תשובה עימך הסליחה עם כך . . . כי לא ידעתי בתחילה שיש לך לימודי תואר ועוד . . . כי גם אני בעלת תואר אקדמי -בוגרת בצלאל ובוגרת אדריכלות ועיצוב פנים ולימודי הדרכה באמנויות שימושיות . . . אז אם כך אחלוק איתך מניסיוני - חוג לילדים -בחירת הגיל תלויה בך -אני הפעלתי מגיל 5 ועד גיל 14 . . . בנים ובנות יחדיו . . . מקסימום מספר ילדים בקבוצה אפשרתי 10 ילדים וזה די הרבה ,רצוי 8 בממוצע . . . ובהתאם לגיל בעיקר . . . אני לא עשיתי בביתי אלא במבנה ציבורי כמו מועדון חוגים כי אני מושבניקית ולכן עבדתי במספר מושבים שבהם יש מבנה לחוגים . . .לא הייתי צריכה לשלם עבור המבנה ,אך ידוע לי שכיום לוקחים עלות מסוימת עבור שימוש במבנה לחוגים . . . בביתך יש חסרון אחד ,הלכלוך שנוצר לעיתים מהיצירה אם ברצונך לתת מגוון חומרים שבין היתר מלכלכים כמו עיסת נייר ,גבס וכו' . . . בגינה ליצור אפשרי בתקופות שמזג האוויר מאפשר לכך ,אך בחורף זה לא אפשרי . . . יש במושב שלי קרמיקאית שיצרה בגינה מבנה סגור שבו ניתן לה ליצור חוגי ילדים . . . אם יש לך אפשרות לכך זה יהיה הכי טוב . . . וייתן לך חופש פעולה לגוון בחומרי יצירה ללא מחשבה על לכלוך וכו'. . . ממליצה לך לפתוח עוסק פטור וכו' . . .עלייך לגשת למע"מ ומס הכנסה וכו' . . . אני מיד בתחילה הכנתי דף מודפס שבו כתבתי כל הזכויות והחובות להשתתפות בחוג -למשל -תשלום צ'קים מראש עבור כל חודש ,הצ'קים היו בידיי עבור שנה שלימה אך פדיתי אותם בכל חודש . . .זה מנע ממני פחות ריצה אחרי ההורים . . . ציינתי בדף למשל -שאם אני חולה ולא מקיימת סדנא ביום האמור אני מחזירה אותו ביום אחר בתיאום עם הילדים . . . אם ילד נעדר מחוג מסיבה שלו ,לא מחזירה הכסף כי החומרים שלי נקנו מראש בכל פעם בתל אביב . . . אם נפל חג ביום האמור החזרתי להם אותו ביום אחר . . . בחופש כמו חנוכה ,פסח וכו' קיימתי החוג בבוקר במקום אחהצ ' בתיאום עם הילדים וההורים מראש . . . ציינתי בדף שהילדים לא אמורים להביא איתם ציוד וכו' ,אך לבוא עם בגדים שלא חבל עליהם , בגלל לכלוך מחומרי היצירה וכו' . . ציינתי בדף שאני מתחילה החוג בתאריך זה וזה אחרי סוכות וסיום החוג היה בסוף יוני . . . בתוכנית העבודה שהכנתי לעצמי -בניתי עבודות גם לחגים . . למשל החג הראשון הוא חנוכה . . .העבודה הייתה למשל הכנת חנוכיות מגבס . . .הילדים למדו לערבב לבד כל אחד בקערה משלו והכינו גבס . . . ויצקו לתבנית ולאחר ייבוש צבעו . . ועיטרו . . . כנ"ל מתנה ליום האם -משפחה . . . יצירה לטו בשבט וכו' וכו' . . . כמו כן בניתי התוכנית כך - כתבתי כל זאת . . . יצירה מגבס , יצירה מעיסת נייר ,יצירה מסול צבעוני , יצירה מפומפונים וכו' וכו' . . . תיכננתי כך שאם עשינו יצירה שנמשכה שני מפגשים ,אז אחרי כן יצירה שנמשכת מפגש אחד , ושוב יצירה של שני מפגשים או שלושה ושוב של מפגש אחד . . . זה אפשר לילדים ללמוד שלא כל מפגש מסיימים יצירה וישנה החוויה של יצירה הנמשכת מעבר למפגש אחד . . .זה גם מאפשר לך לא להיות לחוצה מה להכין לכל מפגש . . . אני מודה שאני דרשתי מעצמי רמה גבוהה מאד ולכן השקעתי רבות בתכנון ובבנייה של החוגים הללו שהצלחתי בהם מאד מאד . . . היו לי 13 קבוצות ילדים בשבוע במשך חמישה ימים מהצהריים ועד הערב . . . נסעתי כל שבועיים לפנאי לי בתל אביב לסדנאות חינם וגם בתשלום ללמוד על חומרים חדשים ולגוון . . .בזמנו היה להם חוץ מהחנות שיש כיום היה גם מחסן ענק שבו נערכו ההשתלמויות למורים וכו'. . . כמו כן לימדתי מספר שנים במסגרת קרן "קרב" "גלריה אמנות " ומה שיכולה לומר לך ששם למשל השתמשנו גם בסיפורים כרקע ליצירה . . . זה חומר למחשבה נוספת לך בעיקר לבני 5 -6 . . . מקווה שעניתי לך על הכל ובהצלחה רבה ואם יש לך עוד שאלות אשתדל לעזור לך . . . .