זה שסדרות פלייאוף מנצחים דרך ההגנה זה קלישאה
כי בסופו של דבר צריך גם הגנה וגם התקפה. כמובן שאם ההגנה שלך מעולה אפשר להסתדר עם התקפה מעט פחות טובה וההיפך. רוב האלופות הן מהטובות בליגה בשני הצדדים. בעיני, עם כל הכבוד להגנה של שיקאגו (ויש הרבה כבוד הם לגמריי אחת מקבוצות ההגנה הכי טובות בליגה אם לא הטובה שבהן), היא פשוט לא עד כדי כך טובה כדי לקחת אליפות עם התקפה כזאת.

ואם רוז יחזור בכושר סביר, גאסול באמת יהווה שדרוג משמעותי על בוזר, מירוטיץ' את מקדרמוט יהפכו את המשחק למרווח יותר, אז המצב יהיה שונה לגמריי. אבל כרגע, עד שאני לא רואה את זה מחזיק לפחות חצי עונה, אני לא מתרגש.

אני חושב שהמצב הכללי (גם אם לא הפרטים הקטנים) מזכיר את OKC של שנה שעברה. קבוצת הגנה טובה מאוד עם התקפה שבלונית שמתקשה להתרומם בפלייאוף. על פניו הקבוצה השנייה בטיבה בקונפרנס אבל בסופו של דבר, לא יריבה של ממש לקבוצה הראשונה. לפחות ככה אני רואה את זה

אה, ובקשר לדאלאס, שהייתה האלופה האהובה עליי מלבד בוסטון ב10 השנים האחרונות (לפני זה פשוט לא עקבתי). אני לא חושב שזה פייר להגיד גנבו אליפות.
הספידו אותם כבר מול פורטלנד בסיבוב הראשון ולמרות הפצצה של ברנדון רוי למשחק אחד שגרמה לסדרה להיראות צמודה זה לא היה זה.
הם טאטאו את הלייקרס שהיו מועמדים בולטים לת'ריפיט גם אם עייפים.
המשיכו את המומנטום מול OKC שהגיעה שנה אחר כך לגמר כשנוביצקי נותן מספר משחקי ענק (24 קליעות עונשין ללא החטאה ו-12/15 מהשדה בדרך ל-48 נקודות פסיכיות במשחק הראשון. בדקתי את הנתונים ופשוט לא יכולתי שלא להמשיך ולרשום אותם, גם אם הם לא עד כדי כך קשורים לפוסט

וכמובן שכולם זוכרים את הניצחון על מיאמי שלא היה צמוד כמו ספרס-מיאמי של 13'. סה"כ נגמר בשישה משחקים כשדאלאס עמוק בפנים גם בשני האחרים. אפשר להאשים את לברון בחנק או את בוש בהפיכה תוך פחות משנה מסופרסטאר לרול פלייר אבל הרבה קרדיט מגיע לדאלאס.
זה לא שהם הסתננו מקונפרנס עלוב כמו המזרח שיהיה השנה בזכות קבוצת סופרסטארים שכשלה וגנבו סדרה צמודה מול אלופת הקונפרנס האחר עם הרבה מזל. הם פשוט היו הקבוצה הכי טובה באותה עונה והכל התחבר להם בפלייאוף.