צריכה עידוד

rotemd4

New member
צריכה עידוד

נמאס לי כבר..
כמה כבוד אפשר לתת לבני אדם ולא לקבל יחס נורמלי חזרה. נמאס לי מחמותי.
אף פעם לא חיבבתי אותה, בניגוד אליה לא הראיתי לה זאת. היא יותר מדי עוסקת בחיצוניות מאשר בפנימיות. כשהכרתי את בעלי שמעתי אותה אומרת שאני בסדר אך החברה לשעבר שלו יותר יפה ושמעתי אותה שואלת את אחת האחיות שלו אם ראתה כמה שמנה אני. אני אפרגן לעצמי ואגיד שאני לא שמנה אלא באמצע כזה אך כניראה בסטנדרטים שלה אני ממש כן.
היא אף פעם לא גרמה לי להרגיש שאני רצויה שם והיא עצמה לא אימהית. היא תמיד באה בטענות ולא יודעת לפרגן ואם כן אז לילדים שלה או למשפחה הקרובה. אני לא מחבבת אותה בגלל ההתנהגות שלה ובגלל שהיא לא הסגנון שלי וזה כמובן הדדי כי אני לא הסגנון שלה.
בכל פעם שהייתי באה אליהם הביתה הייתי עוברת סקירה מכף רגל עד ראש בעיניים שלה.
בחתונה היא לא פירגנה כמובן על המראה שלי, היא לא התייחסה להערה שלי על איזו תסרוקת הולכת להיות לי וכמובן ניסתה לעשות משהו כמו שלי (הסתרקנו אצל מעצבי שיער שונים ומרוחקים) היא ניראתה בכלל מזעזעת וכולם אחרי החתונה העירו לי עליה ואני פשוט גוננתי עליה ואמרתי לכולם היא אמא של בעלי. אחרי החתונה היא אמרה שאמרו לה שניראתי יפה והשימלה היתה ממש יפה והיא אמרה אני לא זוכרת איך ניראית ה והסתכלה באלבום חתונה שלנו וכמובן לא אמרה מילה טובה..
בתחילת ההריון שלי היא כבר שאלה מה אני אעשה עם התינוקת ובאיזה מעון אני אשים אותה. אחרי שהיא ובעלה וזרים סביב השעון לאחותו עם הילד היא אפילו לא הציעה שתעזור לי אחרי הלידה ובכלל. אני מבקשת בגלל זה עזרה לעיתים רחוקות והם בכלל לא שואלים איך אני מסתדרת. בהריון לא הרגשתי יחס מיוחד ממנה, בחודש תשיעי היא מסעה לנופש בצפון, הביאה לבעלי שעון. די נפגעתי מזה כי זה לא מתנה לשנינו ואני עוד שניה מביאה לה נכדה!! כמובן שבבית חולים היא לא פירגנה ולא התחשבה בעייפות שלי כשבאו לבקר. היא מבחינתה עברה 4 לידות ואני אמורה להתנהג כמו שור.
לקראת הבריתה לא הבינה איך לא מצאתי בגד ולא הבינה למה אין לי זמן ללכת לעשות מניקור+פדיקור. רציתי לענות לה שהיה נחמד אם היתה באה לשמור לי על הקטנה כדי שאוכל להתפנות לכך. עניתי לה "למי יש זמן". שתבין שלאישה אחרי לידה יש קושי והיא צריכה עזרה. אמא שלי עזרה לי המון, לא יכולתי לבקש ממנה מעבר לזה. היום היא עובדת בעבודה שלה במשרה מלאה ואמא שלו יודעת שהיא בקושי עוזרת לי. כבר אמרתי שהיא עובדת בחצי משרה?
עכשיו רזיתי בחזרה את מה שהעיליתי בהריון. אני מקבלת מחמאות מהסביבה וכמובן ממנה לא.
היא כל הזמן מעירה לי על איך אני מגדלת את הקטנה שלנו. איך אני מאכילה אותה,איך אני מרדימה אותה, שואלת איך היא ישנה כאילו זה שאלה לא מדאגה אלא כשימחה לאיד. הייתי ממש מעדיפה לחשוב שזה מדאגה אך לצערי אני מכירה אותה יותר מדי טוב. היא אדם קר וממש לא נעים. בעלי ממש ההיפך ממנה ואנשים אמרו לי זאת גם אחרי החתונה.
אני כבר משתגעת ממנה. לא בא לי לראות אותה במפגשים משפחתיים ואני לא יכולה שלא ללכת בגלל שאני לא מסוגלת לשלוח את בעלי עם הקטנה לשם.
כשאני מבקשת ממנה לשמור לכמה שעות הי חייבת לדעת לאן אני הולכת ומה מעשיי. היא בכלל חטטנית. חיבת לדעת כל דבר. חייבת לדעת פרטים שהם עניינם האישי של אחרים. אני תמיד עונה לה שאני מכניסה עצמי לעניינים של אחרים או פשוט לא יודעת.
הייתי חייבת לפרוק.

mykal

New member
את צריכה עידוד?

