קארמה?

BravoMan

Active member
הגאונות היחידה שלהם היית בשיווק.

ה-iPhone הראשון לא היה שילוב מהפכני.
הממשק לא היה חדש, והוא לא יכל לשלוח מיילים או לגלוש ברשת, לפחות לא מכל מקום!
&nbsp
אה, שכחת נכון? הוא לא תמך ב-3G בתקשורת סלולרית!
בזמן שמכשירי Windows Mobile עלובים נתנו גלישת אינטרנט אמתית במהירויות HSDPA, האייפון הראשון נתן מהירות של מודם משנת תרפפ"ו ע"ג GPRS.
&nbsp
שלא לדבר על כך שהוא בכלל לא התאים אפילו לשיחות ברשתות ללא כיסוי מלא של 3G.
וזה ב-2007!!!
&nbsp
אה, כן, הוא גם לא הריץ אפליקציות.
לקח לסטיב זמן להישבר ולקלוט שזה חובה. הוא כמעת פספס את המועד.
&nbsp
אבל זה בסדר. על אנשים שלא מכירים את השוק ולא מבינים בטכנולוגיה Apple חיה, ובגלל זה היא לא תמשיך להחיות עוד הרבה, וטוב שכך.
&nbsp
והממשק הכי מהפכני?
ממשק הוספת צלצולים

noa_f

New member
לא, הגאונות שלהם היתה ביצירת ממשק שהפך את המכשירים

הדפוקים שקראו להם ״חכמים״, לשמישים.
וזו הסיבה שהם הצליחו למכור.
לא בגלל שהם היפנטו את צרכני כל העולם, אלא כי סוף סוף היה מוצר שכדי להפעיל בו את הווי-פיי והדפדפן או (ובמיוחד) לעשות זום לתמונה, לא היה צריך לקרוא מניואל של 500 דפים ולחפש את הסטיילוס.

BravoMan

Active member
באמת?

למיטב זכרוני, עד לפני 7 ו-"מרכז השליטה" שלה, הפעלת WiFi ב-iOS הייתה חבויה מאחורי לא פחות, ובמקרים מסוימים אפילו יותר תפריטים מאשר ב-Windows Mobile ממוצע, וזו היית מערכת עם ממשק הכי זוועתי בניידים לכל הדעות.

noa_f

New member
3 הקלקות על אייקונים גדולים וברורים

כשהגדרות ה-wifi תמיד היו בין הראשונות במסך ההגדרות הראשי.
אגב, יש הרבה יותר מסכים להגיע לאותן ההגדרות באנדרואיד 5 והן חבויות תחת קטגוריה כללית של ״תקשורת״.
(איזה מזל שיש וידג׳טים וקיצורי דרך. בעצם לא מזל, אלא איפור זול שמנסה לכסות על ממשק חנטרישי).
&nbsp
אין לי מושג כמה מסכים היו צריכים בוינדוס מובייל, לא הסכמתי לגעת בה עם קלשון. אבל חבר שלי סיפר על בנדודו שקנה LG G4 מפואר לפני כמה שבועות וניסה לשווא להתחבר לווי-פיי במקום שבו היו. אז מה עזרו לו ה-4K של המסך?

BravoMan

Active member
כמו שאני ניסיתי להתחבר לשווא עם אייפון 4

(לא 4S שידוע שסובל משבבים דפוקים) שהשתמשתי בו פעם?
&nbsp
גם באנדרויד, בלי שום ווידג'ט מגיעים ב-3 לחיצות. וגם שם יש אייקונים ברורים ווילון התתראות->הגדרות->תקשורת (תמיד הטאב הראשון! אז לא צריך ללחוץ)-> Wifi.
&nbsp
וזה כמובן כדי לבחור רשת.
&nbsp
לכבות ולהדליק מספיק לפתוח את הווילון.

noa_f

New member
לא, אבל אפשר להשוות לסמארטפונים של תחילת ואמצע 2007, נכון?

אלו עם המסכצ׳יק הקטן, עם מקלדת עם ״דגדגן״ מזעזע וממשק שטובי המתכנתים-המקלקלים של מייקרוסופט עברו עליו עם בולדוזר ועשו את their worst.
&nbsp
דוקא מבחינת חומרה (פנימית), היו אז טענות שהוא מפגר מאחור (ועדיין יש). המסך הגדול והממשק השימושי היו ההבדל הגדול.
&nbsp

BravoMan

Active member
מסך גדול? 3.5 אינטש?

