צריכה עצה...

כרמיתK

New member
צריכה עצה...

אתחיל מהסוף... הבן שלי בן שנתיים וחצי, מעולם לא ישן אצל חמותי (היא גרושה) ומבחינתי זה גם לא יקרה בשנים הקרובות.
(אצל חמי וההורים שלי כן ישן כשהיה צורך - חתונות, לידה של הקטנה וכיו"ב).
בנוסף, פעם בשבוע חמי לוקח אותו מהגן ומבלה איתו אחה"צ.
לה אני כמעט לא מאפשרת להיות לבד איתו. מקסימום לרדת לגינה או ללכת לג'ימבורי ליד הבית (וגם זה מאוד קשה לי ואני ממש מנסה בשביל בעלי).

ועכשיו לסיבות...
מרגע שנולד האינטואיציה אמרה לי לא לסמוך עליה, היא מאלה שתמיד שוכחים גז דולק, אין לה רישיון כי הייתה עושה המון עבירות, חושבת שאפשר לתת לו עוגה עם אגוזים, סוכריות גומי, בשר דג נע, ביצה לא מבושלת וכו.
חמי מספר שהוא זה שהיה קם לילדים בלילה, היא בכלל לא הייתה מתעוררת, ובכלל בעלי ואחיו גדלו אצל הסבתות או שהסבתות היו אצלהם כל הזמן.
אם היא מקבלת שיחת טלפון חשובה כל העולם שמסביב נעלם וגם כשהיא באה לבקר (היא מגיעה פעם בשבוע, פשרה עם בעלי) אם אנחנו מדברות על משהו שמעניין אותה היא שוכחת מהבן שלי ורק אני מתייחסת אליו.
כשהיה בן קצת פחות משנה הסכמתי לנסות ולהשאיר אותה איתו יום אחד בחופש (אני עבדתי). חזרתי לבית אפוף עשן (שרפה את המיקרוגל), הילד שיחק בכבלים של המחשב, היא גלשה באינטרנט, הוא לא אכל כל היום כמעט כלום וישן בקושי חצי שעה כל היום. מאז איבדתי לחלוטין את מעט האמון.

לא משנה מה, לישון אצלה לא אתן. אני גם לא חושבת שהוא בגיל שזה כיף לישון אצל סבים ואם אין צורך, הוא ישן רק בבית אבל בכל מקרה זה לא יקרה.
הבעיה היא שהיא מאוד נעלבת ומ ש ג ע ת את בעלי וגם אותי. בעלי חושב שהוא יכול לישון אצלה אבל לא יילך נגדי (אבל גם לא שמח על הסיטואציה).

אולי חשוב גם לציין שהילד לא מת עליה.. היא האחרונה בעדיפויות הסבים שלו.
היא לא יודעת איך לשחק איתו ואין לה גישה לילדים בכלל (למרות שמנסה). מבחינתה כדי שיתייחס אליה היא גם הושיבה אותו עליה מול החדשות ביום הזיכרון (כמובן שמיד קראתי לו לזוז מהמסך).
היא תמיד רודפת אחריו שייתן לה נשיקה והוא אף פעם לא מסכים, תמיד מפריעה לו באמצע משחק וכו'.
היא לא מסוגלת להחליף לו חיתול עם קקי ובכלל להתמודד עם בעיות משמעת (לא שיש הרבה) ותציע לו עוגה כדי לפתור את המצב..

השאלה היא איך משפרים את המצב? היא משגעתתת את בעלי ומאוד קשה לו עם כל הסיטואציה. כואב לי עליו אבל שום דבר לא ישנה כשמבחינתי מדובר בביטחון של הילד.
איך מפסיקים את הניג'וס שלה (היא חושבת שזמן לבד איתה יגרום לו לאהוב אותה.. עם אחותה אף פעם לא היה לבד והוא ממש מת עליה! ובכלל מאוד חברותי). ואיך אני משנה את המצב עם בעלי שאומנם לא יילך נגדי (מן הסתם) אבל גם לא שמח על המצב.

תודה!

