קאמל, ודג"ג

Liorking

New member
קאמל, ודג"ג

שמעתי את אווז השלג ואת הקטע Lady Fantasy מהאלבום מיראז'. מה אתם ממליצים של קאמל? שמעתי את Man-Erg של ודג"ג, היה די טוב חוץ מהקטע של האטונליה. האם כל הקטעים של ודג"ג מבוססים על אטונליה ודיסוננס?

MajorWinters

New member
קאמל - הכל....

אווזת השלג, מיראג' מונמדנס, ואז כשתרצה לבוא ולבקש דברים "בסגנון קאמל", פשוט תשמע דיסקים אחרים של קאמל... הייתי עונה יותר בעניין, אבל אז תתחיל לתקן לי את העברית, ואין לי כח לזה...

Liorking

New member
לאו דווקא

בכתיב מלא כותבים עם ו', אבל בגלל שאי-אפשר לקרוא את זה אחרת, אפשר גם לכתוב בכתיב חסר.

epitaph

New member
קאמל...

אם כבר שמעת את ליידי פאנטזי אז הייתי ממליץ לך לשמוע את כל מיראז'. אחריו תמשיך לראשון שלהם, הסלף טייטלד או מונמדנס ואם תאהב אותם יש מצב שתאהב את הדברים היותר מאוחרים שלהם.

Liorking

New member
איך יכולתי לשים לב?

שמעתי רק את Man-Erg, רציתי לדעת אם כל הקטעים שלהם הם כאלה ויש בהם דיסוננס.

יניבש16

New member
שמע...

בהרבה מהקטעים שלהם יש דיסוננס ואוונגרד אם תרצה, אבל זה היייחוד שלהם, והשימוש שלהם בכך רק תורם ליצירה שלהם ולמה שהם מביעים, כי בניגוד לקאמל שנורא אהבת, הנושאים של ודגג קצת יותר זועמים ואפלים, וכך גם הם נשמעים. אני לא אטרח לנסות לשכנע אותך שזו להקה מדהימה, אני רק אגיד את זה- בתקופת התיכון,בהרבה מקרים, קניתי אלבומים מתוך שמיעה בחנות, וכשלקחתי אותם הביתה, הייתי בהלם מהמוסיקה, ולא יכלתי לעכל את זה, במיוחד באלבומים רילייר של יס וליזרד של קינג קרימזון. הנחתי אותם בצד, ולאחר כמה זמן חזרתי אליהם, והיום הם מהאלבומים האהובים עליי ומאלו שיותר השפיעו עליי. אל תנסה בכוח להתחבר לזה, אבל גם אל תפסול את זה על הסף כי _היום_ זה נשמע לך קצת דיסוננטי.

Liorking

New member
צ'מע

יש דיסוננסים סבילים (כמו בתחילת Speed King), יש פחות סבילים אבל עדיין אפשר לשמוע (Atom Heart Mother, Dancing With The Moonlit Knight), ויש כאלה שזה כבר בלתי נסבל לשמוע (סולו הגיטרה של 21st Century Schizoid Man, למרות שאני מאוד אוהב את הקטעים האחרים בשיר). אחרי ששמעתי את I Want To Tell You של הביטלס, לא יכולתי להוציא את זה מהראש. זה היה נורא וגם נשאר לי טעם מר בפה. בגלל זה אני מנסה להימנע מדברים כאלה. מוזיקה מאיימת לאו דווקא חייבת להיות דיסוננטית. השיר Goodbye Blue Sky הוא הרמוני למהדרין אבל הוא נשמע מאיים.גם השיר Fade To Black של מטאליקה. אם ודג"ג היו רק מאיימים במוזיקה, אז בסדר, אבל הם גם דיסוננטיים. נ.ב. גם רילייר דיסוננטי או סתם תוקפני (כמו זאפה) או מאיים (כמו השירים שהזכרתי)?

יניבש16

New member
בוא נסכם את זה כך

אני אוהב דיסוננס ואתה לא אוהב (כרגע) דיסוננס. ולגבי השימוש האישי שלך במושגים לתיאור מוזיקה, אני לא יכול לעזור לך יותר מידי.

MajorWinters

New member
אתה לוקח קשה מדי את המושג...

אני לא יכול לקרוא לעצמי אוונגרד(יסט), או איך שתקרא לזה. יש פה אנשים ששומעים דברים מוזרים, שכוללים רעשי מיקרוגל שוויצרים שיוצרו בנורבגיה של שנות ה60 (דפסקל, אין קשר לשפת התכנות). אבל כמה מהסולואים שנתת הם מהדברים הטובים ששמעתי. את רילייר אני מגדיר היום כדיסק הטוב ביותר בתולדות האנושות. אז לא הגיוני שכל דבר שהוא קצת דיסוננסי מפריע לך, על חלק מהדברים שדיברת אפילו לא מצאתי פוטנציאל למשהו שצורם באוזן. לדעתי אתה מחפש את הדיסוננס, ואז מחליט אם אתה אוהב, במקום פשוט להשען אחורה ולהנות מה(פאקינג)מוזיקה!

היום זה נשמע דיסוננטי?

זה נשמע דיסוננטי כי יש בזה דיסוננס. זה תמיד ישמע דיסוננטי!

למעלה