צריכה עצה

צריכה עצה

היי יש לי ילדה בת 4 שנמצאת בגן תקשורת כל יום עד השעה 4 חוץ מגן התקשורת היא לא מקבלת שום טיפול נוסף וגם לטיפולים בגן היא לא אוהבת להכנס כל הזמן אני קוראת על הורים שכותבים שהם משלבים אחרי הצהריים וממשיכים את הטיפולים גם בבית אני קצת הלכתי לאיבוד והייתי מעוניינת שמישהו יעזור לי וידריך אותי מה אפשר לעשות ואיך אפשר לעזור לילדה עוד בשעות אחרי הצהריים היתי שמחה אם תשתפו אותי מה אתם עושים עם ילדכם חשבתי על הידרוטרפיה מישהו ממליץ על משהו באזור חולון? אני לא ממש מרוצה מהגן וגם הילדה לא אוהבת ללכת לגן וכמובן שלא ראיתי התקדמות אצל הילדה מתחילת השנה רק להפך היא מחכה ילדים אחרים ובזמן האחרון עושה לנו הרבה דווקה ומתעקשת לעשות ההפף ממה שמתבקש אשמח עם תיעצו לי תודה

schlomitsmile

Member
מנהל
לא מכירה בחולון, אבל בעקרון ממליצה מאד על הידרותרפיה.
אם יש מטפל שמבין עניין, זה יכול לעשות טוב בכ"כ הרבה תחומים.

האם בתך אמורה להמשיך באותו גן גם בשנה הבאה?
אם שתיכן לא אוהבות את הגן, כנראה שאתן יודעות למה ואולי הוא לא מתאים לה.
לא חושבת שכדאי שהיא תמשיך ללכת לגן שלא מתאים לה.
או אולי אפשר לקיים שיחה עם הצוות ולשנות את מה שטעון שינוי?
כשיהיה טיפול ומטפל שיתאימו לה, היא תשתף פעולה, גם בגן וגם מחוץ לגן.

אני לא בטוחה

אני לא חושבת שהגן לא מתאים לה היא לא אוהבת להקשר לאנשים היא רוצה את אמא ולכן קשה לה ואני פשוט חושבת שהם לא מקצועיים מספיק אני מרגישה שהצוות לא מספיק מיומן לדוגמה אם היא לא רוצה להכנס לטיפול היא לא נכנסת ולפי מה שאני רואה הטיפולים לא ממש מועילים אולי זו רק אני שנה הבאה היא נשארת באותו גן והגננת מתחלפת נקווה שיהיה יותר טוב

Navva

New member
אז ככה

אם הגנים בחולון עדיים עובדים עם האגודה לילדים בסיכון (איך אני שונאת את השם) אז יש לה די והותר טיפולים.
השאלה מה הפעילות בים הטיפולים, תבדקי טוב, אל תתבישי לבוא לגן מדי פעם בשעות הפעילות.

כשבני, הוא היה בגיל 5 -טרום חובה, היה בגנים בחולון לא הוספתי טיפולים אחה"צ. הינו אז מנויים בקאנטרי והוא מיוזמתו בחר חוגים להשתתף בהם. אבל אז הוא כבר דיבר חופשי והיה גמול.

כמו כן, בעקבות יוזמה שלי, הוא היה משולב יומים בשבוע בגן רגיל. זה היה מאבק לו קל, כדי לעשות זאת. בטרום טרום חובה, הוא היה "בגן האבחוני" (במהלך אותה שנה אובחן כ-PDD-NOS), ואז לא חשבתי עדין על שילוב. היו פחות טיפולים, אבל הפעילות של הגננת תרמה מאוד להתפחות הילדים הן במישור השפתי (המכנה המשותף בין הילדים) ומיומניות אחרות.