אל תתפשרי על לינה אצלה

אבל אולי תגדילי קצת את מיכסת המפגשים איתה כמו הביקורים שלה אצלכם או ביקורים שלכם אצלה. אם לך אין כח אז שבעלך יקח אליה את הילדים פעם בשבוע אחר הצהריים או ביום שישי לשעה-שעתיים. נראה שזה זמן סביר שהיא מסוגלת להתגייס להיות עם הנכד. מעבר לזה כנראה לא ביכולות שלה ותצטרכי להמשיך "לסנן" למרות אי הנעימות.
אפשר אפילו להסביר לה שרואים שהיא נפלאה עם הנכד לשעה שעתיים אבל ילד בן שנתיים הוא מעמסה כבדה מידי ללילה או ליום שלם עבורה.

כרמיתK

New member
פעמיים בשבוע

תודה :)

היא מגיעה אליי אחה"צ פעם בשבוע לשעתיים בערך וכל שישי בערב כמעט אנחנו אצלה...
בעלי הלך לבד עם הגדול בשישי כמה חודשים אבל היא נעלבה שאני לא באה והתינוקת גדלה אז עכשיו אני מצטרפת (למרות שלדעתי עדיף לה שלא אהיה, אז הוא יתייחס אליה יותר..).

אולי זה לא יפה ש/אני אומרת את זה.. אבל אני חושבת שהיא יודעת שיותר משעתיים זה מעמסה בשבילה וגם כשהייתה איתו יום שלם הייתה ממש מותשת מזה..
התחושה שלי היא שהיא רוצה את כל הדברים האלו (שיישן אצלה ולעשות איתו דברים לבד) רק כדי שתוכל אח"כ לספר על זה לכל העולם ולא כי היא באמת רוצה זמן איתו...

אל תתפשרי

שבי לשיחה עם בעלך, תסבירי לו שבעיניך זו פשוט סכנה לתת לבן שלכם להיות אצלה. תני לו דוגמאות ברורות וקונקרטיות. הוא לא ירצה לסכן את בנו.
תציעי לו שתגידו לחמותך בגלוי למה אתם לא מסכימים.
עדיף שתעלב מאד בשיחה כזו, מאשר העלבויות קטנות ומנג'סות...

פרצלה

New member
אם כל התאורים שלך נכונים ולא בגדר סיפור מוגזם

אז לא רק שלא הייתי משאירה אצלה ילד,בתור בעלך הייתי מאוד מודאגת שהיא חיה לבד ולא עם שמירה צמודה של מטפל
אחרי הכל,היא שורפת מוצרי חשמל,שוכחת גז דלוק,נותנת לילד צעיר לשחק בחוטי חשמל ולמעשה לא גידלה אפילו את ילדיה שלה(אולי משהו כנראה לקוי בשכלה)
אישה מבוגרת שלא מסוגלת לעשות פעולה פשוטה של החלפת טיטול

מאוד מטריד שהיא לבד

כרמיתK

New member
הסבר

היא לא חיה לבד, היא חיה עם בן זוג (גם טיפוס אבל טוב עם ילדים לפחות).
מתישהו מזכירים לה או שהיא נזכרת לכבות את הגז :) אצלה יש חשמלי.. ;)

כן כל הבית היה אפוף עשן מהמיקרו והמיקרו עצמו מפוייח (שכחה לחם כמה דקות טובות)
עם החוטי חשמל לא רק שנתנה לו לשחק גם אח"כ אמרה לי שהיא לא מבינה מה הבעיה ושגם אצלה בבית החוטים חשופים... (שכחתי לספר גם שבאותו יום לא החליפה לו חיתול כל היום)
היא כן גידלה חלק מהזמן את ילדיה (אז לא היה פלאפון ומיקרו...)
היא יודעת להחליף חיתול של פיפי :)

את צודקת, צודקת, צודקת

(בהנחה שאת לא מגזימה). בעלך לא מתמודד ? בעיה שלו, שיהיה גבר ויסביר לאימו שאת והוא לא סומכים עליה, מה לעשות יש לכם "קבלות" בנדון. היא יכולה לחכות עד שהילד יגדל (נגיד , גיל 10-12) שאז יוכל לצלצל למכבי אש אם היא תשרוף את הבית בטעות.

