צריכה עצה ...

צריכה עצה ... ../images/Emo62.gif

ביום שלישי הקרוב מתחתנת אחותי , שתחיה.
כמובן וכמובן שיפתח מיועד להיות "מסמר המסיבה" ואפילו קנינו לו כמה מערכות בגדים - מהן רק צריך לבחור את "המיועדת" לאותו ערב. אבל , כידוע , חתונות מתחילות בסביבות 20:00 ונמשכות עד "אחרון האורחים" , מה שנקרא. מן הסתם , הילד (שרגיל בימים כתיקונם ללכת לישון ב-20:00-21:00 ) ירצה לישון מתישהוא! מה איכפת לו שמיכל החליטה להתחתן עם אלחנדרו? והוא בכלל לא מאמין בנישואים , אלא רק באהבה לאמא... (סתאאם
). בקיצור - את העגלה אקח איתי , אבל מה אם הוא לא יצליח להירדם שם כמו שצריך? לחזור הביתה בגלל זה ולא להיות נוכחת ברוב החתונה של אחותי? (אגב - החתונה היא קרוב מאוד לכאן. עניין של שתי דקות נסיעה עד לגן האירועים מהבית שלנו). ובייביסיטר? - קשה לי עם זה. לא רוצה להשאיר את התינוק עם שום בייביסיטר , מה גם שאם הוא מתעורר - צריך ציצי בסביבה , ורצוי שזה יהיה "ההוא" שלי... מה אתן אומרות? (וליאור - נו אופנס. אני טוענת שכשיש מיליון בנות ובן אחד , הוא "ימחל על כבודו" אם יכללו אותו בלשון נקבה. מפמיניסט כמוך אנ´לא רוצה לשמוע "לא" בנדון
). מה עלי לעשות??? ואגב - מחר הפרעוש אמור להיות נוכח גם במסיבת הרווקות אצל אחת החברות בביתה. אמא שלו שוקלת לסחוב אותו גם לשם , אבל אולי היא תרד מזה... ענת.

ligo

New member
ענתי- יש לי את אותה ההתלבטות

בחודש הבא יש לנו חתונה של חברים, וכבר מעכשיו אני חושבת מה לעשות... אני לא יודעת איך יפתח מתנהג בד"כ- האם כבר יצאתם איתו בערבים למקומות רועשים? האם הוא נרדם בעגלה? אם כן, אז תסמכי על כך שגם בחתונה הוא ירדם. אני לא זוכרת אם את שואבת חלב- אבל אם כן אז תוכלי להשאיר אותו בבית עם בקבוק במקום לקחת אותו למסיבת רווקות (אין כניסה לגברים, זה נוגד את כל החוקים
) אנחנו היינו בשבוע שעבר במסיבת יום-הולדת, ומאי ישנה כמו גדולה בעגלה, אבל לחתונה נראה לי שאני לא אקח אותה- ניפרד ממנה בפעם הראשונה. אני אשאיר לה כמות נכבדת של חלב עם אמא שלי, ובטח אתקשר כל 10 דקות... ואגב- מה לובשים לחתונה? מה הולך עם חזיית הנקה? אי אפשר צמוד, כי אז רואים את ה"עיגולד" של הרפידות אוף, איזה דילמות

אז זהו , שזו לא חתונה של חברים

כי אז בכלל לא הייתי שוברת את הראש. הייתי מחליטה מה שהייתי מחליטה וזהו. כאן המשמעויות נרחבות יותר. אנחנו משתדלים מאוד לא לטרטר את יפתח ע"י כך שניקח אותו למקומות כך שתתאחר מאוד שעת השינה שלו , ולכן לא יוצאים איתו בימי שישי וכו´. כשהוא היה קטן יותר לא היתה לו בעיה להירדם בעגלה ו"לנתק את עצמו" (ע"ע המסיבה של שיר , כמו שכתבתי לליאור) אבל עכשיו קשה לו להרגיש שהוא מפספס איזשהוא אקשן ולכן הוא ערני ורוצה לראות מה קורה (בשבוע שעבר בארוחת החג היינו ברחובות אצל ההורים של רפי והוא נרדם רק בדרך חזרה באוטו - בשעה 23:00 בערך).בקיצור : אני מאסכולת ההורים שטוענים שלהירדם במיטה שהוא מכיר ורגיל אליה (ולא משנה שאצל יפתח מדובר במיטה שלנו כי שם הוא ישן במסגרת הלינה הקיבוצית המשותפת...
) - זהו הדבר הנכון עבור הילד ולכן אני לא מאלצת אותו להיות ער לפי הגחמות שלי , אבל חתונה משפחתית היא באמת סיבה מוצדקת ל"חציית קוים" שכזו... תודה על העצה , בכל אופן. ענת.

