צרצרים

אילון פ

New member
ועוד משהו

במידה ואני לא אמצא צרצרים, זה בסדר להאכיל בירדי בתיקנים אפריקאים בלבד? (כמובן שהוא מקבל תוספת סידן, ובחורף גם D3) באביב, כשיבקעו, הוא יקבל גם זחלי משי. נ.ב. הגידול של התיקנים זהה לזה של הצרצרים?

גידול תיקנים

הגידול שלהם לא אותו דבר, הוא הרבה יותר פשוט...לא צריך קופסא לביצים.

כנס אילון

קח אקווריום/קופסא, תכניס פנימה קרטוני ביצים קצת סובין(לא חייבים)שים להם תפוח אדמה מתוק ועוד דברים שהם אוהבים..וזהו בעיקר..הם ישריצו לך וולדות חיים והם מתרבים בכמויות אדירות..

למה לתת רק תיקנים אפריקאים?

תגוון לו את התפריט..תביא לפעמיים צרצרים.לפעמיים תולעי קמח ותיקנים..אל תשכח שהוא אוכל גם סלט....

אילון פ

New member
לא שחכתי

תולעי קמח לא עוזרות בכלום. אזאם אני אמצא צאיפה לקנות צרצרים (יש לך רעיון?) אני אתן לו צרצרים ותיקנים ובאביב זחלי משי. ואם לא אז זה יהיה תיקנים וזחלי משי עד שאני אמצא צרצרים.

אילון כנס...

צרצרים אתה יכל לקנות במיטל מעבדות.או אצל מגדלים פרטיים. למה תולעי קמח לא עוזרות בכלום?

אילון פ

New member
בגן הזאולוגי בת"א.

שמעתי שהם מוכרים צרצרים. למישהו יש את הטלפון?

maorkn

New member
לא מדוייק...

זה תלוי במערכת העיכול של "הצרכן" יש כאלו שלא יכולים לעכל את המעטפת הקשיחה של הזחל והארוחה יוצאת כמו שהיא נכנסת בכל אופן הערך התזונתי של מזון תלוי ברוב במקרים בהזנה של המזון עצמו לכן כדיי להאכיל צרצרים, תיקנים, זחלים לפחות יום לפניי ההאכלה סלט עשיר ומאובק בתוספת קלציום ותערובות וויטמינים. בכל אופן הטעם שלהם (אם למישהו אכפת) הוא ממש לא משהו כיוון שבתולעי קמח רוב המסה היא מערכת עצבים (
) מי שרוצה יכול לחתוך את הזחל באמצע וראות את הקו השחור שעובר לאורכו, החוט הזה הוא מערכת העצבים המרכזית והטעם שלה הוא ממש מר (לא מניסיון).

gaichuk

New member
לא טעים? למי?

אני יכול להעיד שחומטים אוהבים אותם. דגים אוהבים אותם. הלאופרד גקו אוהבת אותם. חרדונים אוהבים אותם. ציפורים אוהבות אותם. וגם החולדות שלי אוהבות אותם. אני אישית מאד לא אוהב את הריח שלהם... אבל מה לעשות? הנקודה שציינת לגבי התזונה של תולעי הקמח לפני שמשתמשים בהן להאכלה - נכונה מאד. החוט השחור שעובר לאורך הגוף- מהווה אחוז די קטן מהגוף. אבל הטעם...

maorkn

New member
אני מסכים איתך לחלוטין שהרבה חיות

יאכלו אותן ללא היסוס אך החוט ההוא מר ומגעיל באופן כללי (נשמע כאילו הם מרכיב מרכזי גם בתזונה שלי
) וכאשר נגיד אתה מאכיל צפרדעים רפואיות או קרפדות יש להוציא את החוט כיוון שהן מקיאות מן הטעם בתולעי קמח קטנות החוט קטן יחסית אך הוא עדיין מרכיב גדול מן הגוף ולכן טעמו משפיע... הסיבה שחיות אוכלות אותו עדיין אינה ידועה לי אני משער שזה מכיוון שהן בולעות אות בשלמותו ולא מרגישות בטעם אולי תנסה להאכיל רק בחוט ונראה אם הם עדיין יאכלו אני משער שלא אבל זה שווה נסיון בכל אופן נאמר לי שהטעם שלהן לא משהו בגלל הקן אני לא אנסה בעצמי...

תשובות

מזון לזוחלים ניתן גם להשיג אצל ילד הג'ונגל או בבית החיות בנוסף לאפשרות להזמין אותו בדואר ממיטל מעבדות או מקומות אחרים שמוכרים. ניתן לגדל אותם רק על תיקנים שאוכלים תזונה מגוונת אבל כמו שאמר רע מומלץ לגוון את התזונה גם עם תולעים אפילו שערכן התזונתי הוא נמוך יחסית ולכן הן טובות כגיוון. בנוסף אתה יכול ללכת לשדה שאתה יודע שנקי מחומרי הדברה ולאסוף חגבים שהם מזינים ביותר עקב התזונה המגוונת שלהם.

למעלה