צר לי עליך

mister xy

New member
בדעת אמת יש הרבה מידע חשוב

זה נכון שיש שם לא מעט חומר סאטירי וקריקטורות מתאימות, אבל יש שם גם הרבה מאמרים שמוכיחים בעיקר את טעויות חז"ל. האתר הזה עזר לי מאוד בתקופת ההתלבטות.

moshe010

New member
דעת אמת הוא אוצר בלום

בניגוד לאתרים של מחזירי בתשובה לא נתקלתי שם בשקרים או בעיוות האמת יש שם הרבה מאוד הוכחות חזקות למשל בקונטרסים וכמובן שיש שם גם זילזול בחז"ל ובאימרותיהם המתאים לסוג אחר של אנשים שישתכנעו שהתנאים לא היהו סופרמנים ובכלל אני לא בטוח שמי שמזלזל בדעת אמת נחשב ליותר חכם כך שחבל סתם להשמיץ נ.ב מענין אותי איך אתה מגדיר את אלהים ולמה אתה חושב שכנראה יש אלהים

אני מגדיר את אלוהים

כסוג של ישות רוחנית שבראה את העולם, ומודעת, בערך כמו בן אדם, רק אם יכולות מרשימות בהרבה, הוא לא כל יכול, כי אחרת הכל היה טוב יותר, אבל הוא טוב בהחלט. אין לי מושג מי ברא אותו, וכיצד הוא צץ. "כנראה" - משמעו, שאני חושב שאכן הוא קיים, רק אין לי הוכחות חד משמעיות, אבל יש שפע של הוכחות נסיבתיות. ההוכחות הם א. עצם העובדה שיש משהו בכלל, מוכיחה שקיימת מערכת מסוג אחר לחלוטין, שעובדת לפי כללי לוגיקה יסודיים שונים לחלוטין מהמדע. ב. המודעות - לטעמי לא ניתן להבין אותה אחרת מאשר ישות רוחנית, ולכן, אם אנו נתקלים כל יום ברוחניות של עצמינו, סביר להניח שיש רוחניות מקיפה יותר שסידרה את כל העסק. ואכמ"ל, כי הנושא סבוך וגדול, וזה רק על קצה המזלג

moshe010

New member
האם הוא משגיח עלינו?

האם הוא נותן שכר ועונש? ואם כן לפי אילו פרמטרים? מנין אתה יודע שהוא טוב? לא הבנתי את הוכחות שלך לגבי קיומו של אלהים, ובודאי לא שהאל הוא בעל מודעות ובודאי לא שהוא טוב, ולכן אסתפק בשאלות ששאלתי למעלה

האם הוא מרכיב משקפיים?

לא יודע, אין לי תשובות לכל השאלות שבעולם, לגבי שכר ועונש, לגבי השגחה, מצטער, לא קיבלתי ממנו שום טלפון לאחרונה. לגבי העובדה שהוא טוב, זה קשור לרעיון שהטוב הוא המהות השלימה יותר מהרע (וזה שייך לרעיון שהידע של האדם האינטואיטיבי כאמת, הוא אכן אמת. כל אדם יודע שרע זה רע במובן הנתפס של הרעיון, שלא ניתן להסבר, כמו שכאב לא ניתן להסבר, אבל כאב זוהי תחושה, ואילו לדעת רע וטוב זו ידיעה. ולכן סביר שהבורא יהיה ברמת מושלמות לפחות כמו היצורים שלו)

diplomat24

New member
אכן נאיביות לשמה

הכי אהבתי את המשפט שלו שהוא הולך לטובים ביותר, ובאומרו זאת לא פירש מי הם הטובים ביותר... כמו כן אהבתי את המשפט שגם לצדיק הנ"ל היו לבטים ובסוגריים הוסיף שעדיין אותם לבטים ישנם. המטרה בכך היא ליצור שותפות בין המספר לקורא ולומר לו , אני גם הייתי ועודני נמצא בסיטואציה כמו שלך, אל תרגיש בודד. אבל הדרך לטפל בבעיה היא ללכת למקומות הנכונים...לטובים ביותר...

חובת תוכחה

לשם יחוד מצוות "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא".... בתגובה ל"יש מספיק סמינרים מכל הסוגים והמינים בדיוק בשביל כאלה אנשים " תגובתי היא שלחפש את התשובות מתחת לאיפה שאתה רוצה למצוא אותם זה לא אמת. יש גם מספיק מנזרים או לחילופין "ספרי כפירה" שענו על כל הטענות האלה, למה שלא תלך לכומר הזה או לפילוסוף ההוא שיענה לך על השאלות ויסדיר ספקות מלבך? אני הקטן והמתלבט אם הוא לא כותב לפרובוקטור שזרק פצצה והלך, משמע לקיר....

למעלה