צריכה עזרה!

felisity

New member
צריכה עזרה!

אני מאוד אוהבת להתעסק בדברים אומנותיים, ליצור ולצייר ועשיתי הרבה יצירות אומנות לבית שלי (קופסאות זכוכית מעוצבות לסוכר, קפה, קופסה מעץ לתה, תחתיות לכוסות, מלחיה למלח ולפלפל, מגש מעוצב וכו'...) ובעלי הציע לי לפתוח חוג. אני רק לא יודעת מאיפה להתחיל... לאיזה גילאים כדאי לעשות את החוג? כמה בקבוצה? כמה אפשר לבקש עבור חוג של שעה פעם אחת בשבוע, כולל חומרים? בבקשה, מי שיכול/ה לעזור לי, אני מאוד אשמח. כל כיוון שהוא, הערה, הארה יתקבלו בברכה!!!

ורדה 1

New member
לאיזה גילאים, זה רק את יכולה להחליט איזה גילאים את אוהבת? אולי מבוגרים? אולי נוער? ואולי את אוהבת לעבוד עם ילדים קטנים? לא מספיק שאת יודעת ליצור, חשוב שתהיה לך סבלנות להדריך, במיוחד כשמדובר בילדים. אחרי שתחליטי עם איזה גילאים את רוצה לעבוד חשוב גם לשמוע מאיפה את בארץ. בכל מקום המחירים קצת שונים. את יכולה גם להתקשר למתנ"ס או בית חוגים באזורך ולשאול על חוג דומה. כך יהיה לך מושג כמה לבקש (קצת פחות מהם...).

שלום לך בשנים האחרונות בעקבות ייבוא חומרים ועולם האינטרנט כל אחד ואחת יוצר יצירות אמנות יפות . . . אך לפתיחת חוג זה לא מספיק . . . כמי שלמדה לימודים גבוהים ובנוסף גם לימודי הדרכה ועוד נדרשת ממך גם יכולת מתודיקה להדריך. . . זה לא קל . . .כשרון אינו מדד מספיק לפתיחת חוג . . . לימדתי שנים רבות בחוגים פרטיים ובמסגרת בתי ספר וגני ילדים וחוגי נשים באמנויות שונות . . . בראש וראשונה שאלי את עצמך -האם את בנויה ללמד ילדים ? היש לך הסובלנות והסבלנות ? היש לך יכולת להדריך גם כשהם קופצניים ושובבים ? ילדים לא יוצרים דדוקא יצירות לקישוט כלים לקפה וכו' . . .הם רוצים מגוון תחומים ויצירות עם אתגר. . . מאד חשוב להדריך ילדים ולהנחות אותם . . . קשה לענות לשאלה כזו מאין להתחיל ואיך ובאיזה גיל וכו ' . . . זה דורש ממך לשאול מה את יכולה ? לבנות תוכנית עבודה שנתית . . . הם בדרך כלל רוצים ליצור ולסיים באותו יום אלא אם יש לך היכולת לעניין אותם ביצירה מורכבת שתמשך שני מפגשים . . .בדרך כלל כל מפגש נמשך שעה וחצי . . . מחיר בלתי אפשרי לומר לך כי זה על פי מה שתלמדי . . . אני מאחלת לך הצלחה בבחירות ובדרכך ,אך ממליצה לך לחשוב עם עצמך היטב ולשקול זאת בכובד ראש ולחשוב . . .אם את בוחרת בכך בלב שלם . . . ממליצה לך לשבת ולרשום כל מה שאת יודעת ללמד ולבנות תוכנית שנתית ,עונת חוגים היא מאחרי החגים ועד סוף יוני . . . לבדוק עלויות חומרים על פי מה שתלמדי ,להעריך שעת עבודה וכו'. . . לפתוח עוסק מורשה במע"מ ובמס הכנסה . . . שיהיה לך בהצלחה

felisity

New member
קודם כל, תודה על התשובות

רק להבהרה - יש לי ניסיון עם ילדים והדרכה עם ילדים ונוער. אני בעלת תואר ראשון בחינוך ואומנות ותואר שני בניהול ידע (תחום האינטרנט). אני מאוד אוהבת לעבוד עם ילדים ויש לי הרבה סבלנות אליהם, אני גם מאוד אוהבת כל דבר שקשור לתחום האומנות והיצירה ולכן חשבתי לשלב ביניהם ולפתוח חוג. פשוט, אני לא יודעת איך להתחיל, מה לברר ואיפה על מנת שאוכל להתחיל לחשוב על הקמת חוג כזה וחשבתי שאולי כאן תוכלו לעזור לי, קצת לכוון אותי, להגיד לי איפה אני צריכה להתחיל לברר דברים ומה חשוב שאדע. אני גרה במודיעין וחושבת לעשות את החוג בבית שלי. יש לי גם גינה. אשמח אם תוכלו לכוון אותי קצת...מה כדאי שאתחיל לברר?