כנראה לא ממש היכרת מכשירים שהיו ב-2007.
כבר שנים לפני החלו להופיע מכשירים עם 4 ו-5, אבל הם דווקא נחשבו בלטות ואף אחד לא ממש רצה אותם.
&nbsp
ה-iPaq 4700 האגדי, ה-JasJar, ה-Athena עם המקלדת המגנטית הניתקת.
&nbsp
אם כבר, בעניין המסך, iPhone מאז ומעולם היה ביזיון תת רמה.
היום, כשרוב המכשירי הדגל מתהדרים ברזולוציה מעל 1080p וחלקם מתחילים לצאת עם 4K, ב-Apple רק נזכרו להגדיל את המסך לגודל נורמלי...
&nbsp
הדבר היחיד שאפשר לזקוף לזכות Apple בתור חידוש בשוק זה שהם היו הראשונים להוציא מוצר מסחרי לשוק הרחב עם מסך שהוא capcitive ולא resistive, כלומר הראשונים לספק טלפון חכם שהגיב לכרית האצבע ולא ללחץ חד שדרש סטיילוס או ציפורן.
&nbsp
וזה באמת היה שינוי משמעותי, אבל בהתחשב בכך שהוא בוצע במכשיר שהיה ונשאר זבל מכל בחינה אפשרית, זה לא אומר הרבה.

noa_f

New member
גודל נורמלי הוא משהו שנכנס לכיס

האריחים הגדלים והולכים שיצרניות האנדרואיד משלשלות כל שני וחמישי, לא מתאימים לשימוש כזה. והן לא עושות את זה כי ״צריך״ או ״שימושי״, אלא כי אין להן שום רעיון אחר...
&nbsp
האייפקים והג׳ארג׳ארים שאתה מתאר הגיעו עם ספר של כמה עמודים לתפעול? ואיזה אחוז מאוכלוסיית העולם רצתה לקנות אותם? וברור שהם נחשבו בלטות! אין סיבה למסך גדול אם אתה לא יכול להשתמש בו, זה סתם מטען עודף. אף אחד לא התלונן על גודל המסך של הפאלם! למה? כי הוא היה שימושי.

BravoMan

Active member
לך אולי חשוב שטלפון חכם ישב בכיס ולא יעשה

כלום, ואייפון בהחלט מצוין לזה, אבל לרוב האנשים שאני מכיר חשוב יותר לקרוא ולראות דברים על המסך.
&nbsp
לפני יומיים בדיוק התייעץ איתי חבר מהעבודה על רכישת Note.
אמרתי לו, שלדעתי, כל ה-Phablets למיניהן הן מפלצות מיותרות - קטנות מידי בתור טאבלט וגדולות ומסורבלות מידי בתור טלפון.
אבל יש לו בעיות ראיה, והוא רוצה יכולת לקרוא טקסטים בלי להתאמץ ובלי לסחוב 2 מכשירים.
&nbsp
היות והוא כבר מרוצה מהגלקסי שלו בכל פרמטר מבלבד גודל מסך, אמרתי לו שילך על זה.
&nbsp
בסופו של דבר, גם G3 עם ה-5.5 שלו נכנס לא רע לכיס מכנסיים ממוצע, אפילו מכנסי נשים

&nbsp
הבעיה העיקרית של JasJar וחבריו לא היית קושי תפעולי - היא היית משקל ועובי. שתי בעיות שנפתרו היום.

noa_f

New member
*אתה* אומר שלא היה קושי תפעולי

אני זוכרת חבר שניסה את כל המכשירים הללו וכל פעם חזר בסוף למכשיר סלולרי רגיל כי התייאש.
וחבר אחר (דוקטור להנדסת חשמל, צלם חובב) שהתעקש שהאייפון הוא צעצוע ושהמכשיר שלו הוא ״מכשיר רציני! אני יכול לגלוש עליו ולקבל אימייל ותראו את התמונות שצילמתי...״ וכאן באה הפסקה א-רו-כה, בערך רבע שעה -עשרים דקות שהוא התעסק איתו כדי להגיע לאתר שלו עם התמונות ואז לנסות לעשות זום. והאיש שלי אמר לו: ״מה הבעיה?ֿ״ נכנס לאותו האתר בשניה וחצי ועשה לתמונות ״פינצ׳״. ההוא נפל מהכסא והלך לקנות למחרת אייפון.
&nbsp
הדברים שאתה רוצה במכשיר יחודיים לך. רוב בני האדם לא מוכנים לוותר על נוחות בשביל היתרון של אמונה טפלה או דעות קדומות, כמוך.

BravoMan

Active member
זה לא מה שאמרתי. אמרתי שזו לא היית הבעיה הכי גדולה.

