צר לי עליך

צר לי עליך

שלום לך אדון יקר אכן קל להזדהות עם לבטיך והשלכותיהם, שאני בטוח שאין אדם על פני היקום שאין להם מזה , ברמה זו או אחרת. אך אם זאת אני חושב שבמספר דברים אתה משתמש בטקטיקה שגויה, א- אם הדברים באמת מציקים (ולא משנה באיזה רמה), וק"ו ברמה כזאת, לא זה הפורום והמקום ממנו תבוא הישועה! אכן דבר בריא וטוב זה רב שיח כזה , אבל אם אנחנו שואפים להתקדם ולו מעט , מוטלת עלינו החובה לדבר עם אנשים שזה תחומם , במקום לטחון מים, יש מספיק סמינרים מכל הסוגים והמינים בדיוק בשביל כאלה אנשים חושבים(שכך ניכר מדבריך), ואכן אין שמחה כהתרת הספקות. ב-אם יש בך עדיין מעט אמונה , יש דברים לא מובנים בדבריך, כגון הוויתור בפשטות על עשיית מעשה קל שבקלים כהנחת תפילין(דקה בדיוק), שעל הצד שזה אמת אתה מפספס עולם ומלואו , או אי עשיית מצוות שלא זכית להבין(ואני מאמין שכל דבר יובן אם רק תדון בו), שהרי אם יש אלוקים ברור שהוא הרבה יותר עמוק ממחשבה פשוטה שלנו! וכו' ג- לעניות דעתי , אם באמת יש בך מקצת מהאמונה , אז חשוב במיוחד הפלא עליך שאתה לא מתפלל , יש בך 50% של אמונה נגיד, אז על הצד הזה כדי להתפלל ל-ה' שיאיר את עיננו. בתקווה ללקיחת הדברים ברוח טובה , ממני בחור שחווה (ועדיין) את הלבטים אבל דואג לברר את הדברים אצל הטובים ביותר, מתוך הבנה פשוטה שעל הדברים החשובים באמת, חיייבים להשקיע! בהצלחה אשמח לשמוע הארות והערות

מחאה

כאן כותבים אנשים מוכשרים חלקם גאונים ממש יש ביניהם תלמידי חכמים מופלגים באמת לפי כל קנה מידה רוב הכותבים עסקו מאות ואלפי שעות בבירור רציני של כל צדדי הספקות עד מקום שהחקירה האנושית מגעת לעומת זאת יש בורים רבים מתעתעים ומאחזי עיניים למכביר במקומות אחרים........... יש כאן גם לא מעט שטויות [כולל כל מה שאני פרסמתי] אבל עדיין החומר המרוכז כאן לא יסולא בפז יש מקורות רבים בתורה שחקירה מובילה לכפירה וזה לא אומר שהחקירה מעוותת אלא ששכל האדם מוגבל והאמונה באה רק מתוך אמונה אני מוחה על הזלזול בכותבים כאן הם לא ראויים לבוז בשום אופן

חבל על היחס שאתה נותן לו או לשכמותו.

אני מודה שזה מפתה לנעוץ שינים בבשר החי של המחבת"ים ולהוכיח להם כמה סכלים הם.אודה ולא אבוש שאני נכשל בזה לא פעם אחת.אבל עם הזמן אתה לומד שזה לא שווה את המאמץ.אין בזה גם כבוד כי הם באמת דלת העם והטובים באמת שבהם לא מופעים כאן. ללבן דברים זה טוב בשביל זה יש אנשים שבאים בכנות לתהות ולשאול כמו האחרון שבא כאן (במחילה ששכחתי את ניקו).אבל לא עם אנשים שכתיבת הודעה סאכרינית שכזו היא אוננות של הרפייה בשבילם.

rachel437

New member
החושד בכשרים...

אני לא מבינה מדוע אתה תוקף אותו. הוא בודאי התכוון לאנשים מומחים בתחום כמו ריצ'רד דוקינס, ומבקש ממנו לקרוא את ספריו של "ניטשה" לפני שהוא מסיק מסקנות חפוזות.

