צריכה תשובה...........

נראה לי שהדביקו אותך קצת

בניסיוניות כפייתיים למיין ולחדד הגדרות
, ואני רק אומרת שאין בהן כל טעם. אני בכוונה 'מבלגנת לך' את זה כי החיים היום בחברה הפוסט מודרנית הם מאוד מבולגנים. את שני הסעיפים שהפרדת ביניהם אפשר לאתגר בקלות יתרה, שהרי אתה חיית עם אישה בסופו של יום 22 שנה מבלי לעבור את הטקס, אבל בסופו של דבר מימשת איתה חי משפחה במלוא המובן <וכמוך אני מכירה לא מעט זוגות>. ואילו מיליון זוגות אחרים מגיעים לחתונה ומתפרקים ממיליון בחצי סיבות עוד לפני שמספיקים להגיע לותק ולילדים ולחיים נעימים וסבירים. ויש עוד כמות דומה של אלה שהתחתנו וסובלים בשקט או ברעש כי מיהרו לשים את הפלומבה בלי לבדוק בכלל את ההתאמה ובלי לבנות חברות אמיתית כי ההעיקר לסגור עסקה. ויש גם את אלה שהתחילו כסטוץ עם בחור שלא ראה את עצמו מתחייב בחיים, שבמרוצת הזמן הפכו לחברים, שבמרוצת הזמן הפכו לנישואים <כי הוא בינתיים התבגר והבשיל ונקשר בעבותות> והיום חובקים 4 ילדים מהממים ומוכשרים בטירוף <למרות שהוא לא היה מוכן לשמוע בזמנו אפילו לא על אחד, והיום מסתובב גאה כטווס ולא מבין איך פעם הרגיש ככה>. לאמור, שבני אדם הם לא הצהרות מהלכות <לא רק>, ושהרבה מן הנאמר בלאו הכי כדאי לקחת <תמיד> בערבון מוגבל. מה שקובע הם לעולם החיבור, הקשר עצמו. ואיכות הקשר קודמת להתחייבויות. היא שבסופו של יום תייצר או תפרק אחת.
הבחור שנפרד ממנה אחרי 7 שנים נפרד לא כי הוא לא בנוי לחתונה, אלא כי הוא לא ראה את עצמו מתחתן איתה. אותו דבר יכול לקרות עם שאר הבחורים הרציניים, אם לפני האישיות שלה היא תשים את הרצון שלה להתחתן <באופן כללי> ואת העצבים המרוטים על כך שזה לא קורה
.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בואי מבדוק רגע מי הבין את מי ומי לא הבין

את מה שכתבת הבנתי היטב ואין לי ויכוח איתו. בואי אני אראה לך שהבנתי אותך (בגדול, לא צריך להיכנס לכל פרט):

מה שאת טוענת הוא שלא כדאי להחליט מראש מה יהיה, ולא כדאי לרוץ לחתונה מהר לפני שמכירים את האדם, אחרת זה עלול להיגמר בדמעות. את ממליצה לזרום עם הקשר. נכון שהבנתי אותך?

אבל לצערי את לא ממש ניסית להבין את מה שאני כתבתי. את לא קראת את מה שאני כתבתי, אלא את מה שאת חושבת שכתבתי.

האם את מסוגלת לנסח בקצרה את הטיעון שלי (מבלי להסכים לו?

לנוחות הקריאה, הנה הוא כאן: "אבל מה אם הבחור, כמו רבים וטובים, בכלל לא רוצה להתחתן? מה אם הוא מתכנן לבלות, לצאת, ואחר כך כשימאס לו, מישהי אחרת? או שהוא בכלל רוצה קריירה ולא ילדים? או שהוא יסע להודו לשנתיים? מה - אין כאלה שרוצים קשר, אבל לא מחויבות? לא זכותה לברר מראש?"

I C E M A N 7

New member
בדקתי, ואתה הלא מבין.

הבירור מראש שלה עלול להוות בירור מראש שלו שהיא כבר החליטה שהוא המיועד. והבירור מראש הזה, כשהם כולה שלושה חודשים ביחד, עלול להוביל לבירור מראש שלו שהוא סטטיסט באג'נדה. מה שבתכלס נכון, שכן היא אפילו לא שואלת את עצמה האם הוא בכלל מתאים לתפקיד.

כך שזה לא עניין של זכויות.
זה עניין של כדאיות מימושן.

מריוס זכריה

Member
מנהל
היא גם עלולה להיות רוצחת סדרתית

השאלה היא האם יש אפילו רמז לזה בדבריה?
אני לא מצאתי.
אני חושב שאצל כמה אנשים כאן יורה האוטומט, שכשבחורה מזכירה את המילה "חתונה", מיד רואים בחורה היסטרית לחוצת חתונה שלא רואה את הגבר ממטר. אני לא אומר שאין כאלה (במקרה הייתה אתמול אחת כזאת ב"דייט בחשיכה"), אבל אין שום סימון של ממש שהיא כזאת.