הפורום הזה הוא ראיה מצוינת שיש הרבה אנשים שמסתבכים גם עם אייפון.
&nbsp
"קושי תפעולי" הוא עניין יחסי מאוד.
אל תביני אותי לא נכון - Windows Mobile היית זוועה מבחינת שימוש, אני לא מגן עליה, אבל היו מספיק אנשים בעולם שהסתדרו איתה לא רע (כמו שהיו בעבר מספיק אנשים שהסתדרו עם מחשבים מבוססי DOS), ומה שמנע דווקא מהמכשירים הגדולים יותר להפוך לפופולריים בקרב אנשים האלה, היו מחיר ונפח.

noa_f

New member
לא רק מחיר ונפח.

לא כולם היו כבדים וגדולים יותר. היו הרי פרופורציות שונות וגדלי מסכים שונים. ואז אנשים לא חיפשו ״הכי דקיק עם המסך הכי גדול״.
&nbsp
הם פשוט נתנו תמורה מחורבנת לגמרי למחיר, לאדם הממוצע.
אז היחידים שקנו אותם היו או פריקים של גאדג׳טים או אנשים שהיו זקוקים להם למטרות עסקיות.
בנוסף, אנשים קנו בלקברי בזכות המקלדת ושירות הצפנת (והקטנת) האימייל ושירות ההודעות היחודי של החברה. זה חסך לאנשים המון כסף על דאטה (איטית ויקרה) שלא היה כדאי להשקיע בה יותר ממה שחובה לעבודה/לימודים כי החוויה של השימוש היתה איומה. בלי קשר למשקל ולנפח.
אייפון 1 לא היה כזה דקיק ולא היה קל ולא היה לו נפח עצום (ובודאי שהוא לא היה ניתן להרחבה ע״י כרטיסוני זכרון) ובכל זאת אנשים רצו כזה. למה? כי האייפון הציע חווית שימוש נפלאה ולכן פתאום אנשים רצו אותו אפילו כמשתמשים ״רגילים״. הוא שילב גם את נגן המוסיקה שכבר אז היה הפופולרי בעולם, כולל חנות שבעולם המערבי אנשים היו רגילים לקנות ממנה מזה זמן מה ובאמת עשה מה שהחברה׳ בהנדספרינג הבטיחו (ולא הצליחו כ״כ) לעשות עם הטריאו הראשון: pda+cellphone+music.
&nbsp
וצריך לזכור שאולי לנו המכשירים הללו יקרים אבל האייפון הראשון שנמכר רק עם חוזה ב-AT&T היה מכשיר חכם לא יקר לאמריקאים. 300$. אני לא זוכרת באיזה מחירים נמכרו אז מכשירים חכמים אחרים שם אבל אני די בטוחה שרובם היו יקרים יותר, ביחוד אם לא קיבלת אותם מהעבודה.
יש לי חבר עם משפחה אמריקאית והם כולם קנו אייפון כי הוא היה זול יחסית לתמורה. וגם אני קניתי את האייפון1 שלי מיד שניה (בן חצי שנה בערך) ב-1600 ש״ח וזו לא היתה ירידה כ״כ גדולה במחיר שלו. איזה אייפון בן חצי שנה היום אפשר לקנות במחיר הזה? (הדולר לא היה כזה נמוך אז).
&nbsp

BravoMan

Active member
רק להבהיר:

כשכתבתי "נפח" התכוונתי לנפח הפיזי שהמכשיר תפס, כי ה-JasJar היה לפחות פי 2 בעובי מהאייפון הראשון, וה-Athena הייתה עוד יותר עבה.
&nbsp
לא התכוונתי לנפח האחסון.
&nbsp
כשאייפון הראשון הוכרז, אף אחד לא באמת ידע מה תהיה חווית השימוש בו.
אנשים קנו אותו כי הנה Apple האגדית הוציאה טלפון! מדהים! ואין כפתורים - מדהים!
ואפשר לגעת במסך - מדהים!
&nbsp
ואם את חושבת שאייפונים בישראל היום יקרים, ה-JasJar הראשון נמכר בארץ ב-12 אלף שקל. אין דברים כאלה היום.

noa_f

New member
לא נכון. ידעו מה חווית השימוש כי ראו פרומו בפרזנטציה

הפינצ׳ והסוויש וה-rubberband effect זכו למחיאות כפיים סוערות.
ואל תשכח את הדפדפן, שלא היה wap ולא שמאפ.
אתה רוצה קישור לזה?
https://www.youtube.com/watch?v=vN4U5FqrOdQ
תתחיל בדקה 15:15
(הדבר המצחיק הוא שהוא מציג את השירים של הביטלס, כי הוא אוהד גדול שלהם, אבל הם עדיין לא נמכרו אז בחנות...)

וכן, אמרתי שהאייפון נחשב בהתחלה מכשיר ממש זול יחסית לתמורה. אתה חושב שסתם אנשים עמדו שעות ברחוב בגלל אפל? ממש לא.

למעלה