איזו קלאסיקה חרדית נאיבית

"יש מספיק סמינרים" וכו', אוקיי, שם אפשר לשמוע צד אחד, אבל מה לגבי לשמוע את המומחים של הצד השני, על זה לא חשבת? אם אדם מחפש את האמת, או שהוא מחפש לבד, או שהוא הולך לשמוע מהמומחים, אבל את שתי הדעות השונות. ככל הידוע לי "יש מספיק סמינרים" אבל יש מעט מידי כאלו שמשקיעים את זמנם בלחשוף את הסיטרא אחרא [- הצד השני] ובהחלט, זהו אחד המקומות הטובים ביותר, מהחברה המצויינים והת"ח שכאן, כדי לשמוע את הצד השני. ואם דורש אמת אתה, ומעוניין לשמוע את ב' הצדדים, לך לסמינרים, אבל תכנס גם לאתר דעת אמת, חופש, תקרא את כל הטקסטים שנכתבו כאן, ולקינוח: קרא את הבלוג הזה, על היהדות, קרא את כולו: http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=emetdat ואל תשכח לקרא גם את הבלוג הזה, הוכחות שתורה אינה משמיים: http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=lotora ולמען האמת, גם החרדים מסכימים שהכפירה משכנעת הרבה יותר, לכן הם כל כך בלחץ מ"השפעות זרות"..

Marie Curie

New member
גם לשמוע צד אחד זה מספיק

לפעמים. אני הייתי בסמינר ערכים בתקופה שחיפשתי תשובות - ואכן אין שמחה כהתרת הספקות - הסמינר הזה המחיש לי עד כמה הלוגיקה היהודית מתבססת על כרעי תרנגולת, ויצאתי אגנוסטיקנית מחוזקת יותר, תודה לאל
וד"א, אתר דעת אמת הוא רדוד ומטופש, לא נראה לי שישכנע אף אחד לשום כיוון.

אני דווקא השתכנעתי מאיזה מחב"ת

כשהייתי צעיר יותר, אבל האמת לא נתנה לי מנוח, ואז גיליתי אותה שוב לבד. אז כך שלא תמיד אפשר להסתמך על הסמינרים בלבד שיספקו את הסחורה. לגבי דעת אמת, הוא אכן מטופש, אבל לצערינו זה מה יש. וחוץ מזה שיש לו כמה תשובות חשובות ל'הוכחות' מעצבנות של המחבתים, דוגמתהסנפיר והקשקשת. חבל מאד שלא קם אתר שייצג נאמנה את הכפירה בתורת משה, את האמת צריך להכיר, ואין שום יחס בין מאות המיליונים שיש למחזירים למיניהם, לעומת אפס אירגוני החזרה בשאלה. טוב, אין להם אלוהים שייתן להם גן עדן, אז לא עובדים. אני מבין שאת אגנוסטיקנית רק ביחס לאלוהים, אבל ביחס לדת את כופרת גמורה? אני באופן אישי, חושב שכנראה יש אלוהים, אבל לגבי הדת משוכנע בוודאות שזה בולשיט.

Marie Curie

New member
הדת היא קשקוש אנושי כמובן

למרות כל חוכמתה. וגם אם יש אלוהים, הוא שייך לשפינוזה
אם יש מישהו שישתכנע מהפאתוס המגוחך והירוד של דעת אמת, זה מראה רק על רמת האמונה שלו. לכפירה אין אתר משום שהיא לא נזקקת לדמגוגיה. מי שממש רוצה להגיע לאמת, יגיע (לא כך לימדו אותך בחיידר?)