לטעמי את צריכה משהו אחר--ואל תכעסי עלי,
את צריכה בטחון עצמי, ולגדל 'עור של פיל',

את יודעת שהיא אשה קרה, את יודעת שאתן בסגנונות שונים,
את יודעת שחוסר החיבה הוא הדדי--אז למה את עוד מצפה ממנה--למחמאה,
למילה טובה? להכרה במי שאת וכמה את שוה.

את נראית טוב, כולם מחמיאים--נפלא,
ספרי את זה לה. איזה כיף קיבלתי מלא מחמאות על איך אני נראית.
תהיי מרוצה מעצמך,

אישית--לא הייתי מבקשת ממנה לעולם עזרה, בייביסיטריות זזו הוצאה ששוה כל גרוש,
ובמקביל גם הייתי מתעלמת מהערות והארות שלה לגבי גידול הילדה.
ואפילו אומרת אני יודעת לבד, את הרי לא באמת התמודדת איתה--נכון?
כי אם היא עוזרת בעיניך זה מעט בעיניה הרבה--למה זה כדאי לך?

תבקרו פחות, תתראו פחות, תחייכי תהני מעצמך וממשפחתך.
לא בעלך לא הולך לשם לבד עם הילדה, אלא בתיאום איתך כשאת מסכימה.
קצת פחות--זה הרבה כח.

סתם כך--מה אומר בעלך על כל הענין-(לא שבאמת תצפי לעזרה ממנו)

ולעידוד וחיזוק ממני קבלי--

הדסהש1

New member
אל תרחי ללב את יודעת מיהי .לא יודעת לפרגן

בעלך מפרגן זה העיקר .אל תבקשי טובות ממנה.רק אם זה יבוא מצידה.
גם לחמותה של ביתי בצעירה יש תמיד מה להעיר למרות שהם עוזרים
עם הילד .אבלתמיד יש הערות קטנות (למה את לא מנקה יותר? למה יש הרבה כביסה בארגז)
יום אחד ביתי אמרה לה .אני חוזרת ב 5 מהעבודה יוש לי שעתיים עם הילד.מתי אני אנקה?
הכביסה לא מתיבשת כמו בקיץ) רצתה לקנות להם מיבש אבל אין היכן לשים אותו.
לפי דעתה השמיכבה של הילד לא מספיק חמה הלכ ה וקנתה לו שמיכת פוך.למרות שהוא לבוש טוב ללילה.

הלוואי עלי

דווקא היתי מנצלת את זה ומשחקת עם זה ממש לטובתי אם חמותי היתה מוכנה להוציא אגורה מכיסה כי אין לי.

rotemd4

New member
עור של
זה בהחלט מה שאני צריכה

זה דבר ידוע.
בעלי אומר לי גם את זה ובנוגע לאמא שלו אומר שהיא פשוט ככה ואין מה לעשות וזה נכון. פשוט משגע אותי שהיא בוחרת להתנהג אליי ככה ובכלל שזה האופי שלה.

restart2

New member
קתרזיס או איך ללמוד לחבב את החמות?

היי

אם הכתיבה סייעה לך להתנקות קצת מהקושי - נפלא.
אם לא ורק ליבתה- אני הייתי ממליצה לך להכניס לפרופרציות את
הציפיות שיש לך מהחמות.
ראשית המפתח- החמות היא אמא של אהובך,בן זוגך,
ולא בחרתן אחת את השנייה כבנות משפחה אי אפשר לעשות הוקוס פוקוס ומתוקף הנישואים
פתאום יש אהבה ומחוייבות הדדית.

מכאן נובע כל הטענות שלך אליה ,ושלה אלייך ,נראה כי אתן באות עם גישה שונה ,
ולך בכל זאת יש תחושת פיספוס וכאב גדול שאת לא מצליחה להתחבב ולקבל יחס אוהב.

כדי שזה יקרה את חייבת לשנות את הגישה לחמות-
אם תלמדי לראות בה צדדים אחרים חיוביים, צדדים שעובדים ולא רק פגמים
יתכן ויקרה גם לה שינוי.

את מרגישה שלמה גם ללא המחמאות והפרגון שלה?
איפה בעלך בכל התחושות שלך ומערכת היחסים המתערבת שלה?

אירית

rotemd4

New member
אז ככה

אני לא חושבת שהיא חייבת לחבב אותי אך לפחות לנסות להיות נחמדה ולא תוקפת ולדרוך על הפצעים כמו עוד כך וכך את חוזרת לעבוד.. או למה את מרדימה אותה ככה? ולמה זה ככה? ותמיד הדברים שלה יותר טובים משלי ואני לא מבינה כלום.
יש בה צדדים חיוביים. מעט. אני רצינית. שום דבר לא טוב לה והיא מזלזלת בהכל. היא גם לפעמים פונה לילדים שלה בצורה מזעזעת!! אי אפשר לשנות את זה אך זה ממש מבאס.
אני יודעת שאני לא צריכה לקחת ללב, היא בעצמה אמרה לי את זה כשראתה שנפגעתי ממשהו שממש לא קשור אליה.
תראי בתור אחת שבודקת את הגוף שלי היא יכולה לזרוק איזו מחמאה. היא אומרת לאחרים אז למה לי לא.
בעלי מבין אותי ויודע טוב מאוד מה העניין. לא רצה להכניס אותו באמצע. היא גם לא אדם שאפשר לדבר איתו על מה שמציק.

