צריכת לבנדר

לירון129

New member
היי.עשיתי את זה.

קודם כל היה לא רע,הייתי בהתקף חרדה קשה,וזה הוריד לי את החרדה לרמה קלה-בינונית.הרגיע.
יש לי כמה שאלות:
1.הבבונג הרי נכנס לתוך המים וצובע אותם,האם מלבד ההרחה שלי את הבבונג,הוא גם חודר לגוף שלי דרך המים?
2.שמתי 3 כפות בשקיק,מיליתי גיגית קטנה במים רותחים,ושמתי בה את השקיק וחכיתי עד שיהיה צבע של הבבונג בגיגית.עשיתי 3 נגלות כאלה ,והיה ריח עדין,אני רוצה ריח קצת יותר חזק.מה ההמלצה שלכם? לעשות יותר נגלות של הגיגית ,או להשים יותר כפות בבונג בשקיק?כמובן שאחרי זה גם שמתי את השקיק בלי שום קשר באמבט.
3.מה האינטרקציה של בבונג עם לבנדר?

0 אור 0

New member
רק טוב

הקמומיל הוא צמח מרפא שעושה רק טוב לגוף - גם לנפש בהרגעת המתח, גם לעור (את הפטנט של אמבטיה עם פרחי קמומיל הכרתי לראשונה לטיפול בגירויי עור אצל תינוקות) ולעוד מערכות בגוף - כמו למשל טיפול בדלקות עיניים על ידי תמצית קמומיל, או הרגעת מערכת העיכול והרגעה כללית על ידי שתית חליטת קמומיל
אין התנגשות בין לבנדר לקמומיל - אני סתם מרגישה שריח הלבנדר החזק מאפיל על הריח העדין של הקמומיל,
אתה יכול לנסות לשים באותה שקית גם עלי לבנדר ולראות איך זה מרגיש.
הייתי מציעה לך להשתמש בתערובת שמנים של לבנדר וקמומיל,, אילולא העובדה שבקבוקון קטנטן של שמן קמומיל רפואי עולה 100 ש"ח...
&nbsp

לירון129

New member
שאלות

הבקובוקון יותר יעיל מאשר להשים פרחים? כי 100 שקל זה באמת יקר.
האם ניתן לחזק את ריח הבבונג על ידי עשיית חליטה יותר מסיבית של בבונג?האם זה בטוח?(באמבט)
2.מה עליי לעשות כשאני מרגיש אי נוחות בבטן ,איך אוכל לשפר את ספיגת האוכל? האם שחליטות תה לצערי לא עוזרות לי ,כמו בבונג שומר וכו'.
יש משהו אחר?

0 אור 0

New member
תשובות

1. אין שום צורך בשמן האתרי - הפרחים המיובשים בחליטה בהחלט מספיקים ועשים את העבודה (אגב, גם ריחו של השמן אתרי עדין)
אין שום חשש לשים יותר פרחים באמבט - אין שום סיכון.
אבל ההמלצה שלי היא להתרגל לארומה העדינה ולהנות ממנה
2. אם יש בעיות עיכול אז צריך לטפל בהן לא רק על ידי שתית חליטת קמומיל, אלא להבין מה הבעיה ולפל בשורשיה: למשל על ידי התאמת התזונה, למשל על ידי רפלקסולוגיה, למשל על ידי התאמת צמחי מרפא מדויקים לבעיה - לכל סוג בעיה של מערכת העיכול יש רשימה שלמה של צמחי מפרא מתאימים - מה שלומדים כמטפלים בצמחי מרפא, זה איך לאבחן , לקבוע אסטרטגיה טיפולית ובהתאם לה להכין את השילוב המדויק

Besomet

New member
ההשפעה של תמציות ארומטיות עוצמתית הרבה יותר

מאשר השפעת השימוש בצמח השלם, בכל הנוגע למערכת העצבים.
התמציות הארומטיות מאוד מרוכזות. טיפה אחת של תמצית ארומטית מייצגת כמה עשרות או אפילו כמה מאות גרם של צמח.
&nbsp
בגלל שהתמציות הנ"ל כה מרוכזות, יש להשתמש בהן בזהירות ובמקצועיות.

לירון129

New member
אני מתחיל להתייעץ עכשיו עם ארומתפרסטית מקצועית

אבל עד אז,אני חושב שעשיתי טעות,הייתי משתמש באיזה 40 טיפות ליום לבנדר,והגעתי למצב שזה כבר לא עוזר לי.
כמה טיפות מומלץ מקסימום ביום?אני מזכיר שהגעתי למינון כזה בגלל שאני סובל מהפרעת חרדה לא פשוטה.

