צריכה קצת תמיכה?

צריכה קצת תמיכה?

ב"ה בשעה טובה ומצלחת קניתי את הגיטרה הראשונה בחיי. התחלתי לנגן בכיף,הכלי היה מכוון, ואז, ואז בטעות הזזתי את הכיוונים [זאת גיטרה קלאסית] וכמובן ששכחתי לשאול איך מכוונים. ואין לי מושג איך מכוונים עכשיו, מישהו יכול להסביר לי איך בדיוק עושים את זה בצורה יעילה? ניסיתי ונראה לי הסתבכתי לגמרי. צריך לסובב עד הסוף או עד החצי? או להתחיל לחפש מישהו שיודע שיכוון? תודה לעונים!

תקני טיונר (tuner),

ב-80 ש"ח בערך, אולי קצת יותר, ואז יוכלו כבר להדריך אותך
.

NA110

New member
פתרון יותר זול

חפשי טיונר באינטרנט או פשוט את הצליל לה תכווני שהמיתר הראשון (גבוה) על סריג 5 יהיה הצליל הזה מיתר שני סריג 5 = מיתר ראשון פתוח מיתר שלישי סריג 4= מיתר שני פתוח מיתר רביעי סריג 5 = מיתר שלישי פתוח מיתר חמישי סריג 5 = מיתר רביעי פתוח מיתר שישי סריג 5 = מיתר חמישי פתוח יש גם שיטה עם הרמוניקס אבל אין לי כוח להסביר סלאמת

thewierdo

New member
איך מכוונים גיטרה.

לכל מיתר יש צליל מאוד מדוייק שצרי להיות בו..... לכן נגנים רבים משתמשים בטיונרים בשלל צורות. טיונר זה מכשיר (אני נותן את ההסבר המקוצר כי לאף אחד אין כח להתחיל לדבר על אורך גל ותדרים) שבודק איזה צליל מתנגן ואיזה צליל שומעים. ואיתו אפשר לכוון גיטרה. יש הרבה תוכנות טיונרים למחשב אבל זה רק בהנחה שיש לך מיקרופון לכוון ביחד איתו. אחת מהם זה APtuner חפשי בגוגל מבטיח שתמצאי. בהנחה שמצאת אחד ואכן יש לך מיקרופון ככה מכוונים עם טיונר: ברגע שתפרטי על מיתר כדי להפיק צליל למיקרופון הטיונר ינתח את הצליל ויגיד לך איזה צליל זה. C=דו D=רה E=מי F=פה G=סול A=לה B=סי הגיטרה אמורה להיות מכוונת ככה. מיתר הכי עבה הכי עליון E מיתר שני מלמעלה A מיתר שלישי מלמעלה D מיתר שלישי מלמטה ולרוב מיתר ניילון G מיתר שני מלמטה B המיתר הכי תחתון והכי דק E לא התבלבלתי יש פעמיים E. כווני את החור של הגיטרה למיקרופון ונגני את המיתר הראשון פתוח. הטיונר יגיד לך איזה צליל זה אם נגיד הצליל הוא F ואת צריכה E אז את צריכה לרדת(כי פה יותר גבוה מ-מי וF זה אות שבאה אחרי E) בנוגע לסימנים דיאז ובמול. #=דיאז b=במול. שני הסימנים האלו יבוא אחרי שמות צלילים מסויימים והם משפיעים על הגובה. הבמול מסמל שהתו הזה נמוך בחצי טון מהתו המקורי. הדיאז מסמל שהתו הזה גבוה בחצי טון מהתו המקורי. Ab נמוך בחצי טון מ A ולכן אם את מכוונת את צריכה לעלות חצי טון כדי למצוא את A. A# גבוה בחצי טון מA ולכן צריך לרדת בצליל כדי למצוא אותו. לגבי סיבוב המפתחות, פשוט תקשיבי ותמצאי מתי הצליל עולה או יורד. בהצלחה!

מעין6

New member
היי

http://www.playguitar.co.il/tuner.aspx הנה אתר בנותן את הכיוון המדוייק

למעלה