צרכים בבית

ronitc72

New member
צרכים בבית

שלום, יש לי כלב ג'ק ראסל (ככל הנראה מעורב) בן 9 חודשים ואינני מצליחה לפתור את בעיית הצרכים בבית. הוא עבר סירוס לפני כחודש. לפני הסירוס היה עושה פיפי בבית אך לעתים די רחוקות ובטח שלא בכלוב שלו, לרוב היה מחפש לעשות פיפי על מזרון המיטות.
כעת לאחר הסירוס עושה פיפי לעתים תכופות יותר, לא רק על מיטות, גם קקי, ולפעמים גם בכלוב ומנסה להסתיר את הצרכים בשטיח/שמיכה שפרוש לו בכלוב.
הכלב יורד בין 4 ל 5 פעמים ביום, פעמיים מהם לסיבוב גדול או משוחרר בגינת כלבים לכשעה.
מה עושים??? אשמח לעזרתכם ולעצתכם, תודה

זה שהוא עושה בכלוב זה בעייתי

כי זה אומר שהמנגנון שבו הכלב לא רוצה לעשות צרכים במקום שלו (במערה שלו) התקלקל. כשהגור שלי היה ממש צעיר (בסביבות גיל 3 חודשים) הוא עשה כמה פעמים פיפי על הכרית שלו (במקרה שלנו לא היה כלוב והכרית היתה המקום שלו), המאלפת שלו הציעה לנו להוציא את הכרית מהאיזור בו הוא היה תחום (כל איזור המטבח ופינת האוכל) ולנקות את הכרית היטב בחומץ (אקונומיקה מעודדת כלבים לעשות באותו מקום שוב וחומץ מרחיק אותם) ולא לשים כרית בכלל. אחרי חודש הוא שכח את הכרית ואז החזרנו אותה (נקיה) למקום שלה, ואז הוא כבר לא עשה עליה צרכים שוב, אבל מצד שני כשהחזרנו אותה הוא כבר היה לגמרי גמול מצרכים בבית ויכול להיות שזאת הסיבה שהוא לא חזר לעשות על הכרית, וזה לא המקרה אצלכם.

בקיצור, אני מציעה, להוציא את הכלוב ולנקות אותו היטב בחומץ ולשים אותו כמה ימים בשמש שלא ישאר בו בכלל ריח של השתן של הכלב. לא להחזיר את הכלוב לשימוש לפחות חודש (שישכח אותו). במקביל לא לתת לו מצע אחר לישון עליו (שלא יחליף את ההרגל של לעשות צרכים בכלוב ללעשות אותם על המצע החילופי).

במקביל הייתי תוחמת אותו לאיזור מסויים בבית (לצמצם את הטרטוריה שלו שזה יהיה פחות מבלבל עבורו), במקרה שלנו הוא תחום באיזור פינת האוכל והמטבח ואנחנו משתמשים בשערים של תינוקות כדי למנוע ממנו להגיע לחלקים אחרים בבית, חוץ מזה במקומך, בכל מקרה, הייתי מונעת גישה לחדרי השינה והמיטות - פשוט תסגרי את הדלתות לחדרים האלה.

במקביל להוציא אותו כל שעה או שעתיים החוצה ולתגמל אותו כשהוא עושה צרכים בחוץ, ממש לעשות מסיבה עם התלהבות וחטיפים. כשהוא עושה בבית לנקות היטב עם חומר ניקוי על בסיס חומץ ולא על בסיס אקונומיקה. אם את תופסת אותו על חם אפשר לנזוף בו (בעדינות), אבל אם זה לאחר מעשה, אז כבר אין טעם כי הוא לא יבין את הקשר בין הצרכים לנזיפה, וזה סתם יגרום לו לפחד ממך, דבר שעלול למנוע ממנו לעשות איתך צרכים בזמן טיול, כי כלב עושה צרכים רק במקום שבו הוא מרגיש בטוח.

ראוי לציין שאני לא מאלפת אלא רק בעלת כלב, וככה המאלפת שלי המליצה לי לנהוג כשהייתי בבעיה דומה, מצד שני הגור שלי היה הרבה יותר צעיר ובמקרה שלנו זה היה בברור עיניין של גמילה מצרכים בבית. במקרה שלכם עשיית צרכים על המיטות יכולה גם להיות ממניע של רצון בשליטה, כי הכלב מסמן בעזרת הצרכים שלו מי השליט... ואולי זה יכול להיות גם ממניע בריאותי... אני יוצאת מנקודת הנחה שהבעיה לא בריאותית והוא נבדק ע"י וטרינר.

