צריכה עזרה

צריכה עזרה

בשנים 1986 עד 1990 היה ממוצע הגשמים בתל אביב 540 מ"מ. אם בשנת 1991 היתה כמות הגשמים 420 מ"מ, מה היה ממוצע הגשמים בשנים 1986 עד 1991? 540 520 480 420 תודה מראש

עוד אחד

מכונית נסעה 15 דקות במהירות של 60 קמ"ש, 20 דקות במהירות של 90 קמ"ש ו-30 דקות במהירות של 80 קמ"ש. איזו דרך עברה המכונית?

Ann2922

New member
תשובות

לשאלה עם הגשמים נראה לי שהתשובה היא 520 ( אם זה נכון אני אסביר) לגבי השאלה של המוכנית - 15 דקות = 1/4 שעה *60 = 15 ק"מ 20 דקות = 1/3*90 = 30 ק"מ 30 דקות= 1/2 שעה * 80= 40 ק"מ 85 ק"מ סה"כ

SHARON 103

New member
שאלה לגבי שיטת היחסים

שלום, אני לומד לבד ולא נתקלתי בשיטה הזאת... אני יכול לקבל מידע איך משתמשים בשיטה ? אפשר לקבל הסבר לגביה... ? תודה רבה :)

IDLVI

New member
אני גם לומד לבד ו..

אתה חייב לשאול את עצמך קודם אם באמת אתה חייב לעבוד לפי כל "שיטה" שנלמדת במכון.. אם הבנת איך לפתור את השאלה, משמע- אתה יודע לחשב ממוצע, למה לך לבלבל את עצמך במושג שנקרא "שיטת היחסים של קידום" סתם מחשבה..

SHARON 103

New member
אתה לא יודע מתי תיפול על שאלה

שתוכל לפתור אותה בשניות ע"י אותה שיטה... הרעיון שעומד מאחורי זה הוא פשוט למדיי- חיסכון בזמן. זמן זה דבר יקר והוא שווה גם כסף, אז אם אני יכול לקבל מידע על שיטה שנלמדת במכון גדול אז למה שזה לא יעזור לי.... ואגב, אני פתרתי את השאלה כמוך אבל אני רוצה לקבל עוד נקודות מבט על שאלות כאלה. מה שבטוח ...זה לא יכול להזיק... יום נעים

עד היום לא נתקלתי במקרה כזה

השיטה הזו נחמדה וציורית מאד, זה יכול להיות מצויין למי שמתקשה לראות שאלות על עירבוב נוזלים וכו' כשאלות של ממוצע משוקלל, אבל כיוון שהיא ציורית, לי לפחות לוקח יותר זמן לסדר את הנתונים על הציר, מאשר להציב אותם בנוסחה כללית לממוצע משוקלל. אם מצאת מקרים בהם עדיפה השיטה הזו, אשמח לקבל דוגמאות.

Ann2922

New member
זה מופיע בספר של קידום, יש הסברים

דיי טובים... השיטה אכן מתאימה להמון תרגילי ממוצע בין קבוצות ומתבססת על היפוך יחסים, וחישוב יח' יחס אם אין לך את הספר השמן של קידום אני אעלה בהמשך את ההסבר

Ann2922

New member
הנה קישור לשיטה הנ"ל באתר פסיכו

הם קוראים לזה שיטת הנדנדה http://www.psycho.co.il/content.asp?arcde=010507&srtd=PHMP&ssrtd=PHM05

IDLVI

New member
פתרון מהיר

התשובה היא 2. ואין צורך בחישוב אפשר להניח שבין 86 ל90 בכל שנה ירדו 540 מ"מ. נוסיף לזה את שנת 91 שבה ירדו 420 מ"מ, המומצע חייב להיות נמוך מ 540. אבל נזכור שלארבעת השנים (שבהם ירדו 540 מ"מ) יש השפעה כבדה יותר על הממוצע מלשנה האחת שבה ירדו 420 מ"מ. לכן המומצע חייב להיות בין 420 ל540, אבל יותר קרוב ל540- התשובה היחידה שמתאימה היא 2.

למעלה