צ`י

zappon

New member
דלית,לא נפגעתי ואין לך מושג כמה לא

מזיז לי,הטעות היחידה שעשיתי זה אולי לנסות בעקיפיו להסביר לאנשים שזה באמת קרה.זה לא משנה. תודה על היחס שלך. בכל אופן למה אתה לא תשוכנע עם תידחף?אשמח לקבל תשובה הגיונית.

זה באמת קרה, לא ראיתי שהטילו

בכך ספק. הטילו ספק בפרשנות שלך את מה שקרה, אך לא בכך שזה קרה באמת. למה אני לא אשוכנע? כי אני בסה"כ אנושי, ומודע לחלק ממגבולתי. הרבה דברים עלולים לדחוף אותי, בין אם אמיתיים או קיימים בדמיוני. מראה עיניים יכול להטעות, כמו גם תחושות וריחות. אפילו זכרונות. תחושות אינן הוכחה בעולם המושגים הפרטי שלי, שאינו מחייב איש מלבדי.

חובבן

New member
סידרת ניסויים מבוקרים

כדי להבין טוב יותר מה הרגשת (אין לי ספק קל שאתה מדווח אמת), ואיזה כח הופעל כאן, אפשר לתכנן סידרה פשוטה של ניסויים. 1. האם הכח יכול להזיז עצמים? ניתן לתלות פיסת נייר בחדר ללא רוח ולנסות להזיז אותה. אם הנייר זז, אפשר לבדוק איזה כח עבד כאן (רוח, חשמל סטטי וכו) 2. אם הנייר לא זז, יתכן והיה פה כח שמשפיע על חומר אורגני, ואפשר לבצע ניסוי על
. 3. אם עדיין אין תגובה אפשר לעבור לחיה קטנה, בן אדם שלא רואה את ה"דוחף", דחיפה דרך קיר וכו' בקיצור, אין צורך להסתמך על תחושות ותאוריות לחיוב או לשלילה, כשאפשר לבדוק, ויחסית בקלות, מה טבעו של הכח אותו הרגשת.

חובבן

New member
צודק. אני פשוט חושב כמו מהנדס

ומנסה להבין איך כל דבר עובד. בגלל זה הבית שלי מלא מכשירים שפירקתי ולא הצלחתי להרכיב.

zappon

New member
../images/Emo6.gif קנ"ל ובגלל זה עברתי לביולוגיה

מאלקטרוניקה וכו" אני מפרק דברים מטעם האוניברסיטה! אין לך מושג איזה כיף זה לפרק תאים וחיידקים.

zappon

New member
ומה זה יתן לי? למה לי לבזבז זמן

וכוח(נפשי לשיכנוע)? מי שרוצה שיחפש מאמרים וכו" שילך לחקור בעצמו. ממש לא איכפת לי אבל לפחות עם צוחקים ואני ממש מקבל את זה כמו גדול שזה יהיה ברור ולא עם סתם קישור לא מובן לאתרים לא ברורים. וגם תמיד יהיו גם את ה-
שיתנו את ההסבר הכי פלצני בעולם(אפילו אנשים עם רקע מדעי והגיון בריא)למציאות שתטפוח מול פנים ואחרי שכל הניסויים שהם ידרשו יעברו בהצלחה.

Zeev Foux

New member
כמובן שצ'י יוצא מגוף האדם!

בראיית העולם הסינית, הצ'י שורה בכל ויכול לנוע ממקום למקום. הרבה ענפים ברפואה סביבתית, אדריכלות ואף אומנות מתייחסים לכך בפרוטרוט. אולי עכשיו תוכל להבין יותר טוב את האמירה "צ'י הוא מידע"? (ראה מאמר http://wushu.co.il/article_one.asp?id=18) זאב

זאב,

הבנתי שהיית כ-10 שנים בטאיוואן, וראית הרבה מורים ומאסטרים. אתה ראית מישהו דוחף בלי מגע?

