קארמה?

BravoMan

Active member
קארמה?

אחרי שתבעה את ספקית השבבים המרכזית שלה על מיליארד דולר וזכתה, Apple בעצמה חוטפת תביעה על הפרת פטנט במעבדים שלה:
http://news.sky.com/story/1571262/apple-fined-234m-over-iphone-chip-technology?

הקנס הוא אולם בגדר "נו נו נו" בלבד, אפילו לא פליק בטוסיק עבור חברה עם כמות כסף כמו Apple, ועוד יש סיכוי שהתביעה תידחה בערעור, אבל בהחלט מגיע להם.

מצד שני, Apple מאז ומעולם התקיימה מטכנולוגיה של אחרים - ממשק ה-GUI של Xerox ועד לליבה של BSD.

AYELET1

New member
נו באמת... אין ספק שקנאת יצרנים תרבה

לנו שמחה
עם זאת לטעון שלאפל אין חידושים והיא מתיימת רק על אחרים, זו הגזמה פרועה שלא מתאימה אפילו ל"חובב" אפל כמוך.

BravoMan

Active member
ל-Apple באמת אין ומעולם לא היו חידושים.

היא ואמנם הביאה לא פעם מוצרים מצליחים לשוק, שצרכן ממוצע רואה בהם "חידוש" כי היו הראשונים מסוגם שהצליחו, אבל אם נבחן את הטכנולוגיה שבה Apple השתמשה, נראה שתמיד היה מישהו אחר שהמציא, תכנן, וייצר אותה.
&nbsp
אם את חושבת שאני טועה בעניין, את מוזמנת להציג לי יצירה אחת שהיית המצאה מקורית של עובד Apple.
&nbsp
ולא - המחשבים שג'ובס ווזניאק הרכיבו במוסך שלהם בתחילת דרכם לא היו חידוש שכזה.
אגב, גחמה מעניינת: חיבור מטען מגנטי ש-Apple משתמשת בו בחלק מהניידים שלה, שנחשב די מהפכני בתעשייה, הומצא למעשה ע"י איזו חברה סינית עבור קומקומים חשמליים

se7en77

New member
מה זה משנה ממציאה או לא , גם פרארי ולמבורגיני

לא המציאו כלום ורק שיפרו דברים .
הרי מנועים היו לפניהם .

BravoMan

Active member
משנה היומרה!

מעולם לא שמעתי מישהו טוען שפרארי או למבורגיני המציאו את המכונית, או אפילו המציאו את תחום מכוניות הפאר.
&nbsp
בנוסף, לא זכור לי שאחת מהן נתבעה בזמן האחרון על הפרת פטנט.
אין ספק שיצרניות אלה משתמשות ברכיבים של אחרים - כל יצרן מוצר מורכב עושה זאת, אבל ל-Apple יש חוצפה מיוחדת להעמיד פנים שזה לא המצב, ולשם שינוי החוצפה הזו הנחיתה אותם בצד המפסיד בבית משפט.

noa_f

New member
אוי חמוד שלי, הם תבעו את סמסונג על חיקוי העיצוב והממשק.

ועל זה נתבעות חברות מדי יום. בכל תחום.

כמה קשה להבין את זה? אתה כבר שנים מחרטט לנו על הנושא, לפחות תבין אותו.
עריכה: אבל אם כ״כ קשה, הנה תמונה לעזור לך:

BravoMan

Active member
אני זוכר היטב על מה היית התביעה.

אני גם זוכר שעו"ד של Apple היו צריכים לעוות תמונות מכשירים כדי לחזק את טענותיהם...
&nbsp

noa_f

New member
פשוט תסתכל בתמונות. הן לא מעוותות

ותגיד לי מאיזה מרחק אתה יכול להבדיל בין אייפון 3GS לבין סמסונג גלאקסי 2.
אם אני לא טועה, בישראל, כדי שעיצוב יחשב שונה, צריך לפחות חצי מטר. אני לא מבדילה בין המכשירים האלה מהמרחק הזה ואין לי משקפיים ואני די רגישה לצורות וצבעים.

