צריכת לבנדר

לירון129

New member
צריכת לבנדר

חוץ מהלריח אותו ,
אני רוצה גם לקחת אותו כתוסף
מה מומלץ לי לקנות?

לבנדר

לא בטוח שהייתי משתמש בלבנדר נקי כתוסף. זה אפשרי אך תלוי למה.
ראשית, הלבנדר צריך להיות מיועד לצריכה פנימית על פי בדיקות מעבדה.
שנית, אשמח לדעת למה את צריכה לבנדר לצריכה פנימית על מנת לדייק אותך .

בברכה

סביון

לירון129

New member
אני סובל מדיכאון וחרדה

ואני רוצה להתשמש בו כחיזוק,אני שם טיפות שמן לבנדר על הדופק ומריח וזה מרומם אותי ואני רוצה למנף את זה ולקחת גם כתוסף כדי שיהיה יותר פעילות.
אני גם לוקח כדורים אבל אמרו לי שאין התנגדות.

0 אור 0

New member
לקיחה דרך הפה אינה בהכרח יעילה יותר

נהפוך הוא, דוקא לבעיות שקשורות לנפש, לרגש, למח - טיפולים בצורת הרחה או הטיפול העוצמתי של נקודת הדופק מאד אפקטיביים
בעזרה הראשונה הזו אתה יכול לנסות שמנים נוספים במקום / בנוסף ללבנדר (לדעתי כל אחד לחוד - אבל יתכן שסביון או בשומת יציעו דוקא תערובת סינרגית). למשל: תפוז, גרניום, ילנג-ילנג, יסמין, מליסה, ברגמוט, ורד ולימוניים למיניהם
לטיפול עצמו, לטעמי , דרוש יותר מאשר השמנים - להכנס לטיפול עומק שנוגע בשורשי הבעיה - אם בשיטות דיבוריות כמו פסיכולוגיה או דמיון מודרך ואם בשיטות מגע כמו רפלקסולוגיה
אני אוהבת לעבוד בשיטה שמשלבת כלים שונים יחד עם עבודה שלך שנעשית ביום יום תוך כדי שינוי אורח החיים

לירון129

New member
אני עושה גם רפלקוסלוגיה.

איזה שמן מחזק את הפעולה של הלבנדר?(אני שם על הדופק עם קצת שמן שקדים)
שמתי לב שאקפטליטוס עושה לי מתח למשל.
יש איזה שמן ארומטי שאני יכול לקנות ולעשות איתו אמבטיית קצף?

0 אור 0

New member
רפלקסולוג מקצועי אמור לעזור

תתיעץ אתו/ה גם על דברים אחרים שאפשר לעשות כדי לשפר את ההתמודדות עם המתח - זה יהיה מדויק יותר לאחר האבחון המעמיק שעברת אצלו
לגבי השמנים - ככלל הלבנדר הינו שמן סינרגי כמעט לכל השמנים האתריים. מתוך הרשימה שנתתי תבחר אחד ותראה את ההשפעה - אפשר להריח טסטרים בחנות לפני שקונים. יש שיטה שלמה של בחירת שמנים על סמך התחושה כשמריחים אותם .
לגבי אמבטיה - אפשר לשים שקית של פרחי קמומיל באמבטיה, אפשר אבמטית מלח (או שילוב ביניהם)
כדי לערב שמן עם מים צריך לערב אותו עם מלח ואופציונלי מעט שמן נושא, אחרת הוא הוא יצור בועות ולא יתערבב עם המים

לירון129

New member
היי

הכוונה בשקית קמומיל ,שקית תה זה גם הכוונה?
ולהשים כפית מלח באמבטיה וכפית שמן שקדים נגיד ואז כמה טיפות לבנדר?

