קאובוי דרסז'

רק מסקרנות... מה הרקע שלך בסוסים ורכיבה?

חלילה לא כדי לשפוט אותך ואת דעותייך.
פשוט מעניין אותי עם אנשים מרקע קצת אחר מתחברים לזה יותר...

*אם כמובן

giri

New member
מצטרפת לשאלה ומוסיפה שאלה

לאילו חלקים כן ולא התחברת? רוצה לחלוק?

xyardenx

New member
שמחה לשתף!

אז..אני רק בת 14 ככה שאני לא מבינה את הכל עד הסוף אבל:
הרקע שלי ברכיבה..אני רוכבת חמש שנים אינגליש במסגרת חוג ויש לנו אורווה קטנה בבית שפה יש לי סוסה ואני רוכבת בשטח.
אז ככה.. יש לי המון מחשבות ודעות לגבי רכיבה על סוסים..כי אני יודעת שאני נהנת מזה ושגם חלק מהסוסים נהנים מזה אבל אני מאוד לא אוהבת לשים להם מתג בפה להשתמש בבשוט או בדורבנות (כשאהיה גדולה או אפילו עכשיו אני רוצה לרכב אינגליש מקצועי אבל בלי מתג שוט וכו ) אז אני מאוד מתחברת לדרסז' וזה מה שאני הכי אוהבת לרכב כי אני אוהבת את הרוגע שבזה ואת היופי והסדר..אבל בדרסז' צריך כל הזמן לשים את הסוס על המתג וכשלימדו אותי את זה זה פשוט הרגיש לי רע..(אני לא עושה את זה יותר..) אבל אני מאוד רוצה לרכב דרסז' מקצועי ואני יודעת שבלי זה אני לא אוכל לעשות את זה..אז זה מה שאני אוהבת ולא אוהבת באינגליש ובווסטרן אני אוהבת את החופשיות את הרכיבה עם המושכות הארוכות ואת התקשורת אבל אני לא אוהבת את הריינינד וה קאטינג וכל אלו מסיבות רבות (אשמח לענות זה פשוט ארוך..) וככה הקאובוי דרסז' משלב לי בין הדברים זה הרכיבה המאוד מסודרת שאני אוהבת בדרסז' אבל גם המאוד חופשית (ראיתי שהמושכות שלהם רפויות יחסית ולסוס אין מתח בפה..) מה שאני לא אוהבת בקאובוי דרסז' ובגלל זה גם תיקנתי זה שעדיין משלבים שם ריינינג (אני מתקוונת לעצירות על הרגליים האחוריות ועל הסיבובים החדים תקנו אותי אם זה לא ריינינג..) מקווה שעניתי לכם על השאלות !

היי לך

אני שמחה ששיתפת את דעותייך.
אין לי כל כוונה לזלזל בך או בדעות שלך.
אמנם יש כאלה שיחלקו עליי פה, אבל לי אישית חבל שאת רואה מתג/שוט/דורבנות כדברים "מתעללים" ו"אכזריים" (ככה לפחות משתמע מדברייך...) ולא כעזרי רכיבה.
מתג לא נועד להכאיב ו"להוריד סוס על המתג" זה לא לנסר לו את הפה כדי שיתקע את הראש למטה.
זה שיש מדריכים בארץ שמלמדים "לנסר" או לא עובדים מספיק על ידיים יציבות זה כבר סיפור אחר...

גם דורבנות ושוט באים כדי לחדד תגובה לרגל ואף לעדן אותה, זה לא נועד כדי לבעוט בסוס ולהצליף בו.
לרמות הגבוהות בדרסז' לא ניתן להגיע ללא שימוש במתג ודורבנות.

בעניין הריינינג - במקום לפסול מקצה מסוים על סמך תרגיל מסוים לדעתי כדאי לך קצת להתעניין וללמוד על התחום. לי לפחות נשמע שזה נראה לך "מתעלל".

אגב, יש בארץ חווה שדוגלת באי שימוש במתג ודורבנות ועוד כל מיני דברים, אם כי אני אישית עדיין לא מסכימה עם הגישה שלהם...

למעלה