has the risk of being thrown out of japan (or even to jail) any given day. most of the time i was looking for english teaching positions or working in a bar, restaurant etc. if you are able to asist me i'll can't be grateful enough. lawrence

WaveGal

New member
שולח מסר אבל בינתיים...

...לכל מי שנוסע ליפן. ארגון שיכול לעזור הוא WWOOF שמקשר בין עובדים וחוות לגידולים אורגניים (אבל לא רק חוות כאלה אלא גם מרכזים חינוכיים ואפילו מטפלים הוליסטיים מכל מיני סוגים). אני שהיתי כעשרה ימים בחווה כזו בקיושו ומאוד נהניתי מהקשר הבלתי אמצעי. גזמתי אומה UME, לימדתי אנגלית וקצת על ישראל ואפילו הכנתי מוצ'י MOCHI בשיטה המסורתית. ובתמורה, שלוש ארוחות ביום (אוכלים אורז גם לארוחת הבוקר
) ולינה. לרוב לא מבקשים שתעבוד יותר מ2-4 שעות ביום כך שנותר זמן רב להתאמן ולטייל. שהיה מינימלית של שבוע וללא הגבלת זמן. עם המארחים שלי בקיושו אפשר ליצור קשר ישירות ולא דרך הארגון. פרטים באתר שצירפתי וגם אצלי. מאוד מומלץ!

איקידו

New member
ואת מי ראיתי בספריה... תנחשו...

ואל תעיזו אפילו לחשוב על ללכת לגסט האוס בשם : UNO HOUSE... גיא היה בספריה ונפלנו בדמעות זה בזרועות של זה... סתם לא היו דמעות ולא חיבוקים רומנטיים מדי! באמת היה נחמד להיפגש ואני מקווה שעוד תגיע לקיוטו. זאב.

בודוקאן

New member
ברוך השב ../images/Emo13.gif

היי לורנס, טוב לקרא אותך שוב. חבל לשמוע שהשהות שלך היתה כל כך קצרה, אני יודעת שרצית יותר. יתכן מאוד שעם יותר זמן, גם ההתרשמויות שלך היו שונות. בכל אופן, טוב שלפחות היה את זה, אולי בעתיד...

ברוכה הנמצאת ../images/Emo13.gif

אכן, כל שנשארה לי היא התקווה
בכל מקרה, אני מאמין שכתייר עוד אחזור לשם בעתיד.

shin ryu

New member
ShinRyu Ju-jutsu

Sorry but this week I will write in English. My name is Eran and I would like to introduce you all style that you can hardly find these days in Japan. It is traditional Ju-jutsu style. the name of the style is Shin-ryu. The teacher is living in Japan and you can visit his web site in the link. If you have any questions please ask.

למעלה