Zeev Foux

New member
כן ולא

לא - לא הייתי 10 שנים בטאיוואן (קצת פחות, ותאמין לי שאני סופר) כן, כן ראיתי מורים הדוחפים אנשים ללא מגע, חפצים (קופסת סיגריות... כמה טיפוסי
) ללא מגע וכמובן את תלמידיהם (לרוב). גם פונג הא שמתרגל אי צ'ואן ומגיע לארץ לפרקים, מדגים זאת. לא התנסתי בכך בעצמי (לצערי הרב), ושמעתי הסברים שונים - מהסברים פיזיקליים ועד הסברים פסיכולוגיים שחלקם הניחו את דעתי וכולם נמצאים בשרשור זה בצורה כזו או אחרת. כמו כן, תחושתי האישית היא כי אין לכך קשר ישיר ללחימה, אבל אולי לצורות ריפוי מסויימות. על כל פנים, הודעתי כוונה לזאפון, ועיקרה התרעמותי על מי שסובר (בטעות) כי לפי התפיסה הסינית צ'י קיים בגוף האדם בלבד. אדרבא, לפי נסיוני הדל, הבנה של המונח "צ'י" ברורה יותר בהקשרים ה"קוסמולוגיים" שלו מאשר בהקשרים הרפואתיים/לחימתיים הרגילים שלו. זאב

אז עוד כמה שאלות ../images/Emo13.gif

(אמנם כולם מתרגשים מההודעה הדרמטית של אמיר, אבל קורים פה עוד דברים...
) 1. האם ראית הקרנה של צ'י מאדם אחד לשני, בלי מגע, ביישום לחימתי? האם ההדגמה נראתה לך אמינה? 2. כתבת "תחושתי האישית היא כי אין לכך קשר ישיר ללחימה, אבל אולי לצורות ריפוי מסויימות." תוכל לפרט לגבי שיטות הריפוי? איזה, איך מטפלים, במה מטפלים, איפה לומדים, כמה זה נראה לך אמין... (אחרי הכתבה בידיעות על "ריפוי בעזרת חוצנים"
, אני קצת חשדן...)

לא יודע אם קשור

אולי תוכלו לתת לי הסבר שיארגן לי כמה דברים בראש - 1. מה הקשר בין צ'י לרייקי? למה לא לטפל באדם כשכועסים? 2. יש הטוענים שאפשר למנוע התקפה עוד לפני שזו בוצעה. האם יש קשר? 3. מה זה צ'י? (בלי קישורים בבקשה, רק התלוצצתי!)

1. צ'י בסינית = קי ביפנית. לגבי כעס

בטיפול: אני לא מבין ברייקי, אבל בשיאצו מה שאתה מרגיש עובר למטופל. אסור לטפל כשכועסים, כי הכעס (אנרגיה שלילית) עובר למטופל. אולי לאנשי רייקי יהיה משהו אחר להגיד. 2. פרט למה אתה מתכוון - אם אני מראה למישהו אקדח והוא מוותר על ההתקפה, זה קשור לצ'י? 3.
אל תעשה לי את זה, יש לי לב חלש...

1.אז מה זה ריי ביפנית?

2. הכוונה, אם הבנתי נכון, היא לאיזושהי תקשורת ללא מילים (וללא מגע). כשהתוקף כבר לא רוצה לתקוף, ולא באמת מבין מה קרה, לא יכול להסביר למה. 3. מבטיח

Tonjin

New member
靈 (ריי,טאמה)- נפש, נשמה....

אגב, למרות השם היפני, מעט מאד יפנים יבינו למה לעזאזל אתה מתכוון אם תגיד להם "רייקי" - סביר להניח שהם גם ירימו גבה למשמע ההסבר...

לפי ריוקיו אנדו, המורה של המורה שלי

לטאו-שיאצו, "ריי" מתייחס לרוחות מתים. כששאלו אותו על רייקי הוא לא הבין על מה מדובר, לא היה לו מושג; כשהראו לו איך כותבים את זה ביפנית, הוא החוויר, הסביר ש"ריי" זה רוחות מתים, ולא היה מוכן לדבר על הנושא יותר.

Tonjin

New member
כדאי לזכור את המבנה של השפה היפנית

התרבות ועולם המונחים וההקשרים השונה: הסימניה עצמה משמשת לתיאור המילה רוח או נפש (שאגב אין להם אותה משמשות בעולם המושגים היפני. המקבילה שלהם למושג היא 心 קוקורו, שמשכנו בלב) מה שכן (בין היתר מהסיבה שהוזכרה למעלה) היא כמעט ולא מופיעה לבדה כמילה בודדת (אלא כחלק ממילה אחרת או ביטוי) - רוב ההקשרים או צירופי הסימניות בהן היא מופיעה הם אכן שליליים - מכאן אני מאמין תגובתו של המורה של המורה נובעת (חשוב על מי שלא מכיר רייקי כמונח ואתה מצייר לו סימניה של 'קי' וסימנייה שהוא משייך אוטומטית לרוחות מתים....) ואם לחזור לכמה שרשורים אחורה (צ'י, מונחים ורשת סמנטית של הקשרים) זו דוגמא טובה ללמה מעניין אותי (לפעמים) איזו ציפור עומדת לי על היד...

למעלה