ת ו ת

New member
קודם כל ../images/Emo49.gif ../images/Emo48.gif

תראי, ביום הזה אל תצפי שתצליחי להתמיד בסדר היום שאתם רגילים אליו. פשוט תזרמי עם מה שקורה. לדעתי קחי איתך עגלה (וכמובן את יורש העצר
) ותתכונני נפשית שכל אחד יבוא וירצה לגעת ולהחזיק. הילד ירצה או לא ירצה בסופו של דבר יתעייף ואז כשהוא מנומנם או כבר נרדם אצל מישהו על הידיים שימי בעגלה ובכל פעם תחליפי את "המשגיח". ואם לא יצליח להירדם שם כמו שצריך? - אז יהיה לך לילה שקט מאוד
. לא נראה לי הגיוני לפספס את החתונה של אחותך בגלל סדר יום של תינוק (דעתי היתה שונה בתכלית לו זו הייתה חתונה של חברים). לגבי מסיבת הרווקות הייתי יורדת מזה ומשאירה אותו עם בבית אם זה אפשרי.
, תות.

../images/Emo24.gif תודה , תותי.

אין לי בעיה שהוא יהיה צמוד אלי כל החתונה וכשארקוד ארקוד יחד איתו (עם כזה חתיך...למה לא , בעצם?). ואת צודקת , לכל כלל - יש יוצא מן הכלל , וכך הוא כשמדובר בחתונה של אחות.

ריטה1

New member
שי היתה איתי בחתונה לפני חודשיים

החברים הכי טובים שלנו התחתנו, וכל מי שיכל היה לעשות ביביסיטר היה מוזמן. (חברה שהיא ממש כמו אחות), שי הייתה סה"כ בת חודשיים והרעש קצת הפריע לה, אבל מה שעשינו זה כל פעם משהו אחר היה איתה מחוץ לאולם. פעם הסבתא, פעם האמא, פעם חברים, וככה כולם נהנו, בסוף הלכנו אחרונים, והבמבינה נרדמה כמו גדולה. פעם גם הציעו לי לשים נייר טואלט באזניים. אל תחששי, שי הייתה איתי במסיבת המקווה ובחתונה, במסיבת הרווקות היא נשארה עם אבא והחתן המיועד, אבל היא הולכת איתנו לכל מקום.

נייר טואלט באוזניים?... ../images/Emo12.gif

אותו סאדיסט שהציע לך לא שמע על צמר גפן?
איך שלא יהיה - אני מקווה שעל אום כולתום הדי-ג´יי יוותר
והרעש לא יהיה מחריש אוזניים (זה גם ממש לא ה"סגנון" של אחותי...).

היינו עם שיר בכמה חתונות

ובכל חתונה היא התנהגה אחרת כך שממש לצפות את העתיד ? אני אלך לחפש את כדור הבדולח שלי לא ללכת ? מה הטעם ? אם לא תלכו בטוח לא תהיו אז הולכים ובמקרה הכי גרוע נוטשים יפה באמצע חתונה זה הפנינג של קולות ואורות והמון אנשים זה לרוב מרתק אנחנו רקדנו (שיר ואני) ליד הרחבה ככה לא דרסו אותנו או דחפו אותנו וגם המוסיקה היתה פחות חזקה ושיר בשלב מסויים נכנעה לעייפות למרות הסקרנות וישנה כמו תינוקת (חחח) שעה פלוס אז זה פרוייקט ישים תהנו ומזל טוב יבואו יפנים לחתונה ?

מישהו דיבר על לא ללכת? ../images/Emo2.gif

הרצון שלי הוא להיות עד הסוף ולא ללכת באמצע - זה העניין. הלוואי שיפתח ישן בחתונה ללא מפריע כמו במסיבה של שיר - עשה סוויץ´ וניתק את עצמו מההמולה , זוכר?...

ענת, האם הוא נרדם בכיסא הרכב?

כי אם כן אז פתרון פשוט וקל הוא (במידה והוא לא ירדם בטיול בחוץ בעגלה) לשים אותו באוטו וליסוע איתו כמה דקות עד שירדם היטב. להעביר אותו בעדינות לעגלה ולחזור לחתונה. רק לזכור להשאיר את העגלה בצד במקום קצת יותר שקט ואם מישהו שמשגיח. נראה לי שזה הפתרון היחיד האפשרי ממה שעולה מדברייך לא?! ומזל-טוב לאחותך
ולכל המשפחה

../images/Emo13.gif תודה , שירלי.

דווקא רעיון טוב. כן , הוא נרדם בכסא הרכב , אבל אם אוציא אותו משם שוב לעגלה ולרעש בחתונה - נראה לי שהוא יתעורר , לא? בכל מקרה - חשיבה יצירתית , ותודה על הרעיון !!!.

אולה *

New member
../images/Emo49.gif לאחותך!

