צריכה עצה

אייבורי

New member
רק תזהר

מרעש גאוסי לבן שמתווסף לכל מערכת. דר"א רציתי לשאול למה קטן, למה בעצם "חייבים" להתאבל על קשר? אני יודע שהטרנד הפסיכולוגי טוען שזה שלב, אבל האם הפסיכולוגים המושפעים עקב תקלה מהמתמטיקאים ועסוקים בסטטיסטיקה בעצם בנו מודל סטטיסטי על פי תצפיות בהן אצל חלק מהאנשים יש תקופת אבל <בטח יש התפלגות סביב הנושא> אבל מה קורה לשונות של ההתפלגות?

Rtitan

New member
סטטיסטיקה ../images/Emo5.gif היא מתמטיקה לעצלנים... ../images/Emo4.gif

אני שונא סטטיסטיקות
- לרוב הן לא מדוייקות והן מביעות עצלות או אי יכולת מעשית לפתור בעיה (מזג-אוויר למשל... לך פתור משוואות תנועה למספר אבוגדרו כפול נפח האטמוספירה של מולקולות... לא ממש מעשי...) כתבתי שמישהו כאן חייב להתאבל על קשר?... איפה בדיוק קראת את זה בפוסט שלי? כתבתי שאצלי האבל נמשך הרבה מאד זמן ובכל פעם שניסיתי לעקוף את הצורך הזה, חטפתי bounce שלימד אותי טוב טוב שלא לנסות לזרז תהליכים אצלי... זו לא סטטיסטיקה, אלא מקרה בדיד. מי שמרגיש שהוא לא צריך להתאבל, שיעשה מה שטוב לו...

לא עניין של חובה

קשר משמעותי שמסתיים פירושו אובדן לאובדן יש משמעויות ושלבים קלאסיים אצל אחד זה קורה מהר, אצל השני לאט וגם אם לא מרגישים "אבל" שווה לברר אם לא מדובר בסתם הדחקה שגם היא מנגנון מעולה בתנאי שבוחרים בו שלא נגלה איזה צפע שמסתתר מתחת לאיזה אבן שמחליט להוציא ת'ראש שלו בדיוק ברגע הלא נכון

כל אחד והקצב שלו...

יש גם מצב שאת רוצה/תרצי להשלים חוסרים. החיים וארועים שאנו עוברים לאו דווקא נחלקים לתקופות. יש כאלה שמדלגים על תקופה מסויימת ו/או על תחושות מסויימות והולכים עם זה לא רע בכלל. בכל מקרה אני מסכים מאוד עם אייבורי - לפחות בהתחלה, בקשר שקרוב מאוד לפרידה שלך, תשמרי על פרופיל נמוך. תמיד תחשבי איך את היית מגיבה אם הצד השני היה מנקר עיניים. ...והכי חשוב - מה שלא תעשי, אל תשכחי שיש לכם ילדים.

holabo

New member
תודה על התשובה

"הוא" הוא בכלל לא האישיו פה. אם אני אצא עם מישהו סביר להניח שאני אספר לו על זה, כמו שאם הוא יצא עם מישהי אני אשמח בשבילו. השאלה שלי, אם לא הובנה, זה לא גבי "השלמת פערים". זה לגבי ההרגשה שלי. לגבי הפער שבין הציפיות שהיו לי לפני הפרידה- לתקופה של לבד גמור, להרגשה שלי עכשיו- שחסר לי משהו, מה שיוצר אצלי מעט בלבול.

mazoneli

New member
זוכרת "פרפר נחמד" ../images/Emo35.gif

התבלבלולולולו התגלגלולולולו וכך נוצר הצבע ה........ הרבה תגליות מדעיות וחשובות נתגלו בטעות כאנשים התבלבלו והרבה אסונות קרו כשאנשים התבלבלו. תתבלבלי חופשי רק תשמרי על עצמך בבלבול שתדעי להתיישר בסוף.

mazoneli

New member
אין תשובות נכונות

החיים יקרו לך לא משנה מה תתכנני ותרצי, א"א לשלוט ברגשות, לפרפרים יש חיים מאוד קצרים אז אל תשאירי אותם בבטן. לא זה לא כמו אבל, כי יצאת ממקום שלא היה לך טוב והשאיפה היא לשפר. יחסים של מעל עשור לא מסתיימים בעשר ימים, את עוברת תהליך קריעה ברבדים מסויימים, גם אם תשארו חברים טובים זה כבר לא יהיה אותו הדבר, לא תוכלי לשתף אותן בהכל ואני מבטיח לך שהוא לא ישתף אותך. פשוט תחיי, ונסי לנווט את עצמך בין הזרמים למקום שאליו את חושבת שתרצי להגיע. "לא בכל הדרכים שרציתי ללכת הלכתי, בדרכים שהלכתי טעיתי וודאי לא פעם אחת " י.פוליקר

נעיתה

New member
מהצד את נשמעת בהירה לגמרי

נראה לי שאת יודעת בדיוק את הדרך. אני הייתי הולכת על האמת, עם הגישוש הראשוני. ועל הדסקרטיות לפחות בהתחלה עם הגישוש הקודם. לא חושבת שזה קל לנו לדעת שהצד השני עובר הלאה, גם לא אחרי חודש או שנה ואת לא יכולה לדעת אם אצלו זה ילחץ על נקודות רגישות. יכול להיות שתצא מזה חברות מופלאה בהמשך, אבל בשם החברות תמתיני מעט. השנה האחרונה לימדה אותי שאני זורקת ססמאות לאוויר ומפריחה אותן אחת אחת

holabo

New member
תודה על התגובה

לך ולכל מי שהגיב. מצד אחד הכל ברור ונהיר לי איך צריך להיות, ומצד שני, לפעמים תוקף אותי ערפול חושים, ואז טוב לפנות ולשמוע כיוונים שונים. בגדול, התאפסתי על עצמי מחדש. לפעמים זה נראה כאילו אני אמורה להרגיש/לנהוג בצורה מסויימת, ומנסה להתאים אותי למה שנדמה לי שמקובל. אבל לא. עד עכשיו עשיתי את הדברים בדרך שלי. וככה אני מתכוונת להמשיך. יום מעולה

0אחד0אחד

New member
אז הוא יודע מה אכפת לך

שלא תחשבי לך שהוא לא מחפש קשר. כל אחד עושה מה שבראש שלו ואם הוא יבדוק טוב הוא לכל מקרה ידע שיש לך דייטים. אל תעשי לו דווקות אבל בשביל זה התגרשת.

holabo

New member
לא חושבת שהוא לא מחפש קשר

יודעת שיש לו! אפילו דיברתי איתה בטלפון. חמודה. ולא, לא בשביל זה היתגרשתי. (בעצם אתגרש, עוד לא גרושה ראסמי) נפרדנו כדי לא להיות ביחד. השאלה היתה, ועדיין, אם לא כדאי רצוי וצריך לבד, לפני שחושבים על עוד ביחד. לשימחתי, התמונה מתחילה להתבהר.

למעלה