צריכה עצה

צריכה עצה

היום הודיע לי ה"פרוד" שדודתו נפטרה. היא היתה אשה ערירית וכך יצא שבעצם גידלה את כל הילדים במשפחה היחס אליה היה כאל סבתא (ביקורים תכופים בחגים, שבתות וכו'..). מיותר לציין שאני רוצה להגיע ללוויה, רוצה לכבד אותה, את חמותי ואת משפחת הפרוד שאני מאד אוהבת. אבל!! (ברור שיש אבל.....) שאלתי אותו אם הוא יגיע ללוויה עם בת זוגו (זו שבעצם בגד איתה בי במשך 3 שנים..) אמר שהוא עדיין לא יודע. מעולם לא ראיתיה, לא ממש מעוניינת לראות אותה, לא כל כך יודעת איך לנהוג אם אראה אותה. הסיפור עדיין די טרי (חצי שנה מאז הפרידה) אז...... מה הייתם עושים? מוותרים על הלוויה והולכים רק לשבעה, או הולכים יהיה מה שיהיה? מבקשת עצה חכמה.....

השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך

מה חשוב לך יותר להיות בלוויה, או להגיע לשבעה??? אם חשוב לך מבחינת הפרידה מהסבתא ז"ל, ומשפחת הפרוד להיות בלוויה, אז את צריכה להיות שם, למרות שאולי גם בת זוגו תהיה. הרי אם לא מחר אז בעוד שבוע ,חודש חודשיים תהיה סיטואציה שתצטרכי לפגוש בה, אפילו במקרה, ואז מה?? זה משהו שאת צריכה להתמודד איתו, עם כל הקושי, עם כל הכאב ואולי אפילו הכעס, כדי שתוכלי להמשיך הלאה. לכי למקום בו את רוצה להיות, כדי שבעתיד לא תצטערי שלא כיבדת את הצד שלו ולא עשית את מה שהלב ביקש

a n a t i 3 3

New member
כולנו יכולים לענות לך...

אבל התשובה במקרה הזה צריכה לבוא רק ממך! אני יכולה לרשום לך "תתעלמי" אבל את זה לא תוכלי לעשות! נסי לחשוב בצורה הגיונית/שיכלית (יודעת שזה קשה!!!) אותה בחורה לא אשמה, היא לא היתה מחוייבת לך, איתה לא התחתנת.. הפרוד שלך הוא זה שבגד באמון שלך/שלכם, הוא זה שכל הכעס והפגיעה צריכים להיות מופנים אליו! להיות לצידה/לראות אותה... זה להשלים עם מצב שאיתו תהיי חייבת להשלים במוקדם או במאוחר - רק את יודעת אם עכשיו זה הזמן. בהצלחה

sol36

New member
אין ממש

עצה חכמה. אני אישית כן הייתי הולכת. מרימה את הראש גבוה למעלה, והולכת. אם וכאשר גם "היא" תהיה ואם וכאשר העיניים יפגשו , לא הייתי מורידה אותן אלא נותנת לה להוריד. אולי זה נשמע כמשחק כבוד, אבל זה בעצם מה שזה..... אם משפחתו חשובה לך באמת, שימי פס ולכי. בהצלחה

יערית

New member
מהבטן עונה לך

הולכת ויהי מה כי.... המטרה היא כפי שכתבת בהודעה שלך,לכבד אותה במותה,את משפחתו ועם כל השאר תצטרכי להתמודד אחרי,להתמודד אחרי עם הכאב,הצביטות, הקינאה הכעס וכו',אבל כל זה אחרי... ככה אני הייתי נוהגת.

מזל חי

New member
יתכן שהיא לא

לפעמים אנחנו רוצים לשמוע בדיוק את מה שאנחנו כבר השמענו לעצמנו היא תלך כי זה חשוב לה היא תכבד כי היא מרגישה צורך לכבד והשאר זה לא ממש חשוב הטפל יהיה מסביב והיא תתעסק ב-עיקר

קליל 1

New member
התשובה לדעתי נמצאת אצלך..

איך תרגישי אם יחליט להגיע עם בת זוגתו? האם תוכלי להתנתק מהרגשות,מהתחושות,ולהתרכז באבלך על מותה של הדודה הזו? דבר נוסף שיכול להקל עליך..האם יש לך אנשי קשר מהמשפחה שלו שאת שומרת על קשר איתם..שיכלו ללות אותך ולהיות איתך בזמן הלויה? אם את יכולה לענות לעצמך בכנות שכן..אז תלכי..

השאלה

אם ללכת ללויה או לא אינה השאלה החשובה, התשובה כמובן ללכת. השאלה החשובה היא למה שאלת אותו אם בת זוגו מגיעה או לא, לגביה אין לי וכנראה בינתיים גם לך תשובה .

יערית

New member
ובכל זאת

חושבת שבימינו זה בטח לא התעודה והטבעת מעידים על שייכות לכן יותר נצמדת לזוגתו כפי שצויין שם:).

יערית

New member
כשאתה מצמיד לינק

תשתדל לקרוא אותו היטב עד כדי הקאה:) כתוב שם-זוגתו על אף שאפשרי גם בת זוגו,שנשאל את כבוד המקובלים מה מקובל יותר? אין מה לבקש סליחה,רק תודה שלמדתי שאפשר להשתמש גם במושג שאתה כתבת. קח

כמאמר הערסלייט, רואים לך

תפסיקי להתפתל כתולעת, תיקנת אותי במה שלא היה צריך לתקן. הכי פשוט להתנצל. לא רוצה, תמשיכי לעשות גלים, אני אעזור בשמחה.

למעלה