כרמיתK

New member
בעלי

ראי מה עניתי למעלה לגבי מגזימה :)
הוא אומר לה שהילד לא יישן אצלה וגם נותן לה דוגמאות.
הוא רוצה שאתן גיל שבו אסכים (אמרתי שבערך כשנוכל להשאיר אותו לבד בבית).
הוא לא יילך נגדי אבל חושב שאני מגזימה ובינתיים אמא שלו מטריפה אותו...

פרצלה

New member
בעלך ממש מוזר

הוא רוצה ממך גיל בו תהיי מוכנה לסכן את הילד?
כי לפי התאורים שלך ילד בבית בו שוכחים מקיומו,נותנים לו לשחק עם חשבל ושורפים מכשירי חשמל הוא בסכנת חיים

בהמשך למה שפרצלה אמרה,

תגידי לו שיחליט הוא באיזה גיל נמאס לו מהילד והוא מוכן שיקרה לו משהו,
זה הגיל.

לפעמים לדרישות מטופשות צריך לתת מענה מטופש, שאמא שלו תשגע אותו עד מחר ויתמודד כמו ילד גדול. למה

ולשאלתך: לא בשום גיל בו יש לו איזושהיא תלות במבוגר. בעצם אחרי שאת מספרת לי שהיא שוכחת כל הזמן דברים על הגז!!! אז לעולם לעולם אבל לעולם לא לבד. וגם אני הייתי חושבת פעמיים אם להשאר לישון שם. לא חסרים אסונות???

tzuri6

New member
ווואו

אם את לא מגזימה אני בהחלט לא הייתי משאירה את הילד שלי אצל סבתא כזו!!! וטוב שאת מתעקשת ולא מוותרת גם האחיין של בעלי לא ישן אצל ההורים של בעלי לא יודעת בדיוק למה אני רק יודעת שאצל ההורים של אשתו של אח של בעלי הוא ישן, פעם לפני איזה שנה אמא של בעלי אמרה לי שהיא אומרת לה שהיא לא מסוגלת לשחרר עדיין להגיד לך את האמת אני לא מאמינה שהיא לא מסוגלת לשחרר אני חושבת שהיא לא סומכת עליה אבל זה כבר ממש לא ענייני, סתם משהו ששמתי לב אליו השבת שהיינו אצלם שחמותי אמרה לה מתי הוא יבוא לישון אצלנו אז היא אמרה אני עוד לא מוכנה לשחרר שזו תשובה יפה בכל מקרה אני אומרת כל הכבוד שאת עומדת על שלך!!!

כרמיתK

New member
שאלה

זו תשובה טובה להגיד שאני לא משחררת :) אבל היא יודעת שישן אצל אחרים אז לא יעבוד..

את כן משאירה אצל ההורים של בעלך לישון?

tzuri6

New member
חמודה אכן תשובה טובה

לא אני לא משאירה כי הבת שלי בת תשעה חודשים עוד קטנה בנוסף ההורים של בעלי גרים במרכז ואנחנו בירושלים אז לא יוצא אם כי אני לא בטוחה שהייתי רוצה שתשאר לישון כי עושה הפוך ממה שאני מבקשת (למשל השבת היא רצתה לתת לה גחנון לא ידעתי אם כדאי אז אמרתי לה שלא או שהיא רצתה לתת לבת שלי בת תשעה חודשים עדשים שוקולד חחחחחח גיסתי אמרה לה מה פתאום עדשים ושוקולד בגיל הזה אין צורך אני חיזקתי ואמרתי שכשתגדל יהיה לה מספיק הזדמנויות לאכול ממתקים עכשיו זה לא הזמן )כמו שסבתות עושות אני מניחה כי הם יודעות הכי טוב והאמת לא חשבתי על זה אף פעם כי זה לא רלוונטי עדיין .... בכל מקרה לגבי חמותך אני אומרת דברי איתה שבגלל אותו יום שהמיקרוגל נשרף את מרגישה יותר בנוח שישאר לישון אצלה כשיהיה גדול יותר למשל שהוא יידע לחייג אליכם או כמו שאחת הבנות כתבה שיחייג למשטרה או מכבי אש :)