עוד שאלה

הם עדיין עובדים אם האגודה לילדים בסיכון אבל הצוות מאוד צעיר לדעתי היא גמולה ומדברת כמובן שהיא לא מספרת חוויות באופן שוטף אך יודעת לומר מה היא רוצה היא היתה בחוגים בעיקר חוגי ספורט כי היא חלשה מוטורית אך היא כבר לא רוצה ללכת מכיוון שאסור להורים להכנס והיא לא רוצה להיות שם בלעדי וזה בעייה לגבי שילוב בגן רגיל אמרו לי שרק בשנה השניה אפשר להתחיל לשלב ושזה לא החלטה שלי שזה החלטה של הצוות לביתי הבעיה היותר גדולה שלה זה ליצור קשר עם ילדים ולכן הם חושבים שיש ילדים שיותר מתאימים ושאי אפשר להוציא את כולם לשילוב לדעתי ביתי בין הגבוהים בגן אך באמת שקשב לה מאוד עם ילדים ולכן אני חושבת ששילוב מאוד חשוב עבורה כרגע היא מחכה התנהגויות של ילדים מהגן והיתי רוצה שהיא תנסה שילוב האם יש לי מה לומר או שזו באמת החלטה שלהם? ואם זה תלוי בי מה אני יכולה לעשות??

Navva

New member
מנסיוני עם אשכול הגנים בחולון

יש משקל גדול לצד הטיפולי ופחות לצד הגני. זו אחת הסיבות שחתרתי לשילוב.

אנחנו הגענו לגן התקשורתי מגן עכוב התפתחותי /אבחוני. אחד הדברים החכמים שאמרה לי הגננת המאוד מנוסה (בסוף אותה שנה היא יצאה לפנסיה), ששאלנו אותה מה לעשות אחה"צ עם הילד, היא אמרה תהייו הורים, והחשוב שילדים הם לא אוזים שמפטמים בטיפולים.

אך בשעות אחה"צ את יכולה להעשיר את החסר מהגן בנוכחותך. אחד הדברים שבני מאוד אהב זו שעת סיפור בספריה. העדפתי את שעת הסיפור בספריה בבן-יהודה מאשר במדיה טק, כי שם הסיפור היה בתוך הספריה ההורים ישבו מסביב והילדים על הרצפה. מי שרצה ליד ההורים. יש חסיפה לילדים אחרים בגילאים שונים. צריך לשבת ולהקשיב, לרוב המספרים גם מציגים. לפני שעת הסיפור הינו מחליפים ספר. יושבים בקומת הילדים ומעינים בספרים.

תראי גם בני היום יוצר מעט קשרים עם ילדים, ולרוב על רקע עיניין משותף. צריך לקחת בחשבון, לאורך זמן, שמינון הצורך בקשרים חברתיים הוא נמוך. עוש משהו, בני מסתדר טוב עם קטנים ממנןן בשנתים שלוש, ומנגש עם בוגרים ממנו. והוא לא היחידי.

לגבי השילוב, אם לא תדחפי הסיכוי שזה יקרה הוא קטן. אם היא בטרום טרום חובה, חכי לשנה הבאה. השנה באמת אין טעם. בני בטרום חובה שולב יומים בשבוע, בגן חובה היה באותו הגן עם סיוע. היציאה מהגן התקשורתי היתה אחרי ועדת השמה שאני יזמתי.

היום אנחנו לא גרים בחולון.

בנוגע לספריה ולשילוב

לקחתי אותה כמה פעמיים לספריה היא מאוד אוהבת וגם את השעת סיפור אך מאוד קשה לה לשבת פתאום היא רצה לי בחדר או שהיא ישבה לידי ודיברה בכל רם על דברים שלא קשורים לצגה ופתאום היא מתחבאת לי מאחורי הווילון ורוצה שאני יחפש אותה בקיצור הוציאו אותנו מההצגה כי זה הפריע לשאר הילדיםובנוגע לשילוב אני מאוד מנסה לדחוף עם הצוות בגן שאומרים שהיא אפשר האם יש מישהו מעל שאני יכולה לפנות עליו?.

Navva

New member
לגבי שעת הסיפור לא היתי מוטרת

מתי היתה הפעם האחרונה?
היתי מנסה פעם נוספת, אבל היתי מכינה אותה. אולי באה גם לא ביום של שעת סיפור וקוראות ביחד ספרים.
מסבירה לה שצריך לשבת בשקט. מושיבה אותה על הריצםה או על כיסא כשאת יושבת מאחריה, ועושה עבודה של סייעת.
בבית את מקריאה לה סיפור?

לגבי שילוב, אחד הדברים החשובים שהיא תהייה מסוגלת לשבת בריכוז. ולכן הספריה היא הכנה טובה.

