זה שהוא עושה בכלוב זה בעייתי
כי זה אומר שהמנגנון שבו הכלב לא רוצה לעשות צרכים במקום שלו (במערה שלו) התקלקל. כשהגור שלי היה ממש צעיר (בסביבות גיל 3 חודשים) הוא עשה כמה פעמים פיפי על הכרית שלו (במקרה שלנו לא היה כלוב והכרית היתה המקום שלו), המאלפת שלו הציעה לנו להוציא את הכרית מהאיזור בו הוא היה תחום (כל איזור המטבח ופינת האוכל) ולנקות את הכרית היטב בחומץ (אקונומיקה מעודדת כלבים לעשות באותו מקום שוב וחומץ מרחיק אותם) ולא לשים כרית בכלל. אחרי חודש הוא שכח את הכרית ואז החזרנו אותה (נקיה) למקום שלה, ואז הוא כבר לא עשה עליה צרכים שוב, אבל מצד שני כשהחזרנו אותה הוא כבר היה לגמרי גמול מצרכים בבית ויכול להיות שזאת הסיבה שהוא לא חזר לעשות על הכרית, וזה לא המקרה אצלכם.
בקיצור, אני מציעה, להוציא את הכלוב ולנקות אותו היטב בחומץ ולשים אותו כמה ימים בשמש שלא ישאר בו בכלל ריח של השתן של הכלב. לא להחזיר את הכלוב לשימוש לפחות חודש (שישכח אותו). במקביל לא לתת לו מצע אחר לישון עליו (שלא יחליף את ההרגל של לעשות צרכים בכלוב ללעשות אותם על המצע החילופי).
במקביל הייתי תוחמת אותו לאיזור מסויים בבית (לצמצם את הטרטוריה שלו שזה יהיה פחות מבלבל עבורו), במקרה שלנו הוא תחום באיזור פינת האוכל והמטבח ואנחנו משתמשים בשערים של תינוקות כדי למנוע ממנו להגיע לחלקים אחרים בבית, חוץ מזה במקומך, בכל מקרה, הייתי מונעת גישה לחדרי השינה והמיטות - פשוט תסגרי את הדלתות לחדרים האלה.
במקביל להוציא אותו כל שעה או שעתיים החוצה ולתגמל אותו כשהוא עושה צרכים בחוץ, ממש לעשות מסיבה עם התלהבות וחטיפים. כשהוא עושה בבית לנקות היטב עם חומר ניקוי על בסיס חומץ ולא על בסיס אקונומיקה. אם את תופסת אותו על חם אפשר לנזוף בו (בעדינות), אבל אם זה לאחר מעשה, אז כבר אין טעם כי הוא לא יבין את הקשר בין הצרכים לנזיפה, וזה סתם יגרום לו לפחד ממך, דבר שעלול למנוע ממנו לעשות איתך צרכים בזמן טיול, כי כלב עושה צרכים רק במקום שבו הוא מרגיש בטוח.
ראוי לציין שאני לא מאלפת אלא רק בעלת כלב, וככה המאלפת שלי המליצה לי לנהוג כשהייתי בבעיה דומה, מצד שני הגור שלי היה הרבה יותר צעיר ובמקרה שלנו זה היה בברור עיניין של גמילה מצרכים בבית. במקרה שלכם עשיית צרכים על המיטות יכולה גם להיות ממניע של רצון בשליטה, כי הכלב מסמן בעזרת הצרכים שלו מי השליט... ואולי זה יכול להיות גם ממניע בריאותי... אני יוצאת מנקודת הנחה שהבעיה לא בריאותית והוא נבדק ע"י וטרינר.
בהצלחה