זוכרת איך הוא הציע לה... מקווה שהחיים המשותפים שלהם יהיו נטולי משברים רציניים.

ypog

New member
הי ענת

קודם כל מזל טוב והרבה אושר לזוג. אנחנו היינו עם עפרי בחתונה של גיסתי כשהיא הייתה בת 9 חודשים, גם אני מאד חששתי ולא רציתי "להטריד" את הקטנה, אבל לא היתה לי הרבה ברירה (חמי וחמתי הזדעזעווווו רק לשמוע את הרעיון שהיא לא תגיע), הקיצקץ...... לקחנו אותה היא כמובן לא נרדמה עם כל הרעש וההמולה (בכל מקרה היא נרדמת רק במיטה שלה ולא בשום מקום אחר) היא היתה מקסימה, רקדנו איתה ונהננו (גם היא) ובשנייה שהושבנו אותה בכיסא ברכב היא נרדמה והמשיכה לישון גם כשהעברנו אותה למיטה שלה. עצה קטנה - קחי איתך את הפיג´מה שלו ותלבישי לו אותה לפני הכניסה לרכב כך שיעבור ישר למיטה בלי טילטולים מיותרים. תהנו לכם בחתונה ואני בטוחה שהוא יהיה ה -

yaelhul

New member
ענת, האם זו אותה האחות שבעניינה

דיברנו בפעם הראשונה בטלפון??? הההיא מיפן??? ואם כן - איזו סוף מופלא לסיפור שלהם. רק ברכות ואושר וטוב. יעל והאיש שלה

קודם כל - מזלטוב למיכל../images/Emo39.gif

זו בהחלט סוגייה שמעסיקה אותנו בשבועות האחרונים בשל הצפה של חתונות. אז כשמדובר בחברים, באמת שאין דילמה... אבל משפחה, ועוד אחות... כפי שתארת ענת, הצורך של הקטנטנים לא לפספס שום דבר, לא לעצום את העיניים כי אולי יקרה משהו מעניין - גם אנחנו חווים אותו. אני חושבת שזה ערב חד-פעמי ומיוחד, ומצטרפת להמלצת האוטו והפיג´מה, וגם מצאתי שאם הם באמת-באמת עייפים ומותשים הם נרדמים גם כשהמוסיקה רועמת באזניים... מקסימום - למחרת יפתח ישלים שעות שינה חסרות. אז תבלו ערב חד-פעמי מיוחד ושמח, תרקדו ותהנו - ובבקשה, תמונות של מסמר הערב!

כנראה שאין הרבה אופציות.

ברור שאתם תלכו לחתונה. ברור שגם יפתח ירצה לראות את עצמו שם (לפחות כשיגדל לא יצטרך לשאול למה הוא לא מופיע בתמונות) וכנראה שלרגל הארוע החשוב הוא קצת יטורטר. אצלינו בחתונה (לפני מליון שנה...) דאגנו מאד שלא תהיה מוזיקה מחרישת אזניים וכמוכן שהרמקולים יהיו מכוונים לרחבת הריקודים ולא לשולחנות. אצלינו הדאגה היתה למבוגרים שבחבורה שלא מתמודדים היטב עם רעש. זכינו בזמנו להרבה הערכה על המאמץ שעשינו כדי לאפשר לחוגגים לדבר בנחת ליד השלחנות בלי להאבק ברעש. אולי כדאי לכם לדאוג שבחתונה של אחותך יהיו תנאים דומים כך שיפתח יצליח להרדם בעגלה ולא יתעורר כל הזמן. תנסו להיות שם כמה שאפשר ואם הוא יסבול - תגידו סליחה ותודה ותלכו הביתה לפני הסוף. בזמן האחרון, כששיר העבירה את שעת ההרדמות ל 20:00-21:00 גם אנחנו ממעטים לקחת אותה לארועים אבל אני מניחה שאם אחותי היתה מתחתנת (במהרה בימינו אמן) שיר היתה עושה את המאמץ ומשתתפת. ברכות לזוג הצעיר!! חנה

ענת, שלא תהיה לך התלבטות ../images/Emo70.gif

בכל זאת זו החתונה של אחותך ופעם בשנה זה לא נורא להפר את סדר היום של יפתח ואם הוא נורא נורא עייף תמיד תמצאו פינה שקטה להשכיב אותו. ובמקרה הכי הכי הכי גרוע, נניח שיפתח יהיה מאד עייף אבל לא יצליח להירדם ויבכה, רק אז מקסימום תקפצו הבייתה תשכיבי אותו שם ואולי רפי ישאר איתו ואת תחזרי ואם הוא יתעורר תקפצי שוב לתת לו ציץ. נשמע מסובך? אבל אולי בכלל לא תצטרכי את כל זה ויפתח יצתפקד ויירדם בחתונה כמו שצריך!!!!! בהצלחה לכם ומזל טוב לאחותך!!!!

למעלה