BravoMan

Active member
התמונה הספציפית שהבאת אולי לא,

אבל חלק מהראיות שהוצגו במשפט בהחלט היו:
http://www.dailytech.com/Apple+Caught+Using+Photoshop+to+Fake+More+Pics+in+Lawsuits/article22500.htm
&nbsp
לא מכיר את החוק הישראלי והוא גם לא רלוונטי.
בכל מקרה, גם המשפט האמריקאי כבר הוכרע אז כנראה מבחינה החוקית Apple "צדקו".
&nbsp
אבל אם לדעתך "מלבן עם פינות מעוגלות" הוא פריט עיצוב שהגיוני לרשום עליו זכויות, כולנו בבעיה...

noa_f

New member
אם אתה לא מסוגל לראות מעבר למשפט ״מלבן מעוגל עם פינות עגולות

את העובדה שזו הדרך היחידה לתאר עיצוב באמצעות טקסט - אז אתה זה שבבעיה.
העובדה היא שרק המכשירים של סמסונג נראו בדיוק כמו אייפון מאותה התקופה. לא סוני, לא LG ולא HTC חיקו בצורה כ״כ בוטה עיצוב ספציפי. למרות שהריצו את אותה מערכת ההפעלה.
&nbsp
וכיוון שאני מכירה אנשים שעבדו בסמסונג באותה התקופה בערך, אני יכולה גם לומר לך שזה לא היה מקרי ולא הגיע מהרעיונות של מחלקת העיצוב.

BravoMan

Active member
מה זה נראו "בדיוק"?

היה להם כפתור עגול אחד בלבד באמצע הפאנל התחתון?
לא היו להם ווידג'טים וכפתור "מגירת אפליקציה" על המסך אלא רק אוסף אייקונים?
&nbsp
כן היה דמיון, אבל הוא היה בקווים כלליים, ה-"עיצוב" של Apple ש-Samsung העתיקו, ואני לא אומר שזה לא היה מכוון, נבע בסה"כ מהטכנולוגיה - מכשיר שכל הממשק שלו הוא המסך.
&nbsp
ההבדל בין סמסונג באותה תקופה ליצרנים האחרים היה בעיקר בעיגול הפינות, ואולי בצבע הפלסטיק.

noa_f

New member
רדיוס הפינות, צבע שחור, הגימורים המתכתיים

וכן - כפתור אחד בעוד שאנדרואיד תומכת-וזקוקה-ל כמה כפתורים. 99% מהאנשים בעולם לא ראו הבדל בין גלקסי אס2 לבין אייפון 3GS ממרחק של יותר מאורך יד וזו ההגדרה של העתקה.
&nbsp
אז היה כפתור מלבן-מעוגל והוא היה יותר גדול עבה וגס. זה לא מה שגורם להבדל.
עובדה היא שאף יצרנית אחרת לא יצרה שיבוט (מכוער) כזה ולכן גם לא נתבעה...
&nbsp

BravoMan

Active member
ההגדרה שלך בעייתית.

יש כמות גדולה לש אנשים בעולם שממרחק יותר מאורך יד לא יראו הבדל בין עמוד מספר "שר הטבעות" ועמוד מספר "הארי פוטר".
האם זה אומר שטולקין ורולינג העתיקו אחד מהשני?
&nbsp
לא ראיתי בשום מקום ראיה שרדיוס הפינות זהה, ולא נראה שזה אפשרי:
גלקסי גדול יותר מהאייפון.
אם הרדיוס היה זהה, הפינות היו נראות קטנות יותר - פחות מעוגלות, וזה היה שובר את הדמיון.
ואם יש דמיון, אז הרדיוס צריך להיות גדול יותר, בהתאם לפרופורציות של המכשיר.
&nbsp
כמו כן, את כמובן טועה בעניין כפתורים - לגלקסי יש, ותמיד היו, שלוש כפתורים למטה.
נכון, רק אחד מהם בולט, אבל זה לא משנה - יש לו בדיוק את כל כפתורי החומרה הנחוצים לאנדרויד.
&nbsp
וכמובן ששכחת או שאת לא מכירה את המכשירים של Xiaomi או של Mizu (שיש עליו עכשיו כתבה ב-ynet).
&nbsp
הם באמת העתיקו את האייפון בלי בושה גם מראה החומרה הרבה יותר קרוב מכל גלאקסי שאי פעם יצא, וגם הממשק של Xiaomi שנקרא MIUI הוא לא ממשק סטנדרטי של Android.
אין בו מגירת אפליקציה, האייקונים של כל היישומים מקבלים אוטומטית מסגרת סטייל iOS, ובמקום חלונות קופצים לכל מיני שאלות יש חלונית שיוצאת מתחתית המסך - שוב, כמו ב-iOS האחרונים.
&nbsp
ועדיין, תרם שמעתי על תביעה כלשהי של Apple נגד אחת החברות האלה, למרות שהן משווקות באופן רשמי בארה"ב ואירופה (שלא לדבר על כך ש-Apple מתחרה כעת גם בשוק המקומי שלהן בסין).
&nbsp
כנראה היא לא רואה בהן תחרות רצינית שמפחידה אותה, אז אין סיבה לשלוף את הנשק המשפטי...