יש לה סיבה טובה לדאוג: לאחרונה היא נחלה אכזבה גדולה מהסיבה הזאת בדיוק. היא לא דורשת ממנו להתחתן עכשיו. היא לא רוצה, כמו שכמה כתבו כאן, לבדוק אולומות וקייטרינג. היא בסך הכל רוצה לבדוק אם יש לו כוונת רציניות. ג-ו-ו-ע-ל-ד!!!

nowonder

New member
העניין הוא,

שאי אפשר לבדוק כוונות בשיחה. פשוט אי אפשר.
זה מקרה קלאסי של ניסוי בפיסיקה, שבו עצם הניסיון למדוד את אורך הגל משבש את אורכו האמיתי.

הבעיה שלה אינה תלויה בו. זה בכלל לא משנה אם הוא רוצה קשר או לא. הבעיה שלה שהיא כבר לא סומכת על עצמה. לא סומכת על היכולת שלה להבין בן זוג, לא סומכת על היכולת שלה לבנות קשר שיוביל לזוגיות ארוכת שנים. ההתמוטטות של הקשר הקודם גרמה לה לאבד את הבטחון ביכולת שלה לבנות מערכת יחסים. ובגלל שהיא לא סומכת על עצמה, היא מחפשת איזה פתרון קסם שיתן לה וודאות איפה שאין כזו.
ובגלל שהבעיה אינה בו או בקשר, גם הפתרון אינו תלוי בו. שיחה איתו לא תעזור לה לסמוך על עצמה מחדש.
הפתרון היחיד היא לעשות מה שעושים כשילד נופל מהאופניים. לעבוד קשה על לשכנע אותו לעלות על האופניים שוב. כי אז הוא יגלה שלמרות שהוא נפל, ועכשיו נורא כואב, זה לא אומר שהוא לא יודע איך לרכב ואיך להגיע מנקודה א' לנקודה ב'.
לעלות על האופניים זה אומר, להשקיע את עצמה בקשר הזה, ולהרגיש את מה שמרגישים כשאוהבים מישהו.
האם הזיונים טובים.
האם הוא גורם לה לאהוב את עצמה קצת יותר.
האם הוא מעניין אותה, מצחיק אותה, משמח אותה.
האם היא ישנה עמוק יותר כשהיא שומעת את הנשימות שלו לידה.
האם היא רוצה לעשות דברים דבילים, רק כדי לשמח אותו.
האם היא מוכנה להחשף ולהשען עליו, גם במחיר שאולי זה יכאב שוב בעתיד.

כשהיא תדע את התשובות האלו לעצמה, היא כבר לא תצטרך שיחת הצהרת כוונות. הכוונה כבר תהיה שם. מול עיניה. לפחות בנקודת הזמן הזו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש בעיה בתשובה שלך

היא יותר מדי מעמיקה ורצינית. לא מתאים לנו פה.
אבל האמת היא ש[לעניות דעתי] את צודקת.

אגב, זה לא אומר שאסור לה לשאול אותו. אבל נכון שהתשובה שלו, בהנחה שהוא יגיד "כן, אני רציני", היא רק פרט קטן בתמונה גדולה. זה לא מבטיח כלום. אני מסכים. אבל נראה לי שזוגות נוצרו בין השאר כדי שיוכלו לדבר על דברים, לא?

אני חושבת שאתה

קצת מבלבל בין שוק יד ראשונה לשוק יד שניה
. בשוק יד שניה האנשים כבר מימשו, וחוו ועברו ואכלו מכל המטעמים שיש לזוגיות וחיי משפחה להציע, ומבינים היטב שאנשים הם בשוק הבשר סחורות וסוגי הקשרים הם שירותים. ואז אפשר לשים בלי חשש והרבה כאב לב את הקלפים על השולחן על הפעם הראשונה, להצהיר על סוג הקשר שמחפשים ועל סוג הסחורה שמעדיפים, וכמו ילדים גדולים להחליט מתאים לא מתאים. בשוק יד ראשונה הכל הרבה יותר דרמטי, יותר מאשר פרגמטי. שם הגברים הם הרבה יותר דני דינים ונשים הן יותר מכשפות המתעופפות על מטאטא בחיפוש אחר בית. החיזור ל'חתונה' הוא מורכב ומפרך לשני הצדדים. לראיה, היא ניסתה לצוד 7 שנים את הקודם ולא הצליחה. הדבר היחיד שהיה לה להגיד על הקשר הארוך הזה שהוא נגמר כי הבחור לא יכל להתחייב לחתונה. עכשיו, חמישה (!) חודשים אחרי פרידה, ושלושה חודשים לקשר טרי <שבכלל מריח כמו ריבאונד שהיא כמעט ואדישה אליו ברמה הרגשית> היא תוהה למה הוא לא מתקדם לגור איתה, ואם הוא בן 30 אז מתי יהיה סביר להזרים אותו ללכת לקנות טבעת. אז אולי אין כאן בחורה היסטרית אבל יש בהחלט בחורה שחייבת לצרכים הנפשיים שלה 'לסגור כבר את העסקה המזורגגת'
. והחלק העצוב הוא לא רק שהיא כנראה לא רואה את הגבר שמולה ממטר, אלא גם ובעיקר את עצמה <אגב, אנשים שלא מאכילים את עצמם סרטים ומגננות בהחלט יודעים להאריך מד מולם מועמד רציני או שטותניק מעביר את הזמן. בכלל לא צריך את ההצהרות שלו - מספיק לנתח את המעשים>.
אם עוד לא התקררה גופת הזוגיות הרצינית מגיל 20, והיא כבר דוהרת כמו חשמלית אל היעד הבא - האם זה לא מספיק סימן?