עוד משהו לגיב שילוב, לבני בגן התקשורת היה גם "שילוב הפוך" בפינת החי. פעם בשבוע הוא נפגש עם ילד מגן רגיל סמוך, ועוד ילדה מהגן שלו היתה נפגשת בפינת החי עם ילדה מהגן הרגיל הסמוך. ופעם בשבוע כל הרביעיה ביחד. אם היה משהו מצוות הגן שמאוד חיבבתי זו היתה הגננת שאחראית על פינת החי. חבל רק שהם לא היו חשוםים יותר לחיות. בעיקר ארנבות.

לגבי השילוב את יכולה לפנות למפקחת, אך חשוב להתחיל זאת שהיא מוכנה, שהיא מסוגלת לקחת חלק בפעילות גן כמו ריכוז, שעור ריתמוסיקה וכד'.

אין לה בעיה אם הספריה היא מאוד אוהבת ספרים

היא מקשיבה בשקט כששנינו לבד הבעיה מתחילה כשיש הרבה אנשים כמו בהצגה והיא מאבדת עניין כי זה יותר ארוך מספר

dina199

New member
שעת סיפור זו הצגה ?

או שאלה היו שני מקרים שונים ? (אני שואלת כי לא הבנתי)

טיפולים רגילים

ריפוי ועיסוק קלנאית תקשורת טיפול רגשי וטיפולים קבוצטיים בתוך הגן

AutismTimesTwo

New member
המלצה

א. הפעילות בגן חייבת להיות מתוך רצון ושמחה. אם היא לא כך, נדרשת שיחה מיידית עם הגננת ו/או הפסיכולוגית של הגן. גם בשביל זה הן שם.
ב. פעילות אחר הצהריים אמורה להיות מותאמת לתחומים שבהם הילדה זקוקה לחיזוק. כך למשל קלינאית תקשורת אם היא זקוקה לחיזוק בתחום התקשורת,
הידרותרפיה אם היא זקוקה לחיזוק הגוף, או אולי טיפול רגשי טוב אם זו תהיה המלצת הצוות בגן. ואני בהחלט ממליץ לשבת עם הצוות בגן ולהתייעץ על זה.
זה עולה הרבה כסף וכדאי מאוד שהטיפול יהיה הדבר שיעזור הכי הרבה.

בהצלחה

schlomitsmile

Member
מנהל
הידרותרפיה פועלת לא רק על הגוף
המיים מרגיעים, העולם נחווה נעים יותר,
הבטחון העצמי מתחזק,
מיומנויות כגון תכנון והתארגנות למשימות,
אפילו מיומנות של העברת המסר שלי כך שיבינו אותי,
איך אני מתארגן עם הגוף שלי,
קולט אותות ממנו,
סוגיות של רטוב-יבש
ועוד...
כמובן שזה תלוי במדריך/מטפל.

arana1

New member
פשוט לשחות,או אפילו רק להיות במים

עד היום טרם מצאתי "טיפול" מקדם יותר
בי זה מחולל נפלאות

אולי יש לזה הרבה סיבות שאת חלקן אני חש לפעמים

schlomitsmile

Member
מנהל
גם בלי לשחות (ה
למשל לא יודע לשחות) היום אמרתי לו שלפעמים נדמה לי שהוא דג מחוץ למיים: מה שהכי מרגיע אותו זה לשתות ולשכב במיים, אפילו אמבטיה,
והוא חייך

אבל להידרותרפיה היתה משמעות עבורו מעבר לשלוות המיים באמבטיה.

arana1

New member
אולי זה מחזיר לשלבים הראשוניים

היסטוריה הכללית של המין כולו ,כמו גם של כל אחד מפרטיו, התחילה במיים
זה עושה מין ריסט כזה,
מין סוג של אתחול ששם את הכל,
כולל את הדברים הכי מופרעים ומפריעים,
בפרופורציה הנכונה להם

זה גם מאפשר לשכוח מעט מכח המשיכה שיכול להיות אחד הדברים הכי מעצבנים ביקום ובקיום

אני ממש הופך לאדם אחר במיים,
חבל שאני לא יכול לחיות במיים

simchah

New member
הידרותירפיה אין טוב מזה

לנו יש מדריכה מעולה והבת כל כך נהנת שאנחנו עוברים לפעמיים בשבוע.

למעלה