noa_f

New member
לא שכחתי את מייזו, אבל אנחנו מדברים על תביעה ישנה

אגב, לבן הצעיר שלי יש מכשיר מייזו והם הלכו רחוק מאוד בעיקום הממשק כדי לחקות את אפל. מה שהם מתארים ב-ynet קורה בכל המכשירים שלהם ולקח המון זמן למצוא את כפתור ה״בחזרה״ (ההחלקה על כפתור הבית). זה דוגמא נפלאה לטמטום מוחלט בשם החיקוי המושלם.
&nbsp
לגבי למה לא תבעו גם אותם, אני לא אפל. תשאל אותם למה הם לא תובעים, לא אותי.
(הניחוש שלי הוא שזה בגלל שקוק פחות נקמני מג׳ובס).
&nbsp
&nbsp

BravoMan

Active member
לשם שינוי פה אני מסכים:

לא ראיתי באופן אישי את מייזו, אבל יצא לי לשחק עם כמה שיאומי, והניסיון הזה שלהם להפוך את Android ל-iOS וליצור ממשק לחלוטין לא אינטואיטיבי למשתמשי Android ולא תואם למבנה היישומים שנכתבו למערכת הוא גועל נפש וטיפשות אמתית.
&nbsp
מצד שני, קראתי ב-XDA כתבה של כתב טכנולוגיה שביקר בחברת אלופון, יצרנית מכשירים סינים פחות מוכרת, וראה שלכל עובדי החברה יש אייפונים, במקום המכשירים שהם מייצרים.
&nbsp
http://www.xda-developers.com/walking-the-great-firewall-of-china/
&nbsp
כשהגיע הזמן לצילום קבוצתי, ואחד העובדים הוציא טלפון של החברה, זה שהכתב בא לסקר, הבוס אמר לאותו עובד: זה אירוע חשבו, צריך מצלמה אמתית, קח אייפון.
&nbsp
אז כן, גם בסין יש סגידה ל-Apple

&nbsp
ומה פתאום את לא עונה לי על ענייני תביעות? לפי כל מה שאת כותבת פה הייתי בטוח שאת לכל הפחות מנהלת קבוצת ההגנה המשפטית שלהם

את בהחלט נשמעת לי Apple לגמרי!

noa_f

New member
בסין יש בהחלט סגידה לאפל

כמות האייפונים שנמכרו שם מאז שהם נמכרים באופן רשמי עצומה ממש.
וקראתי לפני שנה בערך על חנות אפל מזוייפת שנתפסה ונסגרה בסין, שאפילו העובדים שלה חשבו שהם עובדים בחנות אפל אמיתית!
&nbsp
אבל לא רק בסין. סמסונג נופלת עם זה כל פעם כאשר הפרזנטורים (בתשלום) שלה מעלים תמונות לפייסבוק או אינסטגרם או מצייצים ומסתבר שהללו נעשו מהאייפון...
http://www.cnet.com/news/ellen-does-samsung-oscars-selfie-tweets-from-iphone-backstage/
&nbsp

noa_f

New member
ולגבי אני

אתה פשוט חושב שכל מי שלא מעליב את אפל בכל משפט שלו, הוא חבר כת.
אבל זו הבעיה שלך, לא שלי.

היה לאפל חידוש אחד שעלה על כולם

היו לפני האייפון מכשירים חכמים . הרבה לפני האייפון ( במונחים של עולם הסלולר ) היו מכשירים שהיה להם אפשרות למייל , אפשרות להתקנת אפליקציות , היו גם מכשירים עם מסכי מגע ..
החידוש הכי גדול ומשמעותי של אפל הוא שבניגוד לכל השאר , הם לקחו את ערימת הטכנולוגיה , שילבו אותה למוצר אחד ברמת גימור גבוהה מאד , עם ממשק משתמש שהושקעו בו אלפי שעות עבודה של מומחי הנדסת אנוש ולא סתם ערב רב של מהנדסים ומפתחים והנגישו את הטכנולוגיה לעמך .
אמנות השילוב
. טכנולוגיה ? כל חברה סינית לקומקומים יכולה לייצר .. לשלב את הטכנולוגיה למוצר בשל ואיכותי ? בודדים , ואפל די מובילה את התחום .

AYELET1

New member
בדיוק. התכוונתי לממשק המדהים של האייפון. למרות שנראה לי

גם שקצת נסחפת- הממשק שלהם היה חידוש עצום. קפיצת דרך ענקית.
אם זאת אין להתעלם גם מהתקדמות הטכנולוגיה.
אינך יכול להשוות אייפון עם חומרה של 2007 או 2008 למכשירי פאלם ופוקט מתחילת שנות האלפיים

הכיוון שלי היה פחות חומרה

אלא יותר לכיוון של שילוב חומרה/תוכנה והנגשת העירבוב הזה לקהל רחב מאד .
אני לגמרי חושב שכאן היתה קפיצת הדרך הענקית . שילוב כל העולמות למכשיר אחד בשל ונגיש .

למעלה