קאובוי דרסז'

jgut

New member
ניסיתי לחשוב על הנושא מכמה כיוונים

בתור חיבור בין ריינינג לדראסג', אני מסכימה עם מה שהאחרים כתבו פה.
זה מאבד את הטוב שבשני העולמות. אגב אני חושבת שהדרישות מכל סגנון סותרות אחת השניה, אז קשה לשלב אותן לסגנון מסויים.

אבל, אם אני מנסה להסתכל על זה בתור רכיבה בפני עצמה, ללא נתינת שם, זה ניראה סה"כ נחמד.
זה לא משהו שהייתי רצה ללמוד, אבל זה כן נוגע בכל מיני אלמנטים שמבוצעים בצורה חביבה.

rafells

New member
לא ראיתי את הסרטון המדובר

אבל ראיתי קצת בפייסבוק. גם בלי לראות ורק עם הבנה בסיסית של הדראסז(מניחה שגם של הריינינג אבל זה לא התחום שלי) ברור לגמרי שאין שום אפשרות לשלב ברצינות בין שני הסיגנונות. אי אפשר לרכב דראסז עם ציוד ווסטרן, זה מפריע לתנועה של הסוס ונוגד את כל העקרונות הנכונים. אי אפשר לרכב ג'וג עבודה או כל שטות אחרת שמישהו טרח להמציא.
קצת מעייף להסביר כל פעם למה דראסז זה לא רק שהסוס הולך עם הראש עגול למטה ולמה אנשים מתאמנים ומתאמצים כל כך הרבה שנים כדי להגיע לאיזו שהיא רמה בסיסית בדראסז...כל אחד שיעשה מה שטוב לו בתנאי שהוא דואג לרווחת הסוס שלו שיקרא לעצמו רוכב דראסז, רוכב ריינינג ושיערב לו...

jgut

New member
ניראה לי שרוב האנשים שקוראים

פה קבוע, כבר מבינים שיש הבדל גדול בין מיקום הראש, לבין הצורה שבה הסוסים נושאים את עצמם וכו'.
מה שכתבת מזכיר לי את ההתלהבות של אנשים מסוסים שרצים עם הראש ברצפה, ללא שום נשיאה עצמית, או העברת משקל אחורה. אין לזה שום קשר לריינינג.

rafells

New member
לא התכוונתי למישהו מהקוראים פה

אבל עצם העלאת הנושא לדיון מעלה שוב את עניין הנשיאה העצמית והמסגרת. נראה לי שיש פה הסכמה די גורפת שמדובר בשטות(מקווה שאף אחד לא נעלב מהמילה, לא הצלחתי למצוא הגדרה טובה יותר) מה שמאד משמח אגב...

giri

New member
האמת שאת מעלה נקודה שאני מוצאת מתסכלת

כל פעם שמישהו לא מהתחום שואל אותי מה הקטע בדראסז', לך תסביר את זה בקצרה בלי לחפור יותר מדי... לא פשוט.

ולכי תסבירי להם שזה לא משעמם...

עדימ

New member
דראסז' זה פשוט יפיפה! השבוע ברביעי היה

ביורוספורט דראסז'. פשוט ישבתי והתמוגגתי!

giri

New member
בעיני זה מתחיל לעניין ברמות הגבוהות

או כשרוכב מישהו שאני מכירה אישית ואכפת לי ממנו.
לרכב את זה מעניין, אבל יותר כיף לקפוץ

rafells

New member
מסכימה

והנה לך נושא ראוי לדיון. איך מסבירים במילים פשוטות וברורות ובקצרה מהו דראסז או ריינינג לצורך העניין..

giri

New member
אבל ברצינות, מי שלא מבין ברכיבה

יסתכל ביוטיוב ולא יבין מה את רוצה ממנו. מקסימום יחשוב שזה אומר לרוץ עם סוס מפוזר עם הראש למטה.

עדימ

New member
אני מגדירה דראסז' כריקוד עם הסוס.

בייחוד ברמות הגבוהות ששמים מוזיקה ברקע.
וואו! פשוט זרימה והרמוניה מושלמת בין הרוכב וסוסו.

giri

New member
אבל זה ממש לא הכל... ולמען האמת

זה בעיקר תוצאה נחמדה לעין.
למי שלא מכיר, גם דברים הרבה יותר מפוזרים נראים כמו ריקוד עם הסוס.
זוכרת שפעם שלחו לי איזה סרטון יוטיוב עם סוס ערבי יפיפה, עטוי רתמה מסורתית כזו עם רקמה ופונפונים, עושה טרוט בתיאום מושלם עם קצב המוזיקה. הראש שלו מונף, הצוואר "שבור", כל הגוף בסטרס והרוכב כמעט מפרק לו את הפה עם מתג מנוף חריף מאד, אבל היי, הוא רוקד. מאתגר להסביר למי שלא מבין בסוסים מה הבעיה בסרטון הזה (לפחות בקצרה).
נתראה בשרשור החדש

עדימ

New member
את יודעת מה תעבירי את ההודעה שלי לשרשור

הרלוונטי.
בכל מקרה ברור שמי שלא מהתחום לא יבין מה הבעיה בצוואר שבור וכו'.
אבל אם מחפשים הגדרה כללית פשוה לדראסז', אני חושבת שההגדרה שנתתי לא רעה, במיוחד עבור מי שמחוץ לעולם הסוסים.

giri

New member
ההודעה שלך דווקא סבבה פה...

אפשר להמשיך לדבר גם שם

xyardenx

New member
התאהבתי

זה בדיוק השילוב של הדברים שאני אוהבת בשניי סגנונות הרכיבה!

xyardenx

New member
מתקנת

אז אחרי שחקרתי עוד קצת גיליתי שכן..היתאהבתי..אבל רק בחלק מהדברים שעושים שם :)
)

למעלה