צריכה עזרה ..

m a m i 1 8

New member
צריכה עזרה ..

טוב אז העניין הוא כזה ..אמא שלי היא אישה בסביבות גיל ה40 ואני צריכה שתעזרו לי לגביי משהו שקשור אליה. לא מזמן היא עזבה את מקום העבודה שלה שבו עבדה קרוב לתשע שנים,הסיבה העיקרית לעזביתה היא בעיקר היחס הלא ממש נחמד שקיבלה שם והיא החליטה שהגיעה הזמן להמשיך הלאה. העניין הוא כזה אומנם יש לה תואר שני במשו שאין לי ממש מושג איך הוא נקרא בעברית אבל כשעלינו לארץ זה לא היה תקף אין לי מושג למה..העניין הוא שהיא לא יכולה לעבוד בזה פה בישראל לכן היא עבדה כמזכירה. עכשיו יש לה חבר מאוד אוהב ותומך שעוזר לה מאוד בכל העניין הזה כי בכל זאת זו החלטה מאוד קשה לעזוב מקום עבודה אחרי כל כך הרבה זמן ופתאום להתחיל מחדש. היא נרשמה לקורס של משו די יוקרתי (לא אפרט) שנותן כתשעים אחוזים למציאת עבודה בזה בסיום הקורס (כמובן צריך לסיים את הקורס בהצלחה) העניין הוא כזה..קודם כל אמא שלי לא יודעת אנגלית (רק תבסיס הבסיסי ביותר שלא כל כך עוזר) וגם לא מתמצאת בכלל בכל תוכנות האופיס וגם לא ממש מסתדרת עם האינטרנט כי במשך תקופת עבודתה היא עבדה רק עם תוכנה אחת מסויימת של מוסך ככה שלא הכירה שום דבר אחר כי לא הייתה צריכה. לי אין כל בעיה לעזור לה ומצאתי לה גם המון המון מדריכים באינטרנט לוורד ולאקסל ולאקסס וגם מצאתי לה אתר של לימוד אנגלית מא' עד ת'..בקיצור חומרי גלם לא חסרים לה..מה שחסר לה זה רצון. היא מאוד מיואשת, בכל זאת מאוד קשה לבן אדם בגיל כזה להתחיל הכל מחדש..היא כבר לא נערה. היא מאוד חסרת מוטיבציה למרות שהיא מקבלת את מלוא התמיכה מהמשפחה ומהסביבה אבל קשה לה היא אומרת שהיא לא מבינה כלום בקורס וכל הזמן בדיכאון. לי כבר אין מושג מה לעשות חוץ ממה שאני עושה וקשה לי לראות אותה ככה אני מאוד רוצה שתתקדם היא עדיין צעירה ועוד יכולה להספיק הרבה בחיים. סליחה על המגילה אבל אשמח אם תעזרו לי..

לדעתי- להתחיל מקטן...

לשבת איתה, לא ללחוץ אבל לדאוג כן לגרום לה לשבת על התוכע'ס ולעבוד, אולי לתת לה ללמוד משהו בהדרגתיות- ממשהו קל אפילו כזה שהיא יודעת שיהיה לה קל להיכנס לקצב, ואז יותר קשה וכו'...

magenta73

New member
יש דבר כזה שנקרא

"חיברות מחדש". כלומר להתרגל לנורמות חדשות. וזה במיוחד קשה למבוגרים, כי הם כבר רגילים למשהו אחד ומאוד קשה ללמד אותם דברים חדשים. וזה נקרא "חיברות מבוגרים"... התנאים בשביל שהם ילמדו משהו חדש הם - א. שהם ירצו לעבור שינוי ולא יפחדו ממנו. ב. שתהיה להם אמפתיה למי שמעביר אותם את השינוי. העצה שלי - תלמדי אותה את את התוכנות, בשקט, באיטיות ובכיף. תעשו מזה שעת הפנאי שלכם, שעת התה שלכם. את יודעת מה זה אינטרנט, מה זה וורד וכו'? לא?... תלמדי אותה. ככה היא תרגיש פחות מאויימת.

ע ו פ ר ה

New member
איזו בת נפלאה את

הרבה מאוד אנשים עושים שינויים בגיל 40. זה גיל נהדר לעשות בו שינויים ויש משפט שאומר : החיים מתחילים בגיל 40. בנוסף למה שנאמר פה אפשר להראות לאמא שלך איך היא הצליחה בעבר במקומות אחרים. זה יכול לחזק אותה. שיהיה לה בהצלחה עופרה

magenta73

New member
שרשרת לא נכון...

בכל מקרה, קצת מצחיק שלאמא שלי קוראים עופרה... לא?...

magenta73

New member
עושים הוספת תגובה

להודעה המקורית/זו שאת רוצה לענות עליה ולא על ההודעה האחרונה בשרשור.

למעלה