צריכה עצה

TikvaBonneh

New member
נכון מאוד

אצלנו לא הייתה בעיה גופנית ומטרת ההידרותראפיה הייתה לעבוד על תקשורת.

לךדעתי היא צריכה הכל

זו הבעיה היא חלשה מאוד וגם מאוד סגורה לאנשים חוץ ממני ומבעלי והיא גם צריכה עזרה בתקשורת במיוחד עם בני גילה

הבן שלי במסגרת רגילה עם משלבת

ואחה"צ הוא בטיפול רגשי ובקבוצת מיומנויות חברתיות , בעבר קיבל קלינאית ומרפאת בעיסוק וגם מדריכת כושר פרטית כי יש לו נטיה להיפוטוניה וזה משפיע על היציבה ועל התמודדות שלו בשיעורי חינוך גופני. בקיצור, תפרתי לו חליפה טיפולית שהתאימה ספציפית לו, והדגש על ספציפית כי לקחתי רק תחומים שבהם היה חלש ואני בחרתי בעצמי את אנשי המקצוע. מי שלא היה מספיק טוב בעיני או שלא הרגשתי כימיה איתו -עברתי למטפלת אחרת.

מיומנות חברתיות יש בעמותת רעים

תתקשרי לעמותה ויגידו לך איפה יש סניף קרוב אליכם.

מה עושים שם?
הרבה:

מפגשים חברתיים בהם לומדים קודים חברתיים כמו: לחכות לתור שלך, לכבד חברים אחרים שמדברים,
מלמדים אותם סיטואציות חברתיות, מפגישים אותם כשהם מסוגלים כבר עם חברים מסניפים אחרים,
יוצאים איתם למשל אצלנו לאכול פיצה במרכז השכונתי או לסרט כל הקבוצה יחד.

הבת שלי כבר שנה שלישית ומאוד מרוצה.

חפשתי עמותת רעים י

יש בהוד השרון וזה עמותה שמחלקת מזון ולפי מה שאמרו לי אין להם קשר למימניות חברתיות יש עוד עמותה? יש לך טלפון?

schlomitsmile

Member
מנהל
פרויקט רעים, לא עמותה
את יכולה לשאול במתנ"ס הקרוב לביתך,
ואם אצלם אין קבוצה, אולי יידעו על קבוצה במתנ"ס אחר בסביבה.

dina199

New member
תבדקי באתרי אינטרנט.

יש אתר מתנ"סים ואתר מתנכים (גם שייך למתנ"סים)

באיזה איזור בארץ?

בעיקרון, מיומנויות חברתיות אפשר לרכוש רק בחברת אנשים אחרים (או כמובן, ילדים אחרים). בקבוצה משחקים משחקים רגילים, כאלו שאפשר למצוא בכל בית אבל הדגש הוא באינטרקציה החברתית והמילולית שמתרחשת סביב המשחק. פסיכולוג טוב יודע לעזור לילדים להפיק את המיטב מקבוצה כזו.
מיומנויות חברתיות יכולות להיות איך ליצור שיחה, איך לתחזק שיחה, איך לשים לב לתגובות של בן הזוג למה שאתה אומר (האם אתה מעייף אותו או משעמם אותו), איך לסיים שיחה, איך להגיב למה שאחרים אומרים, איך לנהל את הרגשות שלך (שליטה בכעסים, המתנה לתורך ,שליטה בתסכול אם לא מצליח משהו וכדומה). כל ילד מגיב אחרת לקבוצה ולמה שקורה בה מפני שכל ילד בנוי אחרת, אבל כמו שכתבתי, פסיכולוג טוב יידע לנווט את העניינים כך שהתועלת תהיה מרובה לכולם.

paz n

New member
המרכז לספורט טיפולי בחולון

כדאי לך לבדוק - נמצא ברח' דובנוב למיטב זכרוני. יש שם מגוון חוגים מותאמים לילדים עם צרכים מיוחדים וממש לאחרונה נפתחה גם בריכה טיפולית להידרותרפיה.
עוד לא יצא לי להתנסות עם הילדה, אבל קיבלתי המלצות טובות על המקום.

למעלה