שאלתך ממש מוזרה

את שואלת את אחת המגיבות:
"את כן משאירה אצל ההורים של בעלך לישון?"
לא הבנתי מה ההבדל בין משפחת האישה לבין משפחת הבעל

עונה:
במשפחה נורמטיבית ואחראית
אין הבדל -הבן שלי הוא גם בעל של אישתו,
והוא משאיר את ילדיו אצלינו והוא יודע שאנחנו אחראים

החתן שלי הוא גם בעל של אישתו - והם משאירים את הנכדים בעיניים עצומות.
הם יודעים שהנכדים יקבלו טיפול יותר מסור ואחראי ממה שהם קיבלו בתור ילדים.
כמונו יש עוד המוןןןןןןןן סבים וסבתות שאחריותם לא מוטלת בספק

הייתי אומרת שאחריותם של סבים וסבתות עוצמתית יותר מתפקידינו כהורים.

יקירתי אצלך אמא של בעלך לא אחראית לעצמה
, התנהגותה
מסכנת את עצמה מבלי שהנכדים שלה יהיו בקירבתה.
ואילו קחי לדוגמא את חמך, בעלה לשעבר, הוא אדם אחראי

והוא מספר " שהוא זה שהיה קם לילדים בלילה" והילדים בכלל גדלו אצל סבתם.
מכאן את צריכה להבין לחמותך אין אחריות
וכאן זה מתחיל וכאן זה נגמר

מה גם שאת כותבת שהיא חיה לבד אם בן זוג "
גם טיפוס
....אבל טוב עם ילדים לפחות"

זו עוד סיבה שאין סיכוי בעולם שאני אשאיר את ילדי

תגידי לבעלך היקר שאומנם הוא גדל אצל סבתא אבל סבתא אחראית

ובגלל חוסר אחריותה של אימו.
ובתור אב הוא צריך לפעמים לעשות את מה שנדרש

ורק הוא צריך לסגור את עיניין השינה אחת ולתמיד

ילדים בגיל שנתיים סקרנים מאוד,ועושים המון פעולות שדורשות תשומת לב אין סופית,
גם כשאנחנו שומרים עליהם, הם מנסים כל הזמן דווקא את כל מה שאסור.
אצל חמותך מינת דף שלם על חוסר אחריותה

הכתובת על חוסר אחריות כתובה על הקיר באותיות גדולות וברורות

ולהכנס לעוד סטטיסטיקה או דף מחריד בעיתון לא תודה

שבת שלום לכם
ממני אילנה סבתא ל
נכדים מאושרים.

restart2

New member
המיקוד הוא בן מול אמו

היי כרמית
לבעלך קשה עם אימו והוא רוצה תשובה מתי כן-
אמרי לו בצבא כשיגיע לגיל 18 - ישן אצל הסבתא..

ו מה עניין הלינות?
אתם מרגישים ורואים לא בטוח ואף מסוכן מאוד.
קבלתם החלטה. היו נחושים ולא פתוח לדיון.
בעלך אמור ללמוד כי אין פה משא ומתן.
הילד לא בובה של אף אחד
וחובתכם לשמור עליו מכל משמר.
אם היא הייתה מטפלת היית מוכנה שתשגיח על בנך?

אני מניחה שהתשובה שלילית- אזי הילד יהיה בפיקוח שלכם וישן בביתו
או במקום שאתם תחליטו עליו-
אם זאת העמדה שתציגו באפן חד משמעי ללא היסוס היא תלמד לקבל אותה.

אני לא הייתי שוקלת או עושה נסיונות לבדוק אחריות...

היא מעלה את הנושא- או העברי נושא או אמרי זאת החלטה שלנו ומבקשים שתכבדי אותה.

בהצלחה והנאה עם הילד והבעל
אירית

אנילה1

New member
גם אני הייתי חוששת לתת את הילדים שלי לסבתא

שאין לה בכלל כישורי הורות.
בעלך עומד יפה מאוד מול ההפצרות שלה. אל תתרגשי ממנה. עשי מה שליבך אומר לך, ולא משהו בשם השיוויון שאחר כך תצטערי עליו.

למעלה