Besomet

New member
זה לא מקצועי לתת אבחונים וטיפולים באינטרנט

אני לא יודע שום דבר על המצב הרפואי שלך, מתי התחילה החרדה, מה אופני הביטוי שלה וכו'.
&nbsp
אתה מוזמן לפנות אלי בטלפון ואשתדל לעזור כמיטב יכולתי.
&nbsp
לירון

לירון129

New member
ריח של הקמומיל חלש

שלום.עשיתי חליטה חזקה יותר ,והוספתי מעט קצף אמבט ,והריח של הקמומיל לא הורגש בכלל.

Besomet

New member
אני מניח שלקצף האמבט יש ריח שמיסך את ריח

הקמומיל.
&nbsp
החדשות הטובות הן, שהחומרים הארומטיים שבקמומיל משפיעים על מערכת העצבים גם אם אינך מריח אותם כלל.
&nbsp
מדענים גילו שגם אם חוסמים את יכולת ההרחה, החומרים הארומטיים עדיין משפיעים על מערכת העצבים ויכולים לעורר או לדכא את פעילותה.

לירון129

New member
מגנזיום וקמומיל

אני רוצה לצרוך את התוסף הזה :
http://www.supherb.co.il/?CategoryID=175&ArticleID=536
הבעיה היא שקראתי שהוא משלשל,וגם ככה יש לי קצת בעיות במערכת העיכול כמו כאבי בטן,בחילות וקצת טחורים.
כדי?ואם כן יש דרך רפואית למנוע את השלשולים?

Besomet

New member
יש חדירה של החומרים הארומטיים דרך העור

אך ההשפעה המשמעותית יותר (במקרה של מערכת העצבים) היא שאיפת החומרים הארומטיים, שמי האמבט החמים מנדפים מהצמח.
&nbsp
כדי לקבל השפעה משמעותית יותר, תשתמש בכמות גדולה יותר של קמומיל בתוך השקיק.
&nbsp
כאשר משתמשים במספר צמחים מרגיעים, כמו למשל לבנדר וקמומיל, מתקבל אפקט סינרגטי (השלם גדול מסכום חלקיו) של הרגעה. כלומר, שימוש בלבנדר ובקמומיל יפחית את החרדה ביעילות רבה יותר, מאשר שימוש באחד מהצמחים בלבד.

Besomet

New member
הכי טוב

זה לרכוש בחנות לכלי בית/מוצרי בישול/חנות טבע שקיק תבלינים:
&nbsp
http://www.kleibait.com/?page=product&id=2430
&nbsp
http://market.marmelada.co.il/products/12040
&nbsp
&nbsp
החומרים הארומטיים בלבדר הם בעלי טווח פעילות רחב: הם מרגיעים את הנפש, מחטאים, מזרזים התחדשות תאי עור, מקררים ומייבשים (ולכן מתאימים במיוחד לטיפול בכוויות), אנטי דלקתיים ועוד.
&nbsp
ילאנג ילאנג הוא בעל טווח פעילות צר יותר, אך בעל השפעה מדכאת חזקה יותר על מערכת העצבים. שימוש לא נכון בילאנג ילאנג יכול לגרום לכאבי ראש, דפיקות לב, בחילות וסחרחורות ובמקרים קיצוניים לעילפון.
&nbsp
משום כך, משתמשים בתמצית הארומטית של ילאנג ילאנג בריכוז נמוך בשילוב עם תמציות ארומטיות אחרות.
&nbsp

Besomet

New member
השפעה על מערכת העצבים באמצעות ארומתרפיה

ההשפעה המהירה, הישירה והעוצמתית ביותר על מערכת העצבים בשימוש בתמציות הארומטיות היא באמצעות הרחה.
&nbsp
בנוסף למריחה בנקודות הדופק, ניתן למרוח את תמצית הלבנדר על החזה באיזור הלב, וכן גם על הנחיריים.
&nbsp
ישנן תמציות ארומטיות רבות שניחנות בהשפעה אנטי חרדתית ואנטי דכאונית. שתי הקבוצות העיקריות הן תמציות ארומטיות המופקות מפרחים ותמציות המופקות מהדרים. יחד עם זאת, ישנן תמציות המופקות מתבלינים, שרפים, שורשים ועשבים בעלות השפעה מרגיעה על מערכת העצבים.
&nbsp
ארומתרפיסט מקצועי יוכל להתאים עבורך את השילוב המדוייק עבורך בעלות כספית נמוכה מרכישת בקבוקונים שלמים של כל תמצית ותמצית.

למעלה