צריכה עזרה

liron girl

New member
צריכה עזרה

שלום, אני שליחה של הסוכנות היהודית בארה"ב, ואני צריכה להעביר שעור של 45 דקות לבני נוער יהודים שנוסעים לראשונה בחייהם לישראל לטיול, בנושא של "5 דברים משותפים לנוער הישראלי והאמריקאי ו5 דברים שונים". אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, ולקבל רעיונות מה משותף ומה שונה בין הנוער הישראלי והאמריקאי, כי אני כבר לא נמצאת בקטגוריית הנוער (לצערי) המון תודה לירון

kit k@t

New member
אממממ

תגיד את זה לאלו שהאמאות שלהם מתקשרות למפקדים שלהם בצבא כדי לשאול מה שלום הילד..... כולם מפונקים, פשוט בצורות שונות. קאט

אמר המפקד שכבר לא מקבל טלפונים?

המערכת בכל אופן מחייבת אותם להיות מפונקים שגרים אצל אמא עד גיל 21 ועוד קצת

I3lackM

New member
הם גרים בבית עד גיל 21

אבל נלחמים אש באש מול ערבים ושאר אנשים. לעומת אמריקאים שאולי יוצאים מהבית בגיל 18 אבל כל סוף שבוע חוזרים הבייתה לאמא שתבשל להם אוכל ותעשה כביסה. אתה מדבר שטויות וחבל על הטקסט שלך.

kit k@t

New member
נו באמת...

לא כולם נלחמים, הרבה עובדים בקריה, או משהו כזה, וחוזרים הביתה כל יום... הישראלים מפונקים באותה המידה, אבל בצורה שונה. תפסיקו להתנהג כאילו אתם כל כך הרבה יותר טובים מהאמריקאים... ילדים הם ילדים הם ילדים. קאט

kit k@t

New member
אני לא אמרתי שאמריקאים מפונקים,

כי זה בעיני לא נכון. אני לא מפלה אמריקאים כמו אנשים מסוימים פה, ולא חושבת שאני יותר טובה מהם... אני כותבת פה כי אני אוהבת לכתוב פה, וגם הרבה מתוך הרגל... קאט

I3lackM

New member
לא, אתם פשוט סתם זורקים דברים

באוויר בלי ללכת בנעליים של אותם האנשים שאתם שופטים.

ציקהלה

New member
מפונקים כן מפונקים

אמר מי שגר בבית. וחיי באופן דיי בוטה מכיספי הוריו. אחי, סוג אחר של בגרות ושל יכולות ושל מישמעת. איך אתה יכול להשוות ביכלל?

I3lackM

New member
מה זה משנה איך אני חי?

מדובר על ישראלים לעומת אמריקאים.

ציקהלה

New member
אתה לא יכול לבוא ולהגיד שאמריקאים

הם מפונקים... כי זה רק תלוי בבן אדם. אני הייתי בבית ספר בין אמריקאים שנסעו במרצדס לבית ספר אבל למדו יפה מאוד בלי הפסקה 12 שעות... לא מכיר הרבה אנשים עם משמעת עצמית כזאת בארץ. אז יופי אצל האמריקאי אמא מבשלת ובצבא הטבח מבשל. אני לא יודע מאיפה האשוואה ביכלל.

I3lackM

New member
תקראו את תחילת השרשור.

לא אמרתי שהאמריקאים יותר מפונקים, אמרתי שהם לא פחות מפונקים מהישראלים - זו ההשוואה. אחד הולך לקולג', אחד הולך לצבא.

למעלה