בהצלחה

KallaGLP

New member
קיבלת עצות נהדרות, בהנחה שאין לו בעיה בריאותית.

זה שהוא התחיל להשתין יותר לאחרונה, ועוד בכלוב שלו, מצביע על סבירות לא מבוטלת לבעיית בריאות, כמו דלקת בדרכי השתן, סוכרת, וכד'.
קודם כל ובנוסף לכל יתר הפעולות שהומלץ לך לנקוט בהן, הייתי לוקחת אותו לבדיקה יסודית אצל וטרינר לשלילת בעיות בריאות פוטנציאליות.

היי רונית

את מתארת התנהגות שהייתה קיימת לפני הסירוס אבל הוחמרה מאוד מאז הסירוס,
את מתארת התנהגות בעייתית עם צרכים .
ממה שאת מתארת לפני הסירוס היה עושה צרכים לעיתים נדירות בבית והיה מרבה לעשות זאת על מזרונים ומיטות , לרב מדובר בבעיה התנהגותית כלשהי שנובעת ככל הנראה מסימון (מה שורש הבעיה זה כבר משהו שצריך לחקור)
מה שמדאיג זה שאת מציינת שההתנהגות החמירה והתדירות שלה עלתה מאז הסירוס ולכן הייתי אולי מקשרת זאת לבעיה בריאותית כלשהי , המלצתי הראשונית היא לגשת לבדיקה וטרינרית מקיפה ולוודא שאין כל בעיה בריאותית בדרכי השתן ובמערכות הפנימיות.
גם זה שהתחיל פתאום לעשות גם קקי מדאיג .
הדבר הבעייתי ביותר שהודעה שלך זה שהכלב התחיל לעשות בכלוב שלו , זו התנהגות מאוד מאוד לא טבעית לכלב ואם לא תופסק מיד עלולה לגרום לבעיה התנהגותית בין הקשות לפיתרון.
ממליצה לגשת לבדיקה מקיפה אצל וטרינר ובהסרת כל חשש לבעיה רפואית לקבוע עם מטפל התנהגותי אצלכם בבית על מנת לאבחן את ההתנהגויות ולהתאים טיפול מתאים .
אני מצטערת שאין לי טיפים לתת במקרים אלו מאחר ומדובר בהתנהגות שמאוד קשה לפיתרון בטח ובטח לבד . ללא עזרה מקצועית
מיכל כהן - מבט הכלב
בית הספר להכשרת מאלפים - בהנהלת שימי כהן
מאלפת ומומחית להתנהגות כלבים

לקבלת מדריך חינם לבעלי כלבים היכנסו לקישור

מייל: [email protected]
אתר: http://mabatakelev.com/
פייסבוק: https://www.facebook.com/mabatakelev.School/

danielnir1983

New member
היי רונית

זה מאוד תלוי מה גודל הכלוב הרי כמו שעובדים עם גדר גורים שיש לגור צד אחד של מיטה ואוכל וצד שני לצרכים אם יש לו גישה לאזור יחסית מרוחק טיפה מהמיטה הוא יעשה שם...
על המיטות זה אכן נשמע כמו עניין של גבולות וסימון טריטוריה.
שלחי תמונות של גודל הכלוב? כי הרבה פעמים ראומרים כלוב ומדובר על גדר גורים...
כמה זמן בין טיול לטיול?

דניאל ניר אילוף כלבים
050-3892603
dogologist | דוגולוג
[URL]http://www.dogolog.co[/URL]
[URL='http://www.facebook.com/danieldogolog']www.facebook.com/danieldogolog[/URL]

זה ממש לא נשמע קשור לגודל הכלוב !

זה גם לא נשמע כמו סימון טריטוריה.

השואלת מספרת שהכלב עושה גם קקי בכלוב.
היא גם מספרת שהוא מנסה להסתיר את הצרכים שלו.
ובנוסף - בעיה שנוצרה אחרי סירוס.

בכל גודל כלוב זה נשמע ממש לא תקין ונדרש קודם כל
בירור רפואי.

למעלה