I C E M A N 7

New member

<אייקון של מרוצה ממך בפוסט הזה>
<אייקון של למדה משהו בפורום הזה>

קארניו

New member
האם אחרי 3 חודשים היא לא "זכאית"

לדעת מה מידת הרצינות של היחסים ביניהם גם מבלי להפוך אותו למיועד שלה?
היא כתבה שהוא גר בדירה משלו ומוזר לה שהוא לא מציע שיעברו למגורים משותפים
ולכן זה בהחלט לגיטימי שהיא תשאל את עצמה "יחסינו לאן" .

I C E M A N 7

New member
האם אחרי 3 חודשים הוא לא "זכאי"

לדעת האם היא גולד דיגרית או פריג'דית בפוטנציה?
אז בהחלט לגיטימי לדרוש מבת זוג של 3 חודשים לחתום על הסכם ממון ועל הצהרת כוונות מיניות לאחר לידה.

קארניו

New member
בהחלט

מוסרית, זה תמיד אמור להיות ל 2 הכיוונים . היא תבהיר לו את עניין הנצחיות שבקשר כולל
טקס החתונה ושמלת הכלה והוא מצידו ידגיש את בעלותו הבלעדית על הדירה ואת מניין הזיונים
לאורך השנים ויעגן זאת בהסכם שיחתם על ידי שניהם.

קארניו

New member
נותרה רק סוגייה קטנה לדיון ביניהם

הגבר רב האון והחשק בשנות ה-30 לחייו שוכח שזקפתו לא תישאר לעד והוא עלול להגיע
למצב שלא יתאפשר לו לקחת כדורי ויאגרה בגלל בעיות לב ולחץ דם ומחלות אחרות ואז היא תחנק עם
האימפוטנציה שלו . לכן, מן הסתם צריך להוסיף סעיף בנידון בהסכם .

lital10000

New member
כולה שלושה חודשים,

כבר לגור ביחד?

אני אדם שדי אוהב את החופש שלו. ולמרות שאנחנו גרים ביחד, בהחלט לא דחפתי לזה ולא רואה סיבה ללחוץ בעניין.

ושלושה חודשים זה בכלל לא הרבה...

קארניו

New member
לא, עדיף שתחכה 7 שנים נוספות ליעקב שיעשה לה

טובה ויסכים סופסוף לשים לה שייבה על האצבע.
נו באמת, אחרי 3 חודשים היא רוצה לדעת לאן זה הולך ועקרונית היא צודקת כי זה זמן
בהחלט סביר עבורה ( והיא זו שקובעת ולא אף אחד אחר) במיוחד לאור העובדה
שלא רק שאינו מעוניין
במגורים משותפים אלא גם נמנע להזמין אותה אליו ..... וזה אומר דרשני וחשדני ולכן אל תנסו
להרדים אותה באמירה מטופשת שזה מוקדם ובסיפור שהוא גם חווה פרידה וכל הבולשיט שדחפו לה כאן
איך היא אמורה להתנהג בסיבוב הראשון לעומת הסיבוב השני וכמה שיקולים היא צריכה לשקול
לפני שתעמוד מתחת החופה רק שכל יפי הנפש שזימברו לה במוח ומחאו כפיים לעצמם ולזולתם
שכחו שהם מזמן עברו את גילה ואת כל הטעויות האפשריות עושים דווקא בסיבוב הראשון
ורק אז לומדים ומחכימים ומגיעים למודי נסיון לסיבוב השני . והכי מרגיז בסיפור העגום שלה
שאף אחד לא טרח להגיד לבחורה
האומללה כולל חבריה והוריה שאסור לבזבז 7 שנים !!! על חברות כי שום תוחלת לא תצא מזה.

אייבורי

New member
זה קומון סנס

לגיטימי לגמרי לרצות קשר רציני שיוביל לחתונה
רק מה הבעיה
חתונה, זוגיות זה לא עיסקה סיבובית בשוק
אלא חגיגת רגשות, התאמה איכפתיות או כמו שדודתי האהובה אומרת
זה מענה לצורך ריגשי

ורגשות לא עובדים לפי תוכנית האב של הציפיות

למעלה