קאמל, ודג"ג

האמת היא שלגמרי הלכתי לאיבוד

אם הרעיון עצמו של הדיסוננס מפריע לבנאדם, ולא התחושה שהוא מעביר לאנשים שלא מנוסים איתו, אז אני ממש לא יודע מה הולך כאן יותר.

אבל אמרת שהתחושה הזאת

לא מפריעה לך ב Goodbye blue sky. כלומר, התחושה קיימת ללא הדיסוננס (אגב אני לא כל כך משוכנע שאין שם דיסוננס אבל לא משנה).

RAKA

New member
קראתי את תגובותיך ואני חייב להגיד

שאתה ממש פלוץ

Liorking

New member
זו תחושה אחרת

יש תחושה של איום במוזיקה, אבל זה עדיין יכול להיות הרמוני (Fade To Black, Is There Anybody Out There?, Goodbye Blue Sky), אבל דיסוננס יוצר תחושה נוראה, יותר ממאיימת. להקשיב לשיר I Want To Tell You זו חוויה נוראה.

מה אני אגיד לך

עם דיסוננטים ב Dancing with a moonlit knight והסולו (אחד מהגדולים) של פריפ בSchizoid Man מפריע לך, אני לא יודע לאן עוד אתה יכול להמשיך בממלכת הרוק המתקדם, שמשתמשת בדיסוננטים (ובפיתרון של אותו דיסוננטים) כמעט חצי מהזמן. הדבר היחיד שנשאר זה קאמל, בעצם.

דווקא הסולו של סטולט בשיר הראשון

ב Keyholder די מזכיר את אותו סולו מדובר של פריפ.

Liorking

New member
לא הכל מפריע

הדיסוננט ב-Dancing With the Moonlit Knight לא מפריע לי עד כדי כך, אבל אני מעדיף שלא יהיה דיסוננס. אני יכול להסתפק באלבומים של פינק פלויד, קאמל, ג'תרו טאל וכמה אלבומים של יס וג'נסיס. מי אמר שאני חייב לעבור לקינג קרימזון ולודג"ג? אם דיסוננס מרכיב נפוץ מאוד ברוק מתקדם, אז כנראה שאין לי הרבה לחפש בז'אנר הזה. אני גם לא מצליח להבין למה הרבה אנשים נוהרים אל הז'אנר הזה אם הוא שמשתמש הרבה בדיסוננס.

למה צריך לעבור?

אני לא אומר שצריך לעבור לדוג"ג (אבל זה בגלל שאני לא אוהב אותם בכלל), אבל קינג קרימזון היא להקה גדולה. אף אחד לא אמר שאתה חייב, אבל זה בהחלט מומלץ. אין מה לנסות להבין כי זה פשוט לא נכון. לא הרבה אנשים נוהרים אל הז'אנר הזה בכלל. מתי בפעם האחרונה ראית רוק מתקדם בMTV? זה ז'אנר מחתרתי באופיו בסה"כ. מעבר לזה, כנראה שאנחנו פשוט אוהבים דיסוננס. We're here, we're dissonant loving, get used to it!

Liorking

New member
לא אמרתי בקשר ל-MTV

אני רואה שיש פה פורום פעיל וגם בכלל המון אתרים באינטרנט. לזה התכוונתי. חוץ מזה, אם פרוגרים אוהבים דיסוננס, אז לא פלא שהז'אנר הזה מחתרתי. אי-אפשר ליצור מוזיקה מורכבת בלי להשתמש בדיסוננס? פינק פלויד, יס, פרנק זאפה, ג'נסיס, דיפ פרפל, הביטלס, לד זפלין, ג'ימי הנדריקס ועוד הרבה בתקופה של סוף שנות ה-60 וחילת ה-70 עשו מוזיקה מורכבת (חלק כל הזמן, חלק באלבומים מסוימים) בלי להשתמש בדיסוננס בתדירות גבוהה.

אתה סותר את עצמך

לפני רגע התלוננת על הדיסוננס בשירים של הביטלס וג'נסיס ועכשיו אתה אומר שלא?

Liorking

New member
בחלק מהשירים

לא זכור לי דיסוננס בשירים אחרים של ג'נסיס, ובטח שלא בשירים של הביטלס (פרט ל-2)

ויס?

יס זאת אחת הלהקות הכי דיסוננטיות ברוק המתקדם הקלאסי, לדעתי. לאו דווקא השימוש במרווחים דיסוננטיים או הרמוניות מוזרות ומלודיות שיוצאות מהסולם (וזה יש להם בשפע), אבל כל הגישה שלהם לסאונד. גיטרות צורמניות, קלידים מצפצפים, וסולן עם קול של שחף מסורס שאפילו מעצים יותר את כמות התדרים הגבוהים שם. הכל קופצני ותזזיתי, כל הזמן דברים קופצים עליך שם מכל הכיוון, ויש דיסוננס, והרבה. אם אתה מחפש רק טונאלי וקונסוננטי, אני יכול להמליץ לך על מוצארט, למשל.

Liorking

New member
לא הייתי אומר

יש קטעים "תוקפניים" כמו South Side of the Sky, Close To The Edge (את Close to the edge אני באמת לא כ"כ אוהב בחלק הזה), אבל רוב הקטעים שלהם לא (Time and a word, the Yes Album, Fragile).

RamiSun

New member
אני חושב שהבעיה שלך היא בהגדרות

אתה יורד לרזולוציה יותר מידי גדולה, הרי מספיק שתגיד שאתה מחפש רוק מתקדם יותר קלאסי סימפוני ומלודי ופחות רוק מתקדם אוואנגרדי והארד-קורי . כי כפי שאנחנו רואים, ברגע שאתה יורד לנושא אטונאליות ודיסוננטים אתה פשוט נכנס לסתירות רבות. בעצם כבר דיברנו על זה גם כבר...לא?

Liorking

New member
טוב, אז אם כבר

מה אתם יכולים להמליץ לי שהוא יותר קלאסי, סימפוני ומלודי (חוץ מפינק פלויד שיש לי כבר וקאמל שכבר המלצתם)?

RamiSun

New member
המלצותי:

The Flower Kings - Stardust We Are Unfold The Future Rain Maker Flower Power Caravan - In the Land of Grey and Pink If I Could Do It All Over Again I'd Do It All Over You לא להיבהל מהשמות הארוכים... Renaissance - Scheherazade & Other Stories אתה יודע מה, גם סביר שמאוד תתחבר ל- The Moody Blues - Question of Balance Days of Future Passed On the Threshold of a Dream ול- Barclay James Harvest אלבום כשם הלהקה...

למעלה