0 אור 0

New member
לא תיון אלא פרחים בתוך שקית בד חיתול

אפשר לגדל בגינה ואפשר לקנות בחנויות טבע
לגבי השמן עם המלח - מערבבים את השמן האתרי עם המלח, את התערובת אפשר לערבב בתוך מעט שמן צמחי אחר , ורק כשזה מעורבב טוב שמים במי האמבט
תביא בחשבון שזה רק נגד תגובה לשמן אתרי מרוכז,
בכל מקרה האפקט של שמן אתרי באמבט לא פעם הולך לאיבוד, כי השמן מתנדף במים החמים

לירון129

New member
ומה נותן הקמומיל?

במה יעזור לי באמבט עם הקמומיל,אני שם גם לוונדר.זה יחזק אותו.

0 אור 0

New member
הקמומיל מרגיע ועושה עוד המון דברים נפלאים

כמו שאמרתי - לא שקיות תה, אלא פרחים מיובשים בתפזורת שאפשר לקנות ממש בכל מקום.
אפשר גם סתם לשים באבטיה בלי בד, אבל אז יש מין חוטים כאלה שנדבקים לגוף, ולא נעימים לכל אחד.
אפשר לעשות אותו דבר עם עלי לבנדר (שאפשר לקטוף ממלא גינות ציבוריות ופרטיות)
אני אישית לא חושבת שהם מתערבבים טוב,
אבל אם בא לך אפשר לנסות.
אפשר בזמן או לפני או אחרי שנחים באמבטית מלח/קמומיל/לבנדר לשתות כוס עם חליטת קמומיל או פסיפלורה ואז בכלל נרגעים בכיף
&nbsp

0 אור 0

New member
לא מכירה את המוצר

אם הפרחים טריים יחסית (כחצי שנה מהקטיף) ואין תוספות לשימור, אז אפשר גם בזה (כמובן שזה יקר יותר מסתם לשים חופן פרחים מיובשים באמבט)
&nbsp

לירון129

New member
איפה אני ישים את הפרחים?

היי בימים האחרונים לא הרגשתי טוב לכן לא יכלתי לצאת לקנות את הפרחים.
מחר אני אלך לחנות טבע ואקנה חופן פרחי בבונג.
השאלה איפה אני שם אותם,כשאני באמבט,כי אני לא בטוח שיתנו לי שק בחנות הטבע .
עם אני ישים בשקית אוכל קטנה ואסגור אותה ואשים באמבט(זה יצוף) זה יהיה בסדר?
שאלה שניה ,לבנדר עוזר לי לפעמים,מה ההבדל בינו לבין ליאנג ליאנג,הוא יותר חזק לחרדות?

0 אור 0

New member
אפשר גם סתם לפזר במים

או לקנות שקית בד קטנה או חיתול שבתוכו שמים את הפרחים או בבד מאיזה שרוול ישן שכבר התבלה (ככה עשינו שקיות של עלי לבנדר לארונות בנוסח של פעם, משרוואלים שהוכתמו בשמן והיו בדרך לפח) - ממש לא בשקית פלסטיק!! אלא בד אווירירי שמאפשר למים לספוג את התמצית של הפרחים.
אפשר גם לנסות להשתמש במסננות סגורות כאלו שיש לחליטות ולתבלון מרק - אבל אישית אף פעם לא ניסיתי
לגבי שמנים אתרים כתבתי לך כמה שמות ובשומת הוסיף עוד כמה
אפשר ללמוד את התכונות הספציפיות בקורסים או דרך ספרים, ויש כמובן המון חומר באינטרנט, רק שכדאי להצליב מידע, כי חלקו לא ממש מדויק ועלול להטעות מי שלא מהתחום ואין לו ידע כדי לסנן את השטויות שאנשים מסויימים מרשים לעצמם לכתוב
תעדיף מאמרים ואתרים של אנשים ידועים בתחום כמו שלוס , או ראן צמחים או החומרים של פורום שמנים וצמחי מרפא (הקישור בצד הפורום הזה) - מנהלות הפורום לדורותיהן דאגנו למחוק דברים לא נכונים שהועלו לפורום
&nbsp
&nbsp
&nbsp

0 אור 0

New member
נראה מצוין - אם זה לא מוריד צבע

תבחר את הלבנות שבחבורה, ותחזור לדווח איך היה
&nbsp

למעלה