לא כל אחד יכול להגיע לאמת לבד

למעשה, רוב האנושות נשאר תקוע בדת אבותיו, מה שמוכיח שאנשים לחלוטין לא מסוגלים להגיע לאמת לבד. (ודרך אגב זו הייתה אחת מההוכחות החזקות שלי, שאין שום משמעות למה שאתה מאמין בדת אבותיך) לכן, יש חובה קדושה ליידע ככל הניתן את האנשים על האמת, וצריך להביא את המידע. לא כל אחד יכול לקרא את כל התנך ולמצא לבד את כל הסתירות. בחיידר לימדו אותי הרבה שטויות, וגם זה ממש לא נכון.

Marie Curie

New member
אני לא בעד לשכנע

כל אחד יעשה מה טוב לו. ושכל האהבלים יחזרו בתשובה, ככה ישאר לנו יותר מקום.

קתרזיס

New member
הבעיה היא

ש90 אחוז מהעולם אהבלים. כך שהם יכולים לקבוע לך הרבה יותר ממה שנדמה לך. אסור אף פעם לזלזל בחשיבות החינוך לאופקים פתוחים...

דעת אמת?

הבנתי שמי שבקיא בגמרא ימצא שם עינין רב. לא מיזמן היה לי ויכוחון עם מחבת צעיר שהציע לי להכנס לאתר הידברות ולעוד כולמיני. אמרתי לו בכייף! ואתה בתמורה נכנס לדעת אמת? הוא היתחמק ומאז חדל להטריד...

Marie Curie

New member
לפי הבהלה של הרבנים

עיתון משפחה הוא חילול הקודש. נו, באמת! לא רואה איך פלפולי ליצנות על האבסורד של חז"ל יגרמו למישהו מאמין לכפור מבחינה רציונאלית.

ההגיון1

New member
דעת אמת רדוד

בזמני בישיבה ישבנו על זה שעות כמה וכמה חברים ופשוט צחקנו היהדות מתמודדת בכבוד עם הרבה מהטענות המגוכחות יש באמת צורך להקים אתר שירכז את כל הבעיות והקושיות שבדת היהודית רק שזה עבודה אדירה מי ל... אלי

habeas corpus

New member
אני דווקא משוגע על דעת אמת

וגם על אתר חופש. כאשר אני צריך לדבר באיזה אירוע משפחתי וכדו', אז אני פותח את דעת אמת , בוחר איזו "הפרכה לדת" שמוצאת חן בעיני הכי הרבה (יש להם אפילו מסודר לפי פרשיות!) , מנסח את זה מחדש בצורת קושיא ופיתרון מתוך הפרשנות שלנו, והופך אותה לחוט שידרה של "דבר תורה מדהים", שאפחד לא חשב עליה. הקטע זה שזה נשמע כל כך "מקורי" (בגלל שדעת אמת מצביעים על דברים שאנו לעיתים שוכחים), שזה סוחף את כולם. החיסרון הוא שזה הופך אותי לדובר מבוקש ...... ואני שונא לדבר באירועים! כל מי שאי פעם גילה בבוקר שהוא הבטיח לדבר בברית של איזה בן דוד עזוב, ושכח מזה לגמרי, ואין לו כח להתחיל לפתוח ספרים, יעריך את השירות המדהים הזה של ידען וחבר מרעיו. יישר כח לאורייתא. אכן, כמה נפלאו דברי חז"ל . העיסוק בתורה , גם באופן שלילי , ואפילו בגילוי פנים שלא כהלכה, יש לו ערך, ו "תורה מגנא ומצלא".

ההגיון1

New member
ממש חמוד

תקפתי אותם יותר מידי אבל ההתיחסות היתה לחומר כפירכות כרעיונות הם ממש חמודים אגב אני באמצע להכין דרשה לליל שבת לבית כנסת רעיון דווקא

habeas corpus

New member
אז זכית בפרס הגדול

דע לך - אי אפשר לפספס. תצא גדול. מומלץ גם לעיין ב"פרשות השבוע" באתר חופש . אורג. אני כבר קצת מתחרט שגיליתי את הסוד. אך כיוון שגיליתי , אנא שמור זאת לעצמך. אם זה יהפוך להיות נפוץ, אאבד לא מעט מיוקרתי....

למעלה