תשובה עימך הסליחה עם כך . . . כי לא ידעתי בתחילה שיש לך לימודי תואר ועוד . . . כי גם אני בעלת תואר אקדמי -בוגרת בצלאל ובוגרת אדריכלות ועיצוב פנים ולימודי הדרכה באמנויות שימושיות . . . אז אם כך אחלוק איתך מניסיוני - חוג לילדים -בחירת הגיל תלויה בך -אני הפעלתי מגיל 5 ועד גיל 14 . . . בנים ובנות יחדיו . . . מקסימום מספר ילדים בקבוצה אפשרתי 10 ילדים וזה די הרבה ,רצוי 8 בממוצע . . . ובהתאם לגיל בעיקר . . . אני לא עשיתי בביתי אלא במבנה ציבורי כמו מועדון חוגים כי אני מושבניקית ולכן עבדתי במספר מושבים שבהם יש מבנה לחוגים . . .לא הייתי צריכה לשלם עבור המבנה ,אך ידוע לי שכיום לוקחים עלות מסוימת עבור שימוש במבנה לחוגים . . . בביתך יש חסרון אחד ,הלכלוך שנוצר לעיתים מהיצירה אם ברצונך לתת מגוון חומרים שבין היתר מלכלכים כמו עיסת נייר ,גבס וכו' . . . בגינה ליצור אפשרי בתקופות שמזג האוויר מאפשר לכך ,אך בחורף זה לא אפשרי . . . יש במושב שלי קרמיקאית שיצרה בגינה מבנה סגור שבו ניתן לה ליצור חוגי ילדים . . . אם יש לך אפשרות לכך זה יהיה הכי טוב . . . וייתן לך חופש פעולה לגוון בחומרי יצירה ללא מחשבה על לכלוך וכו'. . . ממליצה לך לפתוח עוסק פטור וכו' . . .עלייך לגשת למע"מ ומס הכנסה וכו' . . . אני מיד בתחילה הכנתי דף מודפס שבו כתבתי כל הזכויות והחובות להשתתפות בחוג -למשל -תשלום צ'קים מראש עבור כל חודש ,הצ'קים היו בידיי עבור שנה שלימה אך פדיתי אותם בכל חודש . . .זה מנע ממני פחות ריצה אחרי ההורים . . . ציינתי בדף למשל -שאם אני חולה ולא מקיימת סדנא ביום האמור אני מחזירה אותו ביום אחר בתיאום עם הילדים . . . אם ילד נעדר מחוג מסיבה שלו ,לא מחזירה הכסף כי החומרים שלי נקנו מראש בכל פעם בתל אביב . . . אם נפל חג ביום האמור החזרתי להם אותו ביום אחר . . . בחופש כמו חנוכה ,פסח וכו' קיימתי החוג בבוקר במקום אחהצ ' בתיאום עם הילדים וההורים מראש . . . ציינתי בדף שהילדים לא אמורים להביא איתם ציוד וכו' ,אך לבוא עם בגדים שלא חבל עליהם , בגלל לכלוך מחומרי היצירה וכו' . . ציינתי בדף שאני מתחילה החוג בתאריך זה וזה אחרי סוכות וסיום החוג היה בסוף יוני . . . בתוכנית העבודה שהכנתי לעצמי -בניתי עבודות גם לחגים . . למשל החג הראשון הוא חנוכה . . .העבודה הייתה למשל הכנת חנוכיות מגבס . . .הילדים למדו לערבב לבד כל אחד בקערה משלו והכינו גבס . . . ויצקו לתבנית ולאחר ייבוש צבעו . . ועיטרו . . . כנ"ל מתנה ליום האם -משפחה . . . יצירה לטו בשבט וכו' וכו' . . . כמו כן בניתי התוכנית כך - כתבתי כל זאת . . . יצירה מגבס , יצירה מעיסת נייר ,יצירה מסול צבעוני , יצירה מפומפונים וכו' וכו' . . . תיכננתי כך שאם עשינו יצירה שנמשכה שני מפגשים ,אז אחרי כן יצירה שנמשכת מפגש אחד , ושוב יצירה של שני מפגשים או שלושה ושוב של מפגש אחד . . . זה אפשר לילדים ללמוד שלא כל מפגש מסיימים יצירה וישנה החוויה של יצירה הנמשכת מעבר למפגש אחד . . .זה גם מאפשר לך לא להיות לחוצה מה להכין לכל מפגש . . . אני מודה שאני דרשתי מעצמי רמה גבוהה מאד ולכן השקעתי רבות בתכנון ובבנייה של החוגים הללו שהצלחתי בהם מאד מאד . . . היו לי 13 קבוצות ילדים בשבוע במשך חמישה ימים מהצהריים ועד הערב . . . נסעתי כל שבועיים לפנאי לי בתל אביב לסדנאות חינם וגם בתשלום ללמוד על חומרים חדשים ולגוון . . .בזמנו היה להם חוץ מהחנות שיש כיום היה גם מחסן ענק שבו נערכו ההשתלמויות למורים וכו'. . . כמו כן לימדתי מספר שנים במסגרת קרן "קרב" "גלריה אמנות " ומה שיכולה לומר לך ששם למשל השתמשנו גם בסיפורים כרקע ליצירה . . . זה חומר למחשבה נוספת לך בעיקר לבני 5 -6 . . . מקווה שעניתי לך על הכל ובהצלחה רבה ואם יש לך עוד שאלות אשתדל לעזור לך . . . .

felisity

New member
אופל כחול

תודה רבה! אכן נתת לי חומר למחשבה וכיוון חשיבה מסויים. אשמח להיות איתך בקשר במסר אישי במידה ואצטרך עזרה והדרכה נוספת. המון תודה בינתיים!!! נ.ב: את ממשיכה כיום עם החוגים או שיש לך עבודה אחרת?

דבר נוסף שאני ממליצה לך על כל

הדברים הנהדרים שכבר יעצו לך זה לעשות סקר שוק באיזורך. בעיקר בתחום התימחור ונושאי החוג. בכדי להצליח את צריכה לפתות בדברים חדשים מקוריים וזולים. אחרי שכבר החלטת על הכל ופתחת את החוג תארגני לך יום פתוח חינמי אצלך בבית\סטודיו (איפה שיתקיים החוג) עם מגוון פעילויות יצירה קצרות בכדי לשווק את עצמך. המון המון הצלחה

למעלה