Miss Lynn

New member
אם זה יעודד אותך טיפה

אז חמותי רגע לפני שבעלי בא לקחת אותי לצילומים של החתונה עיקמה את הפנים ואמרה אוי אני לא אוהבת את התסרוקת עשו אותך מבוגרת.

אם זאת לא הייתה חמותי אז הייתי עונה לה מה אני חושבת עלייה, אבל אני צריכה לחשוב שיש את הבן שלה שאני אוהבת.

הייתי ממליצה לך לנסות להתרחק טיפה, לקחת פסק זמן ממנה, אל תתני לה להעיר לך, הגיע הזמן להיות עם עמוד שדרה.

נמאס שדורכים עלינו.

Miss Lynn

New member
כי זה סלון כלות

וגם הן (אמא שלי ושלו) צריכות להתאפר ולעשות תסרוקת לחתונה...

אם הזמנת אותה לבלות איתך

לקחתאיתך לקחת על עצמך את הסיכון
זה ממש לא מחויבי המציאות שתבלי עם חמותך באותו סלון כלות
אמא זו אמא
וזה לא מחייב שאם אמא שלך באה איתך גם חמותך צריכה להיות שם

Miss Lynn

New member
למה להזמין את חמותך

להיות איתך ביום המאושר בחייך, כדי שגם היא תזכה לראות את הרגע שבן הזוג שלי(בנה) רואה אותי לראשונה בשמלת כלה זה לקחת סיכון? (ככה זה במשפחות עם אנשים נורמלים)

זה שהיא חוצפנית וקנאית זה לא אומר שאני לקחתי סיכון, אני פשוט הייתי נחמדה אלייה והיא סתם חסרת טאקט.

אני אציין גם שאני אמרתי לה שביקשתי במיוחד מהסלון כלות שיעשו גם לה תסרוקת למרות שהם עושים רק לכלה ולאמא והיא אמרה לי בצורה מגעילה שהיא לא תבוא לסלון כי זה סלון לא מקצועי ותעשה במקום פרטי כי בסלון שלי עושים תסרוקות מכוערות. אמרתי לה שבכייף תעשה מה שמתאים לה .

אציין שבאמת הסלון שלי לא יוקרתי בגלל שלא רציתי להכניס אותנו לחובות מהחתונה. גם האולם שלנו היה מאוד מאוד צנוע והיא גם התלוננה כל הזמן על האולם.

בקיצור רציתי לתת את זה לדודה שלי (אני מתה על דודה שלי ורציתי שתהיה איתנו שם) ואז ברגע האחרון חמותי אמרה לי שהיא כן תבוא אחרי ששעות חפרה לי כמה סלון כלות שלי חרא.

סעיף נפשי? מישהו פה כבר אמר את זה.

אחרי החתונה היא חפרה לי כמה עשו אותי מכוערת, אז אני בדרך כלל שותקת אבל אמרתי לה הפעם שגם אותה עשו מזעזע, אז היא אמרה לי "ממש לא כולם אמרו לי שאני נראתי טוב".

כשבעלי רק בא לקחת אותי ונכנסתי לאוטו המקושט היא רדפה אחריו עם דמעות ואמרה לו תראה מה עשו לי אני לא נראת טוב.

דרך אגב היא היחידה שלא הביאה לנו מתנה לחתונה.

אני לא חושבת שלחמה זה כזה חשוב

לראות את הבן שלה מביט באישתו בפעם הראשונה....
ואני אומרת לך את זה בתור מי שנימצאת ביחסים מעולים עם חמותה.

ללכת יחד לסלון כלות ולבלות את כל היום הזה שגם ככה הוא לחוץ צריך לעשות אך ורק אם הקשר הוא באמת מעולה אחרת......מיותר לחלוטין

Miss Lynn

New member
לחמה שלי בכלל לא חשוב כלום

חוץ מהציפורניים שלה ומהשיער שלה...

אז ברור שלא חשוב לה לראות אותי ...

Miss Lynn

New member
כי אני סתומה כמו נעל,

הייתי צריכה להיוולד כלבה עם חמה כזאת.

אני לא מבינה מה עוזר הדיון הזה עכשיו.

וההתעקשות לחפור בזה.
הרי זה כבר קרה.
היא יודעת שטעתה והיום לא היתה חוזרת על זה. ואם ניסית להוציא ממנה שהיא "סתומה כמו נעל" אז הצלחת גם בזה.

למעלה